High tea in Londen: waar kun je het beste boeken?

Margreth Door Margreth

Londen is de stad van de iconische rode telefooncellen, de dubbeldekkers én van de heerlijke high tea’s! 😍 Tussen een rondvaart over de Theems en een kijkje in St. Paul’s Cathedral door, staan de scones, petite sandwiches en overheerlijke taartjes op je te wachten. Ohja, en de thee natuurlijk 😉 Maar waar boek je nou een hele lekkere, betaalbare high tea in Londen? In dit artikel lichten we een paar plekken uit waar je een hele lekkere high tea in Londen kunt boeken 😊

Nog meer tips voor Londen!
De beste hotels in Westminster
De metro van Londen
Harry Potter filmlocaties in Londen

High tea in Londen


high tea in Londen
©Wegwijsnaar.nl
waar beste high tea in londen?
©Wegwijsnaar.nl

Ga op High Tea in Londen

Een high tea in Londen, het is een echte aanrader! Veel restaurants bieden ze aan en op de meest prachtige locaties kan jij de lekkerste hapjes van Londen proeven. Niet alleen zijn de high tea’s populair, maar ze vergen ook wat voorbereiding. Reserveren is dus echt een must!

🫖 Afternoon tea in The Milestone Hotel | Reserveer hier
🫖 Afternoon tea bij The Rubens at the Palace | Reserveer hier
🫖 Cruise over de Theems inclusief high tea | Boek hier

Wat is een high tea of afternoon tea precies?

Een high tea wordt, voornamelijk in Engeland, ook wel afternoon tea genoemd. Het is een moment tussen de lunch en het diner in, maar je kan het bijna zien als een complete maaltijd. Een typische high tea is een combinatie van zoete en hartige hapjes, vaak geserveerd in twee of meerdere gangen. Daarnaast kan de thee natuurlijk niet ontbreken! Minimaal één kopje, maar meestal worden er meerdere gedronken.

Londen is dé plek om te genieten van een high tea. Engeland is de thuisbasis van dit geweldige concept. Wanneer je dus op zoek bent naar een klassieke high tea met typisch Engelse hapjes zoals scones met clotted cream, dan is een high tea in Londen een heel goed plan. Iedere high tea heeft uiteraard weer andere hapjes en soorten thee, maar over het algemeen is de opzet altijd gelijk. Diverse hartige hapjes gevolgd door zoete hapjes met hierbij de keuze uit verschillende soorten thee. Vaak kun je onbeperkt thee bestellen en zo meerdere smaken proberen.

Engelse scones met 'whipped cream' en jam high tea in Londen
Engelse scones met ‘whipped cream’ en jam ©Wegwijsnaar.nl
high tea in londen
©Wegwijsnaar.nl

Waar kun je een high tea in Londen boeken?

In Londen kun je op verschillende plekken terecht voor een high tea. Hieronder delen we een paar van onze favorieten 🙂

The Milestone Hotel

Het Milestone Hotel is een luxe 5-sterren hotel in de wijk Kensington. Het hotel staat bekend om zijn prachtige interieur, culinair hoogstaande gerechten en uitstekende service.😍 Het Milestone Hotel is dé perfecte plek om van een traditionele Engelse afternoon tea te genieten en is volgens velen zelfs de plek met de beste high tea in heel Londen.

Bij de afternoon tea in het Milestone Hotel krijg je een mix van heerlijke hartige en zoete lekkernijen, waaronder scones, sandwiches, taartjes, fruit en macarons. Alles is vers bereid en met aandacht voor detail opgediend. Je hebt de keuze uit allerlei verschillende soorten thee. Krijg je niet alles op? Het is geen probleem om de overgebleven hapjes mee te nemen. Je kunt de afternoon tea boeken om 13.00, 15.00 of 17.00 uur. Reserveren van tevoren is zeker aan te raden, want deze high tea is erg populair.

🫖 Reserveer hier een high tea bij The Milestone Hotel

The Rubens at the Palace

Alleen voor de locatie al is een high tea in Londen op deze plek een goed idee: The Rubens ligt namelijk direct tegenover Buckingham Palace. Tijdens de high tea kijk je dan ook uit op het koninklijke paleis én de wisseling van de wacht! Britser gaat het niet worden 😉 Dit is ook een 5-sterren hotel waar service hoog in het vaandel staat en de vele rode accenten in het interieur maken het ‘Engelse plaatje’ compleet.

Bij deze high tea kun je ook weer een mix van hartige en zoete hapjes verwachten. Van sandwiches tot heerlijke scones, diverse taartjes tot de lekkerste cakejes – het is helemaal compleet! Krijg je niet alles op (wat best begrijpelijk is!), dan kun je wat over is meekrijgen in een doggy bag.🐶 Reserveren is een aanrader, de high tea is zeer populair!

🫖 Reserveer hier een high tea bij The Rubens at the Palace

High tea met kinderen

Ga je met kinderen naar Londen? Dan is een high tea zeker een aanrader! Ook voor kinderen is dit namelijk heel leuk.😊 Op deze manier kunnen je kinderen van alles proeven en heb je samen even quality time. Daarnaast zorgen de kleine hapjes ervoor dat je kinderen niet direct vol zitten en kunnen zij zelf bepalen waar ze trek in hebben – misschien proeven ze zelfs nieuwe dingen!

Op veel high tea locaties zijn er zelfs speciale high teas voor kinderen te boeken. Zo kan je bijvoorbeeld bij het Milestone Hotel een speciale high tea kiezen, namelijk de ‘Little Prince and Princess tea’. Deze high tea is extra leuk voor kinderen, zo mogen ze onder andere zelf cupcakes versieren en is warme chocolademelk ook een optie. Daarnaast voelen ze zich in deze prachtige setting een echte prins en prinses!

Betaalbare high tea in Londen: op de Theems Cruise

Ben je op zoek naar een goedkope high tea in Londen, waarbij je ook nog eens veel van de stad ziet? De afternoon tea cruise over de Theems is een originele en leuke manier om sightseeing in Londen te combineren met een heerlijke high tea. Hoe Brits wil je het hebben?😉 Je vaart op een rondvaartboot over de Theems en tijdens de rondvaart wordt de high tea geserveerd!

De rondvaart duurt in totaal ongeveer 90 minuten. Tijdens de rondvaart krijg je van alles te horen over de bezienswaardigheden van Londen waar de boot langs vaart. De high tea bestaat uit sandwiches, kleine gebakjes, scones met clotted cream en natuurlijk onbeperkt thee. Hou je meer van koffie?☕Je kunt ook kiezen voor koffie in plaats van thee. Je kunt tussen de gangen door ook even het dek op lopen en wat mooie foto’s maken. De rondvaart komt langs bekende bezienswaardigheden zoals de Tower Bridge, de Tower of London en The London Eye. Deze cruise vertrekt vanaf de Tower Millenium Pier.

🫖 Boek hier een high tea cruise in Londen

Tip: bestel alvast je tickets