23x de leukste dingen om te doen in Londen met regen

Suuz Door Suuz

Londen en het Verenigd Koninkrijk staan bekend om de regenachtige dagen en dat is niet voor niets. Regen in Londen is namelijk geen uitzondering. Het is daarom verstandig om je hier goed op voor te bereiden zodat je dag niet in het water valt. Om je daarbij te helpen delen we in dit artikel de leukste dingen die je kunt doen in Londen als het regent 🙂

Leukste dingen om te doen met regen in Londen


britisch museum londen gratis dingen om te doen

1. Bezoek een museum

Laten we beginnen met een klassieker: een bezoek aan een museum. Londen namelijk staat bekend om zijn indrukwekkende musea, welke perfect zijn om te ontdekken op een regenachtige dag. Met name Tate Modern, National Gallery, Science Museum en het Natural History Museum zijn echte aanraders. Dompel jezelf onder in prachtige kunst, ontdek interessante geschiedenis en maak kennis met bijzondere wetenschappelijke ontdekkingen 🙃
➡️ Lees er meer over in ons artikel met leukste musea in Londen

tower of london bezoeken

2. Bezoek de Tower of London

Stap in de rijke geschiedenis van Londen door een bezoek te brengen aan de iconische Tower of London. Bewonder de indrukwekkende architectuur en laat je betoveren door de glinsterende Crown Jewels. Wist je dat de Tower of London heeft gediend als koninklijk onderkomen, maar ook als gevangenis? Maak kennis met de traditionele bewakers van de torens, de Beefeaters, tijdens een interessante rondleiding.

➡️ Lees hier ons artikel over de Tower of London.
🎟️ Boek hier je tickets voor de Tower of London

boottocht de theems londen

3. Maak een boottocht over de Theems

De regen vanuit een ander perspectief bekijken? Stap aan boord van een boot en maak een ontspannen boottocht over de Thames. Onder de beschutting van de overdekte boot kun je genieten van de skyline van Londen. Het is één van de leukste dingen om te doen in Londen met regen én ook nog eens een uniek uitzicht!

🎟️ Boek hier je tickets voor een boottocht over de Theems
➡️ Lees hier ons artikel over een boottocht over de Theems

royal observatory greenwich

4. Ontdek de Royal Observatory in Greenwich

Verken de mysteries van het heelal in het Royal Observatory. De lucht is misschien dan wel bewolkt, maar dat maakt niet uit om de sterrenhemel te bewonderen. De regen buiten maakt de sterrenhemel binnen des te meer betoverend. Leer meer over astronomie en bekijk de beroemde Greenwich Meridian Line.

Tip! De wijk Greenwich is ook heel leuk om te bezoeken.

🎟️ Boek hier je tickets voor de Royal Observatory

londen palace of westminster big ben bezoeken houses of parliament

5. Boek een rondleiding in de Houses of Parliament

Een rondleiding in het hart van de Britse politiek is altijd interessant. De majestueuze Houses of Parliament zijn niet alleen heel mooi, maar bieden ook inzicht in de politieke geschiedenis van het Verenigd Koninkrijk. En laten we eerlijk zijn, één van de leukste dingen om te doen in Londen met regen is toch lekker binnen ronddwalen en je laten verrassen door de verhalen achter de muren van dit iconische gebouw?

➡️ Lees hier ons artikel over Houses of Parliament
🎟️ Boek hier je tickets voor een rondleiding

regen in londen spelletjes tafeltennis

6. Speel bordspellen of tafeltennis in een café

Wat is er gezelliger dan spelletjes spelen terwijl de regen tegen de ramen tikt? 🌧️ In Londen zijn er diverse cafés waar je gezellige bordspellen kunt spelen.
Bij Draughts in Waterloo kun je heerlijk zitten en leuke spellen spelen. Ze hebben mega veel spelletjes, dus je hebt gegarandeerd een leuke middag/avond. Het personeel is ook super vriendelijk én je kunt er lekker eten. Geen probleem dus om hier even te schuilen voor de regen. Zodra het droog is kun je snel de stad weer gaan ontdekken.
Ook Loading Bar is erg leuk. Het ligt wél wat verder buiten het centrum, maar is perfect als je hotel in Londen hierbij in de buurt zit.

Doe je liever wat actiefs? Bij Bounce Farringdon staat de tafeltennistafel al op je te wachten 🏓

gratis dingen in londen comedy

7. Ga naar een comedyshow

Kan je wel een goede lachbui gebruiken tijdens de regen in Londen? Dan is een comedyshow een goed idee! 😊 Er zijn verschillende hele goede comedy theaters in Londen. Dit zijn onze favorieten:

  • Vlakbij Piccadilly Circus en Leicester Square zit The Comedy Store. Er worden hier iedere avond leuke shows gegeven. Een ticket is vereist, in hun agenda kun je zien wie er komt en wat de prijs is.
  • The Top Secret Comedy Club is één van de best beoordeelde comedyshows in Londen. Hier treden alleen de grappigste stand-up comedians op. Op hun website kun je zien wie er komt én kun je ook een ticket boeken.
  • Iedere vrijdag en zaterdagavond wordt er in The Covent Garden Comedy Club opgetreden door leuke, bekende én nieuwe comedians. Het is de perfecte plek voor een avondje uit én leuk om te doen als het regent in Londen. Je hebt hier een geweldige avond voor slechts £22 per persoon.
wat te doen met regen in londen escape room

8. Ga naar een escape room

Wil je niet alleen iets leuks, maar ook iets heel spannends doen tijdens de regen in Londen? Probeer dan de SAW Escape Experience in Londen. Deze angstaanjagende en meeslepende escape room belooft een ervaring die je niet snel zult vergeten. Tijdens een gevecht tegen de klok moet jij zien vrij te komen uit deze doodenge kamer! Is het je gelukt? Dan kun je proosten in de bijbehorende bar.

🎟️ Boek hier je Escape Room

mathilda musical west end

9. Bekijk een musical tijdens de regen in Londen

Londen staat bekend om zijn wereldberoemde musicals. De top 3? Die bestaat uit The Phantom of the Opera, Les Misérables en The Lion King. Waarom een musical bekijken in Londen? Omdat het niet alleen entertainment is, maar ook een culturele ervaring die je niet mag missen. Lees hier wat de leukste musicals in Londen zijn.

regen in londen afternoon tea

10. Geniet tijdens de regen in Londen van afternoon tea

Niets is knusser dan een typisch Britse afternoon tea, vooral als de regen zachtjes tegen de ramen tikt. The Shard, Harrods, The Ritz London en Claridge’s bieden stuk voor stuk een onvergetelijke afternoon tea-ervaring. Een van de leukste dingen om te doen in Londen met regen is jezelf trakteren op heerlijke thee, scones en sandwiches in een van deze elegante settings.

Tip! Wij hebben de leukste high tea in Londen voor je uitgezocht😉🫖

🎟️ High tea bij the Milestone Hotel
🎟️ High tea bij Rubens at the Palace
🎟️ Afternoon tea bij the Old Royal Naval College


shakespeare theater londen

11. Bekijk een toneelstuk in Shakespeare’s Globe

Stap terug in de tijd en geniet van een toneelstuk in het beroemde Shakespeare’s Globe Theatre. Deze replica is te vinden aan de oevers van de Theems, vlakbij London Bridge. Het is mogelijk om zelf het theater te ontdekken, maar ook door middel van een rondleiding. De expositie met een grote collectie kostuums is een aanrader. Alleen de sfeer is hier al uniek. Wil je liever een echt toneelstuk hier meemaken? Op de officiële website staat de actuele agenda.

🎟️ Bestel hier je tickets voor de Shakespeare’s Globe

westminster abbey londen

12. Bezoek de Westminster Abbey

Laat je betoveren door de prachtige architectuur van de Westminster Abbey 😍 De regen doet niets af aan de grootsheid van deze historische plek. Loop door de eeuwenoude gangpaden en sta stil bij de graven van beroemde historische figuren. Niet alleen maak je hier kennis met de geschiedenis van Londen, dit is ook een belangrijke plek voor het Britse koningshuis. De begrafenis van zowel prinses Diana als Queen Elisabeth heeft hier plaatsgevonden.

➡️ Lees hier ons artikel op Westminster Abbey
🎟️ Bestel hier je tickets voor toegang

st pauls cathedral londen met koepel beklimmen

13. Bewonder de architectuur van St. Paul’s Cathedral

De majestueuze koepel van St. Paul’s Cathedral is een ware blikvanger. Ga naar binnen, bewonder de prachtige architectuur en leer meer over de geschiedenis van deze iconische kerk. Dit is ook een belangrijke plek voor het Britse koningshuis. Zo heeft de bruiloft van prinses Diana en prins Charles hier nog plaatsgevonden. Wist je dat Winston Churchill hier is begraven? Kortom, het is een fascinerende plek om tegen de regen te schuilen ☔️

🎟️ Bestel hier je tickets voor de St. Paul’s Cathedral

regen in londen

14. Drink een warme chocolademelk

Een van de beste manieren om op te warmen op een regenachtige dag in Londen is met een heerlijke kop warme chocolademelk. Dark Sugars staat bekend om hun voortreffelijke chocolademelk. Hoe heerlijk klinkt dat? Een rustig moment, schuilend voor de regen en met een dampende kop chocolade voor je neus.

frameloos londen bezoeken frameless

15. Frameloos – Een spectaculaire kunstervaring

Kunst op een andere manier ervaren doe je bij Frameloos, een immersive art experience in Londen. Dit is niet alleen leuk voor kunstliefhebbers, maar ook erg leuk voor kinderen en mensen die normaal gesproken niet zo van schilderkunst houden 😊 Ontdek de magie van Frameless London en laat je verrassen door creativiteit.

➡️ Lees hier ons artikel over Frameloos
🎟️ Boek hier je tickets

wat te doen in londen met regen pub

16. Ga naar een pub

Als de regen je naar binnen drijft, is er geen betere plek om te schuilen dan in een knusse Engelse pub 🍺
Ye Olde Mitre in Holborn, Waxy O’Connor’s London en The Harp in Covent Garden zijn stuk voor stuk gezellige pubs waar je kunt genieten van de sfeer, misschien een potje darts kunt spelen en vaak ook lekker en betaalbaar kunt eten. Dit is toch wel een leuke én typisch Britse manier om de regen in Londen te omzeilen 😊

Voorbeelden van leuke pubs:

  • Ye Olde Mitre, Holborn
  • Waxy O’Connor’s London
  • The Harp, Covent Garden

Waarom naar een pub gaan in Londen:

Vaak kun je er ook lekker en goedkoop eten.

tower bridge bezienswaardigheden londen

17. Beklim de Tower Bridge

Dit is toch wel één van de iconische beelden uit Londen, de Tower Bridge. Met ruim 240 meter lengte is deze Victoriaanse brug zeer opvallend.

Wist je dat je de Tower Bridge kunt beklimmen? 😊 Je hebt dan geweldig uitzicht over de Theems. Op 42 meter hoogte is er een glazen voetpad. Je mag ook zelfs een kijkje achter de schermen nemen in de machinekamers van de brug.

Hou je wel van een beetje spanning? Dan is een combinatie met de London Tombs zeker wat voor jou. Sinds 2008 wordt deze attractie gekenmerkt als de engste attractie van heel Londen.

🎟️ Boek hier je tickets om de Tower Bridge te beklimmen

harrods

18. Shoppen in Harrods

Harrods is niet zomaar een warenhuis; het is een Londens icoon. Wat maakt Harrods zo bijzonder? Het is niet alleen een plek om te winkelen, maar ook een ervaring op zich. Ontdek de luxueuze collecties, proef heerlijke lekkernijen en met dit wereldberoemde warenhuis. Op de dag na Tweede Kerstdag begint hier de grootste uitverkoop die je maar kan meemaken. Het wordt ook wel Boxing Day genoemd en de drukte op deze dag is ongekend. Shoppen in Londen is altijd leuk tijdens de regen. 🛍️

borough market londen

19. Ontdek Borough Market en Covent Garden

Regenachtig weer is het perfecte excuus om de overdekte markten van Londen te verkennen 🌧️ Borough Market staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes, terwijl Covent Garden je trakteert op straatartiesten en unieke boetiekjes. Een van de leukste dingen om te doen in Londen met regen is slenteren door deze bruisende markten en je laten verrassen door alles wat ze te bieden hebben.

London Eye Prive Cabin Pod ticket

20. Maak een ritje in de London Eye

Laat de regen je niet weerhouden van een ritje in het reuzenrad van Londen, de London Eye. Terwijl de stad gehuld is in een regenachtige mist, geniet jij van een panoramisch uitzicht over de iconische skyline. Zorg wel dat je een paraplu bij je hebt voor in de wachtrij of koop een fasttrack ticket!

🎟️ Boek hier je tickets voor de London Eye

sky garden londen met kinderen

21. Bezoek Sky Garden

Sky Garden torent hoog boven Londen uit. Het is een oase van groen en een perfecte plek om te ontsnappen aan de regen. Geniet van een kopje koffie terwijl je omringd wordt door weelderige planten en een adembenemend uitzicht op de stad. Wie zegt dat je niet in de natuur kan zijn tijdens een regenachtige dag?

the shard bezoeken londen

22. Bezoek The Shard voor de mooiste uitzichten

Nu we het toch over grote hoogtes hebben; The Shard is het hoogste gebouw van Londen. Vanaf hier heb je een ongeëvenaard uitzicht over de stad! 😍 Laat je niet afschrikken door een beetje regen; de panorama’s zijn nog steeds verbluffend. Een van de leukste dingen om te doen in Londen met regen is jezelf vergapen aan de indrukwekkende skyline én dit bijzondere gebouw.

Tip: wist je dat je hier ook op grote hoogte kunt eten? Of een cocktail kunt drinken? 🍸 Grote aanrader als je een leuke date hebt! ❤️

➡️ Lees hier ons artikel over de Shard
🎟️ Boek hier je tickets

23. Bezoek een Middeleeuws ziekenhuis

The Old Operating Theatre and Herb Garret is een fascinerende historische locatie in Londen. De locatie is heel bijzonder, namelijk in de toren van een middeleeuws ziekenhuis. Alleen al de steile wenteltrap om er te komen is een ervaring apart 😜

Dit unieke museum biedt een intrigerende blik op de geschiedenis van de medische wetenschap. Er is hier een authentieke operatiezaal uit de 19e eeuw te bewonderen waar leuke demonstraties worden gegeven. Je leert hoe er vroeger operaties werden uitgevoerd zonder verdoving zoals wij dat nu kennen en met hele bijzondere tools. Ook is er een kruidenkamer te zien waar geneeskrachtige kruiden werden bewaard 🪴

Hier besef je je hoe ver de geneeskunde is gekomen en hoe blij we mogen zijn met alle mogelijkheden van nu 😜 Het is wel een beetje creepy, maar absoluut een verborgen juweeltje, en dus echt een aanrader met regen in Londen.

Tip: het ligt vlak bij de Borough market, dus leuk om te combineren.

📍 9a St Thomas St, Londen