Tower Bridge Londen bezoeken

Eline Door Eline

Heb je een stedentrip naar Londen op de planning en ben je van plan om de Tower Bridge te bezoeken? Super leuk! Het is één van de bekendste en meest bezochte bezienswaardigheden in Londen. En dat is niet voor niets. Je kunt de Tower Bridge ook beklimmen! 😊 Boek daarvoor een ‘experience’. In dit artikel delen we alle informatie die je nodig hebt voor jouw bezoek + waar je het beste tickets kunt kopen.

Tower Bridge Londen beklimmen


tower bridge londen bezoeken beklimmen
©Wegwijsnaar.nl

Tickets voor de Tower Bridge

Het is sterk aan te raden je tickets voor de Tower Bridge van tevoren te bestellen. Het is een populaire bezienswaardigheid in Londen. Als je tickets daar gaat kopen sta je waarschijnlijk in een lange wachtrij. Dat is echt zonde van je tijd in Londen. Je kunt je tickets makkelijk online van tevoren bestellen op deze website.

🎟️ Tickets voor volwassenen zijn €14,21
🎟️ Tickets voor kinderen zijn €7,16
🎟️ Voor studenten en 60+ers is er een ticket met korting voor €10,63
–> Bestel hier je tickets

Tip: de Tower Bridge Experience is gratis op vertoon van de London Pass of de London Explorer Pass.

Over de Tower Bridge

De Tower Bridge is een zogenaamd ‘basculebrug’. Dat betekent dat de burg open kan doordat het wegdek omhoog kan. De brug heeft aan beide kanten torens van 65 meter hoog. De lengte van het deel van de brug tussen de twee torens is 61 meter.

De brug is oorspronkelijk gebouwd om het oostelijke deel van Londen te verbinden met het westelijke deel. Op deze manier werd het verplaatsen van goederen tussen beide stadsdelen gemakkelijker. Dit zorgde voor een bevordering van de handel.

De brug is prachtig om te zien en het is dan ook niet gek dat er maar liefst acht jaar gedaan is over de bouw. In totaal heeft de bouw £1,184,000 gekost!! Eigenlijk is de Tower Bridge een ‘dubbele’ brug, er is namelijk zowel een brug voor wegverkeer (op straatniveau) als een loopbrug (hoger boven het water). De brug voor wegverkeer wordt iedere dag meerdere keren geopend om zo schepen die over de Theems varen, door te kunnen laten 🙂

Tower Bridge bezoeken

Niet voor niets is de Tower Bridge een van de bouwwerken die symbool staat voor Londen, eigenlijk iedereen kent deze iconische brug wel. Hij is prachtig om van de buitenkant te bekijken, maar natuurlijk is het nog leuker om in en bovenop de brug te lopen. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.

Tower Bridge Experience

Het leuke aan het bezoeken van de Tower Bridge is dat je het zo gek kunt maken als je zelf wil. Zoals gezegd kun je ervoor kiezen om de brug te bekijken vanaf ‘de kant’ en op deze manier mooie foto’s te maken waar de gehele brug op zichtbaar is. Dit kost je uiteraard niets.

Er is echter ook de mogelijkheid om tickets te kopen voor de ‘Tower Bridge Experience’. Deze tickets kosten ongeveer €14,- voor volwassenen en €7,- voor kinderen. Tegen een extra toeslag is ook een tour met gids mogelijk.

Zo ziet de Tower Bridge Experience eruit

Je gaat omhoog in de noordelijke toren. Dat kan met de trap of met de lift. Ook voor mensen die minder mobiel zijn is het bezoeken van de experience dus mogelijk. In deze noordelijke toren vind je veel leuke informatie en feitjes over de Tower Bridge.

trappen tower bridge londen

Vervolgens kun je de brug over lopen naar de zuidelijke toren. Dit is het leukste gedeelte 😜 Je kunt kiezen tussen het lopen over een glazen vloer of een normale vloer. De glazen vloer zorgt voor de meest wobbly walk in Londen. Hier loop je namelijk 42 meter boven de Theems. Recht onder je zie je het verkeer rijden en de voetgangers lopen. Het is geweldig! 🤩 Voor mensen met hoogtevrees kan dit echter wel een uitdaging zijn. Boven je hangt een grote spiegel waardoor je leuke foto’s kunt maken. Je kunt hier vastleggen dat je op de bovenste verdieping van de Tower Bridge bent, waarbij je ook het verkeer onder je ziet.

De tower bridge experience is erg leuk als je met kinderen naar Londen gaat. Benieuwd naar andere leuke activiteiten? Lees ons artikel met leuke dingen om te doen in Londen met kinderen 😊

tower bridge londen beklimmen

Prachtig uitzicht over de Thames!

Tijdens het oversteken van de brug heb je een prachtig en wijds uitzicht over de Theems en een groot deel van de stad. Op de ramen wordt ook precies weergeven wat je ziet 😊 Hier onder zie je bijvoorbeeld heel duidelijk het gebouw wat de bijnaam ‘walkie talkie’ heeft gekregen, vanwege zijn vorm. Bovenop dit gebouw vind Sky Garden.

uitzicht vanaf de tower bridge over de Theems

Machinekamer

Na het lopen over de brug, kom je aan in de Zuidelijke toren, waar je in de machinekamers van de brug meer te weten komt over hoe het openen van de brug in zijn werk gaat. Ook krijg je veel informatie over de bouw van de brug in deze zuidelijke toren. Het is heel leuk om bepaalde feitjes te lezen, bijvoorbeeld over de ‘Bridge Jump’ van een bus in 1952 (zie foto hieronder).

informatie tower bridge beklimmen londen

Tenslotte ga je in de zuidelijke toren weer naar beneden toe. Wederom is er keuze tussen traplopen of met de lift naar beneden. Hierna loop je naar de andere oever van de Theems om je oversteek af te ronden.

Om het maximale uit je bezoek aan de Tower Bridge te halen, is de Tower Bridge Experience zeker aan te raden.

Tip: de Tower Bridge Experience is gratis op vertoon van de London Pass of de London Explorer Pass.

Andere mogelijkheden voor het bekijken van de Tower Bridge

Ben jij niet van plan om de Experience te doen, maar wil je wel graag zoveel mogelijk van de brug zien? Dat is zeker mogelijk, er zijn namelijk nog talloze andere opties voor het bekijken van de buitenkant van de Tower Bridge.

Wat denk je bijvoorbeeld van het bekijken van de brug vanaf het water? Er zijn verschillende rondvaartboten in Londen die onder de Tower Bridge doorvaren 😊
–> Bijvoorbeeld deze boottocht van Westminster naar de Tower Bridge.

Ook is het onwijs leuk om over de brug te rijden, bijvoorbeeld op een huurfiets, in een echte Londense rode dubbeldekker of met één van de bekende hop-on-hop-off bussen in Londen.

hop on hop off londen tower bridge

Voor wie echt op zoek is naar een unieke belevenis, is er zelfs de mogelijkheid om een helikoptervlucht over de brug te maken!

Tower Bridge by night

De Experience kan alleen overdag gedaan worden. Toch is het ook de moeite waard om de brug een bezoekje te brengen wanneer het buiten donker is. ’s Avonds wordt de Tower Bridge namelijk geheel verlicht. Dit maakt de brug nog specialer en levert prachtige foto’s op! 😍

Openingstijden Tower Bridge

Ben jij van plan de Tower Bridge te bezoeken en wil je ook in/op de brug tijdens je bezoek? Deelnemen aan de Experience kan iedere dag tussen 9.30 en 17.00 uur (feestdagen zoals Kerst in Londen uitgezonderd).

De openingstijden zijn het hele jaar door hetzelfde en het is mogelijk om online alvast tickets te kopen. Hierbij kun je een datum en tijdslot kiezen, waardoor je er zeker van bent dat je op het door jou gewenste moment de brug kan bezoeken en je niet eindeloos in de rij hoeft te staan. 
🎟️ –> Bestel hier betrouwbare tickets voor je bezoek

Tijd voor een pauze?

Ben je na je bezoek toe bent aan een lekkere kop koffie? Misschien wel met iets lekkers erbij? 😊 Dan is een bezoek aan WatchHouse Tower Bridge zeker aan te raden. WatchHouse heeft meerdere vestigingen in Londen, maar deze locatie is het meest uniek. WatchHouse is gevestigd in een karakteristiek pand direct naast de Tower Bridge en staat niet alleen bekend om de heerlijke koffie, maar serveert ook diverse (typisch Engelse) gerechten en lekkernijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eggs benedict op een heerlijke Engelse muffin, klassieke Engelse porridge en lemon cake. WatchHouse is doordeweeks geopend van 7.00 – 18.00 en in het weekend en op feestdagen van 7.30 – 18.00 uur.

📍 Adres: 37 Shad Thames, Londen

Zo ziet de experience eruit (filmpje)