Kabelbaan van Londen

Eline Door Eline

Londen zien vanuit de lucht? Dan mag je de IFS Cloud Cable Car echt niet missen. In deze kabelbaan vlieg je op 90 meter hoogte over de leukste hotspots van de stad. Een activiteit die je écht niet mag missen tijdens een citytrip of een vakantie in Londen. Wat kun je zien vanuit de kabelbaan, wat zijn de openingstijden en waar vind je de IFS Cloud Cable Car? In dit artikel delen we alle info die je nodig hebt 😊

Een ritje met de kabelbaan is een van de leukste dingen om te doen in Londen. Het is ontspannend, leuk én je ziet veel van de stad 😊
Tip: gebruik de kortingscode WEGWIJSUBERCA10 bij het afrekenen voor 10% korting op tickets.
🎟️ Tickets voor de kabelbaan + boot over de Theems | Bestel hier

Kabelbaan van Londen – IFS Cloud Cable Car


Kabelbaan Londen
©Wegwijsnaar.nl

Tickets voor de kabelbaan in Londen

Tickets bestellen voor de IFS Cloud Car kabelbaan is heel eenvoudig. Je kunt tickets bestellen bij de automaat bij het opstappunt, maar wij raden aan je tickets van tevoren online te bestellen. Er kan namelijk een behoorlijke rij staan. Het is zonde om daar in de rij te staan terwijl je tickets ook online kunt bestellen.

Tickets

🎟️ Tickets voor de kabelbaan + boot over de Theems | Bestel hier
Tip: gebruik de kortingscode WEGWIJSUBERCA10 bij het afrekenen voor 10% korting op tickets.

Het is een retour ticket voor de kabelbaan, je kunt dus heen- en terug.
Met de boot over de Theems kun je vanuit het centrum naar de kabelbaan varen. Dat is ideaal én erg leuk! Voor kinderen is er een ticket met 50% korting (zie hier)

Wat is de kabelbaan van Londen?

De kabelbaan van Londen is ruim 1100 meter lang. De officiële naam is IFS Cloud Cable Car. Voorheen stond de kabelbaan bekend als Emirates Cable Car. De naamsverandering heeft alles te maken met de sponsoren. Het ene jaar wordt de kabelbaan door een ander bedrijf gesponsord dan het andere jaar. Bij een nieuwe sponsor krijgt de kabelbaan ook een nieuwe naam.

De kabelbaan heeft in totaal 34 wagons. Als het niet te druk is, krijgt iedereen zijn eigen wagon. Je hoeft de ruimte dan niet te delen met vreemden als je dat niet wilt. Er zouden zo’n 8 personen in een wagon kunnen, maar dat is wel krap 😊  

De kabelbaan van Londen vind je in het oosten van de stad. De IFS Cloud Cable Car ligt in de wijk Greenwich, dicht bij de O2 Arena. Deze wijken van Londen zijn heel makkelijk te bereiken met de metro of de boot (zie verderop in dit artikel). Vanaf dit startpunt gaat jouw indrukwekkende mini-reis van start. 

Leuk om te weten: In de wagon van de kabelbaan krijg je ook een audiovisuele “gids”. Via het scherm krijg je allerlei leuke weetjes te horen over de kabelbaan en het uitzicht wat je ziet.

kabelbaan londen
©Wegwijsnaar.nl

Hoelang duurt een ritje?

Een ritje in de kabelbaan van Londen duurt ongeveer 10 minuten. Dat lijkt kort, maar in deze tijd geniet je wél van de mooiste uitzichten en bezienswaardigheden van Londen. Zoals het Olympisch Park en de Thames Barrier bijvoorbeeld. Naast een unieke ervaring is een ritje in de IFS Cloud Cable Car natuurlijk ook een hele leuke én makkelijke manier van vervoer 😊  

Wat zie je vanuit de kabelbaan?

De kabelbaan heeft zowel bij het start- als eindpunt diverse leuke bezienswaardigheden

Je ziet bijvoorbeeld Canary Wharf van bovenaf. Canary Wharf is het financiële district van Londen. Het heeft veel spectaculaire wolkenkrabbels. Canary Wharf is leuk om van bovenaf te bewonderen, maar ook om te bezoeken. Hier vind je namelijk heel veel leuke terrasjes en restaurantjes. Ga hier alleen niet heen in het weekend, want dan is alles gesloten. Ook zie je de Thames Barrier. Dit is een waterkering in de Theems.

Maar je stapt niet alleen in een wagon van de IFS Cloud Cable Car vanwege de vlucht, maar ook om de hotspots aan het begin en einde van de kabelbaan. Verderop in dit artikel staan de leukste op een rijtje. 

🎟️ Bestel hier je tickets voor de kabelbaan van Londen
Tip: gebruik de kortingscode WEGWIJSUBERCA10 bij het afrekenen voor 10% korting op tickets.

Wat is er te doen aan de kant van de Royal Docks?

Heel eerlijk, de kant van de Royal Docks is de minst leuke kant van de kabelbaan. Het is een prima plek om op te stappen als je met de metro komt, maar wij raden aan vooral de andere kant van de kabelbaan te bezoeken (Greenwich). Er zijn 2 plekken die mogelijk interessant zijn, dat is ExCel London en de Royal Docks.

ExCel London

Kan het nog groter? Ja hoor! ExCel London is een enorm beursgebouw. Dat je 15 minuten moet lopen van de ene kant naar de andere kant van het gebouw zegt natuurlijk genoeg. In de immens grote hal worden allerlei evenementen en beurzen georganiseerd, maar je kunt ExCel London ook bezoeken. Dit is zeker de moeite waard want in het complex vind je heel veel leuke eet- en drinkgelegenheden. Ook worden er regelmatig events georganiseerd. 

Royal Docks

De Royal Docks vind je dicht bij het opstappunt van de kabelbaan in het oosten van Londen. Het gebied staat ook wel bekend als Docklands. Waar het vroeger een plek was waar handel werd gedreven, is het nu een trendy hotspot vol met bruisende barretjes en geweldige eetgelegenheden. Bezoek bijvoorbeeld Boisdale, een bruisend jazz- en blues restaurant. Vooral de oester grill is een aanrader! In Docklands vind je ook Mudchute Park and Farm. Een oase van rust. Leuk als je met kinderen naar Londen gaat! 😊

Uitzicht vanuit de kabelbaan
Uitzicht vanuit de kabelbaan ©Wegwijsnaar.nl

Wat is er te doen aan de andere kant van de kabelbaan (Greenwich)?

O2 Arena

Ook de O2 Arena vind je dicht bij het opstappunt van de IFS Cloud Cable Car. De Arena is zeker een bezoek waard. Je hoeft niet te zoeken, want de enorme koepel is onmiskenbaar. Hier worden concerten van wereldsterren georganiseerd, maar er zijn ook diverse leuke clubs te vinden en activiteiten te doen. Zoals bowlen of een avondje naar de bioscoop. Bezoek zeker ook het gebouw naast de O2 Arena. Hier vind je de British Music Experience. Dit is een verzameling beelden en informatie over de sterren die de Britse popmuziek rijk is.

Tip: Ben je een echte waaghals? Dan kun je de O2 Arena ook beklimmen. Als je géén hoogtevrees hebt, kun je genieten van een adembenemend uitzicht. Vanaf het platform op 52 meter hoogte kun je zelfs de beroemde Big Ben zien liggen. Aanrader voor durvers!  
🎟️ Hier kun je tickets bestellen voor het beklimmen van de O2 Arena

uitzicht op o2 arena
Uitzicht op O2 Arena

Greenwich 

Ook Greenwich is een goede reden voor een ritje in de kabelbaan van Londen. De IFS Cloud Cable Car bevindt zich namelijk in dit bruisende district. En ja, hier komt de Greenwich Mean Time vandaan. Greenwich ligt aan de Theems. Een deel van de wijk in het zuidoosten van Londen is opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. 

Het gaat om Maritiem Greenwich. Het landschap weerspiegelt Engeland zoals het ooit was. Ook de Queens House, het planetarium en het observatorium maken deel uit van de Werelderfgoedlijst. Wil je niet alleen van de kabelbaan genieten maar ook van Greenwich? In dit district kun je je prima een dagdeel vermaken. Er zijn veel bijzondere hotspots. 

🎟️ Bestel hier je tickets voor Greenwich Royal Observatory

Cutty Sark: indrukwekkend schip

Cutty Sark is een groot, indrukwekkend houten schip van maar liefst 85 meter. Het werd gebouwd in 1869 en ging ooit te water als de snelste theeklipper ter wereld. Binnen 69 dagen kon dit schip heen- en weer naar China varen om thee te halen. In die tijd was dat ongelooflijk snel. Zijn grote concurrent, de Thermopylae, is dat nooit gelukt. In 1873 werd dit houten schip qua snelheid ingehaald door stoomschepen. Vervoer van thee werd vervolgens alleen nog maar per stoomschip gedaan. De Cutty Sark is uiteindelijk gerestaureerd in Greenwich. Je kunt hem hier ook bezoeken én betreden. Je mag zelfs foto’s maken terwijl je het roer vasthoudt 😜 Hier kun je tickets bestellen.

Cutty Sark Greenwich
Cutty Sark in Greenwich ©Wegwijsnaar.nl

Greenwich Market

Ben je een liefhebber van gezellige markten? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Greenwich Market. Hier kun je overdekt struinen langs ruim 100 kraampjes met verschillende producten. Je vindt hier bijvoorbeeld kraampjes met antiek, boeken, sieraden, serviezen en kunst. Even bijkomen doe je in een van de vele eettentjes en bars 🍹🍝. De kraampjes met producten staan binnen, de food-kraampjes staan buiten. De Greenwich markt is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.30 uur. Vanaf de kabelbaan kun je een metro nemen naar de markt toe. Stap op bij halte North Greenwich. Het is dan ongeveer 16 minuutjes reizen. Vlakbij de Greenwich market heb je ook weer een opstappunt voor de Uber boot. Dus als je een dagticket hebt kun je ook de boot naar de markt pakken en vanaf daar weer terugreizen naar het centrum van Londen (🎟️ Zie hier 24-uurs tickets voor de Uber boot). Tip: een 24-uurs ticket is al goedkoper als je 2x gebruik maakt van de boot.
📍 Hier vind je de Greenwich Market

greenwich market kabelbaan londen
©Wegwijsnaar.nl
greenwich market
©Wegwijsnaar.nl

Tip! Verblijf je in een hotel in het oosten van Londen, maar wil je liever géén gebruik maken van de metro? Dan is de hop-on-hop-off boot over de Theems een super leuk alternatief. Je doorkruist de stad met de boot én krijgt een retourticket voor de IFS Cloud Cable Car kabelbaan 😊
🎟️ Bestel hier je hop on hop off boot combi-ticket met de kabelbaan

kabelbaan londen uber boat hop on hop off

Hoe kom je bij de kabelbaan in Londen?

De kabelbaan van Londen is heel makkelijk bereikbaar. Het kan op 2 manieren.
Optie 1: Met de metro. Vanuit het centrum van Londen reis je met de Jubilee Line snel en rechtstreeks naar de O2 Arena. Je stapt uit op metrostation North Greenwich. Vanaf hier is het 5 minuten wandelen naar de kabelbaan. Je kunt ook de metro pakken naar het opstappunt ‘Royal Docks’. Pak dan de metro naar het metrostation ‘Royal Victoria’. Dit is eigenlijk een DLR station. De DLR lijnen rijden automatisch (dus zonder bestuurder) en boven de grond. Maar je kunt gewoon inchecken zoals bij de andere metrolijnen in Londen met je Oyster card of bankkaart.

Optie 2: Met een leuke boottocht over de Theems. De Thames Clipper/Uberboot is eigenlijk openbaar vervoer, maar dan over het water! Je kunt opstappen op verschillende punten. De boot heeft maar liefst 18 opstappunten!! Je kunt dus in heel Londen opstappen. Bijvoorbeeld bij het Houses of Parlement (bij de Big Ben). Tijdens de vaart van een kleine 3 kwartier tot 20 minuten (afhankelijk van waar je opstapt), kom je langs allerlei leuke bezienswaardigheden van Londen. Je ziet bijvoorbeeld de Tower of London, London Eye en de Tower Bridge. Het avontuur begint dus eigenlijk al voordat je de kabelbaan instapt.  Voor een ritje met de kabelbaan stap je van de boot bij de North Greenwich Pier. Vanaf hier wandel je binnen 2 minuten naar de IFS Cloud Car kabelbaan. Zie afbeelding hieronder.

🎟️ Bestel hier je tickets voor de kabelbaan van Londen mét boottocht er naartoe

kabelbaan londen en opstappunt boot over de theems

Tip: kom je met de auto naar Londen? Dan kun je parkeren bij de O2 Arena. Ze hebben hier genoeg parkeerplaatsen die makkelijk bereikbaar zijn. Voorheen herkende de nummerplaat-herkenning geen Nederlandse kentekens waardoor je met een Nederlands kenteken gratis kon parkeren. Ik durf niet te zeggen of dat nog steeds zo is, maar het is het proberen waard 😜 Vanaf daar is het erg leuk om de kabelbaan te nemen, want het is maar een klein stukje lopen. Zeker het combi-ticket met de boot over de Theems is leuk, want daarmee reis je gemakkelijk naar hartje centrum.

Openingstijden

De kabelbaan van Londen vind je aan de oostkant van de stad aan de Edmund Halley Way. Als je de oversteek liever maakt vanaf de andere zijde van de kabelbaan, dan stap je op aan de Western Gateway. De IFS Cloud Car kabelbaan heeft vrij ruime openingstijden. In het hoogseizoen en in de zomer, kun je opstappen van 07.00 in de ochtend tot 21.00 uur.

In het naseizoen of in de winter is de kabelbaan geopend van 07.00 tot 20.00 uur. Op zaterdagen in de zomer is de IFS Cloud Car kabelbaan geopend van 08.00 tot 21.00 uur. Op zondag gaat de kabelbaan in de zomer open op 09.00 uur. Hij sluit dan om 21.00 uur. 

Op zaterdagen in de winter is de kabelbaan geopend van 08.00 tot 20.00 uur. Op zondag van 09.00 tot 20.00 uur. Je kunt dus ook overwegen om s’avonds de kabelbaan te nemen. 

Tip! Ben je in het zomerseizoen in Londen? Geniet dan van een prachtige zonsondergang in de kabelbaan. Een unieke ervaring. De stad is gezellig verlicht en ziet er uitnodigend uit 😍 Stap uit en bezoek één van de leuke clubs of proost op de avond op één van de terrassen.

Veelgestelde vragen

🎟️ Waar kan ik tickets voor de kabelbaan bestellen?

Je kunt het beste online tickets bestellen. Dat kan via deze website. Je hebt dan een retourticket. Dat is wel handig, want de makkelijkste manier terug over de Theems is met de kabelbaan. Bovendien is je ticket inclusief een boottocht over de Theems. Dat is erg leuk, want met deze boot kun je vanaf het centrum naar de kabelbaan reizen (of andersom).
Voor kinderen is er een ticket met 50% korting (zie hier)

Tip: bestel alvast je tickets

Reacties
 1. Hoi Eline,
  Dank je wel voor de uitleg. Kan ik via jouw website ook een retour ticket voor de boot reserveren icm een retour ticket voor de kabelbaan? Ik zie alleen de mogelijkheid van een enkele reis met de boot icm een retour ticket. Klopt dat?

  Groetjes Ingrid van Veen

  • Hoi Ingrid!

   Ja, dit ticket is een dagticket voor de hop on hop off boot inclusief een retourtje voor de kabelbaan. Er is niet echt een retour, maar dus wel een dagticket.
   Dan kun je ook naar andere highlights met de boot.
   Bijna alle bezienswaardigheden in Londen liggen namelijk langs de Theems 😊

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar

 2. Beste Eline,
  Wat een leuke en duidelijke website!
  Wij hebben een vraag over de kabelbaan. Wij willen met de hop on hop off boot naar de kabelbaan. De aanlegsteiger hiervoor is volgens mij Greenwich, maar dat is toch niet vlakbij het beginpunt van de kabelbaan?
  Wij gaan met onze vader van 81, dus het is geen optie om een langere afstand te lopen. Ben jij bekend met de combi hop on hop off boot, kabelbaan en london eye?
  Ik hoor graag van jou.
  Groetjes Ingrid

  • Hoi Ingrid! Dankjewel voor je complimentje. Leuk dat jullie met je vader van 81 naar Londen gaan 😊
   En goede vraag!
   Je hebt met de hop on hop off boot (ook wel Thames clipper of Uber boot) 2 verschillende pieren in Greenwich: Greenwich en Greenwich noord.
   De pier Greenwich noord ligt direct naast de kabelbaan.
   De pier ‘Greenwich’ ligt bij het stadje Greenwich waar je ook de Royal Observatory en de markt enz vindt (zie artikel over Greenwich).
   Je kunt vanaf het stadje Greenwich niet heel makkelijk naar de kabelbaan wandelen en andersom. Als je het goed timed kun je dus de hop on hop off boot pakken naar de volgende pier. Dit is wel de makkelijkste optie, maar je moet dan even goed de vaartijden in de gaten houden, anders sta je lang te wachten tot de boot gaat. En anders kun je de metro nog pakken.

   Maar als jullie puur en alleen de kabelbaan willen doen kun je gewoon uitstappen bij Greenwich noord 🙂
   Hopelijk is het hiermee helemaal duidelijk.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar

 3. Hoi hoi,

  Ik wilde je nog even een berichtje sturen om je te bedanken voor dit leuke artikel. We bestelden tickets waar jij adviseerde en het was helemaal goed geregeld.
  We hebben afgelopen weekend met ons gezin een ritje gemaakt in de kabelbaan. Het was geweldig! De kinderen vonden het zó leuk! Daarna lekker rondgelopen op de Greenwich market en met de boot over de Theems terug naar het centrum.
  Nogmaals dankjewel!

  Groetjes,
  Sofie

  • Hi Sofie,

   Dankjewel voor je berichtje! Wat leuk dat je na je trip naar Londen nog even de tijd neemt om een berichtje te schrijven.
   Zo te horen hebben jullie het heel leuk gehad.

   Groetjes,
   Eline | Wegwijs naar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *