Wijntour in Nantes

Eline Door Eline

Onderweg naar onze bestemming in het zuiden van Frankrijk verbleven we een nachtje in het prachtige Nantes. Hier boekten we een wijntour waarbij we de wijngaarden bezoeken, een tussenstop maken in Clisson en het proces van wijnmaken van dichtbij bekijken. Het was echt geweldig: hier deel ik mijn ervaringen met jullie 😊

Sugar Blue Café

Voorafgaand aan de wijntour besloten we nog even lekker te lunchen bij het Sugar Blue Café in Nantes. Het is een hip tentje met voortreffelijke koffie. Iets wat moeilijk te vinden is in Frankrijk. Daarnaast hebben ze allerlei huisgemaakte lekkernijen en verse gerechten voor de lunch.

Sugar Blue Café Nantes Frankrijk

Sugar Blue Café © My Little Travel Stories

Omringd door locals bestelde mijn vriend een wrap-gerecht en ik een quinoa salade met kaas en doperwten. Het was echt heel erg lekker. Vers, smaakvol én gezond. Met een goed gevulde maag en een gevoel van voldoening konden we zo op een goede manier beginnen aan onze wijntour.

Sugar Blue Café Nantes Frankrijk

Sugar Blue Café © My Little Travel Stories

Nantes Wine Tour

Wij boekten onze tour bij Nantes Wine Tour en het was fantastisch!😊 De wijntour werd georganiseerd door Franck. Een man met heel veel ervaring en kennis in- en over het wijngebied en de Muscadet wijn. We werden enorm vriendelijk ontvangen en in een modern busje mét airco vertrokken we richting de wijngaarden rondom Nantes.

Wijngaarden Nantes Wijn Tour

© My Little Travel Stories

Hier kregen we interessante informatie over het wijngebied en over de wijngaarden. Ook konden we de wijngaarden en druiven van dichtbij bekijken. Hier dronken we ook ons eerste wijntje samen. Onder de warme Franse zon, met uitzicht over alleen maar wijngaarden en in goed gezelschap. Genieten! 😊

Wijngaarden Nantes Wijn Tour

© My Little Travel Stories

Clisson

Tijdens de tour maakten we nog een kleine tussenstop in Clisson. Clisson is een super schattig dorpje, zo’n 20 minuutjes van Nantes vandaan. Je vindt hier twee opvallende bouwstijlen: een Middeleeuws kasteel, geflankeerd door twee Middeleeuwse torens én een Toscaanse bouwstijl. Soms heb je hier het idee alsof je in Italië beland bent.

Clisson Nantes Wijn Tour Frankrijk

Clisson © My Little Travel Stories

Clisson ligt aan de Sèvre Nantaise. Het is een rivier met een leuke stroomversnelling. Er wordt daarom veel aan watersporten gedaan zoals kanoën en suppen.

Op bezoek bij wijnmakerij Raphaël Luneau

Bij wijnmakerij Raphaël Luneau kregen we vervolgens een kijkje achter de schermen en leerden we hoe het proces van wijnmaken in z’n werk gaat. Op het moment dat wij er waren hadden ze net maar liefst 15000 (!) flessen gevuld met wijn en waren ze bezig met het aanbrengen van de etiketten op de flessen. Heel interessant om dit eens van dichtbij te zien.

Wijntour Nantes Domain Raphael Luneau

© My Little Travel Stories

Na afloop van de rondleiding was het tijd voor een wijnproeverij. In totaal proefden we vijf Muscadet wijnen. Zo maakten we kennis met ‘jonge’ wijn, wat oudere wijn en wijn uit vat. Allemaal heerlijk! We besloten zelf een flesje Muscadet uit vat mee naar huis te nemen om zo in Nederland nog even na te kunnen genieten 😊

Wijntour Nantes Domain Raphael Luneau Wijngaard wijnproeverij

© My Little Travel Stories

Nog één kijkje over de prachtige wijnvelden en toen was het weer tijd om naar Nantes terug te gaan.

Wijntour Nantes Domain Raphael Luneau Wijngaard wijnproeverij

© My Little Travel Stories

Nantes

Wij waren op doorreis en doordat de wijntour een flinke middag in beslag neemt hadden we niet heel veel tijd om Nantes te bezoeken. Wat ik wel van Nantes heb gezien vond ik ontzettend leuk en mooi. De architectuur is prachtig. Hedendaagse architectuur wordt perfect gemixt met Middeleeuwse architectuur, het openbaar vervoer is zeer modern, het is schoon en voor toeristen is er zelfs een route uitgestippeld die door middel van een groene lijn op de grond te volgen is.

Nantes Frankrijk Centrum Bezienswaardigheden Groene lijn

© My Little Travel Stories

Nantes Frankrijk Centrum Bezienswaardigheden

Castle of the dukes of Brittany © My Little Travel Stories

Heel indrukwekkend vond ik de fontein op het Place Royale. Op het eerste gezicht lijkt het een gewone fontein, maar het heeft wel unieke eigenschappen. Ik vond het al verdacht dat er zoveel water rondom de fontein op de grond lag, maar dat komt dus doordat de fontein af en toe grote stralen water omhoog en zelfs opzij spuit! Uitkijken dus als je er toevallig langs loopt.

Nantes Frankrijk Centrum Bezienswaardigheden

© My Little Travel Stories

Ook is het plein omringd door een soort van goot waaruit water komt. Het heeft verschillende standen. Soms komt er echt water uit als een soort van fontein, soms komt er nevel uit. Het is heerlijk om hier op een warme zomerdag doorheen te lopen en ook voor kinderen is het natuurlijk fantastisch.

Nantes Frankrijk Centrum Bezienswaardigheden

© My Little Travel Stories

Hotelovernachting in Nantes

Wij verbleven in het Mercure Hotel. De locatie van dit hotel in Nantes is echt perfect! Midden in de middeleeuwse wijk Bouffay: hét kloppende hart van Nantes.

Mercure Hotel Nantes

© My Little Travel Stories

De kamers zijn helemaal geluidloos en zeer netjes.  Ook had onze kamer een heerlijke regendouche 😍

Mercure Hotel Nantes

© My Little Travel Stories

Wil je ook in het Mercure Hotel verblijven? Check hier de beschikbaarheid 👇

Algemene tips

 • Het hotel biedt een parkeerplaats aan bij het hotel zelf voor €14 per nacht, maar ik zou niet aanraden om daar te parkeren. Zoals ik zelf kon lezen in de reviews is de parkeergarage erg krap. Bovendien moet je door een druk voetgangersgebied om er te komen. Wij parkeerden zelf in parkeergarage Feydeau. Dit is 5 minuutjes wandelen vanaf het hotel en we betaalden €12,50 voor een hele dag + nacht! Het is dus nog goedkoper ook 🙂
 • Vlakbij de parkeergarage zit bakkerij Boréa. Ideaal om hier de ochtend van vertrek lekkere broodjes te halen 😊
 • Voor een snel, maar lekker diner kun je bij ‘Sainbioz’ terecht (lokale, biologische burgers) of de crêperie ‘Le loup, le renard et la galette’
 • De wijntour was geboekt via Nantes Wine Tour. Echt een aanrader als je in Nantes bent!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste hotspots en dé places to be?

Wil je op de hoogte blijven van de leukste hotspots en dé places to be? Volg My Little Travel Stories dan op Facebook of Instagram.😄

Reacties
 1. Hee,

  ik had net een vraag gesteld maar er even niet over na gedacht dat niet precies op dat artikel zou zijn,

  ik vroeg me af welke wijntour jij in nantes hebt gedaan?

  groetjes sophie

  • Hoi Sophie,

   Dankjewel voor je berichtje. Wij boekten onze tour bij Nantes Wine Tour (nantes-winteour.com) 😊 Erg leuk!

   Groetjes,
   Eline

 2. Hee,
  waar heb je deze tour precies geboekt?

  groetjes sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *