London Explorer Pass: onze eerlijke review

Eline Door Eline

Het is jammer, maar waar: Londen is een dure stad. Veel musea zijn gratis (dat gelukkig wel!), maar andere bezienswaardigheden kunnen een gat in je reisbudget slaan. The good news is: Londen heeft een stadspas. Deze stadspas heet de “Go City® London Explorer Pass”. Deze pas geeft toegang tot veel top bezienswaardigheden en activiteiten in Londen. Maar de grote vraag is: is de Londen Explorer Pass z’n geld waard? In deze London Explorer Pass review geef ik je mijn eerlijke mening over de vraag of je deze pas voor attracties in Londen moet kopen. Ontdek hoe het werkt, wat er in zit, hoeveel het kost en waar je de pas kunt kopen 😊

London Explorer Pass Review


Wat is de London Explorer Pass?

De London Explorer Pass is een stadspas voor bezienswaardigheden in Londen. Als je de pas aanschaft kies je een aantal credits. Je kunt kiezen om 2, 3, 4, 5, 6 of 7 credits aan te schaffen. Daarmee kun je plaatsen uit de lijst met topattracties, tours en activiteiten in Londen bezoeken.

Je London Explorer Pass wordt geactiveerd wanneer u uw eerste attractie bezoekt. Daarna is hij 60 dagen geldig. Je krijgt dus geen toegang tot een onbeperkt aantal bezienswaardigheden of activiteiten. Je kiest van tevoren hoeveel en welke bezienswaardigheden je wil bezoeken.

Welke bezienswaardigheden en activiteiten zijn gratis met de London Explorer Pass?

Er zijn aardig wat plekken die je met deze pas ‘gratis’ kunt bezoeken. Een volledige lijst vind je hier onder het kopje ‘extra info’. Ook grote bezienswaardigheden vallen hier onder zoals Tower of London, St. Paul’s Cathedral en Westminster Abbey.

Vervoer en rondleidingen die bij de London Explorer Pass inbegrepen zijn

Het grote voordeel van de London Explorer Pass is dat er ook vervoer én leuke rondleidingen/tours inbegrepen zijn. Hieronder heb ik er een paar uitgelicht:

Hop on hop off bus tour (los ticket = £ 37)
Een hop on hop off bus is een leuke manier om Londen te verkennen. Je kunt de grote bezienswaardigheden zien vanuit een bus met een open dak. Ook krijg je er een audiogids bij zodat je leuke feitjes hoort. Je kunt kiezen uit 2 aanbieders zodat je lekker veel routes door Londen hebt 😊

City Cruises Theems-rivierpas (los ticket = £ 23)
Een cruise over de Seine is een van mijn favoriete to do’s in Londen! 😍 Je kunt even lekker relaxen op het water terwijl je van het geweldige uitzicht geniet. Zeker met een lekker zonnetje is dit een aanrader, maar ook in de winter is het leuk. Je kunt namelijk ook gewoon binnen zitten. Onze tip: plan deze boottocht over de Theems ’s avonds als Londen mooi verlicht is! Met een London Explorer Pass heb je 24 uur toegang tot de cruise. Er zijn verschillende haltes waar je op- en af kunt stappen. Ook nog eens super praktisch dus!

Fietstocht door Londen (los ticket = £38,95)
De beste manier om de stad te verkennen is op de fiets! Met de London Explorer Pass heb je toegang tot een leuke fietstour door Londen. Je kunt ook een losse fiets huren zonder tour.

Wembley stadion tour (of een ander stadion) (los ticket = £26)
Voor de voetballiefhebbers!! ⚽️ Met de London Explorer Pass kun je ook een rondleiding krijgen door andere voetbalstadions in Londen zoals Emirates Stadium, Chelsea FC Stadium en Tottenham Hotspur!

Fuller’s brouwerij tour (los ticket = £25)
Drink dé perfecte pint tijdens een rondleiding door de Griffin Brewery in West-Londen. Leuk om te doen als afwisseling tijdens je bezoek aan Londen.

Bezienswaardigheden die niet inbegrepen zijn

De London Explorer Pass is behoorlijk uitgebreid. Toch zijn er enkele grote bezienswaardigheden die niet inbegrepen zijn. Dat zijn de volgende bezienswaardigheden:


Daarnaast heb je met de London Explorer Pass vaak ook geen toegang tot tijdelijke tentoonstellingen bij bezienswaardigheden of musea. Tip: lees ook over de leukste musea in Londen.

Ook gebruik van het openbaar vervoer en de metro in Londen is niet inbegrepen. Je hebt hiervoor gewoon losse tickets of een Oyster Card nodig.

Wat is het verschil met de London All-Inclusive Pass?

Zoals veel traditionele stadspassen biedt de London AllInclusive Pass, toegang tot een onbeperkt aantal inbegrepen attracties gedurende een bepaald aantal dagen. Je kiest zelf voor hoeveel dagen je deze pas wil aanschaffen. De London Explorer Pass biedt toegang tot een vooraf bepaald aantal attracties. Het grote verschil is de prijs. De prijs verandert steeds. Als je de prijs wil weten kun je het beste even op de linkjes hieronder klikken.

🇬🇧 Hier vind je meer informatie over de London All Inclusive Pass.
🇬🇧 Meer info over de Go City: Explorer Pass

Is de London Explorer Pass het geld waard? (met voorbeeld!)

De enige manier om erachter te komen of de London Explorer Pass het geld waard is, is door even een rekensom te maken. Je kunt de rekensom zelf maken met de bezienswaardigheden of activiteiten die jij wil bezoeken. Je rekent de kosten uit zonder het gebruik van de pas en met het gebruik van de pas.

Hieronder wil ik je graag een voorbeeld geven. Stel je gaat voor het eerst naar Londen en je wil de volgende bezienswaardigheden bezoeken (prijzen augustus 2023).

  • De Tower of Londen (€39,15)
  • Hop on hop off bus (€35,66)
  • St. Paul’s kathedraal (€23,89)

De kosten voor deze losse tickets is samen: €98,70.
Een London Explorer pas met 3 credits (dus 3 bezienswaardigheden die je mag bezoeken) kost €74,58.
Je bespaart in totaal dus €24,12!!

Laten we nog een paar attracties toevoegen om te zien hoeveel de 7-keuzepas je zou besparen.

  • Westminster Abbey (de Koninklijke kerk) (€31,46)
  • Boottocht over de Theems (onze favoriet!) (€17,36)
  • Shakespeare’s Globe Theatre (€24)
  • Stadion Tour door een van de grote voetbalstadions (€27,97)

De kosten voor deze 7 losse tickets zijn samen €199,49
Een London Explorer pas met 7 credits (dus 7 bezienswaardigheden die je mag bezoeken) kost €74,58.
Je bespaart in totaal dus €55!!

Deze voorbeelden laten zien dat je met de London Explorer Pass zeker wat geld kunt besparen. Een groot bijkomend voordeel is dat het makkelijk is. Je hoeft niet overal in de rij te staan om tickets te kopen en je hoeft ook een losse tickets aan te schaffen. Het is ideaal!

Pluspunt: je krijgt garantie

Wat de Go City Explorer pas uniek maakt is dat je een risicovrije garantie krijgt: als de stadspas meer kost dan wanneer je losse tickets had gekocht, betalen zij het verschil terug. Om in aanmerking te komen moet je wel al je credits gebruikt hebben.

De London Explorer Pass is niet voor iedereen

Het lijkt super aantrekkelijk om de London Explorer Pass te gebruiken. Toch is het niet ideaal voor iedereen.

Voor wie is de pas wel geschikt?

De pas is wel geschikt voor jou als je wat langer naar Londen gaat. Met deze pas hoef je nergens meer aan te denken en heb je ruim de tijd om je credits te gebruiken. Hij is namelijk 60 dagen geldig. Als je elke dag 1 bezienswaardigheid bezoekt haal je het er makkelijk uit. Je kunt hem dus ook gebruiken als je langer in Londen verblijft.

Als je vooraf je budget wilt bepalen – Met deze pas weet je van tevoren wat je uit gaat geven. Je komt niet voor verrassingen te staan.

Als je op zoek bent naar gemak: je hoeft niet meer in de rij te staan voor losse tickets.

Voor wie is de pas niet geschikt?

De pas is niet helemaal voor jou als je de dure bezienswaardigheden al hebt bezocht. Misschien heb je Tower of London of Westminster Abbey al bezocht. Of misschien ben je niet zo dol op de hop on hop off-bus. Dan ga je het geld er waarschijnlijk niet uithalen. Maak van tevoren dus goed je berekening.

Daarnaast is de pas niet ideaal als je in korte tijd zoveel mogelijk van Londen wilt zien. In dat geval is de London All Inclusive Pass waarschijnlijk een betere deal voor jou. Daarmee heb je onbeperkt toegang tot bepaalde attracties. Hoe meer bezienswaardigheden je bezoekt, hoe meer geld je bespaart.

Als laatst raden we de pas niet aan als je een beperkt budget hebt. Al met al kan het een behoorlijke investering zijn. Gelukkig heeft Londen een aantal uitstekende gratis musea, parken en tuinen 😊

Zo haal je het meest uit je London Explorer Pass – Tips

  1. Kies met name dure bezienswaardigheden uit om te bezoeken

Om het meeste waar voor je geld te krijgen, gebruik je de London Explorer Pass om de duurdere plaatsen zoals de Tower of London te bezoeken.

  1. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om al je credits te gebruiken

Ook al heeft deze pas een royale periode van 60 dagen, zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt om er het maximale uit te halen. Betaal niet voor credits die je niet nodig hebt.

  1. Controleer vooraf de openingstijden

Sommige bezienswaardigheden in Londen zijn op bepaalde dagen van de week gesloten (Westminster Abbey is bijvoorbeeld op zondag gesloten). Het zou zonde zijn als je betaald voor bezienswaardigheden die je niet kunt bezoeken.