Slagnäs, Zweeds Lapland

Eline Door Eline

Het is vandaag dag 5 van onze roadtrip door Scandinavië. We verblijven op een rustige camping in het dorpje Slagnäs in Zweeds Lapland. We beginnen te merken dat we een beetje buiten het seizoen reizen door Zweden. Veel toeristische plekken zijn al gesloten of zijn vroeg dicht. Gelukkig kun je altijd door de natuur wandelen. Vlakbij onze camping (Slagnäs camping) kun je een mooie wandeling maken langs de Skellefteälven rivier. Vlakbij een stalen brug uit 1942 kun je naar beneden afdalen richting de rivier. Aan beide kanten van de deze rivier is een houten looppad aanwezig.

Slagnas, lapland

Betreden op eigen risico! © My Little Travel Stories

Niet ver van de brug kom je een vishuisje tegen. ‘Sven’s Fish House’, staat erop. Het is bedoeld om witvis mee te vangen. In de zomer zwemmen vissen naar laagstaand water om muggen te vangen. In dit geval is dat een kleine zijtak van de rivier. De enige manier om weer uit het rustige water in de rivier te komen is via Sven’s Fish House. Hier worden de vissen vervolgens gevangen. In de tijd dat dit vishuisje oorspronkelijk werd gebouwd was vis een belangrijke manier om voedsel te verkrijgen.

Slagnäs, Lapland

Sven’s fish house. © My Little Travel Stories

Als je het pad verder volgt kom je uiteindelijk bij een waterkracht centrale. Hier wordt met behulp van waterkracht energie opgewekt. De energie die hier opgewekt wordt zorgt wel voor 1% van de totale energie in Zweden. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over de Skellefteälven rivier.

Slagnäs, Lapland

Uitzicht over de Skellefteälven rivier vanaf de waterkracht stuwdam. © My Little Travel Stories

Camping Slagnäs

We verbleven een nacht op camping Slagnäs. Het voordeel van deze camping is dat hij vlak langs de E45 ligt. Ideaal als je op doorreis bent naar de Noordkaap. Er zijn niet echt supermarkten in de buurt. Gelukkig werden er lekkere verse broodjes geserveerd als ontbijt 🙂

Camping Slagnäs

Verse broodjes op Camping Slagnäs. Foto door: Travel photography Ilse

Wil je op de hoogte blijven van de leukste hotspots en dé places to be?

Wil je op de hoogte blijven van de leukste hotspots en dé places to be? Volg My Little Travel Stories dan op Facebook of Instagram. Dat vind ik leuk! 😄