10x leukste schaatsbanen in Londen

Eline Door Eline

Ga je in de winterperiode naar Londen? Dan is het een grote aanrader om een van de leukste schaatsbanen van Londen op te zoeken. Je kunt ter plekke je schaatsen huren, dus je hoeft niets mee te nemen. De schaatsbanen zijn vaak op de mooiste locaties te vinden. In dit artikel zetten we onze favoriete schaatsbanen in Londen voor je op een rijtje 😊

Tip: schaatsen in Londen is erg leuk om te doen als je met kinderen naar Londen gaat 🙂 Het is een activiteit die je kinderen waarschijnlijk niet snel zullen vergeten.

De leukste schaatsbanen in Londen


leukste schaatsbanen in londen

Somserset House schaatsbaan

De schaatsbaan bij het beroemde en prachtige Somerset House is absoluut een niet te missen ervaring. Wanneer je door de majestueuze poorten van dit indrukwekkende witte gebouw wandelt, betreed je een witte ijsbaan omgeven door hoge muren en een uiterst gezellige bar. 

De kunstmatige ijsbaan is geopend van half november tot half januari. Heb je geen schaatsen meegenomen? Geen probleem, er zijn hier schaatsen beschikbaar. Tickets beginnen vanaf £11 en hiermee heb je een tijdslot van 45 minuten. Voor kinderen betaal je slechts £8. De tickets kan je online bestellen. Er is een Kids Skate Club en er zijn ook faciliteiten en mogelijkheden voor mindervaliden. De openingstijden zijn va 09.30 tot 21.30.

Somerset House biedt ook een gezellig kerstmarkt met cadeauwinkels. Je kunt genieten van heerlijke lekkernijen en warme chocolademelk in de omliggende cafés. Er is een metershoge kerstboom die de sfeer helemaal compleet maakt. Daarnaast is er een leuke pop-up store met preloved vintage. 

Let op! De schaatsbaan is niet overdekt en bij regenachtige dagen kan het dus vrij koud worden. 

leukste ijsbanen van Londen schaatsen somerset house
IJsbaan bij Somerset House

Canary Wharf Ice Rink

Midden tussen de imposante wolkenkrabbers van Londen vind je deze kunst-ijsbaan in magische sferen. Helemaal in de avond, wanneer de stad verlicht is. Met maar liefst 18 weken open is dit de schaatsbaan die het langste is geopend. Van eind oktober tot eind februari kan je hier je schaatsen uittesten, dagelijks tussen 09.00 en 22.00 uur. Eén sessie is 45 minuten. Hier betaal je als volwassene £17.95 voor, kinderen zijn welkom voor £13.50. Ga je met het hele gezin? Dan kan een familiekaart van £53.95 een voordelige keuze zijn. Verhuur van schaatsen zit bij de prijs in. Hier lees je meer over tickets. Er zijn faciliteiten voor mindervaliden.

Tip! Ga buiten de piektijden. Op deze momenten is het enorm druk op de schaatsbaan én zijn de tickets duurder. 

Op deze schaatsbaan in Londen worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Zo is er met Halloween een feest, maar er zijn ook regelmatig leuke muziekfeesten. De ijsbaan is versierd met gezellige lichtjes en er zijn verschillende kramen waar je eten en drinken kan halen 🍫 Canary Wharf is het financiële district van Londen. Er zijn hier ruim 300 winkels, cafés en restaurants in de buurt. Daarnaast is hier ook één van de grootste daktuinen van heel Londen 🙂

schaatsbaan londen canary warf

Schaatsbaan bij Hampton Court Palace

Schaatsen bij Hampton Court Palace is een unieke ervaring, want je kunt schaatsen in het majestueuze decor van dit historische gebouw. De ijsbaan biedt een adembenemend uitzicht op het paleis en de omliggende tuinen 👑 Er is geen kerstmarkt bij Hampton Court Palace, maar er hangt wel een winterse sfeer. Het paleis is sfeervol verlicht en er is een restaurantje waar je terecht kunt voor een lekkere snack en drinken zoals glüwhein en een luxe warme chocolademelk met marshmallows! 😍

Tip! Hampton Court Palace is geopend van woensdag tot en met zondag. Op die dagen kan je een bezoek aan het paleis en een schaatssessie met elkaar combineren. Het ligt wel een stuk buiten Londen, hou daar rekening mee.
🎟️ Bestel hier je tickets voor Hampton Court Paleis en de paleistuinen

Deze bijzondere kunst-ijsbaan is geopend van half november tot begin januari. Kinderen zijn welkom. Tickets voor volwassenen kosten £19 en voor kinderen betaal je £14. Schaatsverhuur zit bij de prijs in. Een familieticket is £58, dit is voor 2 volwassen en 2 kinderen of 1 volwassene en 3 kinderen. Hiermee mag je 45 minuten schaatsen. De openingstijden zijn van 10.00 tot 20.00.

Een van de hoogste schaatsbanen in Londen: Skylight Tabacco Dock

De ijsbaan bij Skylight Tobacco Dock is geopend van half november tot begin januari. Het is een unieke locatie, namelijk de enige rooftop schaatsbaan van Europa! Deze locatie biedt niet alleen een sfeervolle schaatservaring voor kinderen en volwassenen, maar ook een prachtig uitzicht over Londen! 😍 De toegang is £15 voor 45 minuten en de huur van schaatsen zit hier bij in. 

Tip! Tickets voor de schaatsbaan kan je niet van te voren boeken. Ze werken met first come first serve.

Skylight Tabacco Dock heeft nog veel meer te bieden. Zo zijn er naast de schaatsbaan ook verschillende winteriglo’s. Hier kan je verwarmd zitten en glühwein drinken, hoe winters wil je het hebben? Er zijn verschillende barren en restaurants aanwezig waar je lekkere maaltijden kunt eten en cocktails kunt drinken. Het is een hele populaire locatie. Ook in de zomer! ☀️🍹

Skylight Tabacco Dock schaatsbaan in londen
Skylight Tabacco Dock schaatsbaan in londen

QUEENS: jaarronde schaatsbaan in Londen

Niet alleen in de winterperiode kan je hier schaatsen, QUEENS is het hele jaar geopend. Hier kan je niet alleen schaatsen, maar ook bowlen en heerlijk eten. Het is een indoor locatie. Hier heb je dus nooit last van het regenachtige weer in Londen. De prijzen voor volwassenen beginnen bij £13.75 en voor kinderen is het £12.75. De schaatsbaan is geopend om 10 uur en sluit pas om half 12 in de avond. In het weekend is dit zelfs pas om middernacht.

Let op! Op maandag en dinsdag kan je hier slechts voor £8 schaatsen, zowel volwassenen als kinderen. Iedere avond na 8 uur is het adult only op de schaatsbaan.

Tip: Rond Kerst heeft QUEENS speciale Kerstmis pakketten. Dit is vaak compleet met schaatsen, curling, bowlen én eten 😊🎄 De locatie is gezellig aangekleed en er hangt een gezellige sfeer.

Schaatsbaan bij de Battersea Power Station

Battersea Power Station is een omgebouwde Victoriaanse elektriciteitscentrale💡 Het ligt direct aan de Theems. Nu vind je er leuke winkels, restaurants én in de winter een schaatsbaan. Er staat een reusachtige kerstboom in het midden en overal hangt sfeerverlichting 🎄 Deze schaatsbaan in Londen is het totale pakket. Er zijn gezellige zitjes, leuke iglo’s om in plaats te nemen en aan eten en drinken is volledig gedacht. 

Wist je dat Battersea Power Station een glazen lift heeft die 109 meter hoog gaat? Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht! 😍 (Zie de foto hieronder). Voor de filmliefhebbers is er ook een boutique cinema – The Cinema in the Arches.

Wil jij hier een keertje schaatsen? De tickets voor volwassenen kosten £12.50 en kinderen onder de 13 jaar betalen £8.50. Dit is voor 50 minuten schaatsen, inclusief schaatshuur. Voor £12.50 per persoon heb je een eigen iglo, inclusief 2 flessen champagne. De schaatsbaan is geopend van begin november tot begin januari. De openingstijden zijn van 10.00 tot 22.00 uur, in het weekend gaan ze open om 09.00 uur. Er zijn faciliteiten voor mindervaliden en ook kinderen kunnen hier goed (leren) schaatsen.

Glide At Battersea Power Station schaatsen in londen
Schaatsbaan bij de Battersea Power Station
Glide At Battersea Power Station schaatsen in londen
Uitzicht vanaf de Battersea Power Station

Winter Wonderland in Hydepark

In Hyde Park is dé kerstmarkt van Londen te vinden. De eerste editie was in 2007 en sindsdien hebben al meer dan 15 miljoen mensen deze magische Winter Wonderland bezocht. Er is niet alleen een schaatsbaan hier, Hyde Park is een dagvullend programma. Zo is er een gezellige kerstmarkt, een kermis, twee kerstcircussen en een gigantisch reuzenrad. Kinderen kunnen leren ijssculpteren, er is een ijsbar (voor de ouders) en je kan met een band van een ijsbaan af. Kortom, er is genoeg te doen!

winterwonderland hyde park kerstmarkt londen
Winterwonderland in Hyde Park

Winter Wonderland start eind november en is tot begin januari te bezoeken. Het is alle dagen geopend van 10.00 tot 22.00 uur. De toegang tot de kerstmarkt zelf is gratis. Voor schaatsen betaal je voor 50 minuten £11.50 als volwassene en £8.50 voor een kind. Een familieticket kost £34. Hier zit de huur van schaatsen bij in. De tickets kun je het beste online bestellen, zo weet je zeker dat je een rondje kan schaatsen op deze magische plek ⛸️🙂

Tip! In de weekenden is Winter Wonderland in Hyde Park een drukbezocht evenement. Door de weeks en zeker in de ochtenden kan het hier aanzienlijk rustiger zijn.  

Alexandra Palace Ice Rink

Schaatsen in majestueuze sfeer, bij het Alexandra Palace zit je hiervoor op de juiste plek. Of je nu een doorgewinterde schaatser bent of gewoon op zoek bent naar een gezellige activiteit, deze ijsbaan verwelkomt bezoekers van alle niveaus en leeftijden. Geniet van het schaatsen met een prachtig uitzicht op de stad. De ijsbaan is het hele jaar door geopend. Bezoekers kunnen genieten van schaatsen gedurende verschillende uren, zowel overdag als ’s avonds. De actuele openingstijden kan je vinden op de officiële website van Alexandra Palace.

Deze schaatsbaan wordt ook wel de ‘Ally Pally Ice Rink’ genoemd 😜

De tickets voor volwassenen starten vanaf £9.50. Voor kinderen onder de 16 jaar is dit £8.50 en voor kinderen onder de 5 jaar is het £6.50. Hiervoor kan je minimaal 1.5 uur schaatsen én zit de schaatshuur ook bij in. Het bijbehorende café is geopend tijdens schoolvakanties en weekenden. 

Alexandra Palace heeft zelf geen kerstmarkt, maar wel een zeer gezellige sfeer. In de winterperiode worden hier regelmatig evenementen georganiseerd. Zo is er in de maand december een kerstman aanwezig en zijn er heuse Christmas Ice Discos. 

The Queen’s House Ice Rink (Greenwich)

De sfeer bij The Queen’s House Ice Rink is ronduit betoverend. Je hebt de kans om te schaatsen in het schitterende decor van een historisch koninklijk gebouw met uitzicht op de Theems. De ijsbaan is prachtig versierd met sfeervolle kerstverlichting en decoraties. De schaatsbaan bij The Queen’s House is meestal geopend van half november tot begin januari.

Kinderen kunnen hier een pinguïn pakken om mee te schaatsen 🐧

Iedere dag kan je hier komen schaatsen tussen 11.00 en 21.00 uur. Volwassenen betalen vanaf £17 en de tickets voor kinderen (3 tot en met 15 jaar) starten vanaf £10. Schaatshuur zit bij de prijs inbegrepen. Eén sessie duurt 50 minuten. Er zijn voldoende faciliteiten voor kinderen, ook voor degene die (nog) niet kunnen schaatsen.

Tip! Zin in een rustige schaatsbaan? Van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 14.00 uur heb je alle ruimte. Maar ’s avonds is het juist heel gezellig, dan gaan alle sfeerlichten aan 😊

Naast de schaatsbaan van The Queen’s House is Benugo Café. Hier kan je opwarmen met een warme drank, een lekkere snack nemen en even goed uitrusten na een fanatieke schaatssessie. Ondanks dat er geen kerstmarkt aanwezig is, is er wel een gezellige kerstsfeer. Vaak zijn in de omgeving wel meerdere lokale kerstmarkten. Greenwich is een heel leuk gedeelte van Londen om te bezoeken!

The Queen’s House Ice Rink schaatsen in londen greenwhich
The Queen’s House Ice Rink schaatsen in londen greenwich

Disney on Ice

Wil je zelf even niet schaatsen, maar wel de kunsten van anderen op het ijs zien? Disney On Ice staat bekend om zijn betoverende sfeer en spectaculaire uitvoeringen. Het evenement combineert prachtige ijsdans, adembenemende kostuums en geliefde Disney-personages in een meeslepende show die het publiek meeneemt op een magische reis. De show is opgebouwd rond verschillende bekende Disney films. Bezoekers kunnen genieten van scènes en nummers uit klassieke Disney-films, zoals The Lion King, Frozen, Beauty and the Beast en vele andere 🙂

Tip! Disney on Ice is een aanrader als je met kinderen naar Londen gaat. Ze zullen hun ogen uitkijken en waarschijnlijk ook veel personages herkennen!

Eind december is Disney on Ice in de O2-arena van Londen te bewonderen. De ticketprijzen beginnen vanaf £41. De show duurt ongeveer 2 uur en er is een korte pauze tussendoor.