Fietstour Londen met Nederlandse gids

Eline Door Eline

De fietstour in Londen komt langs ontzettend veel bezienswaardigheden. Er is geen fietstour in Europa waarbij je langs zoveel interessante plekken komt. Je fietst langs de grote highlights zoals de Big Ben en Buckingham Palace, maar ook als je Harry Potter liefhebber bent kun je je hart ophalen tijdens deze fietstour. Het is dé ideale start van je stedentrip naar Londen 😊  

Fietstour Londen met Nederlandse gids


Verschillende fietsroutes bij Baja Bikes

Er zijn verschillende fietstours die je kunt boeken. Zo kun je er eentje boeken die het best bij jouw interesses aansluit.

🎟️ Highlights tour –> Boek hier
🎟️ Geheimen van Londen tour –> Meer informatie en boeken
🎟️ Kids tour –> Meer informatie en boeken

De highlights tour beschrijf ik in dit artikel. Maar bij deze tour kom je langs alle hoogtepunten van Londen. De geheimen van Londen route is voor als je de highlights van Londen al hebt gezien en verrast wil worden. De kids tour is uiteraard speciaal bedoeld voor gezinnen met kinderen. Bij elke tour krijg je tijd om even te stoppen en leuke foto’s te maken. Ze duren allemaal ongeveer 3 uur. Klik op de linkjes voor meer info.

Highlights fietsroute

De route start bij het metrostation London Waterloo en duurt ongeveer 3.5 uur. Dat klinkt misschien lang, maar je staat bij veel bezienswaardigheden wel even stil. De gids vertelt dan een leuke anekdote. 

Highlights waar Londen echt bekend om staat

Je fietst tijdens de route natuurlijk onder andere langs de échte hoogtepunten waar Londen om bekend staat. London Eye bijvoorbeeld, het grote reuzenrad, midden in het centrum van Londen. 

Aan de overkant van de Thames fiets je langs de Big Ben en de Houses of Parliament.

Ook kom je langs Covent Garden, de leuke wijk in Londen met de bekende Covent Garden Market. Dit is een overdekte markt. Ga hier zeker nog even langs na je fietstour of op een andere dag.

Koninklijke locaties tijdens de fietstour in Londen

Langs de route liggen ook veel locaties die belangrijk zijn voor de Koninklijke Familie. Buckingham Palace bijvoorbeeld, hét paleis van de Koninklijke familie in Engeland. De gids van Baja Bikes probeert hier altijd precies op tijd aanwezig te zijn zodat je de wisseling van de wacht kunt meemaken. Dat is namelijk erg indrukwekkend. Dit is wel alleen op specifieke dagen. Op dit moment op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Hou daar dus rekening mee bij het boeken van je fietstour in Londen.

Ook fiets je langs de grote kerk Westminster Abbey. Deze kerk is wel bekend van de kroningen, huwelijken en begrafenissen van de Britse Koninklijke familie. 

Daarnaast fiets je langs St James’ Palace. Het wordt op dit moment voornamelijk gebruikt voor officiële koninklijke aangelegenheden en als kantoor voor verschillende koninklijke medewerkers.

Ook fiets je langs Whitehall Palace.

Harry Potter locaties langs de fietstour Londen

Ben je een liefhebber van de Harry Potter boeken- en of films? Ook dan is de fietstour erg leuk om te doen. Je fiets namelijk langs de Brockdale Bridge. Deze brug komt terug in de Harry Potter film “de halfbloed prins”. Ook kom je langs de school waar Daniel Radcliffe op school heeft gezeten (de acteur die Harry Potter speelt).
Tip:
heb je kinderen? Dan is het leuk om ter voorbereiding een Harry Potter film met ze te kijken als dat bij hun leeftijd past 😊 Op die manier komen ze helemaal in de sfeer voor de fietstour.

Je kunt er ook voor kiezen om een wandeltour langs alle Harry Potter filmlocaties te doen.

Andere locaties waar de fietstour langs komt

Sommige bezienswaardigheden zijn misschien wat onbekender. Dat is wel leuk. Zo is je tour heel afwisselend en ontdek je plekken die je anders niet ontdekt zou hebben. 

– Schuilkelders van de tweede wereldoorlog
– Horse Guard’s Parade
St. Paul’s Kathedraal
– Oudste pruiken winkel voor rechters en advocaten
– Lambeth Palace
– Oude straatjes uit de 18de eeuw
– Millenium ‘Wobbly’ Bridge (komt ook voor in een Harry Potter film).
– MI5 – Secret Service
– Westminster School – De duurste privéschool
– St James’ Park
– Lawrence of Arabia’s House
– Hodge de kat en het eerste Engelse woordenboek
– Kleinste politie bureau ter wereld
– ‘Banksy’ street art tunnel
– St John’s – Queen Anne’s upside down Church

Is de fietstour met Nederlandse gids leuk en veilig met kinderen?

Ja, de fietstour door Londen is absoluut een aanrader als je met kinderen Londen gaat bezoeken. Het is juist een van de dingen die ik met kinderen zou doen. Het is namelijk een leuke en laagdrempelige manier om veel van Londen te zien zonder dat het teveel energie kost. Zeker als je een kinderroute boekt. De verhaaltjes van gids zijn dan ook helemaal op de kinderen afgestemd. Zo leren ze ook veel over de gebouwen en andere bezienswaardigheden die ze tegenkomen in Londen.

De fietstour voor kinderen is ook helemaal ingericht voor kinderen. Je fietst bijvoorbeeld door wat minder drukke straten met minder verkeer. Ook zijn er helmen beschikbaar. Veiligheid natuurlijk voorop 😊

Fietstour boeken

Wil je een fietstour boeken? Leuk! Dat kan heel makkelijk via onderstaande linkjes. Je kiest zelf een datum op de kalender die voor jou het beste uitkomt.

🎟️ –> Boek hier de highlights route
🎟️ –> Boek hier de kinderroute
🎟️ –> Boek hier de ‘geheimen van Londen’ route