De bijzondere tuin l’Umbracle in Valencia

Margreth Door Margreth

L’Umbracle is een heerlijke plek om heen te gaan tijdens je stedentrip naar Valencia. Het is een combinatie van mooie architectuur en een heerlijke tuin. Wandel onder de bogen door, zoek de schaduw op tijdens de hete momenten in Valencia en dans onder de sterrenhemel in de openlucht discotheek.🤩Lijkt dit jouw een leuke plek tijdens je stedentrip? In dit artikel vertellen we je een beetje wat je kan verwachten, maar voor een goede ervaring zal je echt zelf heen moeten gaan!

Tip! L’umbracle is te vinden in de stad van kunst en wetenschap, in het Spaans heet het Ciutat de les Arts i les Ciencias. Het is een hyper moderne wijk in Valencia, waar je ook veel andere leuke bezienswaardigheden vindt. Bijvoorbeeld het grootste aquarium van Europa, Oceanogràfic en Hemisferic – een hele bijzondere bioscoop! 😊

De bijzondere tuin l’umbracle


l'umbracle valencia tuin bezienswaardigheden

Het ontwerp

L’Umbracle is een onderdeel van de iconische Stad van de Kunst en Wetenschappen in Valencia en is ontworpen door de bekende architect Santiago Calatrava. Het is een promenade met een botanische tuin, maar tegelijkertijd ook een architectonisch kunstwerk. De bogen van L’Umbracle zijn gemaakt van wit staal en vallen daarom goed op, zeker op een zonnige dag met strakblauwe lucht.☀️ Wanneer de zon schijnt, geeft het ontwerp met de vele bogen ook een leuk effect door de schaduwen die gevormd worden.

l'umbracle tuin

Het ontwerp weerspiegelt de verbinding tussen natuur en technologie, een thema dat in de hele Stad van Kunst en Wetenschappen is terug te zien. Oorspronkelijk was het idee om planten langs de witte bogen omhoog te laten groeien, om zo nog meer een groene oase te vormen midden in de drukke stad. Dit is echter niet gelukt, doordat het vaak ontzettend heet is in Valencia. Hierdoor verbrandden de planten en kregen zij niet voldoende water om helemaal omhoog te groeien.🥵

Eén van de meest opvallende kenmerken van L’Umbracle is het gebruik van trencadís, dit is een mozaïekstijl die typerend is voor Valencia. Antoni Gaudi werkte veel met trencadís. Het is een techniek waarbij gebruik wordt gemaakt van gebroken stukjes keramiek. Bij veel huizen van Gaudí zie je dit terugkomen, zoals Casa Battló in Barcelona.

De tuinen van L’Umbracle

De tuinen van L’Umbracle zijn een perfecte plek om even aan de drukte van de stad te ontsnappen. Je kunt hier heerlijk wandelen tussen allerlei mediterrane planten. De hoge palmbomen zijn prachtig om te zien en zorgen voor schaduw. Daarnaast zijn er veel bankjes onder de bomen waar je kunt relaxen en van het uitzicht kunt genieten. Je kunt ook prima wat te eten of drinken meenemen om in een plekje in de schaduw lekker op te eten.

Verder zijn er sinaasappelbomen, de oranje sinaasappels geven de tuinen een typisch Spaanse vibe. Ook vind je er lavendel en rozemarijn, waardoor het heerlijk ruikt als je in de tuinen rondloopt. Verder zijn er verschillende bloemen in prachtige kleuren te bewonderen. In de tuinen zie je ook vaak felgekleurde papegaaien rondvliegen, echt super speciaal om te zien!🦜

Tip! Bij L’Umbracle Terrassa kun je met een drankje in je hand kun je genieten van de zon en van indrukwekkende architectuur en planten om je heen.😉

l'umbracle valencia tuin stad van kunst en wetenschap
l'umbracle valencia tuin stad van kunst en wetenschap

Een ander onderdeel van L’Umbracle is de ‘Astronomy Garden’, oftewel de Tuin van de Astronomie. In de Tuin van Astronomie kom je alles te weten over sterren en planeten via interactieve tentoonstellingen. Dit deel van L’Umbracle is super interessant, zeker als je naar Valencia gaat met kinderen. Zo zijn er tentoonstellingen over de zon, de maan en de lucht.☀️🌙☁️

In de zomermaanden is L’Umbracle ’s avonds prachtig verlicht, wat voor een magische sfeer zorgt. Het is zeker een aanrader om in de zomer als het donker is, een rondje door de verlichte tuinen te lopen. De tijden van de verlichting variëren, dit gaat namelijk aan na zonsondergang.

nachtclub l'umbracle valencia

Openlucht discotheek in de zomermaanden

Tijdens de zomermaanden transformeert L’Umbracle ’s nachts in een bruisende openlucht discotheek. Club MYA, die in L’Umbracle is gevestigd, is één van de hotspots van het nachtleven in Valencia. In deze club worden verschillende muzieksoorten gedraaid, waaronder house, techno en pop. Club MYA is niet alleen populair onder toeristen, ook de lokale bevolking komt hier graag. Deze openlucht discotheek is echt uniek, je danst letterlijk onder de sterrenhemel!⭐Het is een vrij exclusieve club, je kunt hier niet zomaar in je spijkerbroek naar binnen.

Goed om te weten! L’Umbracle is gratis om te bezoeken.🤑Er is een Valencia Tourist Card, waarmee je leuke kortingen en gratis toegang krijgt tot veel bezienswaardigheden in Valencia. Daarnaast heb je hiermee ook onbeperkt toegang tot het openbaar vervoer van Valencia.
🎟️ Bestel hier de Valencia Tourist Card

De toegang kost rond de €25 en het is aan te raden om van tevoren kaartjes te regelen. Club MYA is namelijk erg populair! Kaartjes kun je online hier kopen. Club MYA is de hele zomer open op donderdag, vrijdag en zaterdag avond. Onder club MYA bevindt zich op de benedenverdieping ook nog MYA Beat, dit is een wat kleinere uitgaansgelegenheid waar weer een andere soort muziek wordt gedraaid.

nachtclub l'umbracle valencia verlichting

Tentoonstellingen in L’Umbracle

Er zijn meerdere verschillende tentoonstellingen die door het jaar heen wisselen. Hierboven hebben we het al gehad over de Tuin van de Astronomie, dit is een vaste tentoonstelling in L’Umbracle. Daarnaast zijn er ook verschillende tijdelijke en wisselende. Dit zijn met name tentoonstellingen waar sculpturen en/of standbeelden te bewonderen zijn. Prachtige beelden van mensen, sculpturen in Aziatische stijl of met specifieke materialen, zoals brons en marmer. Op deze website zie je de actuele tentoonstellingen.