Fitbit Charge 2 – Review

Eline Door Eline

Yes, sinds een tijdje ben ik ook trotse eigenaar van een Fitbit Charge 2. Ik draag de Fitbit nu iets langer dan een halfjaar dus tijd voor een review 😇 Een lange tijd heb ik gedacht dat ik een Fitbit of elk ander sporthorloge niet zo nodig vond om te hebben. Ik hou van sporten dus ik heb geen motivatie nodig vanuit een Fitbit. Maar, toen ik er achter kwam dat mijn mijn conditie toch niet zo goed bleek te zijn als voorheen vond ik het tijd om er wat aan te doen. Om mijn progressie een beetje bij te houden kocht ik de Fitbit Charge 2.

Alle features van de Fitbit Charge 2 zijn hier te vinden. Daar ga ik dus niet heel erg op in, maar ik zal een paar features uitlichten die ik persoonlijk heel fijn vind.

Pluspunten

Ik ben erg tevreden over de manier waarop de Fitbit mijn stappen en mijn hartslag bijhoudt.
Voordat ik ga sporten zet ik altijd even de ‘workout’ modus aan. Dan weet Fitbit dat je aan het sporten bent en meet hij je hartslag wat vaker dan hij de rest van de dag zou doen. Doordat hij je hartslag zo nauwkeurig bijhoudt krijg je goed inzicht in het aantal kilocalorieën die je op een dag verbrand en in je conditie.
Vooral je rusthartslag geeft aan hoe goed je conditie is. Hoe lager de rusthartslag, hoe beter de conditie. Zo ging ik van een rusthartslag van 61 naar een rusthartslag van 54 toen ik serieus werkte aan het verbeteren van mijn conditie.

Ook kun je instellen dat je notificaties van je telefoon doorkrijgt op je Fitbit. Omdat ik dat liever niet heb (lijkt me super stressvol om de hele dag notificaties door te krijgen) heb ik alleen ingesteld dat mijn fitbit aangeeft wanneer ik word gebeld en dat vind ik vet handig! Ik mis nu nooit meer een telefoontje 😊

Erg leuk zijn de challenges die je met vrienden of familieleden kunt doen. Zo doe ik regelmatig mee aan een challenge met mijn schoonfamilie. Elke keer is het weer een spannende strijd wie de meeste stappen haalt.

Review Fitbit Charge 2

Fitbit Charge 2. ©Fitbit.com

Kleine minpuntjes

Een van de nadelen vind ik dat deze Fitbit niet waterdicht is (andere Fitbit horloges wel hoor). Je kunt er niet mee zwemmen, maar bijvoorbeeld ook niet mee douchen. Soms vergat ik mijn Fitbit af te doen en kwam ik daar na 5 minuten douchen in paniek achter. Gelukkig kan de Fitbit wel een beetje tegen water en is dit totaal niet erg. (Ik heb er zelfs een keer een heel stuk mee gezwommen 😱) Zo is het bijvoorbeeld ook helemaal niet erg als je flink aan het zweten bent tijdens een workout of door de regen aan het hardlopen bent.

Een ander nadeel is de dikte van het horloge. Hij is vrij dik. Het gedeelte waar de laser zit steekt zelfs een beetje uit. Hierdoor drukt het best wel in je huid. Hier heb je geen last van, maar bij sommige mensen komt er een soort van kuiltje in de huid. Ik heb er persoonlijk geen last van, maar ik slaap niet met mijn horloge om. Misschien maakt dat het verschil.

Aanrader?

Ik vind de Fitbit Charge 2 zeker een aanrader. De prijs-kwaliteitverhouding is heel goed. Zeker als je nog nooit een activity tracker hebt gehad is de Fitbit Charge 2 leuk om er een keer ervaring mee op te doen.