Urban Trail Series – Waanzinnige ervaring!

Eline Door Eline

Na een onvergetelijke ervaring in Parijs met Run My City (lees mijn ervaring hier). Zijn we meteen op zoek gegaan naar een vergelijkbaar evenement in Nederland en we hebben het gevonden: de Urban Trail Series!
Dit is een hardloopevenement waarbij je geen standaard parcours loopt. “Geen afgesloten rechte wegen, maar een verkenningsloop door nieuwe en historische gebouwen, theaters, stadions en steegjes”, aldus de website van de Urban Trail Series. Zo leer je een stad dus op een unieke manier kennen. Dit hardloop evenement wordt georganiseerd in verschillende steden door het land. Wij deden mee aan de Utrecht Urban Trail.

Klaar voor de start!

Per mail krijg je van tevoren doorgestuurd in welke ‘startwave’ je begint. De startwave geeft eigenlijk aan hoe laat je begint. Het voordeel van deze waves is dat de drukte op het parcours goed verdeeld is.
Ruim voor de start van onze wave arriveerden we bij het startpunt van de run. We haalden ons startnummer op en leverden onze tas in. Nergens een rij. Super goed georganiseerd dus. Daarna gingen we gelijk in de rij voor de start klaar staan.

Urban Trail Series Hardloopevenement Utrecht

© My Little Travel Stories

Vijf of tien kilometer?

Je kunt uit twee afstanden kiezen om te lopen: 5.5 km en 10 km. Als je 5 kilometer loopt kom je natuurlijk wel langs minder bezienswaardigheden dan als je besluit om 10 kilometer te lopen. Wij kozen er voor om 10 kilometer te lopen om zo niets van het parcours te missen 😊

Top bezienswaardigheden in Utrecht

Tijdens je run kom je langs een aantal top bezienswaardigheden in (in dit geval) Utrecht. Ik ken Utrecht persoonlijk niet super goed. Ik studeer aan de Universiteit van Utrecht maar heel veel meer dan het station en de campus zie ik niet 😅 Juist daarom was het leuk om Utrecht op een hele andere manier te verkennen en ik weet zeker dat het ook voor locals hartstikke interessant is om mee te doen. Hier neem ik je mee langs een paar van de bezienswaardigheden langs de route:

Gevangenis de Lik

De meeste Utrechters hebben de gevangenis aan het Wolvenplein nog nooit van binnen bekeken. Sinds de opening in 1856 tot de zomer van 2014 was de gevangenis in gebruik en was hiermee de oudste gevangenis van Nederland!

Urban Trail Series Hardloopevenement Utrecht

De Lik, gevangenis © Utrecht Urban Trail.

De Bijenkorf

Bij binnenkomst in de Bijenkorf werden we meteen enthousiast aangemoedigd door een medewerker. Het is uniek om voor openingstijd door de Bijenkorf rennen, met leuke muziek op de achtergrond en de heerlijke geuren van de parfum afdeling. Deze Bijenkorf is onlangs helemaal vernieuwd en ziet er fantastisch uit!

Urban Trail Series Hardloopevenement Utrecht

De Bijenkorf © Utrecht Urban Trail.

Pandhof van de Dom

Als je aan Utrecht denkt denk je aan de Dom. Daarom kon het Pandhof van de Dom niet ontbreken op de route. Dit is de kloostertuin van de Domkerk. Het is een bijzondere, verborgen tuin die ligt ingeklemd tussen de Domkerk en het Academiegebouw. Het is een heerlijk idyllisch plekje vol bloemen en kruiden met  prachtig zicht op de Domtoren en kerk.

Urban Trail Series Hardloopevenement Utrecht

© My Little Travel Stories

Dit was slechts een klein aantal bezienswaardigheden. In totaal waren er maar liefst 19! Vind je het interessant om het hele parcours te zien? Hier kun je even een kijkje nemen. Daarnaast ren je natuurlijk ook door winkelstraten, langs grachten en langs verborgen hofjes en tuintjes in de stad. Het is heel bijzonder. Omstanders vinden het interessant en moedigen de renners aan. De sfeer is gemoedelijk en fijn. Langs de route kom je ook regelmatig vrolijke muziek tegen zoals je hier op de foto ziet 👇👇

Urban Trail Series Hardloopevenement Utrecht

© Utrecht Urban Trail.

Eindsprintje tot aan de finish!

Op een gegeven moment weet je dat het niet ver meer is. We besloten onze run af te sluiten met een flinke eindsprint. We beginnen wat te versnellen en voordat we het door hebben rennen we op topsnelheid door de winkelstraat van Utrecht. Winkelend publiek kijkt vol bewondering naar alle hardlopers. We zien de finish nu verschijnen, het is niet ver meer. Laatste paar meter en JAAAA! Gehaald! Een mooie medaille wordt om mijn nek gehangen. Ik ben toch best trots en vooral heel voldaan: wat een waanzinnige ervaring!😍

Urban Trail Series Hardloopevenement Utrecht

© My Little Travel Stories

Verdiende lunch

Na aankomst ontvang je een papieren tasje en loop je langs kraampjes van Picnic: de online supermarkt.
Zij zijn een sponsor van het evenement. Ons tasje wordt rijk gevuld met eten en drinken. Ze noemen het een ontbijt, maar het was ondertussen al bijna half 1 dus het was eigenlijk meer een lunch. Overal op de Mariaplaats zijn tafels en bankjes neergezet waar je even kunt zitten, eten en bijkletsen over de run.

Urban Trail Series Hardloopevenement Utrecht

© My Little Travel Stories

Aftermovie

Den Haag: Here we come!

Ik vond het zo ontzettend leuk om deel te nemen aan de Utrecht Urban Trail dat ik me meteen heb ingeschreven voor de Urban Trail in Den Haag over twee weken. Amsterdam en Leeuwarden staan ook hoog op mijn bucketlijstje om aan deel te nemen, maar die zijn pas in maart (het is nu juni). Wie weet ook wat voor jou om mee te doen? 😄