Een dagje Madurodam

Eline Door Eline

Samen met the family gingen we gezellig een dagje naar Madurodam in Den Haag! 🙂
Madurodam is een park waar je Nederland in miniatuur kunt bekijken. Een mini paleis op de Dam, een mini Domtoren, mini Schiphol en mini NS-treinen. Als Nederlander herken je veel van de miniatuur gebouwen wel. Het leuke is dat ze in Madurodam heel veel interactief gemaakt hebben. De treinen, boten, auto’s en vliegtuigen bewegen echt, door de gaten in de dam komt echt water en de Mars fabriek produceert echte mars repen. Lekker! 😊 

Maak kennis met George

George? Wie is George? En waarom moet ik kennis maken met George? Dat waren vragen die bij mij op kwamen toen wij de filmzaal binnen liepen aan het begin van het park. Het was stralend mooi weer (en ik had stiekem maar een uurtje om door heel Madurodam te wandelen) dus ik keek er niet heel erg naar uit om een filmzaal binnen te lopen, maar toch ben ik blij dat ik kennis heb gemaakt met George.
Spoiler alert! Als je naar Madurodam gaat en je wilt verrast worden over het verhaal van George, lees dit dan niet. 😇 Ik zal het kort maar krachtig houden: George heeft gestreden voor de vrijheid van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij heeft de oorlog zelf niet overleefd. Zijn ouders wel. Om George te herdenken en om te laten zien hoe mooi Nederland is hebben ze Madurodam opgericht. Zonder George Maduro had er dus geen Madurodam geweest. Ik leg het nu super kort uit hoor, maar het is zeker wel de moeite waard om het filmpje te kijken.

Mijn favorieten

Ik denk dat het altijd leuk is als je dingen herkent. Natuurlijk herken ik heel veel gebouwen, ik ben tenslotte een oer Hollands meisje, maar gebouwen in steden waar ik veel komt zijn toch mijn favorites. Hier onder zie je het paleis op de Dam, het monument op de Dam en rechts de Nieuwe Kerk. It’s Amsterdam! 🇳🇱  Ik kom heel vaak in Amsterdam en ik vind het een fantastische stad. Bijzonder hoe levensecht deze monumenten zijn nagemaakt. Heel mooi!

Madurodam
Het paleis op de Dam

Another favorite is dit gebouw hier onder. Wie kent het? Het is Corpus. ‘Corpus, de reis door de mens’. Volgens mij is dat de slogan van het museum. Ik heb het gebouw gebouwen zien worden. Je vindt het in Leiden. Hier heb ik twee jaar gewoond, dus het voelt bijna thuis om dit gebouw tegen te komen in Den Haag haha. Overigens vind ik dat Corpus er in het echt iets beter uit ziet. Hier lijkt hij een beetje verkleurd.

Madurodam
Corpus in Leiden

Hoe cool is dit stadion hier onder?! Omdat ik hier niet zo’n mooie foto van heb gemaakt is het moeilijk te zien, maar ze hebben het publiek in dit voetbalstadion helemaal in de sfeer van het EK vrouwenvoetbal gemaakt. Echt heel leuk! ORANJE LEEUWINNEN! staat er. Ook zie je de Deense vlag. Oranje speelde tijdens het EK tegen de Denen and they won! 🇳🇱 😍️ Leuk om te zien hoe Madurodam bezig is om het park up-to-date te houden.

Madurodam
Oranje Leeuwinnen!

Hollandse Stroopwafel

Natuurlijk sloten we ons bezoekje aan Madurodam af met een echte Hollandse stroopwafel. Vers van de pers! Genieten! 😋

Stroopwafel Madurodam
Stroopwafel! <3

Tickets voor Madurodam

Madurodam is een populaire attractie voor toeristen (Nederlands of niet-Nederlands). Het is daarom zeer aan te raden om van tevoren tickets te boeken. Op die manier kun je zo doorlopen. Wij hebben ook van tevoren tickets geboekt. Dat was echt ideaal. We konden gelijk het park in. Door een leuke samenwerking met Tiqets kan ik je hier tickets aanbieden waarmee je zo de wachtrij voor tickets voorbij kunt lopen. Let er wel op dat je nog wel €8,50 parkeerkosten moet betalen als je met de auto komt… balen!

Tip: bestel alvast je tickets