De leukste musicals in Londen 2024

Eline Door Eline

Londen is dé stad van de musicals. Als je een musical liefhebber bent kun je de stad niet verlaten zonder een van de bekende theaters in West-End in te duiken. dit In dit artikel zetten de leukste musicals in Londen voor je op een rijtje én delen we de beste tips als het gaat om tickets.

Tip: hier kun je tickets boeken voor de musicals in Londen 🎟️

Musicals in Londen 2024


De theaterwijk in Londen: West-End

West End is dé bekende wijk in Londen waar je een groot aantal fantastische musicals kunt zien. Het staat bekend als een van de meest prestigieuze en bloeiende theaterdistricten ter wereld. Vlakbij bekende pleinen zoals Piccadilly Circus en Leicester Square is het mogelijk om de bekendste musicals te bewonderen. 

West End heeft een rijke geschiedenis op het gebied van theater en wordt beschouwd als hét centrum voor podiumkunsten in Londen. Het district is de thuisbasis van talloze theaters, variërend van kleine intieme locaties tot grote iconische theaters met duizenden zitplaatsen. Musicals zoals The Lion King, Mamma Mia en Grease zijn te bekijken in West-End.

Enkele van de meest bekende theaters in West-End zijn het London Opera House, Theatre Royal Drury Lane en The Lyceum Theatre 🎭

grease musical in londen

Tickets kopen voor musicals in Londen

Het kopen van tickets voor musicals in Londen kan gemakkelijk online via verschillende websites. Een betrouwbare bron om tickets te kopen is de officiële website van London Theatre. Hier kun je veilig tickets reserveren voor de musical waar je graag heen wil.

Is een musical uitverkocht? Ook dan heb je nog kans om aan een ticket te komen. Er bestaat namelijk de mogelijkheid dat er last-minute tickets beschikbaar komen. Om deze vrijgekomen tickets over te kopen kun je ter plekke kijken bij het TKTS-kantoor op Leicester Square. Zij bieden de last-minute vrijgekomen tickets vaak tegen gereduceerde prijzen aan. Het kantoor is te herkennen aan klokkentoren en bevindt zich aan de zuidkant van het plein. (Zie hier de exacte locatie op Google Maps).

De openingstijden van TKTS is van maandag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 19:00 uur. Er zijn twee aparte loketten, één voor de middagvoorstellingen en één voor de avond. Op een lijst kan je zien welke voorstellingen er draaien die avond. Houd er wel rekening mee dat de populaire shows nagenoeg altijd uitverkocht zijn. 

Let op! Koop geen tickets bij verkopers op straat. In de meeste gevallen zijn dit oplichters. De kans is groot dat je niet kan binnenkomen en daardoor je favoriete musical mist én je geld kwijt bent.

–> Tickets voor Mamma Mia! de musical
–> Tickets voor Frozen the musical
–> Tickets voor Tina de musical
–> Tickets voor Phantom of the Opera
–> Tickets voor Mathilda
–> Tickets voor de Moulin Rouge musical
–> Tickets voor Six the musical
–> Tickets voor Hamilton
–> Tickets voor de Jersey Boys musical
–> Tickets voor the Lion King

tkts ticket office londen musicals in londen
Het officiële TKTS huisje op Leicester Square

Je bestelde tickets ophalen

Wanneer je tickets online bestelt of bij TKTS op Leicester Square, ontvang je een bevestiging per e-mail of als afdrukbaar document. Met deze bevestiging in de hand kun je op de dag van de voorstelling je musicaltickets ophalen. Het is raadzaam om dit op tijd te doen en niet op het laatste moment voor de voorstelling, omdat het dan mogelijk druk kan zijn. De tijdlijn voor het ophalen van tickets varieert per musical; sommige bieden de mogelijkheid om dit gedurende de hele dag te doen, terwijl andere een uur voor aanvang van de voorstelling de tickets beschikbaar stellen. Deze specifieke details kun je terugvinden in je bevestigingsmail. Bij twijfel kan je het altijd navragen bij de organisatie.

Musicals in West-End

Mamma Mia: een van de leukste musicals in Londen

De musical Mamma Mia is een van de leukste musicals in Londen. Het vertelt het verhaal van Sophie, een jonge vrouw die op het punt staat te trouwen en wil ontdekken wie haar vader is. Ze nodigt drie mannen uit haar moeders verleden uit naar het Griekse eiland waar ze woont, in de hoop te achterhalen wie van hen haar vader is. In haar zoektocht wordt ze omringd door de aanstekelijke muziek van de legendarische popgroep ABBA. Het is een vrolijke en kleurrijke viering van liefde, vriendschap en familie, vol met hits zoals “Dancing Queen” en “Waterloo”.

De première van Mamma Mia was in 1999. In West-End is deze tijdloze musical te bekijken in het Novello Theatre. De tickets beginnen vanaf £20 en voor £121 heb je de duurste kaarten in handen. De musical is alle dagen van de week te zien. Op donderdag, zaterdag en zondag is er een middagvoorstelling. Van maandag tot en met zaterdag is de musical in de avond te bekijken.

Tip: het bezoeken van deze musical is ook erg leuk om te doen met kinderen in Londen. Kinderen vanaf 5 jaar zijn toegestaan en het is ook een hele leuke familiemusical 😊  

🎟️ Boek hier je tickets voor Mamma Mia! de musical

mamma mia musicals in londen

Phantom of the Opera: langstdraaiende musical in Londen

The Phantom of the Opera is een romantisch drama-musical dat het verhaal vertelt van Christine Daaé. Zij is een getalenteerde zangeres in het Parijse operahuis. Ze wordt geobsedeerd door een mysterieuze man met een misvormd gezicht. Ook wel bekend als de ‘Phantom’. Hij leeft in de catacomben van het operahuis. De musical onthult de tragische liefdesdriehoek tussen Christine, de Phantom en Raoul, een rijke edelman. Terwijl het duistere verleden van de Phantom wordt ontrafeld. De musical wordt begeleid door prachtige muziek. Dit is- en blijft een van meest langlopende en geliefde producties in de geschiedenis van het theater.

Met 35 jaar op de teller is Phantom of the Opera de langstdraaiende musical in Londen. In West-End is deze musical te bekijen in het His Majesty Theatre. Vanaf £28 kan je de show al bijwonen, voor de meest luxe plekken betaal je ongeveer £200. Op dinsdag en zaterdag is er een middagshow. De rest van de dagen is de musical in de avond te aanschouwen. De adviesleeftijd voor kinderen is vanaf 10 jaar, maar wij zouden het vooral aanraden voor volwassenen.

🎟️ Boek hier je tickets voor Phantom of the Opera

musicals in londen phantom of the opera

The Lion King

The Lion King is een adembenemende musical die het beroemde avontuur van Simba volgt, een jonge leeuw die bestemd is om koning te worden van de Pride Lands. Nadat zijn vader, Mufasa, tragisch om het leven komt, vlucht Simba weg van zijn verantwoordelijkheden. Hij keert later terug om zijn rechtmatige plaats op te eisen en het koninkrijk te herstellen dat zijn oom Scar heeft overgenomen. Deze musical is gebaseerd op de gelijknamige Disney-animatiefilm. The Lion King wordt gekenmerkt door schitterende dierenkostuums, betoverende muziek en een hartverwarmend verhaal over moed, vriendschap en het vinden van je eigen identiteit.

Sinds 1999 is The Lion King al in de theaters te aanschouwen en ondertussen zijn er al miljoenen mensen wezen kijken. Vanaf £25 kan je de musical in het Lyceum Theatre bewonderen. Voor de duurste plekken betaal je rond de £234. Op woensdag, zaterdag en zondag is er een middagvoorstelling. Van dinsdag tot en met zaterdag is de musical in de avond te bekijken. The Lion King is een aanrader voor families, maar eigenlijk iedereen kan genieten van deze geweldige show.

🎟️ 🦁 –> Boek hier je tickets voor de Lion King

Les Miserables

Les Misérables is een meeslepende musical die zich afspeelt in het 19e-eeuwse Frankrijk. De musical vertelt het verhaal van Jean Valjean, een voormalige gevangene die op zoek is naar verlossing. Inspecteur Javert is vastberaden om hem te vangen. Tegen de achtergrond van sociale onrust en revolutie volgen we het leven van verschillende personages, waaronder de wanhopige Fantine, de rebelse Marius en de idealistische Cosette. Gerechtigheid, liefde en verkracht zijn terugkomende thema’s. 

De musical Les Miserables bestaat al sinds 1980! En nog steeds verveelt het niet. In het West-End wordt de show laten zien in het Sondheim Theatre. De kaartverkoop begint vanaf £25. Voor £242 zit je op de beste plaatsen van het theater. De musical draait alle dagen van de week. Op donderdag en zaterdag is er alleen een middagshow. Verder kan je in de avonden de musical bezoeken. Het is een aanrader voor gezinnen met kinderen ouder dan 8 jaar en volwassenen.

Harry Potter and the Cursed Child Musical in Londen

Harry Potter and the Cursed Child is een magische musical die het verhaal van Harry Potter voortzet. De beroemde personage uit de boeken van J.K. Rowling. Het verhaal speelt zich af negentien jaar na de gebeurtenissen in de boeken en volgt Harry. Hij is nu een volwassen man en vader van zijn zoon Albus Severus Potter. Als Albus op Zweinstein belandt en bevriend raakt met Scorpius Malfoy, begint een nieuw avontuur vol mysterie, tijdreizen en familiebanden. Deze musical brengt de geliefde personages en de magische wereld van Harry Potter opnieuw tot leven op het toneel.

Deze musical draait in het Palace Theatre op West-End. Het is een tweedelige musical. Sinds 2021 kunnen Harry Potter-fans hun geluk niet op. De musical is slechts 4 dagen in de week te aanschouwen, waarvan er alleen op dinsdagavond een avondshow is. Verder is er op vrijdag, zaterdag en zondag een middagvoorstelling. De kaarten beginnen bij £60 en voor de beste plaatsen betaal je £420!! Wij vinden dit een van de meest indrukwekkende musicals in Londen. Voor wie deze musical geschikt is? Iedereen die een diehard Harry Potter-fan is, jong en oud is welkom 😊

harry potter musical londen

Mathilda: leuke musical in Londen met kinderen

Matilda the Musical is gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl en vertelt het verhaal van Matilda Wormwood. Zij is een buitengewoon slim en moedig meisje met een onverschillige en mishandelende familie. Matilda ontdekt haar uitzonderlijke gave en gebruikt haar intelligentie om zich te verzetten tegen haar boosaardige schoolhoofd Miss Trunchbull en om haar lerares Miss Honey te helpen. De musical heefft aanstekelijke liedjes en staat voor de kracht van doorzettingsvermogen. Net zoals het boek is de musical zeer geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen.

Vanaf 2010 is deze musical te bezoeken en in West-End kan dat in het Cambridge Theatre. De show draait 6 dagen in de week. Van dinsdag tot en met zaterdag zijn er avondvoorstellingen, op woensdag, zaterdag en zondag is er een middagvoorstelling. Kaarten zijn te koop vanaf £20, de duurste plekken zijn rond de £150. Het is een van de leukste musicals in Londen voor kinderen 🙂  

🎟️ Boek hier je tickets voor Mathilda

mathilda musical west end

Mrs. Doubtfire musical in Londen

Mrs. Doubtfire is gebaseerd op de populaire film en vertelt het verhaal van Daniel Hillard. Hij is een gescheiden vader die wanhopig probeert dichter bij zijn kinderen te zijn. Om dit te bereiken, vermomt hij zich als een oude Schotse kindermeisje genaamd Mrs. Doubtfire en wordt hij de kinderoppas in het huis van zijn voormalige vrouw. De musical is een hilarische en hartverwarmende komedie over familie, liefde en de buitengewone lengtes die een ouder bereid is te gaan om een band te behouden met zijn kinderen.

Dit is één van de nieuwste musicals in West-End met een start in maart 2023. In het Shaftesbury Theatre is de show te bekijken vanaf £28. Voor bijna £200 heb je de beste plaatsen in de zaal. De musical is 6 dagen in de week te bezoeken. Van maandag tot en met zaterdag is er een avondvoorstelling, op donderdag en zaterdag is er ook een show in de middag. Mrs. Doubtfire is een aanrader voor families met kinderen.

Tina Turner

The Tina Turner Musical vertelt het inspirerende levensverhaal van de legendarische zangeres Tina Turner. De musical neemt het publiek mee op een reis door haar opkomst als een jonge zangeres in St. Louis tot haar wereldwijde supersterrenstatus. Het onthult de uitdagingen en overwinningen van Tina, inclusief haar persoonlijke strijd om vrijheid en zelfrespect. Natuurlijk wordt de musical begeleid door haar meest iconische hits zoals “What’s Love Got to Do with It” en “Proud Mary.” 

In het Aldwych Theatre is sinds 2018 deze Rock’n Roll musical te bezoeken. De kaarten beginnen vanaf £20 en voor £217 zit je op de beste plaatsen. De show is 6 dagen in de week te bezoeken. Van dinsdag tot en met zaterdag zijn er avondvoorstellingen, op donderdag, zaterdag en zondag kan je in de middag heen. We zouden niet aanraden hier met jonge kinderen heen te gaan.

🎟️ –> Boek hier je tickets voor Tina de musical

tina turner musical londen west end

Grease

Wie kent de film niet? Grease is een energieke musical die zich afspeelt in het Amerikaanse high school-leven van de jaren ’50. Het volgt het romantische verhaal van Danny Zuko, een stoere rebel, en Sandy Olsson, een lief meisje dat nieuw is op school. Ze worden verliefd tijdens de zomervakantie, maar hun liefde wordt op de proef gesteld wanneer ze elkaar onverwachts weer tegenkomen op school, waar Danny zijn stoere imago behoudt. De kans is groot dat je na de musical naar je hotel loopt met één van de beroemde liedjes in je hoofd.

Wil jij de iconische film nu ook in musicalvorm zien? In het Dominion Theatre staat de show en er zijn dagen met speciale aanbiedingen, dan kan je de musical al zien voor slechts £17. Voor een kleine £190 heb je de beste plaatsen in de zaal. Grease is 6 dagen in de week te bekijken. Van maandag tot en met zaterdag is er een avondshow, op donderdag en zaterdag is er ook een middagvoorstelling. Het is een musical voor jong en oud.

Wicked

Wicked is een betoverende musical die het verhaal vertelt van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen twee heksen in het Land van Oz: Glinda, de Goede Heks van het Noorden, en Elphaba, de Wicked Witch of the West. Terwijl ze worstelen met vooroordelen en machtsspelletjes, ontdekken Glinda en Elphaba dat goed en kwaad soms een kwestie van perspectief zijn. 

Sinds 2006 is Wicked één van de top musicals in Londen. De show is te bewonderen in het Apollo Victoria Theatre. Voor £22 kan je al een plekje bemachtigen, maar voor de beste plaatsen betaal je gemiddeld £150. Hij draait 6 dagen in de week en is van dinsdag tot en met zaterdag in de avond te bezoeken. Ga je liever in de middag? Dan is er op woensdag, zaterdag en zondag een mogelijkheid. Wicked is een musical voor alle leeftijden, maar voor kinderen onder de 7 jaar kan het te spannend zijn.

wicked musical londen

Veelgestelde vragen

Welke kleding kun je het beste dragen naar een musical in Londen?

Bij het bezoeken van een musical in Londen is er geen strikte dresscode. Je kunt jezelf comfortabel voelen door netjes gekleed te gaan, maar er is geen verplichting om formeel te kleden. 

Hoe laat van tevoren gaan de meeste theaters open?

De meeste theaters openen ongeveer 30 minuten voor aanvang van de voorstelling. Het wordt echter aangeraden om minimaal 15-20 minuten voor aanvang aanwezig te zijn om eventuele wachtrijen bij de ingang te vermijden. Ook kun je dan rustig naar je plaats gaan.

Mag je eten en drinken meenemen?

Ja, het is toegestaan om eten en drinken mee te nemen in de theaters. Dit kan vooral handig zijn als je een beperkt budget hebt. Snacks en drankjes kunnen in het theater namelijk vrij prijzig zijn. Het is echter wel belangrijk om rekening te houden met andere theaterbezoekers en geen overlast te veroorzaken tijdens de voorstelling.