Ajax ArenA Stadiontour – Amsterdam

Eline Door Eline

Voetballiefhebbers opgelet: vandaag neem ik je mee naar de Amsterdam ArenA voor een echte ArenA stadiontour. Onder begeleiding van een Nederlandse gids met een grote passie voor het voetbal en Ajax gingen we op ontdekkingstocht door het stadion. Bij binnenkomst werden we spontaan ontvangen en iedereen kreeg een bezoekerspas van de gids.

Arena Stadiontour Ajax

© My Little Travel Stories

De stadiontour begint helemaal bovenin het stadion. Vanaf de perstribune die je hier vindt heb je spectaculair overzicht over het speelveld. Voor de Ajax fans onder ons is dit uiteraard geen onbekend terrein. De nieuwe stoeltjes geeft de ArenA een hele strakke uitstraling: het logo van Ajax centraal, omringd door een zee van rode stoelen en in elke hoek het symbool van de stad Amsterdam.

Om er voor te zorgen dat het veld altijd van topkwaliteit is, vindt er dagelijks verzorging van de grasmat plaats. Warme lampen, watersproeiers en ventilatoren die wind imiteren zorgen er voor dat de grasmat in de ArenA tot een van de beste grasmatten ter wereld hoort.

Ajax Arena Stadiontour amsterdam

© My Little Travel Stories

Voorbereiding in de kleedkamer

Na het veld vanaf de tribune even gezien te hebben namen we een kijkje achter de schermen. We nemen bijvoorbeeld een kijkje in de kleedkamers van de spelers. Hier kunnen spelers nog kort van tevoren wat kleine voorbereidingen doen voor een wedstrijd. Omkleden, de opstelling bespreken en natuurlijk mentaal voorbereiden. Hier onder op de foto zie je de kleedkamer van de Ajax spelers. Het is slechts een kleedkamer, maar door het gebruik van warme kleuren en sfeervolle verlichting is het bijna gezellig in deze ruimte. Elke speler heeft z’n eigen stoeltje.

Neem plaats op de stoel van je favoriete speler en beeld je in dat je je aan het klaar maken bent voor de klassieker. Nu wordt het echt spannend…

Arena Stadiontour Ajax

© My Little Travel Stories

Alle voorbereidingen zijn getroffen. De adrenaline giert door het lijf en de spanning begint de stijgen.
Je hoort de fans juichen en de muziek begint te spelen. Het is tijd. De deuren openen en een voor een loop je via de catacombe het veld op. Het is een magisch moment. Zo dicht bij het veld ben je nog nooit geweest. Vanaf hier kijken alle tribunes je van bovenaf aan. Links staan de stoelen van de Ajax spelers en choaches. Het zijn heerlijke stoelen om op te zitten. Neem plaats en geniet van dit bijzondere moment terwijl de gids je alle ins- en outs over het stadion vertelt.

Ajax Arena Stadiontour rondleiding

Foto door: Tiqets

Na afloop van de spannende wedstrijd…

Direct na een wedstrijd worden spelers geïnterviewd over de geleverde prestatie. Koud van het veld kun je als speler je emoties kwijt aan de pers. Voor uitgebreidere persconferenties is er een speciale perskamer. In de persruimte kun je je helemaal inleven als coach van een team. Neem plaats op een van de stoelen achter de microfoon en laat je fotograferen door de menigte voor je.

Arena Stadiontour Ajax

© My Little Travel Stories

Prijzen en prestaties

Al het harde trainen is niet voor niets geweest. Na een succesvol seizoen worden de uren bloed, zweet en tranen beloond met een landskampioenschap. Dit betekent directe plaatsing voor de Champions League. De Champions League werd door Ajax op 24 mei 1995 gewonnen. Het jaar 1972 was zelfs nog succesvoller voor Ajax, in dit jaar  won Ajax voor het eerst the big five, alle grote prijzen: de Europa Cup 1, de Wereld Beker, De Europese Super Cup, de KNVB Beker plus het landskampioenschap. Alle prijzen die Ajax heeft gewonnen zijn terug te vinden in de prijzenkamer. Dit is de afsluitende activiteit van de tour. Na een tour van anderhalf uur waren we een stuk wijzer en voldaan. Het was enorm leuk!

Arena stadiontour rondleiding

Foto door: Tiqets

Handig om te weten

Als je besluit om een ArenA stadiontour te doen moet je dit goed plannen. Er worden namelijk geen stadiontours gegeven op de dag van een voetbalwedstrijd van Ajax of een evenement. Als je op een rustige dag gaat kun je gewoon onder het stadion zelf parkeren en loop je zo de ruimte van de stadiontours binnen.
Natuurlijk kun je ook met het openbaar vervoer komen. Vanaf het metro- en treinstation de Bijlmer-ArenA loop je in 5 minuutjes naar de ingang van de stadiontours.
Alle tours worden in het Nederlands of Engels gegeven. In ons geval vertelde de gids alle informatie in beide talen.

Wil je op de hoogte blijven van de leukste hotspots en dé places to be?

Wil je op de hoogte blijven van de leukste hotspots en dé places to be? Volg My Little Travel Stories dan op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! 😄