Fietstour in Athene met Nederlandse gids

Suuz Door Suuz

Athene is een perfecte stad voor een fietstour! Samen met een enthousiaste gids fiets je door het historische centrum, langs de meest iconische bezienswaardigheden van Athene en kom je zelfs op de lokale markt. Krijg de leukste insider tips en ontdek op één dag heel Athene in een vogelvlucht 😍 De fietstocht van Baja Bikes is echt een aanrader! In dit artikel delen we wat je er van kunt verwachten.

Tip: Een fietstour plan je het beste aan het begin van je vakantie naar Athene. Met de fietstour fiets je namelijk langs een hele hoop leuke plekken in de stad. Je kunt dan meteen inspiratie opdoen voor de rest van je vakantie.
🚲 Boek hier de fietstour door Athene langs de leukste highlights van de stad 🇬🇷😊

Fietstour in Athene met Nederlandse gids


fietstour athene baja bikes
Bij het oude Olympisch Stadion van Athene

Wat ga je zien tijdens de fietstour in Athene met Nederlandse gids?

De highlight fietstour in Athene komt langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Athene. Hieronder een kort overzicht van de plekken waar je in ieder geval langskomt:

De wijk Monastiraki is een levendige wijk aan de voet van de Akropolis. Deze wijk staat bekend om zijn antiekmarkten, boetiekjes, traditionele Griekse tavernes en uitzicht op de iconische heuvel waar de Akropolis op ligt 😍

De wijk Psiri is een hippe buurt in Athene met veel street art, bars, livemuziek en traditionele Griekse restaurantjes.

Tip: Als je in de wijk Psiri bent, vraag dan aan je gids welke restaurantjes hij of zij aanraadt. Onze gids wist een paar hele leuke restaurantjes op te noemen 😊
Onze gids gaf ons onder andere als tip om een hapje te eten bij To Kousolo. Ze serveren hier traditioneel Griekse gerechten en geweldige moussaka. Ook gaf hij Taverne Klimateria als tip. Dot is een authentiek Grieks restaurantje waar ook regelmatig live muziek is. Allebei aanraders! 🍷💃 Misschien heeft jouw gids net weer andere tips 🙂 (als je een andere gids hebt dan wij hadden natuurlijk).

fietstour athene met nederlandse gids

Ook kom je langs de Akropolis. Dit is de meest bekende bezienswaardigheid in Athene. Het is een ruïne van een tempel boven op een heuvel. Vanuit verschillende delen van de stad kun je de Akropolis zien. Tijdens de fietstour ga je de Akropolis niet écht bezoeken en beklimmen, maar je fietst er wel even langs. Later tijdens je tripje naar Athene kun je dan een bezoek aan de Akropolis plannen 😊

Tip: sla ook zeker het Akropolis museum niet over als je in Athene bent.

akropolis bezoeken in athene
De Akropolis © Wegwijsnaar.nl

Natuurlijk sla je het Olympisch stadion van Athene niet over. Het is gebouwd in 1896 voor de eerste moderne Olympische Spelen, tegenwoordig worden er voornamelijk concerten en evenementen gehouden.

Midden in de stad vind je een prachtig groen gebied. Dit zijn de Nationale Tuinen van Athene met prachtige planten en diverse fonteinen en vijvers. Hier vind je ook een botanische tuin en een dierentuin.

Het Parlementsgebouw is een Neoklassiek gebouw dat ligt aan het Syntagmaplein. Hier vindt ieder uur een wisseling van de wacht plaats.

Je krijgt tijdens de fietstour in Athene ook een traktatie van Griekse yoghurt met honing en walnoten 😍
De fietstour wordt volledig afgestemd op de personen die meedoen, zodat iedereen het goed kan bijhouden op zijn/haar eigen niveau. Tijdens het fietsen krijg je van de gids allerlei leuke anekdotes te horen over de plek waar de fietstour langs komt 😊

De wijk Plaka is een typisch Griekse buurt met kronkelende geplaveide straatjes, kleine souvenirwinkels, traditionele Griekse tavernes.😊 Vanuit deze wijk heb je goed uitzicht op de Akropolis.

Het historisch centrum van Athene is echt heel leuk! Hier zie je veel terug van de geschiedenis van de stad. Je vindt er verschillende kerken, pleinen en indrukwekkende architectuur.

De lokale markt wordt in het Grieks ook wel Varvakios Agora genoemd. Het is een markt waar lokale producten, vis, vlees en groenten te koop zijn. Deze markt is er iedere dag van 7.00 tot 15.00 uur, behalve op zondag. Het is echt leuk om hier even een kijkje te nemen. Een Griekse markt is heel anders dan een Nederlandse markt. De vlees afdeling is niet geschikt voor (jonge) kinderen en vegetariërs.

Varvakeios markt athene bezienswaardigheden
Centrale markt in Athene

Fietstour in Athene met kinderen

Een fietstour in Athene is ook zeker een aanrader als je met kinderen op reis bent. Door op de fiets te stad te verkennen, zien jullie veel van de stad zonder dat je kinderen zelf hoeven te lopen. Het fietsen zelf is voor je kinderen natuurlijk ook al een avontuur op zich. Tijdens de fietstour kun je ook meteen inspiratie opdoen voor leuke plekken en bezienswaardigheden in Athene om op een later moment nog eens te bezoeken. De kans is groot dat je kinderen nu ook zo hun favorieten hebben die ze nog eens willen bekijken! 😊

Er zijn voldoende opties om je kinderen mee te nemen tijdens de tour. Zo zijn er speciale kinderfietsen (deze fietsen zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar). Ook zijn er fietsen met kinderzitjes (geschikt voor een gewicht tot maximaal 25 kg) en krijgen kinderen een helm op. Voor volwassenen is het overigens ook mogelijk om een helm op te krijgen tijdens de tour.

Wil je er helemaal een unieke ervaring van maken voor je kinderen? Dan kun je er ook nog voor kiezen om (tegen bijbetaling) op een tandem te fietsen tijdens de fietstour in Athene. Je kind kan dan achterop achterop zitten en zelf meetrappen, zonder dat hij/zij helemaal alleen moet fietsen. Er is geen speciale fietstour voor kinderen, maar de highlights fietstour van Baja Bikes is heel leuk om te doen met kinderen en er wordt goed rekening gehouden met kinderen die meefietsen.

🚲 Reserveer hier de fietstour in Athene met kinderen

fietstour athene met Nederlandse gids
Met de fietstour-groep

Vaker in Athene geweest?

Ben je al vaker in Athene geweest en heb je de highlights van de stad inmiddels allemaal wel al eens gezien? Er zijn nog een andere fietstocht die wij zeker aanraden om te doen als je niet voor de eerste keer in Athene geweest bent:

Tijdens de kustlijn fietstocht fiets je, zoals de naam al zegt, met name langs de kust. Je zoekt dus de rust uit, buiten het centrum van de stad. Een van de letterlijke hoogtepunten is een stop bij het culturele centrum van de Stravros Niarchos foundation. Hier kun je een stukje omhooglopen, waarna je een prachtig uitzicht hebt over de kustlijn. Ook fiets je door de jachthaven ‘Marina Flisvos’.

🚲 Boek hier de kustlijn fietstour in Athene

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de fietstocht door Athene?

De highlights fietstour duurt in totaal ongeveer 3 uur, dit is inclusief stops en de pauze.
🚲 Boek hier de fietstour door Athene

Is er ook een pauze?

Zeker! Sowieso zijn er verschillende stops (en tijd om foto’s te maken) bij de diverse bezienswaardigheden. Ook is er een pauze tijdens de fietstour, waarbij je dus een typisch Griekse lekkernij krijgt.

Is er genoeg tijd om foto’s te maken?

Ja, dat is er zeker. Je hebt overal ruim voldoende tijd om rustig foto’s te maken. Zo kun je na de fietstocht ook nog nagenieten van alle bezienswaardigheden die je onderweg hebt gezien.📸

Waar is het ontmoetingspunt voor de fietstours met Baja Bikes?

De fietstour start in het centrum van de stad, klik hier voor de precieze locatie.

Kan ik de fietstour in Athene ook met een elektrische fiets doen?

Ja, dat is mogelijk. Volwassenen en kinderen vanaf 14 jaar kunnen ervoor kiezen om op een elektrische fiets deel te nemen aan de tour. Je betaalt hier wel een toeslag van €20 voor.

Wat als het regent?

Als de weersomstandigheden heel erg slecht zijn, kan het zijn dat de tour niet doorgaat. Bij enkel regen kan de fietstour door Athene wel gewoon doorgaan, je krijgt dan een poncho mee van Baja Bikes. 🚲 Boek hier de fietstour door Athene