Natural History Museum Londen

Suuz Door Suuz

Londen staat bekend om de vele musea en één daarvan is het Natural History Museum. Het is een absolute aanrader om te bezoeken.😊 Jong en oud kunnen hier leren over de geschiedenis van de aarde, de bijzondere natuurverschijnselen en alles wat daarbij komt kijken. Entree is gratis, maar een enthousiaste gids neemt je tijdens een rondleiding graag mee door dit prachtige museum.

Ontdek de talloze leuke musea in Londen. Als je met kinderen op stedentrip gaat, hebben wij de beste kindvriendelijke activiteiten in de stad voor jou geselecteerd!⭐


natural history museum londen

Wat is het Natural History Museum in Londen?

Het Natural History Museum is één van de meest bekende natuurhistorische musea ter wereld. De collectie bestaat uit maar liefst ruim 80 miljoen(!) objecten.😯 De objecten zijn zeer gevarieerd. Zo vind je in het museum edelstenen, fossielen, insecten, dinosaurussen en nog veel meer. Het museum trekt jaarlijks dan ook miljoenen bezoekers van over de hele wereld. De verschillende collecties en objecten maakt het museum niet alleen interessant voor reguliere bezoekers, maar ook voor wetenschappers, onderzoekers én kinderen. Het museum bevindt zich in South Kensington, aan Cromwell Road. Dit is in het westelijke deel van Londen en het is gemakkelijk bereikbaar via de metro van Londen.

Het gebouw zelf is een architectonisch meesterwerk. Het is ontworpen in een prachtige neogotische stijl door Alfred Waterhouse. Het opvallende ontwerp heeft veel gotische elementen en gebeeldhouwde details.😍 Er zijn ook regelmatig evenementen, activiteiten en speciale exposities te bekijken in het Natural History Museum. Op de officiële website staat het actuele aanbod.😊

Tickets Natural History Museum

Het Natural History Museum staat bekend om zijn uitgebreide collectie. In ruim 2 uur tijd leer je zo veel meer nieuwe dingen over de natuur en de geschiedenis hiervan. De entree voor het museum is gratis, maar met een rondleiding haal je echt alles uit je bezoek. Een enthousiaste gids, Paul, vertelt vol passie over alle objecten die je tegenkomt. Je kan kiezen uit twee verschillende rondleidingen.

🎟️ Rondleiding door het Natural History Museum | Bestel hier
🎟️ Semi-privé rondleiding door het Natural History Museum | Bestel hier

Topstukken in het Natural History Museum

Er is dus ontzettend veel te zien in het Natural History Museum. Bepaalde objecten in de collectie zijn echte topstukken en mag je dus zeker niet missen als je dit museum bezoekt. Dit zijn de meest bijzondere items in het museum:

Dippy the Diplodocus skeleton

Gelijk als je binnenkomt loop je tegen het eerste topstuk van het museum aan. Dippy the Diplodocus skeleton is een replica van een gigantische dinosaurus. Deze leefde zo’n 150 miljoen jaar geleden. Het is daarom enorm indrukwekkend om te zien. Het Dippy the Diplodocus skelet is een replica en niet een echt fossiel. Deze replica is echter wel gebaseerd op een echt Diplodocus fossiel. Het origineel staat namelijk tentoongesteld in een museum in de Verenigde Staten.

natural history museum londen skelet

Het eerste T-Rex fossiel ooit ontdekt

Dit is het allereerste ontdekte fossiel ooit van een T-Rex. Daarnaast is het ook het meest bekende én complete fossiel van een T-Rex. Het fossiel biedt een kijkje in het leven van een van de meest angstaanjagende roofdieren die ooit op aarde hebben geleefd. Je kan het fossiel bewonderen in de Dinosaurs Gallery.

Wist je dat dit fossiel de naam Sophie heeft gekregen? Het klinkt vrij onschuldig voor een dinosaurus.😜

The Wold Cottage Meteoriet

Het oudste object dat je in het museum tegen gaat komen is deze meteoriet. Deze meteoriet is namelijk een overblijfsel van de vorming van ons zonnestelsel.☀️ Het is naar schatting zo’n 4,5 miljard jaar oud. De Wold Cottage Meteoriet is te zien in de Earth’s Treasury in het Natural History Museum.

Het Archaeopteryx fossiel

Dit is een fossiel van het prehistorische dier met de ingewikkelde naam Archeaopteryx. Toch is het een belangrijk object voor de wetenschap. Het fossiel vertegenwoordigt namelijk een belangrijke overgangssoort tussen dinosaurussen en de hedendaagse vogels. Dit fossiel is het meest waardevolle fossiel uit de collectie van het museum en is te zien in de Dinosaurs Gallery.

Een 14.700 jaar oude beker, gemaakt van een menselijke schedel

Het klinkt enigszins luguber, maar dit object is een goed voorbeeld dat aantoont hoe creatief mensen in de verre geschiedenis al waren. Van een schedel is een drinkbeker gemaakt, door een deel van een schedel om te vormen. Deze beker kun je bewonderen op de Human Evolution afdeling.

Latrobe Nugget

De Latrobe Nugget is één van de grootste stukken goud ter wereld en is prachtig om te zien! 🤩 Dit bijzondere en imposante stuk goud vind je op de Mineralogy galerij.

The Latrobe gold nugget, in the Natural History Museum. London. England. United Kingdom.

Eerste editie van Origin of Species van Charles Darwin

Dit bekende boek van Charles Darwin kent bijna iedereen wel van naam 📖 In dit boek staat de evolutietheorie beschreven. Deze versie van de Origin of Species in het Natural History Museum is extra speciaal, omdat het de allereerste editie van dit boek is. Je vindt dit boek in de Library and Archives sectie.

De Aurora Collection

De kans is klein dat je ooit zoveel verschillende diamanten bij elkaar hebt gezien. In totaal bestaat deze collectie uit bijna 300 verschillend gekleurde diamanten!! 💎 Er zijn zelfs enkele van deze stenen zeer zeldzaam en kostbaar. De stenen in zoveel verschillende kleuren zijn prachtig om te zien. Je vindt de Aurora Collection op de Earth’s Treasury afdeling.

Aardbeving simulator

Niemand hoopt natuurlijk ooit een echte aardbeving mee te maken. Ben je toch wel erg benieuwd hoe dit precies zou aanvoelen? Dit kun je dan ervaren in de aardbeving simulator in het museum. Hier krijg je ook een uitgebreide uitleg over aardbevingen en alles wat daarbij komt kijken. Je vindt deze simulator in de Earthquake Gallery.

Route door het Natural History Museum

Als je alles in het museum wilt zien is het aan te raden om de speciaal uitgezette route door het museum te volgen. Het museum is heel handig opgedeeld in vier verschillende zones. De zones zijn aangeduid in kleuren, namelijk: oranje, groen, blauw en rood. Met de uitgestippelde route kom je door alle zones en mis je geen enkel hoogtepunt van het National History Museum. In totaal duurt de route ongeveer 2 uur.

plattegrond natural history museum

Natural History Museum met kinderen

Het Natural History Museum is leuk en interessant voor bezoekers van alle leeftijden. Door de vele verschillende afdelingen zal er voor iedereen genoeg leuks te zien zijn. Meestal zijn er drie afdelingen die bij kinderen het meest in de smaak vallen.

Op de Dinosaurs Gallery vind je alles wat met dino’s te maken heeft, maar dan ook echt alles. Van grote en kleine skeletten tot objecten die je een kijkje geven in de prehistorie. Op een interactieve manier leren kinderen (en volwassenen) meer over deze indrukwekkende en onbekende tijd. Een wereld waar je je nu niks meer bij voor kan stellen wordt hier een beetje tot leven gewekt. 🦕

natural history museum dinosauriers

Ook de Vulcanoes Gallery is vaak een dikke hit bij kinderen. Alles staat hier in het teken van vulkanen en vulkanische activiteiten. Hoe ontstaan ze, wat gebeurt er als ze uitbarsten en welke gevolgen heeft dit voor de mensheid? Het is zelfs mogelijk om vulkanisch gesteente te bekijken en aan te raken. 🌋

Vlakbij de vulkanen is de Earthquakes Gallery. Die twee natuurverschijnselen hebben veel met elkaar te maken en sluiten dan ook goed op elkaar aan. Je leert meer over de breuklijnen op aarde en de daarbij behorende tektonische platen. Het hoogtepunt van deze afdeling? De aardbeving simulator!

Rondleiding met een gids

Wil je echt het maximale uit je bezoek aan het Natural History Museum halen? Dan raden wij je een rondleiding aan met een gids. Deze rondleiding is erg populair en zorgt ervoor dat je veel meer te weten komt dan wanneer je zelf door het museum wandelt. Tijdens de rondleiding vertelt Paul alles over de verschillende collecties en objecten. Paul is een enthousiaste en bevlogen gids. Alleen zijn enthousiasme is al reden genoeg om deel te nemen aan de rondleiding.

In totaal duurt een rondleiding door het Natural History Museum ongeveer 1,5 uur. De rondleiding wordt gegeven in het Engels en het is mogelijk om gebruik te maken van een koptelefoon. Daarnaast wordt de rondleiding twee keer per dag gegeven en start deze dagelijks om 10:00 of 14:00 uur. Aan iedere rondleiding kunnen maximaal 25 bezoekers meedoen en het verzamelpunt is bij de ingang van het museum.

🎟️ Rondleiding door het Natural History Museum | Boek hier
🎟️ Semi privé rondleiding door het Natural History Museum | Boek hier

details
Zie hier een voorbeeld van hoe moe de details zijn in de architectuur

Bereikbaarheid Natural History Museum

De makkelijkste manier om naar het museum te gaan is met de metro van Londen. Het dichtstbijzijnde station is South Kensington, vanaf hier is het nog een kleine vijf minuten lopen. Deze halte kan je bereiken met de District en Circle metrolijn. Kom je vanaf een andere kant? Geen probleem! Je kan ook naar Gloucester Road metrostation, dan is het ongeveer 7 minuten lopen. Hier kom je met de Piccadilly, District en Circle lijn. Dit is de precieze locatie, met Google Maps kan je gemakkelijk je reis plannen.

Je kan ook met de hop-on hop-off bus van Londen makkelijk naar het National History Museum gaan. Uitstappen bij halte 26 of 27 en vervolgens is het nog maar een klein stukje lopen!

FAQ Natural History Museum

Wat zijn de beste momenten om het Natural History Museum te bezoeken?

Het Natural History Museum is iedere dag van de week geopend van 10:00 tot 17:50 uur. De entree is tot een halfuur voor sluitingstijd. Het is een populair museum en met name in de vakantieperiode kan het hier behoorlijk druk zijn. Wil je het museum bezoeken op een rustig moment? Plan je bezoek dan aan het begin van de dag, het liefst direct na openingstijd.
Extra tip: Als je vroeg in het museum bent, start je bezoek dan bij de Dinosaurs Gallery. Dit is over het algemeen de drukstbezochte afdeling van het Natural History Museum.

Hoe lang heb je ongeveer nodig voor het museum?

Dit is afhankelijk van hoe lang je doorbrengt op de verschillende afdelingen. Gemiddeld genomen is 2 uur tijd voldoende om het hele museum door te kunnen lopen en alle collecties te bekijken.

Mag je eten en drinken in het museum?

Het is niet de bedoeling om te eten en drinken in de ruimtes waar de collecties tentoongesteld staan. Wel zijn er in het museum diverse ruimtes waar eten en drinken is toegestaan. Ook beschikt het museum over eigen eet- en drinkgelegenheden. Hier kun je allerlei lekkere snacks en drankjes halen tijdens je bezoek.