Fietstour in Valencia met Nederlandse gids

Suuz Door Suuz

Een fietstour door Valencia is één van onze beste tips voor deze Spaanse stad.😍Het is namelijk een perfecte stad om op de fiets te ontdekken! Er liggen goede fietspaden en je komt zo langs de leukste bezienswaardigheden. Een enthousiaste gids vertelt je nog veel meer over de stad, dus je weet na de tour de leukste plekjes! Baja Bikes heeft een leuke fietstour én een Nederlandse gids, perfect!

Fietstour in Valencia met Nederlandse gids


fietstour valencia met nederlandse gids baja bikes

Fietstour langs de bezienswaardigheden van Valencia

Stel je voor dat je op een zonnige ochtend langs de Turia-tuinen fietst, met een Nederlandse gids die je op een ontspannen en leuke manier door de stad leidt.☀️De Valencia Highlights fietstour van Baja Bikes biedt precies dat en meer!

Tijdens deze tour fiets je langs de iconische bezienswaardigheden van Valencia. Denk daarbij aan de imposante kathedraal van Valencia, de bijzondere Zijdebeurs (La Lonja de la Seda) en het futuristische complex van Ciudad de las Artes y las Ciencias.

Daarnaast kom je ook langs de Serranos en Quart toren, de laatste twee overgebleven stadstorens. Wist je dat er vroeger maar liefst 12 waren?😯 Je fietst over het kleinschalige Patriarch plein en het grote en gezellige Stadhuisplein. Ook fiets je langs het futuristische Concert Hall van Valencia en het prachtige Colón markt. Als je de tijd hebt, dan is deze markt echt een bezoek waard!

Een van de grote voordelen van deze fietstour is dat je in een korte tijd een goed overzicht krijgt van de stad. Natuurlijk stop je her en der, maar het is een perfecte manier om snel een indruk te krijgen van Valencia en vervolgens te kunnen beslissen waar je de andere dagen een uitgebreid bezoek aan wilt brengen.

🚲 Boek hier deze highlight fietstour van Baja Bikes ☀️

Praktische informatie

Een Nederlandse gids vertelt je wat je allemaal ziet onderweg, maar zorgt ook echt voor een persoonlijke touch. Hij of zij let goed op de groep, past de snelheid aan en helpt je ook als je bijvoorbeeld valt of problemen hebt met de fiets.😊

Je fiets in totaal 12 tot 13 kilometer, dus zorg wel dat je een flesje water mee hebt. Onderweg wordt er regelmatig gestopt en het tempo wordt aangepast aan de groep. De groepen bestaan gemiddeld uit 8 mensen, bij 14 mensen komt er een tweede gids bij. Je fietst dus niet met een enorme groep door Valencia.😉

🚲 Boek hier de highlight fietstour van Baja Bikes

fietstour valencia met nederlandse gids

Fietstour in Valencia met kinderen

Een fietstour door Valencia is niet alleen voor volwassenen een geweldige ervaring, maar ook voor kinderen. Daardoor natuurlijk ook direct voor de ouders, want een stedentripje met blije kinderen is een stuk fijner! De gids maakt het ook leuk voor de kinderen, er worden interessante dingen verteld en vaak genoeg even gestopt. Ze zijn geduldig, attent en helpen je graag.😊

Wist je dat Valencia een hele prettige stad is om doorheen te fietsen? Er liggen kilometers aan fietspad in de Turia tuinen en het is ook niet zo’n drukke metropool als Londen of Parijs. Een gids is wel handig, dan hoef je zelf de weg niet te zoeken en mis je ook niet alle mooie plekjes om je heen!😎

Zo kun je op de fiets veel van de stad zien zonder urenlang te slenteren en zere voeten aan het einde van de dag. Bovendien kunnen kinderen hun energie kwijt! Tijdens de tour kunnen ze kijken welke bezienswaardigheden in Valencia hun aanspreken en bepalen wat ze nog een keer willen bezoeken. Wij raden daarom ook altijd aan om de fietstour van Baja Bikes door Valencia op één van de eerste dagen van je bezoek te doen.

Tip! Een andere kindvriendelijke manier om Valencia te ontdekken is met de hop-on hop-off bus of met het openbaar vervoer van Valencia.
🚲 Boek hier je fietstour bij Baja Bikes met kinderen 🙂

Baja Bikes heeft uitstekende faciliteiten voor kinderen. Zo zijn er kinderfietsen in verschillende maten, van 4 tot 12 jaar. De fietstour is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar, afhankelijk van hun ervaring op de fiets. Voor jongere kinderen of kinderen die nog niet zelfstandig kunnen fietsen, zijn er kinderzitjes beschikbaar. Helmen zijn ook beschikbaar en verplicht voor kinderen tot 16 jaar in Valencia.

Privé fietstour door Valencia

Wil je Valencia ontdekken op de fiets, maar liever niet met een groep? Baja Bikes biedt ook de optie aan voor een privé fietstour door de stad. Dit is een fantastische manier om de stad te verkennen met persoonlijke aandacht en een route op maat. De route wordt aangepast aan jouw wensen, zodat je de bezienswaardigheden kunt zien die jou het meest interesseren. Natuurlijk wel binnen de mogelijkheden van Baja Bikes.😉

Tip! Wil je zelf met de fiets op pad, zonder gids? Dan kan je bij Baja Bikes ook een fiets huren. Zo kan je op je eigen tempo de hele stad doorfietsen.

Een privé fietstour door Valencia is ideaal voor gezinnen, groepen vrienden of stellen die een meer intieme ervaring willen. Omdat je in een kleine groep fietst, heeft de gids volop tijd om verhalen te vertellen en je de beste tips voor de stad te geven. Van leuke weetjes over de prachtige gebouwen tot insider tips voor de beste paella, je krijgt zo de beste ervaring!🤩De gidsen zijn vaak zelf gek op Valencia en delen hun enthousiasme graag met jou.

🚲 Boek hier de privé fietstour door Valencia

Veelgestelde vragen

Waar is het ontmoetingspunt voor de fietstours met Baja Bikes?

Je ontmoet de gids op Paseo de la Pechina 32, 46008, Valencia, waar ook de fietsen voor je klaarstaan. Dit is vlakbij de Turia-tuinen en goed te bereiken met het openbaar vervoer. Er zijn ook veel hotels in Valencia in de buurt van het ontmoetingspunt.

Hoelang duurt een fietstour?

Ongeveer 3 uur. De highlight fietstour in Valencia is in totaal 12 tot 13 kilometer. Het tempo ligt niet te hoog, zodat je alle tijd hebt om alles te bekijken 😊

Zijn er ook pauzes tussendoor?

Jazeker. Er wordt regelmatig gestopt bij de bezienswaardigheden, maar er kan ook even worden gestopt als je daar om vraagt. Zorg er zeker in de zomer voor dat je een flesje water bij de hand hebt!

Kan ik de fietstour ook met een elektrische fiets doen?

Ja, voor een meerprijs van €20 kun je de fietstour door Valencia maken met een elektrische fiets. Dit kan bij het boeken worden aangegeven.