Roadtrip door Nederland in m’n eentje

Eline Door Eline

Vorige maand besloot ik dat ik in m’n eentje op roadtrip wilde en nog geen twee weken later stapte ik in de auto. Ik had even tijd nodig om tot rust te komen en ik had het idee dat dat niet lukte terwijl ik thuis was. Daarom ging ik even helemaal alleen weg. Mijn eerste bestemming: Texel. Lekker uitwaaien op een rustig strand, de bekende rode vuurtoren beklimmen en wadlopen.

Texel

Verborgen ecosystemen, verraderlijke slik, adembenemend uitzicht en een gids vol passie: wadlopen over de bodem van de Waddenzee bij Texel was echt fantastisch! Ik was maar één dag op Texel, maar ik denk dat ik de perfecte excursie heb uitgekozen om te doen. Een wandeling over het wad leert je zoveel over Texel, over de natuur en over het leven op de bodem van de zee en samen met een groep van ongeveer 10 mensen heb je een unieke ervaring. Over het wadlopen op Texel schreef ik een apart artikeltje. Die vind je hier.

© My Little Travel Stories

En natuurlijk kun je Texel niet verlaten zonder de rode vuurtoren beklommen te hebben.

Vuurtoren op Texel Roadtrip door Nederland

Vuurtoren op Texel

Leeuwarden

Mijn tweede bestemming was Leeuwarden. Ik had vantevoren een heel programma voor mezelf bedacht, maar ik had in dat plan niet zo goed rekening gehouden met openingstijden😓 Beetje stom, want Leeuwarden is een fantastische stad, maar ik was er echt op de verkeerde dag. Ik was er op maandag en dan is dus alles gesloten.

Dan maar eten 😜 Café De Walrus staat bekend om de monchoutaart die zij maken. Dat moest ik natuurlijk wel even proberen.

Roadtrip door Nederland Leeuwarden

Monchoutaart bij Café de Walrus © My Little Travel Stories

Verder heb ik door de stad gelopen, de Oldenhove beklommen, de Blokhuispoort bezocht en een Friese tosti gegeten. Leeuwarden moet ik dus zeker nog een keer bezoeken. Dit zijn de dingen die nog op mijn bucket-list staan voor een dagje Leeuwarden:

  • Suppen door de grachten
  • Mee gaan met een rondleiding in de Blokhuispoort
  • Slapen in de Blokhuispoort (Alibi Hostel)
  • Overnachten + dineren in Post-Plaza Hotel & Grand Café
  • Een Street Art Tour boeken
  • Koffie drinken bij Vinny & Jo
  • Een bezoek brengen aan het Fries Museum
Blokhuispoort in Leeuwarden

Blokhuispoort in Leeuwarden

Bijzondere overnachting: midden in de weilanden

Vlakbij Leeuwarden in het piepkleine dorpje Weidum vind je een van de mooiste plekken om te overnachten. Nadat ik op Instagram een foto postte van mijn uitzicht vanaf mijn bed kreeg ik heel veel reacties met de vraag waar dit is. Ik zal het jullie verklappen: het is onderdeel van het Hotel & Restaurant Weidumerhout. Het hotel is gevestigd in een authentieke Friese boerderij en heeft een prachtige tuin met boomgaard. In het weiland wat grenst aan het hotel vind je een aantal van deze losstaande kubussen met ramen van de vloer tot aan het plafond.

Bijzonder overnachten in Friesland bij Hotel Weidumerhout

Zonsopkomst © My Little Travel Stories

Het is echt fantastisch! Het uitzicht is ontzettend mooi, er komt heel veel licht binnen en je hoeft maar een stapje buiten de deur te doen en je snuift een hoop frisse lucht op. Er zijn weinig hotels in Nederland die zo’n uitzonderlijk uitzicht kunnen garanderen. 😜

© My Little Travel Stories

Hunebedden spotten

Ik had dus nog nooit in m’n leven een hunebed gezien! Niet dat een hunebed nou zo super bijzonder is, maar omdat ik toch in de buurt was vond ik het wel leuk om even een tussenstop te maken. En ik trof het want er waren zelfs twee hunebedden: hunebed D53 en hunebed D54.

Na het bekijken en het beklimmen van de Hunebedden ben ik een boekje gaan lezen in de zon 🙂

Hunebedden in Overijssel in de buurt bij Giethoorn

© My Little Travel Stories

Giethoorn: het Venetië van het noorden

De eerste twee overnachtingen had ik van tevoren gepland en vastgelegd, maar de laatste overnachting nog niet. Door een tip van m’n nichtje ben ik naar Giethoorn gegaan. Omdat ik begin april ging was ik voor het seizoen. Dit had zowel een voordeel als een nadeel. Het nadeel is dat bomen nog niet echt groen waren en bloemen nog niet helemaal in bloei stonden, maar het grote voordeel was dat er niet zo veel toerisme was. Dat scheelt een hoop. Dit dorpje is zo enorm toeristisch dat je er niet in het hoogseizoen wil zijn.

Giethoorn Venetië van het Noorden varen kanalen

© My Little Travel Stories

Giethoorn wordt ook wel het Venetië van het noorden genoemd en dat is niet voor niets: sommige kavels zijn alleen per boot of via allerlei kleine bruggetjes ter voet bereikbaar. Daarom is het heel gebruikelijk om een bootje te huren en Giethoorn vanaf het water te ontdekken. Huur een fluisterboot, een punterboot, een Canadese kano of ga kajakken. Er zijn genoeg opties. Omdat ik alleen was heb ik besloten om met een rondvaart boot mee te gaan. Zo had ik nog een beetje contact met andere mensen en kreeg ik tegelijkertijd wat interessante informatie over Giethoorn.

Giethoorn Venetië van het Noorden varen kanalen

© My Little Travel Stories

Dit waren mijn mede-rondvaarders haha, allemaal Fransen 😂

Giethoorn Venetië van het Noorden varen kanalen

© My Little Travel Stories

Vanuit Giethoorn ben ik nog doorgereden naar Nunspeet en verbleef ik in het NH Hotel Sparrenhorst. Omdat ik hier vaker kom wist ik dat dit hotel een zwembad heeft. Ik dacht dat het wel lekker was om even te zwemmen, maar ik was zoooo moe. Ik had van tevoren onderschat hoe vermoeiend het is om de hele dag op pad te zijn en ook nog elke dag een stuk auto te rijden. Dus vroeg naar bed.

All time favourite: Grand Café Cornelis

Mij keuze voor het NH Hotel in Nunspeet was stiekem niet alleen vanwege het zwembad, maar ook vanwege de locatie. Niet ver weg van dit hotel ligt namelijk mijn favoriete restaurant: Grand Café Cornelis in Epe.
Het Grand Café is gevestigd in het pand van het voormalig gemeentehuis. Het is helemaal gerenoveerd waarbij unieke kenmerken van het gemeentehuis nog zijn behouden. Daarbij is het met natuurlijke kleuren en stijlen echt ontzettend mooi ingericht. De gerechten op de kaart zijn met eerlijke producten gemaakt en ze  hebben verse pizza’s uit een traditionele houtoven.
Ik vind het altijd fijn om hier ’s ochtends lekker een cappuccino te drinken en een boekje te lezen aan de lange tafel. 😊

Cornelis Epe Roadtrip Nederland

© Cornelis Epe

In totaal ben ik maar drie nachten en vier dagen op roadtrip geweest, maar het voelde veel langer. Dat komt door alle indrukken die je op doet. Ik vond het fantastisch en zou het iedereen aanraden om eens alleen op roadtrip te gaan 👌😇