Londen met kinderen

Eline Door Eline

Ga je met kinderen naar Londen? Londen is een hele kindvriendelijke stad. Zo zijn er veel kindvriendelijke hotels en zijn de musea ook helemaal ingericht op kinderen. Daarnaast zijn er ontzettend veel leuke dingen om met het gezin te doen 😊 In dit artikel zetten we de leukste activiteiten op een rijtje voor Londen met kinderen!

Tip: zoeken jullie nog een geschikt hotel? Lees ook ons artikel over Kindvriendelijke hotels in Londen 🙂 Hier hebben we verschillende hotels op een rijtje gezet die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen.

Londen met kinderen


Londen met kinderen: Theems cruise

In Londen kan je kilometers wandelen, maar hoe leuk is het om de stad eens vanaf het water te ontdekken? Jij even de vermoeide voeten omhoog en de kinderen kunnen hun ogen uitkijken. De Big Ben, de Tower Bridge en The London Eye, je ziet het allemaal vanaf de boot! De Theems Cruise is een grote aanrader!!

Tip: je kunt een Theems cruise ook ’s avonds boeken. In het donker ziet Londen er heel anders uit. Het is helemaal verlicht met de mooiste lichtjes 😍
🎟️ Bestel hier tickets voor een cruise over de Theems
Tickets voor kinderen zijn iets goedkoper

kings cross station platform 9 3/4 harry potter londen met kinderen

Harry Potter Platform 9 ¾ Kings Cross Station

Heb jij een Harry Potter-fan thuis? Dan kan je deze plek écht niet overslaan. Op het Kings Cross station vind je namelijk platform ¾. Hét platform waar Harry en zijn vrienden door de muur heen gingen om naar Zweinstein te gaan. Hier heb je de kans om de magische ingang met eigen ogen te bekijken en in de huid te kruipen van Harry Potter en zijn vrienden.

Tip: er is ook een professionele fotograaf aanwezig. Je kunt dan een foto laten maken de Zweinstein sjaal naar keuze (Griffoendor, Ravenklauw, Zwadderich of Huffelpuf). Hier betaal je wel voor. De fotograaf is er dagelijks van 09.00 tot 21.00 uur. Als je een eigen foto maakt is het zonder sjaal, maar wel gratis 😜

Tip: Lees hier meer over alle Harry Potter filmlocaties in Londen

Ook is hier een winkel met leuke verzamelobjecten zoals toverstaffen of sjaals.

📍 Kings Cross Station

harry potter warner bros studio tour londen met kinderen

Warner Bross Studio Tour – Harry Potter

Als je het ‘Harry Potter platform 9 ¾’ al leuk vond, dan is deze tour helemaal een aanrader 😍 In deze studio zie je de making of en heb je de kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Rondwandelen in één van de spraakmakende decors, inzicht krijgen in de special effects en verschillende interactieve elementen, voor Harry Potter-fans is dit een waar walhalla! Trek er gerust een dagdeel voor uit, kinderen zijn hier uren zoet! 😊

🎟️ Meer info en tickets voor de Warner Bross Studio Tour

natural history museum londen met kinderen

Leukste museum met kinderen in Londen: Natural History Museum

Een bewegende T-Rex, levensechte dinosauriërs en heel veel interactieve elementen, het Natural History Museum is allesbehalve saai. Sterker nog: het is een van de leukste musea in Londen voor kinderen.

Kinderen leren hier op een speelse manier de geschiedenis van de aarde. Van aardbevingen tot vulkanen en van dinosauriërs tot sterrenstelsels, het komt hier allemaal aan bod. Geen moment van verveling én zeer educatief, een win-win situatie.

Wist je dat veel musea in Londen gratis zijn om te bezoeken? 😊
🎟️ Tickets voor een rondleiding in het museum

tower bridge beklimmen experience

Londen met kinderen: Tower Bridge Beklimmen

De Tower Bridge is één van de meest bekende herkenningspunten van Londen. Als je Londen met kinderen gaat bezoeken kun je deze niet overslaan.

Beklim met je kinderen de toren en krijg een iconisch uitzicht over de stad, het is bijna magisch! 😍 Op 42 meter hoogte kan je via een glazen vloer het leven in Londen volgen en geloof me, zelfs kinderen vinden dat in de Tower Bridge interessant. 

🎟️ Tickets voor het beklimmen van de Tower Bridge
Tickets voor kinderen zijn 50% goedkoper
Lees hier ons artikel over de Tower Bridge experience

london zoo naar londen met kinderen

Londen met jonge kinderen: London Zoo

Midden in de stad heb je de mogelijkheid om allerlei exotische dieren te ontdekken in London Zoo. Er zijn hier maar liefst 12.000 dieren(!), van giraffen tot slangen en van pinguïns tot tijgers.

Bij Animal Adventure hebben de kinderen de mogelijkheid om zelf even te klimmen en klauteren, bij de kinderboerderij staan de schapen en geiten klaar om gevoerd te worden.

Kruip in de huid van een gorilla en baan je door de Afrikaanse bossen in het Gorilla Koninkrijk!

🎟️ Boek hier je tickets voor London Zoo

hop on hop off londen tower bridge

Hop-on hop-off bus

Altijd al in een rode dubbeldekker door Londen willen rijden? Nou, dit is dé kans. De hop on hop off bus in Londen geeft je de mogelijkheid om alle bezienswaardigheden in Londen te ontdekken, zonder zere voeten. Kinderen hebben een geweldige ervaring, terwijl jij even rustig kan gaan zitten en niet continu koppen moet tellen in het drukke verkeer van Londen. Ook weleens fijn, toch?

🎟️ Bestel hier je tickets voor een hop on hop off bus tour

londen met kinderen M&M

Naar Londen met kinderen: M&M Store

De grootste snoepwinkel ter wereld vind je in Londen. Dit is een M&M wereld van ruim 35.000m2! Kleurrijk en Willy Wonka-vibes, het lijkt wel een paradijs! 🍫 Je kunt er zelf M&M’s scheppen, er zijn gave gadgets te koop en genoeg mogelijkheden om leuke foto’s te maken voor het thuisfront. Het is zeker geen dagvullend programma, maar wel leuk om eens een keer gezien te hebben 😊

📍 1 Swiss Court

disney store london

Disney Store

Is jouw kind (en stiekem jij ook) fan van de beroemde Disneyfilms? Dan is het een aanrader om tijdens je trip in Londen de Disney Store te bezoeken. Spiderman of Disney-prinsessen, Winnie the Poo en Donald Duck, allemaal onder één dak! De kans is wel groot dat je niet zonder lege handen vertrekt, het assortiment is namelijk geweldig 🤩

📍 350-352 Oxford Street

lego store londen met kinderen

Londen met kinderen: Lego Store

Paste de Lego niet meer in de koffer? Geen probleem! Op Leicester Square vind je namelijk de grootste Lego Store ter wereld. Niet alleen staan hier geweldige bouwwerken, zoals de Big Ben en de skyline van Londen, maar ook het complete assortiment is hier te vinden. Er staan diverse speeltafels in de winkel waar kinderen zelf aan de slag kunnen, waardoor je al snel een paar uur zoet bent.

📍3 Swiss Court

Hamleys speelgoedwinkel

Hamleys is echt een begrip in Londen. Al jaren! En terecht, hier kijk je écht je ogen uit 😲 Een speelgoedwinkel van 4 verdiepingen met ruim 50.000 artikelen, wat wil een kind nog meer? Met alle plezier demonsteren de medewerkers het favoriete speelgoed van jouw kinderen, maar de build a bear-workshop is toch echt de winnaar. Hier kan jouw kind zelf zijn of haar eigen knuffel maken. Van vulling tot extra opties, zoals geluiden, een hartslag en bijpassende kleding 😊 Aanrader!

📍 188-196 Regent Street

eekhoorntjes voeren hyde park londen met kinderen

Eekhoorntjes voeren in Hyde Park

Hyde Park is de ideale plek om al het rumoer van de stad in te wisselen voor natuur en rust. Het is een perfecte tussenstop om even te picknicken en voor kinderen is er genoeg ruimte om lekker te rennen, spelen en te ravotten. Hou een zak brood bij de hand, want de kans is groot dat de nieuwsgierige eekhoorntjes even komen buurten 😊  

speeltuinen in Londen met kinderen

Speeltuin in Londen: Diana Memorial Playground

Een groot piratenschip, tipi tenten en allerlei verschillende speeltoestellen, dit is een heerlijke plek om even wat stoom af te blazen. De speeltuin heeft sanitaire voorzieningen en er zit ook een kleine kiosk bij voor snacks en sandwiches. Volwassenen zonder kinderen worden hier niet toegelaten, evenals honden. Hierdoor kan je met een gerust hart je kind lekker laten spelen 🙂

postal museum leukste musea londen

Postal Museum

Hoogstwaarschijnlijk is een museum niet het eerste waar je aan denkt om met kinderen te bezoeken, maar het Postal Museum is écht de moeite waard. Met een korte treinrit krijg je een idee hoe de post vroeger ondergronds werd bezorgd, maar vervolgens kunnen kinderen zich omkleden en zelf chauffeur spelen in één van de ouderwetse busjes. Post sorteren, met elkaar praten door middel van ‘fluisterbuizen’, dit museum is één en al interactief en een must voor kinderen.

🎟️ Boek hier je tickets voor het postal museum

fietstour londen

Fietstour door Londen met kinderen

Bij Baja Bikes is het mogelijk om een kindvriendelijke fietstour door Londen te boeken, mét Nederlandse gids. Een actieve manier om de stad te ontdekken, maar zonder dat je moe wordt van het slenteren. Kinderen kunnen vragen stellen aan de enthousiaste gids, er is tijd om leuke foto’s te maken en de route is volledig en veilig. Er zijn kinderfietsen en kinderzitjes beschikbaar.

Lees er meer over in ons artikel over de fietstour in Londen.
🎟️ Boek hier een kinderfietstour door Londen met Nederlandse gids

sky garden londen met kinderen

Sky Garden

Een stadstuin, maar dan op de 38e verdieping! Het is een uniek fenomeen en het uitzicht is dan ook zeker spectaculair te noemen. Wijs samen met je kinderen de bezienswaardigheden aan die jullie al hebben bezocht of zoek naar het hotel waar jullie verblijven. Er is een restaurant met terras waar je even lekker kan zitten en een wandeling door de tuin kan natuurlijk ook niet ontbreken.

London Eye Prive Cabin Pod ticket

Londen met kinderen: London Eye

De London Eye is één van de topattracties van Londen, maar je moet er wel even flink voor in de buidel tasten. Dit immense reuzenrad zullen kinderen enorm interessant vinden en het is dan ook een hele bijzondere ervaring. Neem een verrekijker mee, zodat ze zelf op zoek kunnen gaan naar de plekken waar jullie al zijn geweest. Heeft je kind last van hoogtevrees? Dan is er ook een leuke speelplaats tegenover de London Eye.

🎟️ Boek hier je tickets voor London Eye
Lees hier ons artikel over London Eye

chelsea stadion tour

Stadion Tour Chelsea

Heb jij een kleine voetballiefhebber mee naar Londen? ⚽️ Dan is een tour door het stadion van voetbalclub Chelsea een schot in de roos. De tunnel naar het veld, de kleedkamers en de dug-outs, ze mogen overal een kijkje nemen. Grote kans dat jouw kleine voetballer in de dop er geweldige dromen op najaagt na dit bezoek 😍

🎟️ Bestel hier je tickets voor een stadion tour

London Dungeon

Een topattractie, maar wel alleen voor de daredevils onder ons. Mensen die snel schrikken kunnen hier beter niet heen gaan. Ook voor jonge kinderen is dit niet aan te raden. Dit griezelmuseum is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 12 – natuurlijk wel per persoon verschillend. Reken maar op theatrale geschiedenisoptredens, een aantal angstige momenten en achteraf een drankje om weer bij te komen.

🎟️ Boek hier je tickets voor de London Dungeon

notting hill leukste wijken in Londen

Notting Hill – Londense Wijk

Notting Hill is één van de leukste wijken van Londen en zeer kindvriendelijk. De pastelkleurige huizen, leuke winkels en verschillende activiteiten maken dit een geslaagd uitje tijdens je stedentrip naar Londen. Zeker op zaterdagochtend is Notting Hill een aanrader, op dat moment is er een grote markt bij Portobello Market. Ben je in augustus in Londen? Dan is er hier een groots carnavalsfestival, een geweldig feest voor alle leeftijden!

sea life londen met kinderen

Sea Life Londen Aquarium

Midden in Londen de onderwaterwereld ontdekken? Bij Sea Life Londen kan je samen met je kinderen het indrukwekkende leven in het water bekijken. Haaien en zeepaardjes zijn er te zien, maar ook pinguïns in de ijsgrot. Ga samen opzoek naar ‘Nemo-vis’ en loop door de glazen tunnel tussen de vissen door. 

🎟️ Bestel hier je tickets voor Sea Life in Londen

wisseling van de wacht bij buckingham palace londen

Wisseling van de wacht bij Buckingham Palace

In het hoogseizoen kun je bij Buckingham Palace de Wisseling van de wacht bekijken. Deze wisseling vindt dagelijks om 11.00 uur plaats. Het is een complete ervaring met ceremoniële muziek en handelingen. Het lijkt wel een toneelstuk! Zeker voor kinderen is dit een indrukwekkende gebeurtenis en het is dan ook leuk om vooraan te staan, maar zorg dan wel dat je een uur van tevoren al aanwezig bent.

Tip: bezoek ook Buckingham Palace! Het is een bijzondere ervaring om in het Britse Koninklijke paleis te zijn en rond te kunnen kijken.
🎟️ Hier bestel je tickets voor Buckingham Palace (alleen in het hoogseizoen)
Ga je niet in het hoogseizoen? Bezoek dan de Royal Mews (zie verderop in dit artikel).
Je kunt het paleis + de wisseling van de wacht ook met gids doen. Je krijgt dan een goed plaatsje om de wisseling van de wacht te bekijken + een rondleiding door Buckingham Palace. 👉 Zie hier meer informatie.

Dieren en een ijsje in St. James’s Park

Spelen in de speeltuin, rennen door het park en picknicken op het gras: dit park heeft alles om even uit te kunnen razen. In de lente en zomer staan alle bloemen in bloei, wat voor een kleurrijke omgeving zorgt. Is jouw kind een dierenvriend? Dagelijks wordt hier tussen half 3 en 3 uur bij het meer de pelikanen met verse vis gevoerd. Naast pelikanen zie je hier ook veel eekhoorntjes én zelfs papegaaien! 🦜

Tip: haal in St. James’s Park een ijsje mét typisch Engelse flake 😊

kaartje op de post doen londen met kinderen ideeën

Kaartje op de post doen

Opa en oma laten weten hoe het in Londen was? Of juist een vriendje, tante of oom? Ga samen opzoek naar een leuk kaartje en schrijf er een lieve, leuke of grappige boodschap op. Niks leuker dan een kaartje versturen via een typische Engelse postbox en het thuisfront laten weten hoe leuk Londen is! 😜

Tip: ook de Koninklijke kerk Westminster Abbey is leuk om te bezoeken met kinderen. Waarom? Lees het in ons artikel over Westminster Abbey 😊

shreks adventure londen met kinderen tips

Shreks Adventure

Stap zelf in het leven van Shrek tijdens deze interactieve tour. Je ontmoet Donkey, Shrek en alle andere leden van de film, terwijl je door verschillende scenes van de film reist. Animaties en acteurs nemen je graag mee in deze wereld. Het is geschikt voor jonge kinderen en op het einde is het mogelijk om een leuke foto te maken.

📍 Riverside Building, County Hall, Westminster Bridge Road
🎟️ Boek hier je tickets voor Shrek’s adventure

londen met kinderen tips royal mews

Royal Mews: Koninklijke koetsen én paarden!

Dit kunnen de paardenmeisjes- en jongens zeker niet overslaan. De enige echte royal paarden staan hier in de stallen en je kan ze van dichtbij komen bekijken. Hoe leven koninklijke paarden nou eigenlijk? Bewonder de gouden koets van dichtbij en krijg een glimp van het leven behind the scenes. 

🎟️ Boek hier je tickets voor de Royal Mews

Afternoon Tea met kinderen

Een typische Britse ervaring met je kinderen meemaken? Ga op Afternoon Tea! Bij het St. Ermin’s Hotel stap je een elegante lobby binnen en staan de overheerlijke zoete hapjes al op jullie te wachten. Kijk ook zeker even op de 3e verdieping van het hotel. Hier heeft het hotel 350.000 bijen die honing maken voor het hotel, ze hebben zelfs een eigen imker in dienst. Zelfs in het zeer luxe Savoy Hotel in Londen is een Afternoon Tea met kinderen mogelijk. Neem plaats in een comfortabele fauteuil met uitzicht op de Theems en geniet van de scones, sandwiches en alle andere lekkere hapjes.

Paddington Bear Experience

Wie kent Beertje Paddington niet? In het iconische County Hall kun je met het hele gezin de interactieve Paddington Bear Experience meemaken. Door middel van een interactieve show ga je Paddington en familie Brown helpen om zich klaar te maken voor een speciale dag. Live optredens, leuke video’s en een prachtig ontwerp maakt het een geslaagd evenement!

shakespeare theater londen

Shakespeare Globe Theater

Heeft jouw tiener op school al het een en ander geleerd over Shakespeare? Breng het tot leven door een bezoek te brengen aan het Shakespeare Globe Theater. Alle shows worden uitgevoerd en de geschiedenis wordt letterlijk en figuurlijk tot leven gebracht. Het is een unieke ervaring én de kinderen krijgen een beter beeld van Shakespeare, wie weet heeft dat ook nog een positieve invloed op de schoolresultaten.

🎟️ Boek hier je tickets voor de Shakespeare Globe Theater

kew gardens Londen bezienswaardigheden

Londen met kinderen: Kew Gardens

In het park Kew Garden is een unieke speeltuin te vinden, een zogenoemde ‘sensory garden’. Het is gebaseerd op de natuur en het is één groot paradijs voor kinderen. Trampolines, een waterspeeltuin en leuke speelhuisjes, maar ook glijbanen, tunnels en bruggen zorgen ervoor dat ze even lekker hun energie kwijt kunnen. Gelukkig zit er ook een leuk familierestaurant, waar jij het kroost goed in de gaten kan houden – onder het genot van een lekker kopje koffie.