Battersea Power Station Londen

Margreth Door Margreth

Battersea Power Station is een culturele hotspot in Londen. Van geschiedenis tot lekker eten, een prachtig uitzicht over de stad en ontspanning – je kan je hier heel goed een dag vermaken! De lift brengt je naar grote hoogtes en laat je culinair verrassen in één van de goede restaurants. Veel plezier! 😊

Tip! Dit is ook een leuke plek voor een regenachtige dag. ☔ We hebben nog veel meer leuke tips voor een regenachtige dag in Londen.

Battersea Power Station Londen


battersea power station londen

Wat is het Battersea Power Station?

Het Battersea Power Station ligt aan de zuidelijke oever van de Theems. Het is een iconisch bouwwerk dat oorspronkelijk een belangrijke functie had als één van de grootste kolencentrales in de stad Londen. De centrale was actief van 1930 tot 1980 en verzorgde de energie voor een groot gedeelte van de stad.

Wist je dat je hier veel industriële elementen tegenkomt? Zo is er van een kraan een hangbrug gemaakt, hoe gaaf is dat!😊

Tegenwoordig wordt het Battersea Power Station niet meer als kolencentrale gebouwd. Het gebouw heeft een ware transformatie ondergaan en dient sinds eind 2022 als bestemming om te winkelen en te eten. Zo vind je hier verschillende grote en kleine winkels, een foodhall met verschillende eetkraampjes en zelfs een restaurant van Gordon Ramsey!😊 Het is modern en stijlvol, maar wel met de industriële en historische charme.

ijsshop

Tip! Ga ’s avonds naar Battersea Power Station en proef de sfeer onder het genot van een heerlijk cocktail!🥂

Van binnen kun je in het power station nog allerlei karakteristieke elementen terugzien uit de tijd waarin het gebouw nog dienstdeed als kolencentrale. In combinatie met de kunstgalerijen is dit één van de culturele hoogtepunten van Londen. Met de perfecte ligging aan de Theems kan je hier genieten op het terras én is het tevens ook een op- en afstap locatie van de Uber boot in Londen.

Battersea Power Station – bijzonder en uniek gebouw in Londen

Het is een culturele hotspot geworden waar regelmatig leuke evenementen en festivals worden gegeven. Naast de vele winkels en restaurants is er ook een bioscoop, theater en zelfs een ping pong-café. Kortom, er is hier genoeg te beleven om je een dag te vermaken. Wil je echt alles weten over deze unieke plek? Er worden rondleidingen gegeven. Op de officiële website lees je er meer over.

Wist je dat Battersea Power Station op de cover van het album ‘Animals’ staat van Pink Floyd?🎵

Battersea Power Station is dus een bruisende plek in Londen, waar zowel locals als toeristen dan ook graag komen. Rond de kerstperiode is het een gezellige plek, compleet met kerstdecoratie en verlichting. Wil je graag schaatsen in Londen? Er is voor de deur een schaatsbaan!⛸️ Los hiervan is het sowieso erg leuk om deze plek in de avond te bezoeken. Het gebouw is dan prachtig verlicht.🤩

schaatsen in londen bij battersea kerst
schaatsen in londen bij battersea kerst

Battersea Power Station bezoeken – Lift 109

Als je echt iets unieks wil doen dan is de lift een dikke aanrader. Deze lift is gebouwd in één van de voormalige schoorstenen van het gebouw. De glazen lift brengt je in 7 minuten naar een hoogte van wel 109 meter, vandaar ook de naam ‘Lift 109’. Vanaf de top van de schoorsteen heb je een prachtig 360 graden uitzicht over Londen! 🤩 Het is dus superleuk om een dagje winkelen, lunchen en/of dineren te combineren met een ritje naar boven in deze bijzondere lift.

lift battersea powerstation londen
lift battersea powerstation londen

Tip! De lift is ook ’s avonds geopend. Het uitzicht in het donker met alle lichtjes in de stad is echt fenomenaal.😍

uitzicht vanaf battersea powerstation avond
Uitzicht vanaf Battersea Powerstation

Naast het bewonderen van de skyline van Londen is er ook een tentoonstelling waar je meer leert over de geschiedenis van dit iconische pand. Hier kom je doorheen terwijl je naar de lift gaat. In de lift is een interactieve show op de wanden vloer en plafond van de lift. Het is een enorme ervaring! Naast visuele effecten wordt er ook muziek afgespeeld. Om dit allemaal mee te mogen maken is het wel nodig om vooraf een ticket met tijdslot te boeken.

🎟️ Lift 109 in Battersea Power Station | Boek hier

Bereikbaarheid

De voormalig kolencentrale is erg eenvoudig te bereiken vanuit Londen. Het is het snelst en gemakkelijkst om met de metro van Londen te gaan. Er is sinds kort een eigen metrohalte, toevallig met dezelfde naam.😋Het is het eindpunt van de Northern Line, de zwarte lijn op de plattegrond. Je stapt letterlijk voor de deur uit!

Let op! De Northern Line heeft verschillende aftakkingen op de lijn. Zorg dus dat je specifiek in de metro stapt met Battersea Power Station als eindpunt.

Het is ook mogelijk om met de Circle of District line te reizen. Je stapt dan uit bij ‘Sloane Square’ en vanaf hier is het ruim 10 minuten lopen.

📍Dit is de exacte locatie

Tip: je kunt ook met de Uber boot over de Theems naar Battersea Powerstation gaan. Je hoeft dan niet met de volle metro. Ondertussen geniet je van geweldig uitzicht en een heerlijk briesje of zonnetje ☀️ Deze boot heeft een halte vlakbij Battersea Powerstation. 📍Klik hier voor de precieze locatie van de pier bij Battersea Power Station
🎟️ Boek hier je tickets voor de Uber boot over de Theems

battersea power station londen