Arsenal Stadion Tour

Margreth Door Margreth

Heb je een tripje naar Londen op de planning staan en ben jij een echte voetbalfan? ⚽️ 🙂 Dan is er één ding dat zeker niet op jouw to do list mag ontbreken: een Arsenal stadion tour. Er zijn diverse voetbalclubs die Londen als thuisbasis hebben, maar Arsenal is volgens velen toch wel de meest populaire en bijzondere club van allemaal. Tijdens de stadion tour door het indrukwekkende Emirates Stadium kom je op plekken waar normaal alleen de sterspelers zelf komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleedkamers, de spelerstunnel en natuurlijk de grasmat zelf! 🤩 In dit artikel delen we hoe zo’n Arsenal stadion tour eruit ziet.

Arsenal stadion tour Londen


arsenal stadion tour emirates stadion

Tickets voor een Arsenal Stadion Tour

Met tickets voor een Arsenal Stadion Tour mag je op alle bijzondere plekken van het stadion komen. Je tickets is inclusief een audiotour. Deze is ook in het Nederlands beschikbaar 😊 Tickets kunnen tot 24 uur van tevoren nog gewijzigd of geannuleerd worden, dus je blijft flexibel.

🎟️ Boek hier je tickets voor een Arsenal Stadion Tour | Bestel nu

Arsenal Stadion Tour: zo ziet het eruit

Het Arsenal stadion is een van de leukste bezienswaardigheden in Londen. De tour door het Arsenal stadion heeft de club shop als startpunt en hier kun je meteen in de stemming komen tussen alle Arsenal merchandise.

Tip: ben je van plan om een Arsenal shirt te kopen, doe dit dan voordat je met de tour start. Dan kun je het shirt meteen aantrekken en geheel in stijl voor de foto’s poseren tijdens de tour! 🙂

Er worden tours met gids en zelfstandige tours aangeboden. Wanneer je kiest voor een audiogids word je tijdens de tour langs alle bijzondere plekken in het stadion geleid. Misschien handig om te weten: deze audiotour is ook in het Nederlands te volgen. Hieronder vind je uitleg over de belangrijkste plekken die je tijdens de tour te zien krijgt.

Thuis- en uitkleedkamers met faciliteiten

Je begint in het ‘spelersdomein’: de kleedkamers. Natuurlijk zijn er twee verschillende kleedkamers, één voor de Arsenal spelers en één voor de spelers van de tegenstander. Terwijl je in deze indrukwekkende kleedkamers staat, kun je je waarschijnlijk goed inbeelden welke spanning de spelers voelen voordat zij een wedstrijd gaan spelen! In de kleedkamer van de Arsenal spelers hangen de shirts van de spelers op hun plek in de kleedkamer. Natuurlijk kun je ook even zelf op de plek van jouw favoriete speler plaatsnemen. Bij de kleedkamers vind je ook allerlei andere faciliteiten waar de spelers gebruik van kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan douches, een massageruimte en een warming-up ruimte.

De kleedkamer van de tegenstander is vanzelfsprekend iets minder uitgebreid en bijzonder dan de kleedkamer van Arsenal zelf, maar ook deze kleedkamer is zeker leuk om te bezoeken.

kleedkamers arsenal stadion
massage ruimte arsenal

De spelerstunnel

Om de beleving zo realistisch mogelijk te maken, krijg je vervolgens de kans om via de spelerstunnel naar het veld te lopen. De spelerstunnel is vaak de plek waar veel emoties tot uiting komen: spanning voorafgaand aan de wedstrijd en blijheid of teleurstelling na de wedstrijd. Bedenk jezelf eens welke sterspelers en trainers allemaal door deze tunnel hebben gelopen. Nu krijg jij de kans om dit ook eens te beleven, hoe gaaf is dat! 🤩

spelerstunnel arsenal stadion tour
spelerstunnel

De dugout

Ook de dugout mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de Arsenal stadiontour. Neem zelf plaats op één van de stoelen in de dug out en kijk uit over het veld zoals de trainer en de wisselspelers dat tijdens de wedstrijden doen. 

Tip: je kunt ook een stadion tour bij Chelsea doen 😊 ⚽️

Het veld

Dit is misschien wel het absolute hoogtepunt van de stadion tour: het betreden van het veld! Voel het gras van het wereldberoemde Arsenal stadion onder je voeten en stel je voor hoe de spelers zich voelen, maar dan met bomvolle tribunes juichende supporters!

🎟️ Boek hier je tickets voor een Arsenal Stadion Tour | Bestel nu

arsenal stadion tour londen

De persruimte

Vervolg je route naar de persruimte van het Emirates Stadium. Dit is de plek waar pittige vragen worden gesteld aan trainers en spelers en nieuwe spelers worden gepresenteerd.

Wist je dat: je in de persruimte zelf op grote rode stoelen achter de microfonen mag zitten?? Leuk voor een foto! 😊

persruimte

Bekijk het stadion vanaf de tribune

Nadat je de delen van het stadion op de ‘begane grond’ hebt bewonderd, kun je natuurlijk ook uitgebreid rondlopen op de tribune van het stadion en zo het veld vanuit verschillende hoeken en hoogtes bekijken en uiteraard wat mooie foto’s maken.

Tip: vanaf de hoger gelegen tribunes in de rondingen van het stadion, kun je prachtige panorama foto’s maken en zo het hele stadion op één foto in beeld brengen.

arsenal stadion tour emirates stadion londen

Directors Box

Eén van de bijzondere plekken op de tribune waar de tour je ook brengt, is de Directors Box. Deze luxepositie hoog in het stadion is de plek waar de bestuurders van de club tijdens de wedstrijd zitten. Vanuit deze extra comfortabele stoelen heb je het beste zicht op het veld. De bestuurders hebben niet alleen stoelen in het stadion, maar ook een gedeelte van de Directors Box binnen in het stadion. Hier genieten zij van heerlijke hapjes en drankjes wanneer zij niet naar de wedstrijd kijken.

Is de Arsenal stadion tour leuk met kinderen?

De Arsenal stadion tour is zeker aan te raden voor kinderen 😊 Als jouw zoon/dochter gek is van voetbal, is dit echt een onvergetelijke belevenis. Voor kinderen is de tour door het imposante Arsenal stadion misschien nog wel indrukwekkender dan voor volwassenen.

Heeft jouw kind een idool bij die bij Arsenal speelt? Hoe leuk is het als hij/zij kan plaatsnemen op de kleedkamerstoel van deze speler! Ook speelt de Nederlandse Jurriën Timber bij Arsenal. Timber speelde hiervoor bij Ajax en speelt ook in het Nederlands elftal. Hij is daarom waarschijnlijk een bekende voetballer voor jouw zoon/dochter.

Doordat de audiotour ook in het Nederlands is, kunnen kinderen ook leuke achtergrond verhalen over het stadion horen.

🎟️ Boek hier je tickets voor een Arsenal Stadion Tour | Bestel nu
Voor kinderen zijn er speciale kindertickets. Die zijn iets goedkoper.
Kinderen onder de 5 jaar mogen gratis naar binnen.

Wanneer vinden de stadion tours in het Arsenal stadion plaats?

In principe is het elke dag mogelijk om deel te nemen aan een stadion tour in het Arsenal stadion 🙂 Op doordeweekse dagen kan dit tussen 10:00 en 17:00 uur, op zaterdag tussen 9:30 en 18:00 uur en op zondagen tussen 10:00 en 16:00 uur.

Houd er rekening mee dat je tot een uur voor sluitingstijd kunt starten met de tour. Verder is het op wedstrijddagen niet mogelijk om een stadion tour te doen.

Arsenal Museum

Wanneer je een ticket koopt voor de stadion tour, krijg je automatisch ook toegang tot het Arsenal museum. Als voetbalfan is dit museum zeker een bezoekje waard! Het museum is te vinden tegenover het stadion en hier kun je verschillende unieke items bewonderen. Zo zijn er verschillende shirts en keepershandschoenen van speciale sterspelers uit de geschiedenis tentoongesteld. Ook kun je alles te weten komen over de geschiedenis en de meeste bijzondere mijlpalen van Arsenal in de videozalen, waar twee verschillende documentaires worden afgespeeld. 

In het museum is ook een stuk gras te zien van het Highbury stadion. Dit was het vorige stadion van Arsenal, voordat ze naar het huidige stadion gingen. De laatste wedstrijd was een hele mooie wedstrijd voor de club. Ze wonnen 4-2 van de tegenstanders, waarbij Thierry Henry 3 keer scoorde 🙂

emirates stadion museum arsenal londen
arsenal museum

Over het Emirates Stadium

Het huidige Arsenal stadion is geopend in 2006 en biedt plaats aan meer dan 60.000 toeschouwers. Dit maakt het stadion tot één van de grootste stadions in heel Engeland. De officiële naam van het stadion is het ‘Emirates Stadium’, vernoemd naar de belangrijkste sponsor van de club. Naast voetbalwedstrijden, worden er ook andere evenementen gehouden in het Emirates Stadium. Denk hierbij aan sportevenementen en concerten van grote artiesten.

Wedstrijd van Arsenal bijwonen?

Wil jij een wedstrijd van Arsenal bijwonen? Dat kan 😊 Maar zoals gezegd is Arsenal een onwijs populaire club. Ondanks de ruime stadioncapaciteit, zijn de wedstrijden van Arsenal daarom vaak al ver van tevoren volledig uitverkocht. Over het algemeen is het zo dat alleen kaarthouders tickets voor de wedstrijden van Arsenal kunnen kopen. Voor de minder populaire wedstrijden zijn er soms nog wel kaartjes over, dit kun je via de officiële website van Arsenal bekijken. Diverse organisaties bieden geheel verzorgde ‘voetbal reizen’ aan naar het Emirates Stadium, waarbij ook een ticket voor een wedstrijd van Arsenal is inbegrepen. Dit is uiteraard wel vrij prijzig, maar zeker een unieke belevenis voor echte voetbalfans.

Zo kom je bij het Emirates Stadion

Het stadion van Arsenal ligt in de wijk Islington in het Noorden van Londen. Het stadion is goed te bereiken met de metro van Londen, het heeft zelfs een eigen halte! De naam van deze halte is ‘Arsenal Station’ en deze halte ligt op de Piccadilly metrolijn (donkerblauwe lijn op de metro kaart). Als je met de metro naar deze halte reist, is het slechts een paar minuten lopen naar het stadion. Eenmaal uit de metro, staat er overal superduidelijk aangegeven welke kant je op moet lopen om bij het stadion te komen 🙂

🎟️ Boek hier je tickets voor een Arsenal Stadion Tour | Bestel nu

Tip: bestel alvast je tickets