Frameloos: spectaculaire manier van kunst

Eline Door Eline

Bij Frameloos in Londen beleef je spectaculaire tentoonstellingen waar klassieke werken op een hele moderne manier worden weergeven met muziek en beeld 😍 Oftewel: kunst komt hier helemaal tot leven!! Ook als je niet van kunst houdt is dit een leuke ervaring.’

Frameloos Londen


frameloos londen bezoeken frameless

Tickets voor Frameless Londen

Het is aan te raden je tickets voor Frameless in Londen van tevoren te bestellen. Het is een populaire bezienswaardigheid, waardoor tickets snel uitverkocht zijn. Om teleurstellingen te voorkomen kun je ze dus het beste online bestellen. Hieronder zie je de beschikbare tickets. Je kunt onderstaande tickets altijd nog een dag van tevoren annuleren of verplaatsen. Daardoor blijf je flexibel 🙂 Voor kinderen zijn er tickets met korting.

🎟️ Bestel hier tickets voor volwassenen (16+) en kinderen (3-15 jaar) | Bestel nu

Wat is Frameloos precies?

Frameloos (Frameless in het Engels), is een betoverende immersive experience met bekende beeldende, digitale kunst. Immersive experience betekent eigenlijk dat je helemaal wordt ondergedompeld in een andere wereld. En dat is wat er gebeurt bij Frameloos.

Deze bijzondere Immersive Art experience is te vinden in het centrum van Londen. Frameloos bestaat uit vier unieke galerijen met verschillende kunstwerken die op spectaculaire wijze tot leven komen met geavanceerde technologie.

Er worden maar liefst 42 digitale meesterwerken getoond, met als inspiratiebron 29 van de beroemdste kunstenaars uit de geschiedenis, zoals bijvoorbeeld Monet, Van Gogh, Rembrandt en nog veel meer. Veel van de kunst zul je dus waarschijnlijk wel herkennen, maar in de experience wordt er een heel ander, levendiger tintje aan gegeven.

frameless londen

Er wordt onder andere gebruik gemaakt van prijswinnende technologische innovaties als panoramische 360 graden landschappen, digitale doolhoven en motion-tracking technologie die de kunst tot leven brengen. Naast de bijzondere kunst wordt er ook een combinatie van klassieke en hedendaagse muziek afgespeeld. Hierdoor wordt je helemaal ondergedompeld in de bijzondere kunstwerken die onder andere gebruik maken van geavanceerde projecties.

Tip: Naast de vier galerijen is er ook een Café Bar, waar het mogelijk is om wat eten en te drinken. Perfect voor wanneer je twee van de vier galerijen gezien hebt en uit wil rusten of na de experience nog even gezellig wil napraten 🙂

Frameloos is een ervaring die je absoluut niet wilt missen! Zo heeft de Frameless Immersive Art Experience, bijna alleen maar goede reviews. Het wordt door velen omschreven als een onvergetelijke ervaring, die je tijd en geld absoluut waard is. Daarnaast wordt er veel geschreven dat het een fantastisch familie uitje is. De Frameless experience is leuk voor alle leeftijden, zowel jongere kinderen als tieners hebben genieten van het uitje. 

Verschillende galerijen | Wat kun je verwachten

Frameloos bestaat uit vier verschillende galerijen, namelijk Beyond Reality, Colour in Motion, The World Around Us en The art of abstraction. 

Beyond Reality

De beyond reality is een gallerij met surrealistische kunst, met een combinatie van symbolisme en post-impressionisme. In deze galerij wordt er gebruik gemaakt van projecties en spiegels om de kunst te tonen. Er zijn veel verschillende kunstwerken te zien, zoals: The Persistence of Memory (1931) en Elephants (1948) van een van de bekendste surrealistische kunstenaars Salvador Dalí. Ook zijn er bekende werken te zien als: The Tree of Life (1905) van Gustav Klimt, The Scream (1893) van Edvard Munch en The Dream (1910) van Henri Rousseau.

Colour in Motion

In de Colour of Motion galerij is kunst te zien van Impressionisme tot Neo- en postimpressionisme. De colour in motion is een interactieve galerij, waar er gebruik wordt gemaakt van motion tracking technologie. 

Zo kun je door de galerij rennen en de blaadjes hierdoor opzij schoppen. Er zijn hier kunstwerken te zien als Mont Saint-Michel Setting Sun (1897) van Paul Signac en The Waterlily Pond: Green Harmony van Claude Monet (1899). Ook zijn er hele bekende schilderijen van Nederlandse bodem te zien, namelijk Starry Night Over The Rhone (1880) en Self-Portrait (1887) van de bekende schilder Vincent van Gogh. 

The World Around Us

The World Around Us is een galerij met kunstvormen van de Renaissance tot de Romanticism tot Post Impressionisme. Dit is de grootste galerij van de Frameless experience. Je gaat hier van een woeste oceaan, naar bruisende steden en kunt op de rand vurige vulkaan staan en omhoog kijken naar heftige bliksemschichten. In deze galerij wordt er van elke hoek gebruik gemaakt. Van de vloer tot aan het plafond, de gehele ruimte wordt gebruikt als canvas voor een beleving die je nog nooit heb meegemaakt. 

De kunstwerken die hier te zien zijn, zijn onder andere: Avenue at Chantilly (1888) van Paul Cezanne, Parliament, Reflections on the Thames (1905) van Claude Monet, The Storm on the Sea of Galilee (1633) van Rembrandt en nog veel meer bekende kunstwerken.

The Art of Abstraction

Zoals de naam al doet vermoeden is er in The Art of Abstraction abstracte kunst te zien. Deze galerij is de meest ontspannende van de vier. Je kunt een zitplaats aan de rand van de galerij zoeken en genieten van de bijzondere abstracte kunst. In The Art of Abstraction loop je door het kunstdoolhof heen, waar de kunst niet alleen lijkt te zweven maar ook nog beweegt door de ruimte heen. Deze galerij is betoverend met de bewegende abstracte kunst in mooie en felle kleuren 

Er zijn hier veel bekende abstracte kunstwerken te zien, zoals onder andere Yellow, Red, Blue (1925), Several Circles (1926) en Composition VIII (1923) van Wassily Kandinsky. Ook zijn er de kunstwerken Composition with Red, Yellow, Blue and Black (1926) en Victory Boogie Woogie van bekende schilder Piet Mondriaan te zien. 

Is Frameloos ook leuk als je met kinderen naar Londen bent?

Frameless is een perfect uitje voor het hele gezin 😊 Ook voor kinderen is het een leuke ervaring. Frameless is zeker geen saai museum, maar een echte experience met veel interactieve elementen.

Zo kun je met je met je beweging stippen en blaadjes omver schoppen, alsof je in een echt bos loopt. Er is rekening gehouden met een kortere spanningsboog van bezoekers met video’s die rond de 20 minuten duren 🙂  Zie ook de video hieronder 👇

Elke kunstenaar wordt enkele minuten laten zien door de kamers. Wanneer je bepaalde kunst niet leuk vindt, hoef je dus maar enkele minuten te wachten voordat er weer iets nieuw getoond wordt. Door de vier compleet verschillende galerijen, zullen kinderen zich niet snel vervelen.

Elke galerij is zo spectaculair, dat het iets is wat zowel jij als je kind waarschijnlijk nog nooit hebt gezien. Goed om te weten: Het is toegestaan om een kinderwagen mee te nemen, tenzij het heel druk is. 

🎟️ Bestel hier tickets voor volwassenen (16+) en kinderen (3-15 jaar) | Bestel nu

Zo kom je bij Frameloos

Frameloos is goed te bereiken met het openbaar vervoer in Londen. De immersive art experience is te vinden op Marble Arch 6. Het bevindt zich op het kruispunt van Oxford Street, Mayfair en Hyde Park. Met de metro van Londen kun je uitstappen bij Marble Arch (1 minuut lopen), Bond Street (8 minuten lopen), Edgware Road (12 minuten lopen) of Marylebone (15 minuten lopen).

Met de trein (national rail) kun je reizen naar Victoria (nog 15 minuten met de bus), Paddington (nog 10 minuten met de bus of metro), Marylebone (nog 15 minuten met de bus, metro of lopen) of Waterloo (nog 16 minuten met de metro). 

Met de bus is het beste uitstappunt Marble Arch, vanaf hier is het maar een minuut lopen. Je kunt de volgende bussen nemen: 2, 6, 7, 13, 23, 36, 74, 94, 98, 137. 

Tip: bestel alvast je tickets