Berlijn met kinderen | Leukste tips en activiteiten

Margreth Door Margreth

Ga jij met kinderen naar Berlijn? Leuk! 😊 Berlijn is een hele leuke stad om te ontdekken met kinderen. Er zijn veel leuke activiteiten te doen. Daarnaast kun je je kind(eren) een hoop leren over het verleden en de Tweede Wereldoorlog. Daardoor is een tripje naar Berlijn tegelijkertijd leuk én educatief. Leren over geschiedenis is natuurlijk een stuk interessanter in een stad als Berlijn dan uit een geschiedenisboek. Hier komt alles tot leven, waardoor je kind(eren) het niet snel zullen vergeten 🙃

Berlijn met kinderen | Leukste tips en activiteiten


Berlijn met kinderen: Musea en educatie

computerspielemuseum berlijn met kinderen

1. Computerspielemuseum

Computerspielemuseum is een super leuk museum in voor als je met kinderen in Berlijn bent 🙂 Hier zie je allerlei verschillende computergames. Ook voor jou als volwassene is dit een leuk museum in Berlijn want het brengt ongetwijfeld hele leuke herinneringen naar boven. Veel games zullen door je kids niet herkend worden, maar wél door jou. Voor kinderen is het vooral erg leuk omdat ze zien hoe computers er ‘vroeger’ uitzagen én ze kunnen verschillende spelletjes spelen.

🎟️ Boek hier je tickets voor het computerspielemuseum in Berlijn

deutsche spionagemuseum berlijn met kinderen

2. Deutsches Spionagemuseum

Deutsches Spionagemuseum is, zoals de naam al zegt, een museum met een spionage thema, specifiek gericht op de spionageactiviteiten van Duitsland tijdens de Koude Oorlog en de Tweede Wereldoorlog. Je kinderen leren hier spelenderwijs veel over de geschiedenis t.a.v. de Koude Oorlog en de WO II.

Dit museum is super interactief. Je kind(eren) en jij kunnen hier geheime codes ontcijferen, laserstralen ontwijken, testen hoe veilig je favoriete wachtwoord nou écht is en leren hoe hacken in z’n werk gaat.

🎟️ Boek hier je tickets voor het spionagemuseum

studio of wonders

3. Studio of Wonders

Studio of Wonders is bijna geen museum te noemen, maar een activiteit. Dit zal voor kinderen in Berlijn één van de leukste uitjes zijn. Het is een grote fotostudio, geheel gericht op selfies en social media. Hier kunnen je kinderen hun fantasie de vrije loop laten en zelf allemaal coole foto’s maken 🙂

🎟️ Boek hier je tickets voor Studio of Wonders

DDR museum berlijn met kinderen

4. DDR Museum

De DDR (Duitse Democratische Republiek) werd ook wel Oost-Duitsland genoemd. Het was een communistisch land in Europa. Pas in 1990 werd het opgeheven.
Het DDR Museum neemt je samen met je kinderen terug in de tijd naar de jaren waarin Duitsland en Berlijn opgesplitst waren in twee delen. Je leert hier alles over de DDR (Oost-Duitsland/Oost-Berlijn) met interactieve displays die voor kinderen interessant zijn.

Het leuke aan dit museum is dat er hele kamers zijn ingericht zoals in de tijd van de DDR. Inclusief oude televisies, oude kranten, oude telefoons. Heel leuk om dit met kinderen te delen omdat ze sommige dingen misschien niet eens zullen herkennen. Hoe bel je bijvoorbeeld iemand op zo’n oude draaitelefoon? 😜

🎟️ Boek hier je tickets voor het DDR museum

trabi museum berlijn

5. Trabi Museum

Trabi Museum is een geweldige plek om je kinderen kennis te laten maken met de iconische Trabant auto’s en de geschiedenis van auto’s in het algemeen. Trabant is de merknaam van een serie modellen uit de Oost-Duitse autofabriek VEB Sachsenring Automobilwerk Zwickau. Het is dus typisch Oost-Duits.
Leuk om te doen als je kind gek is op auto’s.

🎟️ Boek hier je tickets voor het Trabi museum (€9). Kinderen onder de 12 jaar zijn gratis.

top bezienswaardigheden berlijn checkpoint charlie

6. Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie is historisch gezien een van de meest bekende en iconische plekken in Berlijn. Het is de voormalige grenspost tussen Oost- en West-Berlijn. Voor oudere kinderen kan dit een indrukwekkende plek zijn om meer te leren over de Berlijnse Muur en de vroegere tweedeling van de stad.

Tip: ook met een fietstour door Berlijn met gids kom je langs Checkpoint Charlie. Ook de hop on hop off bus van Berlijn komt er langs.

bezienswaardigheden berijn reichstag

7. Reichstag | Beklim de koepel en krijg een rondleiding

Een bezoek aan het parlementsgebouw in Berlijn, de Reichstag kan vooral voor oudere kinderen erg interessant en educatief zijn. Het is als een bezoek aan de Tweede Kamer van Duitsland.

Toegang tot het parlementsgebouw kan met een hele interessante rondleiding. Dit is een grote aanrader, want op deze manier kom je op plekken waar je anders nooit zou komen. Een rondleiding kost slechts €16. Je moet wel je identiteitsbewijs of paspoort meenemen.

Tip: wist je het ook mogelijk is om de koepel van de Reichstag te beklimmen? Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht over een groot deel van de stad! 🤩

🎟️ Boek hier je tickets voor toegang tot de Reichstag inclusief súper interessante rondleiding!

8. Berlijnse Muur

In aansluiting op een bezoek aan Checkpoint Charlie zijn er nog veel meer plekken in Berlijn die te maken hebben met de Berlijnse Muur. Met oudere kinderen is een ’tour’ langs de verschillende plekken die met de Muur te maken hebben, zeker een optie. Je kunt deze tour zelf uitstippelen, maar je kunt ook kiezen voor de fietstour langs de muur door Berlijn 😊

Tip: De fietstour met Baja Bikes is een grote aanrader. Ze hebben speciale fietsen en helmen voor kinderen. Voor hele jonge kinderen kun je eventueel een kinderzitje of tandem huren. Zo weet je zeker dat je veilig mee kunt doen met de fietstour. De gidsen zijn bovendien erg leuk en enthousiast naar kinderen 🙂

🚲 Boek hier een kinder fietstour in Berlijn met Nederlandse gids

top bezienswaardigheden berlijn Brandenburger Tor

9. Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Berlijn. Het is historisch gezien van onschatbare waarde. Voor kinderen is de grote poort indrukwekkend om te zien. Voor oudere kinderen kan ook de symboliek erachter tot de verbeelding spreken: de Brandenburger Tor is na het vallen van de Berlijnse Muur een symbool geworden voor eenheid.

Holocaustmonument

10. Holocaustmonument

De holocaust is een zwaar onderwerp. Voor jonge kinderen is het misschien nog niet geschikt om de betekenis achter het holocaustmonument te weten. Voor oudere kinderen kan het leerzaam en indrukwekkend zijn. Vaak zie je dat kinderen het erg leuk vinden om bij dit monument rond te rennen en te spelen.

11. Labyrinth Kindermuseum

Labyrinth Kindermuseum is een speciaal museum voor kinderen in Berlijn. Het is een interactief museum, gericht op kinderen van 3 t/m 11 jaar oud. Er is van tijd tot tijd een ander thema in het museum, waar kinderen al spelend van alles over leren. Dit is echt een museum waar je kinderen zich zo een hele dag kunnen vermaken met allerlei leuke en leerzame activiteiten. Het is wel vooral leuk voor Duits sprekende kindjes.

Naturkundemuseum berlijn met kinderen

12. Naturkundemuseum | Het natuurhistorisch museum van Berlijn

Als je kinderen helemaal gek zijn van dinosaurussen, is dit museum zeker een aanrader. In dit natuurhistorische museum vind je namelijk een van de best bewaarde T-Rex-skeletten ter wereld. Naast de focus op dinosaurussen zijn er ook genoeg andere bijzondere afdelingen, zoals dieren, mineralen en edelstenen, fossielen en geologie.

15. Deutsches Technikmuseum

Hier kunnen kinderen op een leuke en speelse manier kennis maken met de geschiedenis van wetenschap en technologie. Dit museum is een van de grootste en bekendste musea over techniek in heel Duitsland. Het is met name interessant voor iets oudere kinderen (vanaf de basisschoolleeftijd) en is ook geschikt voor middelbare scholieren.

Museum für Kommunikation

15. Museum für Kommunikation

In dit museum leren je kinderen alles over de geschiedenis van communicatie. Dit start natuurlijk bij brieven en de post als traditionele manieren van communicatie. Ook de moderne communicatiemiddelen komen aan bod, zoals televisie, e-mail en mobiele devices.

berlin dungeon

16. Berlin Dungeon | Spookhuis in Berlijn

Berlin Dungeon is onderdeel van de ‘Dungeon-keten’, waarvan er velen zijn over de hele wereld. Het is een heel interactief museum, dat zeker ook voor volwassenen leuk is. Hier word je aan de hand van voorstellingen en toneelstukken meegenomen in de donkere kant van de geschiedenis van Berlijn. Dit is wel een vrij spannende ervaring en daarom niet geschikt voor jongere kinderen (onder de 10).

🎟️ Boek hier je tickets voor de Berlin Dungeon

17. Otto Lilienthal Museum | Voor kinderen die van vliegtuigen houden

Otto Lilienthal was een Duitser die als een van de eersten een succesvolle zweefvlucht maakte. Dit museum is naar hem vernoemd en is dan ook een museum over luchtvaart. Er zijn verschillende tentoonstellingen en je kunt hier plaatsnemen in een vluchtsimulator. Voor kinderen die houden van vliegtuigen is dit natuurlijk te gek 😊

joods museum bezienswaardigheden berlijn

18. Jüdisches Museum | Het Joods museum

Dit museum is gericht op de geschiedenis van de Joodse cultuur in Duitsland, vanaf de Middeleeuwen tot aan het heden. Het is een van de belangrijkste musea in Berlijn. Hier moet je zeker een bezoek gebracht hebben.

De architectuur is prachtig! Het brengt de verdwaaldheid en doeloosheid duidelijk over. Ook loop je over huilende (kinder)hoofdjes op de onderste verdieping. Het geluid wat het maakt als je er overheen loopt doet je denken aan treinwagonnen die rijden… het geeft een heel ijzig en verdrietig gevoel.
Daarnaast zijn hier verschillende stukken/eigendommen van joodse gezinnen te zien met bijhorende verhalen. Het is een pittig museum, maar aan te raden met oudere kinderen.

Ook is een speciaal deel ingericht in het museum voor jonge kinderen (ANOHA). Dit deel is gericht op de Ark van Noach, maar dan op een interactieve en speelse manier. Dit museum kan onderwerpen zoals wederzijdse tolerantie en respect bij kinderen aan de orde brengen.

🎟️ Boek hier je tickets voor het Joods Museum. Kinderen t/m 17 jaar zijn gratis. De tickets zijn inclusief een indrukwekkende audiotour.

Pergamonmuseum

19. Pergamonmuseum

Het Pergamonmuseum is een van de bekendste musea op het ‘Museuminsel’ in Berlijn. Hier worden verschillende archeologische vondsten tentoongesteld, onderverdeeld in drie afdelingen: de antieke collectie, Islamitische kunst en het Midden-Oosten. Het museum is vernoemd naar het belangrijkste item in de collectie: het Pergamonaltaar.

🎟️ Boek hier je tickets voor het Pergamon museum

neues museum berlijn met kinderen

20. Neues Museum

Ook dit museum ligt op het Museumeiland in Berlijn en richt zich op archeologische vondsten uit de oudheid en prehistorie. Het lijkt een beetje op het Louvre qua collectie. Er is bijvoorbeeld ook een prachtige sfinx te zien.

Eén van de bekendste stukken uit de collectie van dit museum is het Beeld van Nefertiti. Veel mensen beschouwen dat beeld als het mooiste premoderne kunstwerk ter wereld! Dit museum is vooral geschikt voor wat oudere kinderen, boven de 10 jaar.

🎟️ Boek hier je tickets voor het Neues museum. Kinderen t/m 17 jaar zijn gratis. Voor studenten zijn er tickets met korting beschikbaar.

berlin story bunker berlijn met kinderen

21. Berlin Story Bunker

De Berlin Story Bunker is gevestigd op een bijzondere plek: een voormalige schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog en vlakbij onder andere Checkpoint Charlie.

Hier wordt op interactieve wijze de geschiedenis van de stad Berlijn verteld. De focus van dit museum ligt op de periode tussen de Tweede Wereldoorlog en de val van de Berlijnse Muur.

Kinderen kunnen hier op een niet te zware en voor hen begrijpelijke manier kennis maken met belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis.

berliner unterwelten berlijn met kinderen

23. Berliner Unterwelten

In dit museum kan je delen van de stad Berlijn zien, waar je normaal niet kunt komen. Het is een uniek museum dat toegang geeft tot een ‘ondergronds’ deel van de stad, vol schuilkelders, tunnels en bunkers.

Voor kinderen is dit iets wat zij nog nooit ergens gezien zullen hebben en dus erg indrukwekkend. Dit museum is vanwege het onderwerp en de donkerte onder de grond minder geschikt voor kleine kinderen.

madame tussauds berlijn

24. Berlijn met kinderen: Madame Tussauds

Dit is natuurlijk een museum dat iedereen wel kent! Ook in Berlijn is Madame Tussauds te bezoeken. Hier zullen je kinderen hun ogen uitkijken tussen de bijna niet van echte te onderscheiden wassen beelden.

🎟️ Boek hier je tickets voor Madame Tussauds.

Parken en buitenactiviteiten in Berlijn met kinderen

Waldhochseilgarten Jungferndheide berlijn met kinderen

25. Waldhochseilgarten Jungferndheide: klimbos 🌳

Het Waldhochseilgarten Jungferndheide is een super leuk avonturenpark in het bos. Hier kunnen je kinderen naar hartenlust klimmen en klauteren over de verschillende touwbruggen en hindernissen. Tussen de bomen in het bos is een heel parcours uitgezet. Natuurlijk zitten ze goed vast zodat ze nooit kunnen vullen. Dit is echt een leuk uitje voor het hele gezin 😊

Modellpark Berlin

26. Modellpark Berlin

Dit is een park dat vergelijkbaar is met Madurodam. Je vindt hier miniaturen van bekende gebouwen in Berlijn en omgeving. Het verschil met Madurodam is dat deze gebouwen een stuk groter zijn. Jij en je kinderen kunnen dus ook leuke foto’s maken met de gebouwen.
Per miniatuur wordt uitleg gegeven over het gebouw. Voor kinderen is het heel leuk om alle gebouwen in het klein nagebouwd te zien en hiertussen op ontdekkingsreis te kunnen gaan 😊

Filmpark Babelsberg met kinderen naar berlijn

27. Filmpark Babelsberg

Dit film- en entertainmentpark ligt in Potsdam, vlakbij Berlijn. Je kinderen komen hier alles te weten over hoe films gemaakt worden, er zijn verschillende stuntshows en er is de mogelijkheid om een rondleiding door de filmstudio’s te krijgen. Ook voor volwassenen is dit een onwijs leuk park.

Monbijou park

28. Monbijou park

Het Monbijou park is een openbaar park midden in het centrum van Berlijn. Het ligt aan de Spree en vanuit het park heb je prachtig uitzicht op het Bode-Museum (zie foto).

Er is natuurlijk super veel te doen en te zien in Berlijn, maar zeker met kinderen is het soms ook lekker om even te relaxen. Dit park is een welkome afwisseling van de drukte in de stad. Je kunt er heerlijk picknicken en je kinderen kunnen spelen in de speeltuin of bijvoorbeeld samen voetballen ⚽️

Tip: er is ook een leuk kinderzwembad. Dit is een buitenbad. In de zomer kun je hier heerlijk afkoelen ☀️ En altijd handig met kinderen: er zijn hier super schone openbare toiletten: Uwe & Co. Je moet er wel een kleine bijdrage voor betalen, maar ze staan bekend als de schoonste openbare toiletten van Berlijn.

Een andere leuke plek in de zomer is de Strandbar Mitte. Dit is een leuke bar, vlakbij het Monbijou Theater. Je kunt in de strandbar terecht voor een lekker drankje en hapje 🍹

Trek in een kopje koffie met wat lekkers? Zoek dan een plekje bij YUNA. Dit café zit aan de overkant van het Monbijou park 🙂

tiergarten

29. Tiergarten park: het bekendste park in Berlijn

Tiergarten is het grootste park in Berlijn. Het is ook de naam van een van de wijken in Berlijn .Je kunt er met je gezin heerlijk rondwandelen, picknicken en genieten van de rust. Verspreid over het park vind je ook verschillende speeltuinen, waar je kinderen zich zeker in zullen vermaken. Bij de ‘Kinder Spielplatz Tiergarten’ heb je bijvoorbeeld verschillende speeltoestellen staan.

Een groot deel van het park bestaat uit de dierentuin van Berlijn. Met kinderen is het natuurlijk erg leuk om de dierentuin te bezoeken.

Tip: het Café am Neuen See is een aanrader ☕️

volkspark Friedrichshein

30. Volkspark Friedrichshein

Een stadspark in het Oosten van Berlijn. Ook dit is een heerlijk groene plek waar je kunt genieten van de rust. Ook in dit park zijn er verschillende speeltuinen en er zijn veel fonteinen. Onder kinderen is de sprookjesfontein in dit park meestal favoriet 😍 Op deze fontein zijn sprookjesfiguren zoals Hans en Grietje, Assepoester en Roodkapje te vinden.

Viktoriapark

31. Viktoriapark, met waterval

Nog een geliefd park in Berlijn is het Viktoriapark. Dit park ligt in de wijk Kreuzberg en in het park ligt de ‘Kreuzberg heuvel’. Je kunt deze heuvel beklimmen en vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht. Er is ook een waterval die vanaf deze heuvel stroomt, deze waterval is voor kinderen ook erg leuk om te bekijken 😊

Abenteuerspielplatz Forcki

32. Speeltuin Forcki

Dit is een grote en avontuurlijke speeltuin waar je kinderen zich zeker meerdere uren kunnen vermaken. Zo zijn er verschillende klimtoestellen, schommels, waterspelletjes en zandbakken. Dit is een superleuke activiteit voor kinderen in Berlijn. Er is voor kinderen van alle leeftijden genoeg te doen en te beleven, ook voor de allerkleinsten.

berlijn street art tour berlijn met kinderen

33. Street Art Tour met kinderen in Berlijn

Berlijn is een stad met veel street art. Met name in de wijken Kreuzberg en Friedrichshain zijn prachtige muurschilderingen en graffiti kunstwerken te zien. Een tour langs de verschillende street art gebieden in Berlijn is voor kinderen een leuke manier om te wandelen door verschillende delen van de stad.

🎟️ Boek hier je Berlijn Street art tour

lissabon zoo dierentuin lissabon met kinderen

34. Berlijnse Zoo

Wanneer je met kinderen ergens bent, is een bezoekje aan een dierentuin natuurlijk altijd een succes. De dierentuin in Berlijn is één van de oudste dierentuinen ter wereld en je vindt hier veel verschillende diersoorten.

Actief en entertainment

legoland berlijn met kinderen

35. Legoland Discovery Centre

Als je kinderen gek zijn van Lego, is dit the place to be met kinderen in Berlijn. Je vindt hier onder andere een complete Lego miniatuurwereld, een Lego 4D bioscoop, een gedeelte waar kinderen zelf Lego creaties kunnen bouwen en natuurlijk een Lego winkel.

🎟️ Boek hier je tickets voor Legoland Discovery Centre

sealife berlijn

36. Sealife | Leuke activiteit met kinderen in Berlijn als het regent

Zoals in bijna elke grote stad, is er in Berlijn ook een aquarium te vinden. Dit is bijvoorbeeld een leuke activiteit met kinderen in Berlijn op een regenachtige dag. Ook voor volwassenen zijn de grote aquaria met kleurrijke vissen natuurlijk prachtig om te zien.

Wist je dat het Aquadom onderdeel was van SeaLife in Berlijn? Je herkent Aquadom misschien nog wel van het nieuws. In december 2022 brak het grote cilindervormige aquarium. Het sprong spontaan uit elkaar, met een grote ravage als gevolg. Het aquarium bevatte 1500 tropische vissen!

🎟️ Boek hier je tickets voor SeaLife Berlin

boottocht over de spree

37. Boottocht over de Spree

De rivier de Spree is een grote rivier die dwars door Berlijn stroomt. Je kunt een vaartocht over de Spree maken, waardoor je Berlijn vanaf het water kunt bewonderen.

Een boottocht over de Spree is een van onze favoriete dingen om te doen in Berlijn! Wanneer je met kinderen in Berlijn bent en zoveel mogelijk van de stad wil zien, zonder te veel te lopen, is een boottocht over de Spree dé perfecte oplossing 😊

🎟️ Boek hier je tickets voor een boottocht over de Spree

berliner dom koepel beklimmen met kinderen in berlijn

38. Berlijnse Dom beklimmen

Een heel ander soort activiteit is het beklimmen van de Berlijnse Dom. Vanaf de koepel van deze indrukwekkende kathedraal heb je een prachtig uitzicht over bijna de hele stad. Het grootste deel van de hoogte kun je met de lift overbruggen, alleen het laatste stukje naar boven gaat met de trap. Je kunt deze activiteit dus ook gerust met wat kleinere kinderen ondernemen 😊

Ritter Sport Bunte Schoko Welt

39. Zelf een chocoladereep maken bij Ritter Sport 🍫

Als je in Duitsland in de supermarkt kijkt bij de chocolade, zie je het enorme assortiment Ritter Sport repen. Ritter Sport heeft dan ook een eigen winkel in Berlijn en dat is niet zomaar een winkel. Er zijn verschillende leuke demonstraties met chocoalde.

Ook kun je in deze winkel kun je zelf je eigen chocoladereep maken!! Voor kinderen is dit natuurlijk onwijs leuk om te doen (en ondertussen kun je zelf iets lekkers uitzoeken in de winkel 😜 )

📍 Hier vind je deze chocoladewinkel

bezienswaardigheden berlijn Fernsehturm.jpg

40. Berlijnse TV Toren – Fernsehturm

Deze opvallende toren zie je bijna vanuit alle delen van de stad staan. De Fernsehturm staat midden in het centrum van Berlijn, vlak bij de Alexanderplatz en is met zijn 368 meter het hoogste gebouw in Berlijn!!

Je kunt omhoog naar het observatiedek, vanaf waar je een panoramisch uitzicht hebt over de hele stad. Kinderen zullen de hoge toren zelf geweldig vinden om te zien en het omhooggaan in deze super hoge toren is een heel avontuur voor ze! 🤩

Tip: ook ’s avonds is dit een hele leuke activiteit. Berlijn is dan volledig verlicht met de mooiste lichtjes 😊

🎟️ Boek hier je tickets voor toegang tot de TV toren + uitzicht

luchtballon berlijn

41. Luchtballon Checkpoint Charlie

Een heel bijzondere activiteit is een luchtballon vlucht over Berlijn. Voor kinderen en volwassenen is dit een unieke manier om de stad Berlijn te bekijken, al ‘zwevend’ door de lucht.

🎟️ Boek hier je tickets voor een ritje in de luchtballon

Potsdamer Platz

42. Potsdamer Platz

Dit bekende plein in hartje Berlijn is ook echt een must visit in Berlijn. Er zijn onwijs veel winkels, restaurantjes en bijvoorbeeld bioscopen. Ook voor kinderen is deze plek leuk om te bezoeken, er is voor ieder wel wat wils te vinden. Enkele activiteiten die hierboven genoemd zijn, zoals Legoland Discovery Centre en het Technikmuseum, liggen ook aan de Potsdamer Platz.

Kindvriendelijke hotels in Berlijn

kindvriendelijk hotel in berlijn

43. Hotel met kinderen in Berlijn: Schulz Hotel Berlin Wall

Dit hotel in de wijk Friedrichshain is echt helemaal gericht op gezinnen met kinderen. Er zijn verschillende familiekamers met leuke stapelbedden of een hoogslaper voor de kinderen.

De kamers bieden slaapplaats voor maximaal 5 personen, grotere gezinnen kunnen ervoor kiezen om 2 kamers te boeken. Er is speciaal voor kinderen ook een leuke speelruimte in het hotel, met onder andere een tafeltennistafel 🏓 Direct tegenover het hotel vind je een station, vanaf waar je zo in hartje Berlijn bent.
Tip: kinderen tot 14 jaar reizen gratis in de metro van Berlijn!

Dit hotel krijgt een 8.4 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

kindvriendelijke hotels berlijn

44. Kindvriendelijk hotel: Meininger Mitte

Een hotel in het echte centrum van Berlijn, waar je een brede keuze hebt uit diverse ruime kamertypes. Zelfs gezinnen met 4 kinderen kunnen hier op één kamer slapen. Er zijn stapelbedden voor de kinderen.

In het gebied rondom het hotel stikt het van de leuke restaurantjes en winkels, je hoeft dus niet ver te lopen of te reizen met je kinderen als je bijvoorbeeld ’s avonds nog even de deur uit wil. Als je met de auto in Berlijn bent, kun je deze parkeren bij het hotel. Als je met het OV naar een ander deel van de stad wil, is het station te vinden op nog geen vijf minuten lopen 🙂

Dit hotel krijgt een 7.9 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen