Dompel je onder in het aquarium Oceanogràfic in Valencia

Margreth Door Margreth

Het aquarium van Valencia is de grootste van heel Europa en heel leuk om te bezoeken! Dolfijnen, onderwatertunnels en schattige pinguïns, er is hier zoveel te zien! 🤩 Je kan hier al snel uren rondlopen. Oceanogràfic is interactief, modern en heel mooi vormgegeven. Wist je dat er ook leuke shows worden gegeven en dat je hier zelfs kan slapen? Het is dus zeker een must-visit tijdens je stedentrip naar Valencia. Lees snel verder, we vertellen je er alles over!

Het aquarium Oceanogràfic


aquarium van valencia oceongrafic

Tickets voor het Oceanografic/Aquarium in Valencia

Bestel vooraf je ticket voor het aquarium in Valencia en loop direct de bijzondere onderwaterwereld binnen! 🐡🦈

🎟️ Entreeticket voor het Oceanografic in Valencia | Boek hier

Wil je nog veel meer bezienswaardigheden in Valencia bezoeken? Dan kan de Valencia Tourist Card ook echt een aanrader zijn! Ben je een echte dierenliefhebber? Dan is Bioparc Zoo in Valencia ook heel leuk!

🎟️ Valencia Tourist Card | Bestel hier
🎟️ Entreeticket voor Bioparc Zoo | Bestel hier

Wat maakt het aquarium van Valencia zo bijzonder?

Het aquarium Oceanogràfic van Valencia is het grootste aquarium van Europa. In totaal kun je hier meer dan 45.000 dieren zien en meer dan 500 verschillende diersoorten!😯 Denk hierbij bijvoorbeeld aan dolfijnen, schildpadden, kwallen en verschillende vissoorten.🐬 Dit aquarium is niet alleen een bezoekje waard vanwege de grootte en de vele diersoorten die je hier kun bewonderen, ook heeft dit aquarium een belangrijke rol als het gaat om dierenwelzijn en natuurbehoud.

De Oceanogràfic Foundation draagt namelijk bij aan het welzijn van dieren door middel van wetenschappelijk onderzoek, educatieve programma’s en fokprogramma’s voor bedreigde diersoorten. Door deze onderzoeken en projecten werkt het aquarium mee aan het verbeteren van kennis over mariene ecosystemen, het beschermen van bedreigde diersoorten en het creëren van bewustwording in de samenleving met betrekking tot het belang van het behoud van de natuurlijke leefomgevingen van dieren.

Kortom, wanneer je dit aquarium bezoekt, heb je niet alleen een superleuke dag, maar steun je ook de Oceanogràfic Foundation 😊 Lees hier meer over de foundation!

Dit ga je zien in het aquarium

Onderwatertunnels

Er zijn in het aquarium van Valencia verschillende onderwatertunnels. Als je door deze tunnels loopt, ben je helemaal omringd door het water en de dieren in het aquarium. Het voelt bijna alsof je zelf ook in het aquarium rondloopt.🤩 Je kunt de dieren vanaf alle kanten bekijken en krijgt een goed beeld van hoe dit er in de zee uitziet, met alle verschillende dieren die er rondzwemmen.

Dolfijnen in het dolfinarium

Het dolfinarium van Oceanogràfic is één van de grootste ter wereld. Er zijn 5 verschillende bassins voor de dolfijnen.🐬 Ieder bassin heeft weer een andere functie. In één van de bassins worden ook shows gegeven, deze shows vinden meerdere malen per dag plaats en zijn superleuk om bij te wonen.

dolfinarium in valencia oceanografic
dolfinarium in valencia oceanografic

Verschillende onderwaterwerelden in het aquarium van Valencia

Het Mediterráneo is een bassins gevuld met dieren die in de Middellandse Zee leven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende gekleurde vissen, zeepaardjes en octopussen.🐠

De Humedales zijn de ‘wetlands’, oftewel hier vind je moeras- en bodemdieren. Enkele voorbeelden hiervan zijn garnalen en krabben, maar ook vogels zoals ibissen en lepelaars zijn hier te bewonderen.

Het Templados y Tropicales is misschien wel het meest kleurrijke deel van het aquarium. Je kunt hier prachtige tropische vissen tussen koraalriffen bekijken. Ook zijn hier zeeschildpadden te zien.🐢

In Islas wordt het zeeleven rondom eilanden nagebootst. Je kunt hier onder andere haaien, zeeschildpadden en verschillende soorten roggen bewonderen.

Mar Rojo, de Rode Zee, is een unieke zee met zijn eigen soort inwoners. Ook hier zijn weer prachtige koraalriffen te zien! Daar tussen door zwemmen exotische vissen, roggen en haaien in het superheldere water.🦈

Ártico laat een, voor ons, onbekende wereld zien. Dit is het Noordpoolgebied! Ver buiten de door ons bewoonde delen van de wereld, leven verschillende diersoorten in de ijzige kou. Zo zie je hier walrussen en witte dolfijnen (Beluga’s) rondzwemmen. Echt super indrukwekkend om te zien!

In Antártico zie je de bewoners van de andere pool, Antarctica. De superschattige pinguïns die je hier ziet leven in dit afgelegen deel van de wereld.🐧

Misschien niet direct het eerste dier waar je aan denkt, maar ook zeker een dier dat gedeeltelijk in het water leeft: de krokodil. In het Cocodrilario kun je krokodillen van heel dichtbij bekijken.

Als je aan het zwemmen bent, kom je ze liever niet tegen. In een aquarium zijn deze dieren echter prachtig om te bewonderen: kwallen. In de onderwaterwereld Medusas zie je honderden kwallen van dichtbij door het water ‘dansen’.🪼 Een rustgevend en bijzonder deel van het aquarium.

De Volière Humedales Aviario

Zoals gezegd kun je in de onderwaterwereld ‘Humedales’ niet alleen waterdieren bewonderen, maar zijn er ook verschillende moerasvogels te zien. Deze vogels horen van nature thuis in dit ecosysteem. In de voliére Humedales Aviario zie je onder andere ibissen en lepelaars.🐦

Het aquarium van Valencia bezoeken met kinderen

Het aquarium van Valencia is superleuk om als volwassene te bezoeken, maar voor kinderen is dit aquarium misschien nog wel indrukwekkender. Kinderen kunnen alle zeedieren van dichtbij bekijken, maar leren ook veel over de dieren die zij zien. Op een interactieve wijze komen kinderen hier van alles te weten over de verschillende dieren en de effecten van de menselijke samenleving op de leefwereld van de onderwaterdieren.

Een voorbeeld van een interactieve ervaring in het aquarium is ‘El mar en tus manos’ – de zee in jouw handen. Hier brengen de kinderen een bezoek aan het deel van het aquarium waar schildpadden worden opgevangen en worden verzorgd.🐢Ook kunnen zij zeekomkommers, zeesterren en zee-egels van dichtbij zien.

opgevangen schildpadden in het aquarium van valencia
Opgevangen schildpadden in het aquarium van Valencia

Naast het interactieve aspect zijn ook de shows in het aquarium een echte aanrader om met kinderen bij te wonen.🐬 We hadden het al even over de dolfijnenshow die meerdere keren per dag te zien is, maar er is ook een hilarische zeeleeuwenshow die je kinderen echt te gek zullen vinden!😊 Als je het aquarium binnengaat, kun je al meteen zien op welke tijdstippen de shows zijn. Zo kun je je bezoek hier een beetje omheen plannen en allebei de shows zien met je kinderen.

Slapen onder de haaien

Wil je echt iets unieks beleven in het aquarium? Je kunt hier ook slapen onder de haaien!😯 Dit betekent dat je ’s avonds het aquarium in gaat en de nacht doorbrengt onder één van de onderwaterwerelden met haaien. Voor het slapengaan krijg je een heerlijk diner aangeboden en als je wakker wordt, staat zelf het ontbijt klaar. Het slapen onder de haaien heeft iets rustgevends en mystieks en is zeker een once-in-a-lifetime ervaring! Deze activiteit is aan te raden voor kinderen vanaf 8 jaar, maar al toegankelijk vanaf de leeftijd van 4 jaar.

Lijkt het je leuk om een nachtje door te brengen in het aquarium van Valencia? Bekijk dan de officiële website voor alle informatie!

haaien in het aquarium van valencia

Tip! Combineer het met het science museum en/of de Hemisfèric

Heb je genoeg tijd te besteden in Valencia en ben je op zoek naar nog een leuke activiteit, naast het bezoeken van het aquarium? Je kunt ook kiezen voor een combinatieticket. Hierbij kun je een bezoek aan het aquarium combineren met een bezoek aan het science museum of zelfs een combinatie van deze twee met hierbij ook nog een bezoek aan de Hemisfèric. Een combinatieticket is een echte aanrader, omdat je hiermee voordeliger uit bent en het maximale uit je bezoek aan Valencia kunt halen.

Let op! De combinatietickets zijn geldig op één vooraf gekozen datum, je kunt je bezoeken dus niet over meerdere dagen verspreiden. Onze ervaring is dat de combinatie van bezoeken prima te doen is op één dag. Het is allemaal gelegen bij Ciutat de les Arts i les Ciències.

Het science museum van Valencia

Dit is een beetje te vergelijken met Nemo in Nederland. Het is een interactief museum waar je alles leert over techniek en wetenschap. Kinderen kunnen hier ook zelf proefjes en experimenten doen. Zo kom je hier alles te weten over onder andere het heelal, de menselijke genen, DNA en de nieuwste technologische ontwikkelingen.

Dit museum is leuk om te bezoeken met kinderen van alle leeftijden, maar er is het meest te doen voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
🎟️ Combiticket Oceanografic & Science museum Valencia

Hemisfèric

Vlakbij het aquarium in Valencia zit Hemisfèric, dit is een enorme dome! Het is een opvallend gebouw. In deze dome kun je IMAX-films bekijken op een gigantisch koepelscherm. Het is net of je zelf in de film ‘meedoet’, doordat je omringd wordt door het beeld.

De films hebben allemaal een wetenschappelijk en educatief aspect. Zo zijn er fantastische planetenshows te zien, waarin van alles over het heelal wordt uitgelegd. Kortom, echt heel gaaf om hier ook een bezoekje aan te brengen en ook nog eens erg leerzaam voor kinderen!
🎟️ Combiticket Oceanografic & Hemisfèric