Heerlijke B&B in Normandië: La Vieille Ferme

Eline Door Eline

In een piepklein dorpje, midden op het Franse platteland bevindt zich de Bed and Breakfast ‘La Vieille Ferme’. Het wordt gerund door twee Britten en het is een van de meest geweldige plekken waar ik ooit een overnachting heb geboekt.

Bed and Breakfast Normandië La Vieille Ferme Frankrijk Tip

© My Little Travel Stories

Zodra je het erf van La Vieille Ferme oprijdt kom je meteen helemaal tot rust. Het is hier heel stil en groen. We lopen even een rondje en bekijken de oude boerderij even van dichtbij. Vervolgens gaan we naar binnen en worden we super hartelijk ontvangen door de Britse eigenaar, Peter. Hij is druk in de weer in de keuken om het diner voor vanavond voor te bereiden. Het ruikt heerlijk! We checken in en dan geeft hij ons even een kleine rondleiding door de boerderij en onze kamer.

Bed and Breakfast Normandië La Vieille Ferme Frankrijk Tip

© My Little Travel Stories

Onze kamer is perfect! Lekker ruim, moderne badkamer en heel schoon. De inrichting van de kamer past heel goed bij de bouwstijl van de boerderij. De grote, houten meubels geven je echt het gevoel alsof je even terug gaat in de tijd.

Bed and Breakfast Normandië La Vieille Ferme Frankrijk Tip

© My Little Travel Stories

Wat ik persoonlijk zo gaaf vind aan deze B&B is dat het zo authentiek is. Grote balken in het plafond, oude houten vloeren, stenen muren een originele deuren en deurknoppen.

Bed and Breakfast Normandië La Vieille Ferme Frankrijk Tip

© My Little Travel Stories

Als je een kamer reserveert krijg je heel netjes een bevestigingsmail met informatie en een routebeschrijving. Ook wordt gevraagd of je ’s avonds wil mee eten. Omdat we een hele lange reisdag hadden en het dorpje niet zo groot was besloten we dat het wel fijn zou zijn om lekker in onze B&B te dineren. En wat was dat een goede keuze!! Het diner werd geserveerd om 20:00 uur. Netjes op tijd kwamen we beneden in de gezamenlijke eetruimte. De lange tafel was prachtig gedekt, er stonden wijnglazen, een karaf water en een mandje brood met boter. We namen plaats en kregen een wijntje aangeboden. We hadden wel trek in een glaasje wijn dus besloten allebei wijn te bestellen. Vervolgens komt de eigenaresse aanlopen met twee karaffen met wijn! Daar kon je per persoon makkelijk vier wijnglazen uithalen.

Bed and Breakfast Normandië La Vieille Ferme France Tip

© My Little Travel Stories

Het voorgerecht bestond uit zalm en groenten. Ze proberen altijd met zoveel mogelijk lokale producten te werken en als het even kan: met producten uit hun eigen tuin. Ook de groenten van ons voorgerecht (tomaat en courgette) waren gekweekt in hun eigen tuin. Het was echt heerlijk! Het hele diner van maar liefst drie gangen én een amuse was een ware verwennerij. Toen we een beetje in gesprek raakten met Peter bleek dat hij voorheen chefkok was geweest. Koken is voor hem dus echt een passie 😏Dat verklaarde een hoop. Het was geweldig! Met een volle buik gingen we lekker slapen 😄

Bed and Breakfast Normandië La Vieille Ferme Frankrijk Tip

Ontbijtje in de serre © My Little Travel Stories

De volgende ochtend stonden we weer vroeg op en troffen we beneden een fantastisch ontbijtje aan. Een grote tafel stond gedekt met allerlei verse broodjes, fruit, broodbeleg en sapjes. Ik wist bijna niet wat ik moest kiezen. Hoewel de eigenaar zelf chefkok is geweest, heeft zijn vrouw (Su) ook een groot talent: de yoghurtjes bij het ontbijt heeft zij namelijk zelf gemaakt!! De melk die de basis vormt voor de yoghurt kopen ze lokaal in en dan maakt Su daar zelf yoghurt van. Vervolgens wordt de yoghurt verdeeld over een paar kleine glaasjes en helemaal compleet gemaakt met muesli óf verse aardbeien uit eigen tuin. Echt heerlijk! We schonken een kopje koffie in en genoten van ons ontbijtje in de serre met de opkomende zon in ons gezicht. Wat een fantastische ervaring! 😊

Bed and Breakfast Normandië La Vieille Ferme Frankrijk Tip

Zelfgemaakte yoghurtjes © My Little Travel Stories

Wil je ook een overnachting boeken bij Peter en Su? 😊 Controleer hier de beschikbaarheid: