Stadiontour bij CF Valencia in het Mestalla stadion

Suuz Door Suuz

Valencia is de stad met de heerlijke stranden, groene parken én CF Valencia, de voetbalclub van de stad. Ga jij als voetballiefhebber op stedentrip? ⚽ Dan kan een tour bij deze iconische club niet ontbreken. Wil je weten of het de moeite waard is? Lees dan dit artikel én bestel hier alvast je tickets voor een leuke rondleiding, dan kan je het heilige gras met eigen ogen zien 😉

Stadiontour bij CF Valencia in het Mestalla stadion


Tickets voor CF Valencia Stadion Tour

Eén van de vele bezienswaardigheden in Valencia is het Mestalla Stadion van CF Valencia. Iedere dag worden er tours gegeven. Van de kleedkamers tot het veld en de Director Box tot de tribunes, je mag overal een kijkje nemen. Super leuk!

🎟️ Boek hier een stadiontour bij CV Valencia

Nog twee handige tips voor Valencia zijn de hop on hop off bus en er is ook een leuke fietstour door Valencia met een Nederlandssprekende gids!😊

🎟️ Hop on hop off bus Valencia | Boek hier
🎟️ Fietstour Baja Bikes in Valencia | Bekijk hier

CF Valencia Stadion Tour: zo ziet het eruit

Bij aankomst staat er een enthousiaste Engelssprekende gids op je te wachten om het Mestalla Stadion van CV Valencia aan je te laten zien. Als er geen wedstrijd voor die dag op de planning staat, dan begint de rondleiding in de kleedkamers. Hier maken de spelers zich klaar voor iedere wedstrijd en jij mag even letterlijk een kijkje achter de schermen nemen. Voel je de spanning al hangen? 😯 Ondertussen vertelt de gids je van alles over de club, van de geschiedenis tot de grootste overwinningen van de club!🏆

cf valencia

Vervolgens ga je richting het veld, het heilige gras van Valencia! Neem plaats in de dug-out en de stoelen langs de zijlijn. Je kan zelfs op de plek van de coach zitten, tijd voor een goede foto! 📸 Kan je het je voorstellen dat je op dit veld speelt en er dus duizenden mensen naar je kijken? De fanatieke fans en de spanning op het veld is bijna voelbaar, zelfs als het stadion leeg is.

valencia stadiontour

Na het veldbezoek ga je naar de persruimte. Dit is de plek waar de manager en spelers na de wedstrijd de pers te woord staan. Hier kun je plaatsnemen achter de microfoon en je inbeelden hoe het is om vragen te beantwoorden na een zware wedstrijd.

De tour gaat vervolgens verder naar de tribunes, waar je een panoramisch uitzicht hebt over het gehele stadion. Je krijgt een idee van de grootte en de capaciteit van Mestalla, en je kunt je voorstellen hoe het is om hier als fan een wedstrijd bij te wonen. Nu is het stil, maar als het hele stadion vol zit, dan is het een heel ander verhaal!🥳🎉

stadiontour valencia cf

Een hele andere plek is de Directors Box. Hier komen de bestuursleden en speciale gasten van de club een wedstrijd bekijken. Luxe zitplaatsen, een geweldig uitzicht, een eigen bar – dit is echt next level.😯

Tip! Na afloop van de tour kun je een bezoek brengen aan de Valencia CF fanshop. Hier vind je allerlei merchandise van de voetbalclub van Valencia. Van shirts en sjaals tot allerlei kleine hebbedingetjes. Ben jij een echte fan of wil je een leuke souvenir mee naar huis? Dan kan je hier leuk shoppen!🤩

Nederlanders bij CF Valencia

Nederland en Spanje zijn beide echte voetbal landen. Het is dan ook geen verrassing dat de Spaanse voetbalclub verschillende Nederlandse spelers heeft gehad. Grote namen zoals Justin Kluivert, Patrick Kluivert, Faas Wilkes, Johnny Rep, Jasper Cillessen en Hedwiges Maduro hebben allemaal bij de club gespeeld. Ronald Koeman was hier ook een korte periode trainer, maar dat was niet echt een succes.😉

Wist je dat CF Valencia twee keer in de finale heeft gestaan van de Champions League? Zowel in 2000 als in 2001, maar helaas hebben ze beide keren verloren.

fc valencia stadion bezoeken

Bar Manolo El Del Bombo

Een bezoek aan Mestalla is niet compleet zonder een stop bij Bar Manolo El Del Bombo. Deze bar is vernoemd naar de legendarische Manolo, die bekend staat om zijn grote trommel (bombo) die hij tijdens wedstrijden fanatiek en enthousiast bespeelt.🥁 De bar is meer dan alleen een plek om een drankje te nuttigen; het is bijna een museum! Het is compleet gewijd aan Valencia CF. Hier voel je de passie voor de club, van foto’s tot trofeeën. Vooral Manolo komt hier echt op een voetstuk te staan. Voor een complete ervaring is dit echt een must!

Achtergrond over Valencia Football Club en het Mestalla stadion

Valencia CF werd opgericht in 1919 en is daarmee één van de oudste en meest succesvolle clubs in Spanje. Mestalla is het stadion van de club en werd geopend in 1923. Sindsdien is het een iconisch onderdeel van de stad Valencia. Met een capaciteit van ongeveer 49.000 zitplaatsen is Mestalla een van de grootste stadions in Spanje. Het stadion staat onder andere bekend om zijn steile tribunes en de intense sfeer die de fans creëren tijdens wedstrijden. Mestalla heeft vele historische momenten meegemaakt, van legendarische wedstrijden tot onvergetelijke kampioenschappen.

Tip! Wil je zelf een wedstrijd meemaken bij Valencia CF? Bekijk dan op deze website voor de wedstrijden en beschikbare tickets.

fc valencia stadion bezoeken

Veelgestelde vragen

In welke taal wordt de tour gegeven?

De tour wordt aangeboden in zowel het Spaans als het Engels. Je kan bij het boeken van een ticket ook kiezen welke taal voor jou het beste uitkomt.

Is de tour leuk met kinderen?

Absoluut! De tour is geschikt voor alle leeftijden en ook de kleine voetballiefhebbers onder ons zullen het heel leuk vinden!⚽ Grote kans dat ze het hier nog jaren over hebbe. Hoe vaak komt het nou voor dat je een kijkje achter de schermen mag nemen van zo’n grote voetbalclub?

Hoe kom je bij het Mestalla Stadion?

De metro in Valencia heet twee lijnen naar het stadion. Lijn 5 heeft halte Aragon en lijn 3 heeft halte Facultats in de buurt. Ga je met de bus? Dan neem je bus 10, 32, 71 of 80.

Hoe vaak worden er rondleidingen gegeven?

De rondleidingen bij Valencia CF worden van maandag tot en met zondag gegeven. Van maandag tot en met zaterdag zijn er 4 tijden, daarnaast wordt op zondag de rondleiding 3 keer gegeven.
🎟️ Boek hier je rondleiding door met Mestalla Stadion