Uber boot Londen

Suuz Door Suuz

Een bezoek aan Londen is niet compleet als je de Theems niet hebt gezien. Het is één van de iconische kenmerken van de stad en veel hoogtepunten zijn gelegen aan de oever van de rivier. Het is nu zelfs mogelijk om via de Theems te reizen.😍 De Uber boot in Londen laat je de stad zien op een andere manier en brengt je gemakkelijk van A naar B. Hoe dat werkt? In dit artikel vertellen wij je er alles over!

Wist je dat de Uber boot een leuke manier is om met kinderen door Londen te reizen? Er zijn nog meer leuke activiteiten wat je kan doen met kinderen in Londen.🤩

Uber boat over de Theems


uber boat londen

Wat is de Uber boot in Londen?

De Uber boot over de Theems is de ideale manier om door Londen te reizen.🛥️ Veel bezienswaardigheden en topattracties zijn aan de oever of op loopafstand van de rivier. De Uber boot vaart langs 18 verschillende pieren aan de oever van de rivier de Theems. Bij al deze pieren kun je op- en afstappen 😊

De boot vaart tussen Battersea Power Station en Greenwich. Onderweg stopt de boot onder andere bij de Westminster Pier, de Embankment Pier en de Tower Pier. De boten vertrekken om de 20 minuten. Je hoeft meestal nooit langer dan 20 minuten te wachten om weer op te kunnen stappen.

Let op! In drukke periodes kan het voorkomen dat je niet met de eerste boot mee kan en dat je dus even moet wachten. Dit is gelukkig niet een veelvoorkomende situatie.

📍Klik hier voor de precieze locatie van de pier bij Battersea Power Station
📍Klik hier voor de precieze locatie van de pier bij Greenwich

Enkele reis vs. Hop-on Hop-off

Bij het plannen van je reis met de Uber Boot heb je keuze uit twee opties: de enkele reis of een hop-on-hop-off ticket.

1. De enkele reis is een directe reis van het ene punt langs de Theems naar het andere. Dit is een goede optie als je de boot gewoon als sightseeing boot gebruikt. Je blijft lekker de hele route zitten en geniet van alle mooie bezienswaardigheden waar je langs vaart.

2. Bij de hop-on-hop-off-optie kun je bij verschillende haltes langs de route te stoppen. Bij deze optie kun je de hele dag onbeperkt gebruik maken van de Uber boot. Zo kan je het maximale uit je bezoek aan Londen halen – zonder zere voeten 😜

Tickets Uber boot Londen

Wil jij gebruik maken van de Uber boot? Dan is het fijn om deze van te voren alvast aan te schaffen. De voucher krijg je op je telefoon en deze kan je inwisselen voor een betrouwbaar ticket. Je kan zelf kiezen op welke dag je er gebruik van wilt maken. Na verzilveren is het niet meer mogelijk om de dag te wijzigen. Er zijn verschillende soorten tickets.

🎟️Enkele reis met de Uber boot in Londen | Bestel hier
🎟️Hop on hop off ticket voor de Uber boot (24 uur geldig) | Bestel hier
🎟️Combiticket voor de Uber boot en de kabelbaan over de Theems | Bestel hier

Vaartijden en duur van de vaart

De Uber boot in Londen vaart gedurende de hele dag. Iedere 10 tot 20 minuten vertrekt er één van de belangrijkste pieren waar de Uber boot langskomt. Tussen 07.00 en 23.00 varen de boten continu over de Theems. De Uber boot vaart de hele dag tot 11.00 ’s avonds. In totaal duurt een vaartocht een klein uurtje. Dit is dus zonder af- en opstappen.

Tip! Voor de exacte vaartijden kan je kijken op de officiële website van de boot. Ook wordt er bij iedere pier duidelijk aangegeven welke boot er aan komt en hoelang dit nog duurt.

Hou er wel rekening mee dat je het ticket eerst dient om te wisselen bij de Westminster Pier of Tower Pier. Deze kantoren openen meestal tussen 09.00 en 10.00 uur.

📍Klik hier voor de exacte locatie van het kantoor op Westminster Pier
📍Klik hier voor de exacte locatie van het kantoor op Tower Pier

Waarom kiezen voor een boottocht?

Londen staat bekend om het goede en snelle metrostelsel. Het is een ideale manier om je snel door de stad te begeven en alle bezienswaardigheden af te gaan. Toch is de Uber boot ook een aanrader. Deze boottocht laat je op een andere manier kennismaken met de stad. Vanaf het water ziet zo’n metropool er toch weer heel anders uit.😊

Wist je dat wij ook een heel handig artikel hebben over de metro in Londen? Hier lees je alle informatie die je nodig hebt voor je bezoek aan Londen.

Daarnaast ontwijk je ook nog eens de drukte op de wegen. Londen is een drukke stad en zeker in spitstijd is een overvolle metro of een file geen uitzondering. Het is dus een leuke manier om Londen te leren kennen, prachtige foto’s vanaf het water te maken en tegelijkertijd te kunnen genieten van de wind door je haren. Ook is het ideaal dat je vrijwel overal in de stad kun af- en opstappen. Zo kun je zelf bepalen waar je van de boot wil gaan en vanaf daar kun je alsnog te voet de verschillende delen van Londen gaan verkennen.😊

Tip: lees ook ons artikel over boottocht over de Theems. Dit is een net andere soort boot.

Voordelen van de Uber boot

De Uber boot is een unieke manier om over de Theems te varen. Met in totaal 18 verschillende pieren heb je een ruime keuze om op- en af te stappen. Daarnaast biedt de Uber Boot een snelle en efficiënte manier om tussen verschillende delen van Londen te reizen, wat handig is voor zowel toeristen als lokale bewoners. Het is een leuk en uniek alternatief voor het standaard openbaar vervoer.

Tip! Heb je een hop-off hop-on ticket voor de Uber boot in Londen? Dan is het mogelijk om overdag de bezienswaardigheden langs te gaan én ’s avonds een rondje te maken wanneer de stad prachtig verlicht is.🤩

Ook de hop-on hop-off versie biedt voldoende flexibiliteit. Je kan gaan en staan waar je wilt. Het is een ontspannen manier van reizen. Last but not least, de uitzichten vanaf de Theems zijn echt geweldig! 😍 Kortom, als je over de Theems wil varen en veel van de stad Londen wil zien, is de Uber boot een perfecte keuze.

uber boat londen avond

Zitplaatsen en faciliteiten

De Uber boot beschikt over voldoende comfortabele zitplaatsen aan boord. De stoelen bevinden zich binnen. Hierdoor is het ook een goede optie bij lagere temperaturen of regen in Londen. Schijnt de zon? Dan is het open achterdek een heerlijke plek om te genieten van de uitzichten.☀️

De toegang tot de boot is geheel trapvrij, hierdoor is het ook geschikt voor mindervaliden en kinderwagens. Daarnaast zijn alle pieren waar de boot stopt ook geschikt voor kinderwagens en mindervaliden.

Let op! Er is echter één uitzondering voor mindervaliden en mensen met een kinderwagen. Bij London Bridge Pier is het helaas niet mogelijk om op of af te stappen.

De Uber boot is van alle gemakken voorzien, er is zelfs een toilet aanwezig. Daarnaast is er ook een bar aan boord. Hier kun je iets te drinken of wat lekkers te eten halen voor onderweg. De vaartocht over de Theems is een geweldige belevenis voor iedereen. Ook kinderen zullen hun ogen uitkijken tijdens deze ervaring!🤩

Bezienswaardigheden langs de Theems

Zoals gezegd vaart de Uber boot langs veel bezienswaardigheden in Londen. Sommige hiervan liggen direct aan de oever van de Theems, voor andere bezienswaardigheden moet je nadat je van boord bent gegaan nog een stukje lopen. Ben je benieuwd welke highlights je met de boot allemaal tegen kunt komen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!😊

De iconische Tower Bridge mag je zeker niet missen tijdens je bezoek aan Londen. Hoewel velen de brug vanaf het land bewonderen, is de Tower Bridge vanaf het water misschien nog wel mooier om te zien. Indien je wil afstappen is de dichtstbijzijnde stop van de Uber boot de Tower Pier. Vanaf de Tower Pier sta je direct bij de brug. Ook de Tower of Londen is vanaf hier op loopafstand.

Denk je aan Londen, dan denk je aan de London Eye. Vanaf deze imposante reuzenrad aan de oever van de Theems heb je een prachtig uitzicht over de stad. Dit is één van de must-see attracties van de stad. Uiteraard is ook hier vlakbij een afstappunt, namelijk de London Eye Pier – ook wel de Millennium Pier genoemd.

Westminster Abbey is één van de meest bezochte bezienswaardigheden in de stad. Deze kerk is het toneel geweest van diverse koninklijke ceremonies, zoals het huwelijk van William en Kate. Om deze kerk van dichtbij te bewonderen kun je het beste uitstappen bij de Westminster Pier.

De O2 Arena is natuurlijk een van ’s werelds meest bekende arena’s. Ieder jaar weer vinden hier allerlei evenementen en optredens plaats. De O2 Arena ligt op loopafstand van de North Greenwich Pier. Vanaf deze pier kun je ook gemakkelijk de kabelbaan van Londen bereiken. Hierover vertellen we je verderop in dit artikel meer.

De Theems – dé iconische rivier die door Londen stroomt

De Theems is beroemd vanwege zijn historische, economische en culturele betekenis voor de stad Londen en eigenlijk voor het gehele Verenigd Koninkrijk. Zo heeft de rivier een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van Londen als metropool en was van cruciaal belang voor de handel in vroegere tijden.😊 Langs de oevers van de Theems zijn ontzettend veel bezienswaardigheden van Londen te zien. De Theems is uiteraard een populaire trekpleister voor toeristen. Ook veel locals gebruiken de rivier voor recreatieve doeleinden zoals roeien en zeilen.

Wist je dat de Theems de langste rivier is die in zijn geheel in Engeland stroomt? In totaal is het 346 kilometer lang!😯

Uber boot & kabelbaan van Londen

De Uber boot heeft ook een halte die vlak bij het opstappunt van de kabelbaan van Londen ligt. De kabelbaan ligt in het oosten van de stad. Het verbindt het historische Greenwich met de Royal Docks in Londen. De tocht met de kabelbaan duurt ongeveer 10 minuten en vanuit de gondeltjes heb je een prachtig uitzicht. 🚠 Tijdens de tocht passeer je de Theems, de gondels gaan van de ene naar de andere kant. De gondels gaan over de Theems heen, dus van de ene naar de andere oever.

🎟️Bestel hier alvast je combiticket voor de Uber boot & de kabelbaan over de Theems

Tip! Ga met de Uber boot naar Greenwich varen en stap hier vervolgens op de kabelbaan. Zo zie je de stad niet alleen vanaf het water, maar ook vanuit de lucht!

uber boat londen tip

Hoteltip in Londen: Ibis Hotel Canning Town

Zoek je nog een leuk hotel in Londen?
Dit is een van de mooiste Ibis hotels in Londen. Het is stijlvol en comfortabel ingericht. Je kunt hier genieten van een heerlijk ontbijt. Daarnaast zijn er diverse restaurants op loopafstand. De metro is binnen enkele minuten lopend te bereiken, maar vanaf hier zit je ook op de ideale locatie om gebruik te maken van de Uber boot over de Theems 🙂

–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Oyster Card op de Uber boot

Het is dus mogelijk om tickets te kopen voor de Uber boot. Je hebt de keuze uit een enkele reis of de hop on hop off variant. Een andere mogelijkheid is door middel van de Oyster Card. Dit is de Engelse versie van een Nederlandse OV Chipkaart. Met behulp van de Oyster Card kun je gemakkelijk in- en uitchecken op de Uber boot. Op deze manier betaal je dus enkel voor een deel van de route. Het gebruik is daarom ook vooral aan te raden als je slechts een gedeelte wilt varen en hier niet meerdere keren op een dag gebruik van maakt.

Tip: bestel alvast je tickets