Tottenham stadion tour

Eline Door Eline

Ben jij een groot voetballiefhebber en heb je een tripje naar Londen op de planning staan? Dan is het een grote aanrader om een Tottenham Stadion Tour te boeken. Het Tottenham stadion is onlangs compleet gerenoveerd! Daarnaast heeft het Tottenham stadion een heel bijzondere grasmat. Deze grasmat kan namelijk weggeschoven worden om plaats te maken voor een NFL pitch. Benieuwd wat dat precies is? Dat lees je verderop in dit artikel. In dit artikel delen we onze ervaring en tips voor een succesvolle en leuke Tottenham stadion tour 😊

Tottenham stadion tour


Tottenham stadion tour Londen
©Wegwijsnaar.nl

Tickets voor de Tottenham Stadion Tour

Je kunt je tickets voor een Tottenham Stadion Tour het beste online van tevoren bestellen. Het is een vrij populaire activiteit om te doen en het zou zonde zijn om daar aan te komen en erachter te komen dat de tour al vol is.

🎟️ Boek hier tickets voor een Tottenham Stadion Tour
🎟️ Tickets voor de ‘Dare Sky Walk’: loop over het dak van het stadion
🎟️ Combi-ticket voor Tottenham Stadion tour + Emirates (Arsenal) stadion tour

Zo ziet de Tottenham Stadion Tour eruit

Als je een Tottenham Stadion Tour boekt word je eerst super hartelijk ontvangen! Je tickets worden gescand en je krijgt een koptelefoon + soort tablet. Ook word er een leuke foto gemaakt. Die foto kun je aan het einde van de tour kopen, maar dat hoeft niet.
De tour wordt afgetrapt met een spectaculaire video, wat je gelijk helemaal in de stemming brengt. Daarna word je als groep naar het stadion gebracht. Hoewel de tour in groepsverband begint, hoef je niet als groep door het stadion te lopen. Je mag alles lekker op je eigen tempo bekijken en bezoeken. Bij elke ‘sectie’ van de stadiontour staat iemand die je informatie kan geven over Tottenham of het stadion zelf. Deze mensen zijn uitzonderlijk vriendelijk.

Tip: bedenk van tevoren zeker een paar vragen om te stellen, want zodra de ’tour guides’ iets beginnen te vertellen volgt er vaak zoveel meer interessante informatie. Ze zijn namelijk heel enthousiast en leggen je graag van alles uit 😊 Het is echt zonde om geen vragen te stellen. Het draagt echt bij aan je ervaring.

Het stadion vanaf de tribune

Je begint je stadion tour op de tribune. Vanaf hier heb je mooi overzicht over het stadion 😍 Met je tablet en koptelefoon krijg je interessante informatie te horen. Zo leer je bijvoorbeeld dat het stadion zo is ontworpen, dat het geluid goed door het stadion verspreid wordt. Bij het ontwerp is er over nagedacht hoe het zingen van de fans door heel het stadion goed te horen is. Op die manier kunnen fans makkelijker met elkaar zingen. Dit zorgt voor de ongekende sfeer waar het Tottenham Stadion om bekend staat! 🤩

Wat me gelijk opvalt is dat de stoelen zo lekker zacht en luxe zijn!! Heel anders dan je gewend bent in de Nederlandse voetbalstadions. Voor de VIP gasten is er zelfs stoelverwarming in de stoelen!!
De stoelen in het stadion zijn heel steil onder elkaar geplaatst. Steiler dan dit kon of mocht niet. Op deze manier heb je altijd goed zicht op het veld.

Tottenham stadion
©Wegwijsnaar.nl
Stoelverwarming op de stoelen in het Tottenham stadion
Stoelverwarming op de stoelen in het Tottenham stadion ©Wegwijsnaar.nl

De kleedkamers van de uit- en thuisploeg

Je hebt het veld net als bezoeker gezien, maar vanaf nu ga je het Tottenham Stadion beleven als speler! 😊 Het gaat in logische volgorde. Je begint natuurlijk bij de kleedkamers, want daar begint een speler ook op de dag dat hij of zij een wedstrijd gaat speler. Je neemt een kijkje in de kleedkamers van zowel de uit- als thuisploeg. In de kleedkamer van de uitploeg hingen ook wat shirtjes van en vlaggen van Nederlandse clubs zoals die van FC Twente, PSV en Ajax.

Met name de kleedkamers van de thuisploeg zijn erg interessant om te zien. Het is echt bijzonder om je in te beelden dat de Premier League spelers hier voor- tijdens- en na een wedstrijd omkleden en bij elkaar komen.
Bij het ontwerp van de kleedkamer is er nagedacht over het team gevoel en team spirit. Het is een ronde kleedkamer, waar in het midden een groot beeldscherm te zien is. De coach kan op dit beeldscherm de opstelling delen, maar ook video analyses van de tegenstanders laten zien.

Elke speler heeft een eigen plekje. Het is gebruikelijk om de keepers aan de zijkant te hebben en dan op basis van de positie op het veld naar binnen te werken. Dus eerst de verdedigers, dan de middenvelders, dan de aanvallers. Maar sommige spelers hebben voorkeur voor een plekje. Harry Kane wilde bijvoorbeeld altijd graag in het midden van de kleedkamer zitten. Hij was een belangrijke speler voor Tottenham.
Vlak voordat ze de kleedkamer verlaten gaan de spelers in een cirkel staan en doen ze een yell.

de kleedkamer van tottenham hotspurs
De kleedkamer van de Tottenham spelers ©Wegwijsnaar.nl
ijsbad in de kleedkamers
IJsbad in de kleedkamer van het thuisteam ©Wegwijsnaar.nlOok is er een ijsbad te vinden in de kleedkamer van de thuisploeg. Het nemen van een ijsbad is voor alle spelers verplicht. Ze moeten uiterlijk 15 minuten na de wedstrijden in het ijsbad zitten. Hier moeten ze minimaal 8 minuten in blijven, maar niet alle spelers doen dat 😜 Sommige spelers proberen er zo kort mogelijk in te zitten en gaan er na 4 minuten weer uit. Een ijsbad is heel belangrijk voor herstel. Tijdens de wedstrijd lopen hun spieren microschade op. Dat is niet erg, maar het zorgt voor stijfheid. Door middel van een ijsbad worden kleine ontstekingen in de spieren voorkomen, waardoor het herstel een stuk sneller gaat. Na het ijsbad mogen ze een lekkere warme douche nemen 🙂

Als laatst is er bij de kleedkamer ook een speciale ruimte voor de fysiotherapeuten voor de spelers. Tottenham heeft in totaal 4 fysio’s die tegelijkertijd aan het werk (kunnen) zijn. De fysio’s hebben toegang tot beelden van de wedstrijd en de incidenten die plaats hebben gevonden, waardoor ze heel snel weten wat er aan de hand is en wat ze kunnen doen om de spelers te helpen.

Via de spelerstunnel naar het grasveld

Na de voorbereiding in de kleedkamer is het klaar voor het echte werk! 💪 De spelers lopen via de spelerstunnel richting het veld. Ook jij mag in deze Tottenham Stadion tour dezelfde route afleggen. Zodra je bij de spelerstunnel komt begint het al te kriebelen. Kruip hier even in het vel van een Premier League speler. Je hoort de fans juichen, je hoort muziek, de spanning bouwt op en je loopt richting het veld. Dít is het moment om te shinen!

spelerstunnel richting het veld
Spelerstunnel richting het veld ©Wegwijsnaar.nl
tottenham stadion tour
©Wegwijsnaar.nl

Vervolgens sta je super dichtbij het grasveld waarop gevoetbald wordt. Je mag het gras niet betreden. Ze willen het namelijk zo goed mogelijk verzorgen. De kans is groot dat je tijdens de stadion tour grote lampen boven het gras ziet staan. Deze lampen zorgen ervoor dat het gras zo optimaal mogelijk kan groeien. Toch voelt het super bijzonder om zo dichtbij te staan.

tottenham
Stoelen van de coaches en reservespelers ©Wegwijsnaar.nl

Je mag ook plaats nemen op de stoelen waar normaal gesproken de coaches en de reservespelers zitten. Ze hebben hele comfortabele stoelen mét stoelverwarming uiteraard 😉 Vanaf hier heb je goed overzicht over het veld. Het is een unieke ervaring.

Verschuifbaar grasveld voor NFL pitch

Het Tottenham Stadion is een uniek stadion. Dit is namelijk het enige voetbalstadion waar ook een NFL wedstrijd gespeeld kan worden (een wedstrijd van de National Football League, oftewel: American Football). Onder de grasmat zit namelijk een NFL pitch verstopt.
Om de NFL pitch tevoorschijn te laten komen kan het grasveld weggeschoven worden. De grasmat gaat dan de parkeergarage in die onder het stadion te vinden is. Er is daar een speciale ‘pocket’ voor het gras. Dit is een bijzondere omgeving. Hier heeft het gras namelijk speciaal licht, eigen sprinkles en een robot die het gras maait. Ook wordt het gras met speciale chemicaliën bespoten zodat het niet te snel groeit. Op deze manier kan de grasmat hier dagen blijven liggen! De langste periode dat het gras in deze ‘pocket’ zat was 19 dagen! 🤩

Tip: vergeet geen vragen te stellen aan de tour guide over deze bijzondere feature van het Tottenham Stadion. Ze vertellen er graag over 😊

Media ruimtes

Na een bezoek aan de grasmat vervolgt je stadion tour zich naar de media ruimtes. Net zoals de Tottenham spelers dat zouden doen. Direct na de wedstrijd komen de spelers bij de media ruimtes waar een groot aantal journalisten op ze staan te wachten. Op dit moment komen ze nét van de grasmat. Ze zijn nog warm, buiten adem en zitten nog helemaal in hun emotie. Er is geen tijd voor reflectie. En dat is precies wat de media wil. Zodra ze voor een sponsorbord staan krijgen ze een microfoon voor zich en moeten ze hun ervaring en mening over de wedstrijd delen. Er zijn meerdere media kamers zodat meerdere spelers (en coaches) tegelijk geïnterviewd kunnen worden.

Ook mag je tijdens de Tottenham stadion tour een kijkje nemen in de persruimte. In deze ruimte mag de pers vragen stellen aan de coaches en spelers. Je mag zelfs plaats nemen op de stoelen waar normaal gesproken de coaches en de spelers zitten! 🤩

persconferentie-ruimte-tottenham-stadion
©Wegwijsnaar.nl

NFL kleedkamers

Het laatste onderdeel van de Tottenham Stadion tour is de kleedkamer voor de NFL spelers. Want waarom zou je een hele NFL pitch neerleggen zonder kleedkamer voor de bezoekers te maken? Een specifieke kleedkamer voor NFL spelers is belangrijk, omdat een NFL team veel meer spelers heeft. Een team bestaat uit maar liefst 50 spelers!! Dat past natuurlijk nooit in de kleedkamer voor het Tottenham team. Deze NFL kleedkamer is daardoor een stuk groter. Wist je dat NFL spelers 50% groter zijn dan Premier League spelers?

NFL-kleedkamers
NFL kleedkamers ©Wegwijsnaar.nl

Is de Tottenham stadion tour ook leuk met kinderen?

Ja, de Tottenham Stadion tour is erg leuk voor kinderen! Via de tablet die je krijgt kun je namelijk ook leuke vragen beantwoorden en er zijn wat spelletjes te doen. Het is speciaal bedoeld voor kinderen. Daarnaast krijg je zo’n gaaf kijkje achter de schermen, wat voor kinderen natuurlijk sowieso erg leuk is. Zeker als ze voetbalfan zijn 🙂
Voor kinderen zijn er goedkopere tickets beschikbaar. Ook voor studenten is er een korting.
🎟️ Bekijk hier de tickets

tottenham stadion tour met kinderen
Tablet met leuke spelletjes en quiz vragen voor kinderen ©Wegwijsnaar.nl

Zo kom je bij het Tottenham stadion

Het Tottenham stadion ligt net buiten het centrum Londen, maar het is goed bereikbaar. Je kunt gebruik maken van de ‘overground’ of van een rode dubbeldekker bus. Je kunt je reis het beste even plannen in Google Maps. Voer jouw adres van vertrek in en navigeer naar het Tottenham Stadion. Bij zowel de overground als de rode dubbeldekker bussen kun je inchecken met een Oyster Card of je bankpas. Je hoeft dus geen losse tickets te kopen.
Het is wel aan te raden om je tickets voor het Tottenham Stadion van tevoren online te bestellen.