Hop on hop off bus in Londen

Eline Door Eline

Londen heeft ontzettend veel bezienswaardigheden. Van de London Eye tot de leukste musea van Londen, het is echt eindeloos! Helemaal in stijl rij je met de dubbeldekker bus door Londen en stap je uit waar je maar wilt! Lekker toeristisch dus, maar wel super handig.๐Ÿ˜‰ In dit artikel delen we welke routes er zijn, handige plattegronden รฉn betrouwbare tickets.

Hop on hop off bus Londen


hop on hop off londen bus

Tickets voor de hop on hop off bus van Londen

Er zijn meerdere tickets voor de hop on hop off bus in Londen beschikbaar. Maar met elk regulier ticket kun je gebruik maken van elke route ๐Ÿ˜Š Er is ook een speciaal ticket voor een kinderroute en een combi-ticket waarmee je ook mee kunt op de cruise over de Theems. Het is dus wel verstandig om even te checken welke route jou het leukste lijkt (zie verderop in dit artikel). Je krijgt de tickets per mail opgestuurd. Deze hoef je niet te printen, je kunt ze vanaf je telefoon laten zien. Je kunt je tickets tot een dag van tevoren aanpassen of annuleren.

๐ŸŽŸ๏ธTicket voor 1, 2 of 3 dagen | Bestel hier
๐ŸŽŸ๏ธSpeciaal familieticket (geeft wat korting) | Bestel hier
๐ŸŽŸ๏ธHop on hop off kidstour | speciaal voor kinderen | Bestel hier

Slimme tip!
๐ŸŽŸ๏ธ Combi-ticket hop on hop off bus en river cruise | Bestel hier

Tip! Als je maar een paar dagen in Londen bent en echt komt voor de bezienswaardigheden kun je er zelfs voor kiezen om geen metro ticket te kopen, maar alleen te reizen met de hop on hop off bus. Onderweg zie je veel meer, kan je mooie foto’s maken en bij mooi weer kan je zelfs nog genieten van het Engelse zonnetjeโ˜€๏ธ

Hoe werkt de hop on hop off bus?

Een hop on hop off bus is een grote dubbeldekker bus die verschillende routes door Londen rijdt. Langs deze route zitten meerdere haltes. Bij elke halte kun je zowel op- als afstappen. Je kunt er ook voor kiezen om te blijven zitten. Het is helemaal aan jou om te kiezen waar je precies wil uitstappen. Zo kun je de route lekker meerijden tot dat je bij de bezienswaardigheid bent die jij wil bezoeken. Tijdens de rit zie je heel veel van Londen, zeker als je boven op het open dak van de dubbeldekker zit. ๐Ÿ˜Š

Stap in vanaf elke halte (op de route) om Londen te ontdekken en stap uit om meer te ontdekken in je eigen tempo! Voor de hop on hop off bussen betaal je niet per rit, maar koop je een ticket voor een vast bedrag voor รฉรฉn dag, twee of drie dagen. Verderop in het artikel vertellen we meer over de routes.

Wist je dat de hop on hop off bus van Londen ook een eigen app heeft? Hier zitten verschillende audiogidsen in, onder andere voor Kensington Gardens.

Welke routes rijdt de hop on hop off bus in Londen?

De hop on hop off bus heeft in totaal 3 routes: de gele route, de groene route en de blauwe route.
๐Ÿ‡ฌ๐Ÿ‡ง De gele route rijdt vooral langs de hoogtepunten van Londen.
๐Ÿ‘‘ De blauwe route komt langs Koninklijke hoogtepunten zoals verschillende paleizen.
๐Ÿš‰ De groene route heeft iets minder bezienswaardigheden, maar rijdt naar Kings Cross Station (kan een handig opstappunt zijn).

Verderop in dit artikel vind je een plattegrond waar je alle drie de routes kunt zien. Met een ticket voor de hop on hop off bus mag je van alle drie de routes gebruik maken.

De gele route: hoogtepunten van Londen

De gele route heeft 16 verschillende stops. Het begin punt van de gele route is ‘Coventry Street’. De laatste stop van deze route is ‘Trafalgar Square’. Wil je het beste van Londen zien? Kies dan voor deze route. Dan weet je zeker dat je alle hoogtepunten gaat zien ๐Ÿ˜Š

Je kunt gebruik maken van deze route met alle drie de tickets (Classic, Premium en Deluxe tickets). De eerste bus van de gele route vertrekt doordeweeks om 08:20 uur. In het weekend (vrijdag, zaterdag en zondag) vertrekt de eerste bus om 08.30 uur. De laatste bus vertrekt om 19:00 uur. Iedere 10 tot 20 minuten vertrekt er een bus op iedere stop van deze route, dus je hoeft nooit lang te wachten op een bus!๐Ÿ™‚

Een aantal bekende bezienswaardigheden tijdens de route route zijn onder andere Piccadilly Circus, London Eye, Covent Garden, London Bridge, Tower of London en Buckingham Palace. Op de plattegrond zie je meer stops van deze route.

Bij de haltes Coventry Street, Hyde Park en Oxford Street kun ook je overtappen op de blauwe route. Bij de halte Covent Garden kun je op de groene route overstappen.

Tip: langs deze route heb je ook twee uitstappunten bij een opstappunt voor de river cruise over de Theems.๐Ÿ˜ŠOm van deze rivier cruise gebruik te maken heb je wel een combinatieticket nodig. Hier kun je een combi-ticket bestellen.

๐ŸŽŸ๏ธ –> Boek hier alvast je tickets

1. Coventry Street7. London Bridge13. Grosvenor Gardens
2. Trafalgar Square8. Tooley Street14. Hyde Park
3. London Eye9. Tower of London (rivercruise)15. Marble Arch
4. Waterloo Station10. Westminster Pier (rivercruise)16. Oxford Street
5. Covent Garden11. Buckingham Palace
6. St Paul’s Cathedral12. Victoria Station
gele route plattegrond hop on hop off bus

De blauwe route: Royal Londen

Wil je zoveel mogelijk zien van Londen? Kies dan voor de ‘Blue Route’. De ‘Blue route’ telt namelijk 20 stops!! ๐Ÿ˜Ž Dit is daarmee de langste route waar je uit kan kiezen.

Deze hop on hop off bus begint bij ‘Grosvenor Gardens’. De laatste stop van deze route is ‘Oxford Street’. Eigenlijk rijdt deze route dus een groot rondje om Hyde park en een rondje door het echte centrum van Londen. Deze route heet niet voor niets de “Royal Londen” route. Je komt namelijk langs de grote paleizen van Londen: Buckingham Palace en Kensington Palace!๐Ÿ‘‘

Deze route laat daarmee het beste van West-Londen zien, van het elegante Kensington Palace, het bruisende Harrods tot stijlvolle Notting Hill en het beroemde Paddington Station. Onderweg krijg je informatie over wat je ziet.๐Ÿ˜Š

Je kunt met alle drie de tickets gebruik maken van de blauwe route. De eerste bus van de ‘Blue route’ vertrekt om 09:00 uur en de laatste bus vertrekt om 18:00 uur op doordeweekse dagen en om 18.20 uur op zaterdag en zondag. Iedere 20 minuten vertrekt er een bus op iedere stop van deze route, dus je hoeft nooit lang te wachten op een bus ๐Ÿ˜‰

Bij de haltes Grosvenor Gardens, Hyde Park en Oxford Street kun je overstappen op de gele route.

๐ŸŽŸ๏ธ Boek hier je tickets voor de hop-on hop-off bus van Londen

1. Grosvenor Gardens8. Green Park Station15. Notting Hill Gate
2. Buckingham Palace9. Hard Rock Cafรฉ16. Bayswater Road, Hilton Hotel
3. Lambeth Palace10. Hyde Park – Queen Elizabeth Gate17. Bayswater Road, Thistle Hotel
4. Westminster Bridge11. Harrods18. Paddington Station
5. Parliament Street12. Museums19. Praed Street
6. Horse Guards Parade13. Gloucester Road Station20. Oxford Street
7. Picadilly14. Kensington Palace
blauwe route hop on hop off bus londen plattegrond

De groente route

De groene route is de kortste route . Deze route telt 12 stops en is vooral ook een handige verbinding naar het Kings Cross station (waar je platform 9 3/4 als Harry Potter filmlocatie kunt zien). Grote bezienswaardigheden langs deze route zijn Covent Garden, Leicester Square en het British Museum.

Bij de halte Covent Garden kun je vervolgens ook overstappen op de gele route.๐Ÿ˜Š

34. Russell Square38. St Pancras New Church42. Wyndham’s Theatre
35. Euston Station39. Royal National Hotel43. St Martin’s in the Fields
36. King’s Cross Station40. Bedford Place5. Covent Garden
37. St Pancras Station41. British Museum44. Southampton Row
groene route map londen hop on hop off bus

Aanrader: de Londen Evening route

Ontdek Londen als de stad ’s avonds verlicht wordt tijdens de ‘London evening tour’ ๐Ÿ˜ Tijdens deze tour heb je panoramisch uitzicht over de bekendste bezienswaardigheden van Londen tijdens de schemering! Tijdens deze tour kun je dus genieten van alle mooie verlichtte straten en gebouwen. Zie bijvoorbeeld de foto hieronder ๐Ÿ˜Š

Tip! Dit is erg leuk voor een romantisch avondje uit! Of boek een evening tour tijdens de kerstdagen in Londen, dan is de hele stad verlicht met de mooiste kerstverlichting ๐Ÿ˜

Deze tour duurt ongeveer 1.5 uur en je kunt zelf een tijdslot kiezen. Hou er wel rekening mee dat de ‘London evening tour’ geen hop on hop off tour is. Je kunt dus niet onderweg op- en afstappen. Dat kan alleen bij de reguliere routes.

๐ŸŽŸ๏ธ Boek hier je tickets voor een night tour door Londen
๐ŸŽŸ๏ธ Boek hier je tickets voor een Christmas light tour (van half november tot 2 januari)

hop on hop off bus Londen avond route

Plattegrond van de Hop on Hop off bus in Londen

Hieronder zie je de plattegrond van de hop on hop off bus in Londen. Zoals je ziet kun je een heel groot deel van Londen zien met de rode en blauwe route, dus Classic tickets of Premium tickets zijn voldoende, je hoeft geen Deluxe tickets te boeken.

๐ŸŽŸ๏ธ Boek hier alvast je tickets

Tip! Klik op de plattegrond om hem te vergroten

plattegrond hop on hop off bus londen

Tip: combineer de hop on hop off bus met een boottocht over de Theems

Je kunt je ticket voor de hop on hop off bus ook combineren met een ticket voor de rondvaart over de Thames. Deze rondvaart op de Thames is een leuke manier om Londen op een andere manier te leren kennen, vanaf het water, dat is weer een hele andere beleving ๐Ÿ˜Š

De boot vaart tussen de Tower Bridge en de Westminster Bridge. Het startpunt van de tour is Westminster en het eindpunt is Greenwich. Je kunt kiezen voor een enkele reis, maar ook voor een retourticket.
Onderweg kom je langs de historische Tower of London, de London Eye, de Tower Bridge en nog veel meer andere bezienswaardigheden. Het is heel relaxed om met de boot over de Theems te varen. Je kunt lekker ontspannen terwijl je geniet van de mooie bezienswaardigheden onderweg. Fijn dus als je even een rustmomentje nodig hebt tijdens je tripje naar Londen. Ook erg fijn als je met kinderen naar Londen gaat.

๐ŸŽŸ๏ธ Boek hier je combi ticket voor de hop on hop off bus en de boottocht over de Theems

Rondvaart thames Londen tickets

Veelgestelde vragen

Waar koop ik betrouwbare tickets voor de hop on hop off bus in Londen?

Wij raden altijd aan om je tickets viaย deze website te bestellen. Dat is een Nederlandse website. Tickets kopen gaat heel makkelijk en je krijgt ze vervolgens digitaal via de mail.
๐ŸŽŸ๏ธBestel hier alvast je tickets voor de hop on hop off bus van Londen

Welke routes rijdt de hop on hop off bus?

De hop on hop off bus in Londen heeft verschillende routes, namelijk: de gele route, de blauwe route (Koninklijke route), een groene route en een evening tour. De blauwe en de gele route overlappen soms een beetje. Maar wat zijn de verschillen en welke kan je het beste kiezen? Dat leggen we uit in het artikel.

Wat zijn de vertrektijden van de bussen?

Gele route:ย doordeweeks vertrekken de eerste bussen om 08.20. In het weekend (vrijdag t/m zondag) 10 minuutjes later, om 08:30 uur. De laatste bus van de dag vertrekt om 19:00 uur.
Op deze route rijden de bussen elke 10 tot 20 minuten.

Blauwe route: de eerste bus vertrekt elke dag om 09.00 uur. De laatste bus vertrekt doordeweeks om 18.00 uur en op zaterdag en zondag om 18.20 uur. Er rijdt op deze route elke 20 minuten een nieuwe bus.

Groene route: op deze route vertrekt de eerste bus altijd om 08.35 uur en vertrekt de laatste bus altijd om 17.30 uur. Op deze route rijdt er elke 30 minuten een bus.

Er zijn verschillende aanbieders. Welke is het beste?

Over het algemeen verschillen de bussen en de routes bijna niets van elkaar. Het maakt dus niet zo heel veel uit welke aanbieder je kiest. Wij vinden Tootbus altijd erg prettig. Maar ook Big bus is een goede aanbieder. Het nadeel van de Big Bus is dat je niet met elk ticket gebruik kunt maken van elke route. Ook is deze aanbieder wat duurder. Maar je kunt ze eventueel vergelijken. Hier vind je de tickets voor de Big Bus. ร‰en voordeel van de Big Bus ten opzichte van Tootbus: als je het zitten in de bus en in de boot zat bent, is er ook nog een gratis wandeltour met gids door Londen beschikbaar. Goed voor de stappenteller.๐Ÿ˜œ

Is de hop on hop off bus leuk met kinderen?

Absoluut! Een dubbeldekker is natuurlijk al een hele ervaring voor ze, maar onderweg kan je ook samen lekker om je heen kijken. Zij vermaken zich en jij kan ook even rustig zitten. Win win-situatie, toch?๐Ÿ˜‰ Daarnaast heeft de bus ook een speciale audiogids voor kinderen! Als dat nog niet genoeg is, dan is er zelfs een kidstour met de bus.
๐ŸŽŸ๏ธReserveer hier een plek voor de kidstour

Meer lezen over Londen?

Metro in Londen
Kew gardens: de Koninklijke botanische tuinen
Kerstmis in Londen
London Eye: het grote reuzenrad
Palace of Westminster (en de Big Ben)
Met de auto naar Londen: via de tunnel of met de boot?
De leukste wijken in Londen (hier boek je het best een hotel)

Tip: bestel alvast je tickets