Dagje Den Haag: drie hoogtepunten in één dag

Eline Door Eline

Het is zaterdag, we zijn een dagje vrij dus we besloten Den Haag eens te ontdekken! 😊 Van tevoren maakten we alvast een planning en dat is maar goed ook, want van tevoren tickets reserveren is op sommige locaties noodzakelijk. Op het nippertje konden we nog mee met een tour bij Urban Farmers.

Urban Farmers

Onze eerste stop was Urban Farmers. Urban Farmers is een stadsboerderij te vinden bovenop de oude Philips fabriek in Den Haag. Wat ze vooral willen laten zien is dat het niet nodig is om voedsel ver weg te laten verbouwen en bevroren vis in te vliegen vanuit het buitenland. Daarom verbouwen zij hun eigen groenten en kweken zij hun eigen vis op een plek dicht bij de mensen: midden in de stad. Super Lokaal en Super Vers dus!

Dit doen ze op een duurzame en biologische manier, zonder gebruik van pesticiden, herbiciden en antibiotica. Optimaal gebruik maken van de kracht van de natuur is het uitgangspunt. Hartstikke interessant allemaal! Het leukste van dit alles: je kunt een tour boeken om een kijkje achter de schermen te nemen!

Urban Farmers Dagje Den Haag hoogtepunten

Urban Farmers © My Little Travel Stories

Aan het begin van de tour kregen we allemaal beschermende kleding aan om de hygiene van het bedrijf te waarborgen. Dit hield in: grote witte jassen, schoenhoezen en haarnetjes. Het was een leuk gezicht. Ook moesten we onze handen desinfecteren. Eerst liepen we binnen in de ruimte waar vis wordt gekweekt. De vis die ze hier kweken is Tilapia. Gekweekte tilapia uit het buitenland is natuurlijk slecht in het nieuws geweest (en terecht), maar mocht je toch een lekker duurzaam en biologisch stukje Tilapia filet willen eten dan ben je bij Urban Farmers aan het juiste adres. Ook namen we een kijkje in de uitgebreide groentekas. Omdat ik wel een heel blogartikel kan vol schrijven over ons bezoekje heb ik dat ook maar gedaan. Dit artikel kun je hier terug vinden.

Rondleiding in de kas van Urban Farmers

Rondleiding in de kas van Urban Farmers © My Little Travel Stories

Parkeertip: op de parkeerplaats van Urban Farmers (of eigenlijk in de hele wijk) is het pas betaald parkeren vanaf 18:00 uur. Ga je dus lekker shoppen of lunchen in Den Haag? Dan kun je een hoop parkeergeld besparen door hier te parkeren en vervolgens de tram naar het centrum te pakken. Het is een goede verbinding en volgens mij was het €1,37 voor een enkeltje naar het centrum. Helemaal TOP! ✌️

Het Escher Museum

Escher in het Paleis is mijn favoriete museum in Den Haag. Zijn prints met oneindige herhaling, gecombineerd met natuurlijke elementen en hier en daar onrealistische architectuur is ontzettend interessant. Een mooie bonus is het gebouw zelf. Dit is oorspronkelijk het werkpaleis van koningin Emma geweest.

Escher Museum Den Haag

Escher Museum © My Little Travel Stories

Koffie hotspot: Hometown Coffee

Na ons bezoek aan Urban Farmers en het Escher Museum waren we wel toe aan een kop koffie, of cappuccino eigenlijk. Hometown Coffee vind je op het Buitenhof 4 en is een echte koffie hotspot. De koffie is heerlijk en het taartje wat we er bij bestelden was nóg beter. Het was een citroentaartje. Ik ben er persoonlijk echt gek op. Het is een ontzettend leuk ingericht koffiebarretje en een ideale plek voor flexwerkers. ’s Zomers hebben er ook een groot terras waar je lekker kunt zitten. 🙃

Hotspot Den Haag Hometown Koffie

Hometown Koffie

Rondleiding in het Binnenhof, de Ridderzaal en de Tweede Kamer

Je kunt Den Haag natuurlijk niet verlaten zonder een kijkje te hebben genomen in het Binnenhof. Omdat ik het persoonlijk altijd heel leuk vindt om wat meer achtergrond informatie te krijgen over bepaalde plekken hebben we een rondleiding geboekt. Deze rondleiding wordt gegeven vanuit ProDemos. Je bezoekt dan onder andere het Binnenhof, de Ridderzaal en de Tweede Kamer. Sommige rondleidingen zijn weer anders en daar bezoek je dan ook de Eerste Kamer.

Rondleiding binnenhof Den Haag

Het Binnenhof. Foto door: Scott Ableman

Ik was al eerder met een rondleiding in de Ridderzaal en de Tweede Kamer geweest. Toch was het nu weer hartstikke interessant.

Rondleiding in de Ridderzaal

De Ridderzaal. Foto door: Elvin

Hier onder zie je nog een leuke foto van de groep in de Ridderzaal. De gids is de man in het rood geruite overhemd. Ik heb hem helaas niet op z’n beste moment vastgelegd. Maar echt een leuke man met heel veel passie voor de Nederlandse politiek, Nederlandse geschiedenis en heel veel kennis tot alle kleine details aan toe. Zeker wel een aanrader om een rondleiding te boeken.😊

Rondleiding Den Haag Binnenhof

© My Little Travel Stories

Wil je op de hoogte blijven van de leukste hotspots en dé places to be?

Wil je op de hoogte blijven van My Little Travel Stories? Volg My Little Travel Stories dan op Facebook of Instagram.  😄