Hop on hop off bus in Valencia

Margreth Door Margreth

Ontdek het zonnige Valencia met de hop on hop off bus!☀️Stap uit bij de leukste bezienswaardigheden en kijk onderweg lekker om je heen. Het is perfecte manier om de leukste plekken van Valencia te ontdekken én ’s avonds geen zere voeten te hebben. Ben je benieuwd hoe het werkt en waar je tickets kan kopen? Dat lees je in dit artikel!

Tip! Je kan Valencia ook met een fietstour van Baja Bikes ontdekken. Het is een hele leuke stad om doorheen te fietsen!😉

Hop on hop off bus in Valencia


hop on hop off bus valencia

Tickets hop on hop off bus Valencia

Bereid je stedentrip naar Valencia goed voor en koop alvast je tickets voor de hop on hop off bus. Je ticket krijg je direct op je smartphone en deze kan je laten zien bij de buschauffeur. Daarna krijg je een papieren ticket voor 24 of 48 uur en kan jij onbeperkt gebruik maken van de bus!

🎟️ Hop on hop off bus Valencia | Boek hier
Tip: een 48-uurs tickets is in verhouding veel voordeliger

Twee andere slimme tips zijn de Valencia Tourist Card & het combinatieticket voor de hop on hop off bus en een ritje + boottocht naar het natuurgebied Albufera.😎

🎟️ Valencia Tourist Card | Bestel hier
🎟️ Combiticket voor de bus & natuurgebied Albufera | Bestel hier

Hoe werkt de hop on hop off bus in Valencia?

Wanneer je kiest voor de hop on hop off bus in Valencia, zijn er twee opties: een ticket voor één dag of een ticket voor twee dagen. Met deze tickets kun je 24 of 48 uur onbeperkt in- en uitstappen in de bus. De bus stopt bij de belangrijkste bezienswaardigheden in Valencia en je kunt zelf bepalen waar je eruit wil en hoe lang je daar wil blijven, je stapt gewoon weer in een volgende bus in en vervolgd je reis door de stad.

Onze tip! Het ticket voor 2 dagen is in verhouding voordeliger. Zo kan je 2 dagen onbeperkt door Valencia reizen en uitstappen waar je maar wilt.
🎟️ Bestel hier je ticket voor de bus

hop on hop off bus valencia

Waarom is het leuk om een hop on hop off bus in Valencia te boeken?

Met de hop on hop off bus kun je op een leuke en makkelijke manier alle bezienswaardigheden van Valencia ontdekken. Zelfs als je een (huur)auto hebt, is de hop on hop off bus een echte aanrader. De bus brengt je niet alleen naar de belangrijkste bezienswaardigheden, maar de audiogids geeft je ook veel informatie over Valencia. Hierdoor kom je meer over de stad te weten dan wanneer je zelf met de auto rijdt of wanneer je alles lopend bezoekt.😊

Een ander groot voordeel van de hop on hop off bus is dat hij dicht bij de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden stopt. Met een auto kan het soms lastig zijn om een parkeerplaats te vinden en vaak moet je dan nog een stuk lopen na het parkeren.

Ben je met kinderen in Valencia? Voor kinderen is de hop on hop off bus een geweldige ervaring!🤩De ritjes naar de verschillende bezienswaardigheden zijn al een avontuur op zich. Bovendien hoeven ze niet ver te lopen en toch komen ze van alles over Valencia te weten. Kortom, als je je tijd in Valencia zo optimaal mogelijk wil benutten, is de hop on hop off bus een uitstekende keuze!

Langs welke bezienswaardigheden rijdt de hop on hop off bus?

Historisch gedeelte van Valencia

Torres de Quart is een Middeleeuwse stadspoort, vooral de kogelgaten in deze poort zijn erg indrukwekkend om te zien.😯 Vanaf hier heb je ook een prachtig uitzicht over het oude deel van de stad.

IVAM (Instituto Valenciano Arte Moderno) is een museum voor moderne en hedendaagse kunst, met een uitgebreide collectie werken van nationale en internationale kunstenaars.

Met de hop on hop off bus van Valencia kom je ook bij Torres de Serranos. Dit is een uitkijkpunt met een wijds uitzicht over de stad. Dit was vroeger één van de twaalf poorten die de oude stadsmuren beschermden.

San Pío V (Museo Bellas Artes) is één van de bekendste musea van Spanje, met een uitgebreide collectie schilderijen van onder andere El Greco, Goya, en Velázquez.🎨

Dama Ibérica is een opvallend kunstwerk dat de Iberische cultuur symboliseert en een karakteristiek symbool voor de stad Valencia is. Deze sculptuur is ontworpen door de kunstenaar Manolo Valdés.

Bioparc Zoo is een leuke dierentuin dit zich met name richt op Afrikaanse dieren.🦒🦁Uniek aan deze dierentuin is dat geprobeerd is om de verblijven van de dieren zoveel mogelijk op natuurlijk wijze af te grenzen en te omheinen.

Museo de História de Valencia is een museum over de geschiedenis van Valencia, vanaf de prehistorie tot aan nu. Er zijn veel leuke interactieve en educatieve tentoonstellingen.

Ayuntamiento de Valencia is het stadhuis van Valencia. Het is gebouwd in Neoklassieke stijl. Je kunt hier ook een rondleiding krijgen.

Plaza de toros is een arena voor stierengevechten uit de 19e eeuw. Tegenwoordig worden hier vooral concerten en evenementen gehouden.

Estación del Norte een treinstation dat niet alleen een belangrijk ov-knooppunt is, maar ook prachtig om te bekijken. Het station heeft een unieke jugendstil architectuur, met onder andere vel gekleurde keramische tegels.

In Museo Fallero staat het Las Fallas in het middelpunt, het bekende jaarlijks festival in Valencia.🎉 Dit museum vertelt meer over de geschiedenis van dit festival en er zijn enkele gespaard gebleven beelden te bewonderen.

Ciudad de las Artes y las Ciencias is een multifunctioneel cultureel complex. Hier vind je onder andere een wetenschapsmuseum, planetarium en een bioscoop.📽️

Oceanogràfic is het grootste aquarium van Europa. Dit is onderdeel van Ciudad de las Artes y las Ciencias. Er zijn hier diverse prachtige aquaria en spectaculaire onderwatertunnels.

plattegrond route hop on hop off bus valencia

Maritiem gedeelte van Valencia

Puerto de Valencia is één van de grootste en drukste havens van Europa. Dit is ook de plek waar veel cruiseschepen aanmeren.

Marina Real (Puerto deportivo) is de jachthaven van Valencia. Bekijk hier alle megagrote en luxe jachten.🤑 Ook zijn er verschillende bars, winkels en restaurants te vinden.

Veles e Vents is een indrukwekkend gebouw om te zien, met van binnen diverse restaurants en terrasjes met uitzicht op de haven en de zee. Er worden ook verschillende evenementen gehouden.

Strand van Valencia

Je kan zelfs naar het strand met de hop on hop off bus van Valencia! Playa Arenas is één van de meest populaire stranden van Valencia 🏖️ Het strand ligt dicht bij de haven en de stad en staat bekend om zijn brede, gouden zandstrook. Ook de promenade bij dit strand is superleuk om te bezoeken.

Tip! Combineer je tickets met toegang tot het aquarium + dolfinarium Oceanogràfic

Oceanogràfic hebben we hierboven al even kort genoemd als stop van de hop on hop off bus. Het is ook mogelijk om je ticket voor de bus te combineren met een ticket voor Oceanogràfic. Dit is het grootste aquarium van Europa, met meer dan 45.000 dieren van 500 verschillende soorten, uit oceanen van over de hele wereld.🐬🐡

Uniek zijn de onderwatertunnels met 360-graden uitzicht. Ook de dolfijnenshows zijn heel leuk om te bezoeken. Zelfs in het restaurant van Oceanogràphic word je omringd door een supergroot aquarium. Dit is echt een aanrader om te bezoeken met kinderen en gemakkelijk te bereiken met de hop on hop off bus.

🎟️ Bestel hier alvast het combiticket voor het aquarium van Valencia & de hop on hop off bus

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het als ik de hele route mee rijd?

De totale duur van de route in de hop on hop off bus (dus zonder uitstappen tussendoor) is ongeveer 2 uur.
🎟️ Boek hier je ticket voor de hop on hop off bus van Valencia

Tussen welke tijden rijdt de bus in Valencia? En hoe vaak rijdt de bus?

De rijtijden van de bus verschillen een beetje per seizoen. De bus rijdt over het algemeen iedere dag tussen 10 en 20 uur. In de maanden april tot en met oktober rijdt de bus iets langer door, tot ongeveer 21:30 uur. Gedurende de dag gaan er meestal zo’n 2 tot 3 bussen per uur, je hoeft dus nooit lang te wachten op een volgende bus als je bent uitgestapt.

Maakt het uit waar ik in- en uitstap?

Nee, dit is helemaal aan jezelf. Je kunt in- en uitstappen waar je maar wil, zo lang je wil en zo vaak als je wil! Je hoeft ook niet persé bij dezelfde halte weer in te stappen als waar je bent uitgestapt. Tussendoor kan je dus ook lopend een stukje van de stad verkennen.

In welke talen is er een audiogids beschikbaar? Welke informatie krijg ik dan?

De audiogids is helaas (nog) niet beschikbaar in het Nederlands, maar wel in het Chinees, Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Portugees, Russisch en Spaans. De audiogids vertelt je alles over de plekken waar de bus langsrijdt en geeft aan wat je kunt zien en doen bij de verschillende stops van de bus. Doormiddel van de audiogids kom je dus superveel te weten over Valencia!