Gaudí gebouwen bezoeken in Barcelona

Geen reis naar Barcelona is compleet zonder een eerbetoon te brengen aan de ster van de stad! We nemen een kijkje in het fascinerende leven van Gaudi en bekijken alle 12 van zijn Barcelona-werken, inclusief welke gebouwen je gewoon moet bezoeken. Voor elke bezienswaardigheid raden we de beste tickets en tours aan.

Tip: met de hop on hop off bus in Barcelona rij je ook langs veel van Gaudi’s mooiste bouwwerken 😊

Gaudí bouwwerken bezoeken


gaudi barcelona bezoeken huizen
gaudi barcelona bezoeken huizen

Welk huis van Gaudí raad je aan om te bezoeken?

Welk huis van Gaudí raad je aan om te bezoeken?

Ik begin gewoon even met een praktische vraag. Je kunt niet alles zien tijdens je citytrip naar Barcelona. Als je moest kiezen, welke gebouwen je van Gaudí het beste kunt bezoeken als je niet alles wil bezoeken raad ik je aan om Casa Vincens en Casa Mila.

Het leuke van Casa Vincens is dat het wat minder toeristisch is dan andere huizen van Gaudí. Ook is de stijl compleet anders dan andere huizen van Gaudí. Én dit was het eerste privé huis wat hij ontwierp. Dat maakt het speciaal 🙂
–> Hier kun je tickets bestellen voor Casa Vincens

Het leuke aan Casa Mila is dat het een prachtig huis is én dat het ingericht is 🙂
–> Hier kun je tickets bestellen voor Casa Mila.

Waar koop ik betrouwbare tickets voor de werken van Gaudí?

Waar koop ik betrouwbare tickets voor de werken van Gaudí in Barcelona?

Wij raden altijd aan om tickets te kopen via onze website of via deze website. Het is een Nederlandse website waar je betrouwbare tickets kunt kopen. Zodra je bestelt krijg je je tickets in je mail. Je hoeft ze niet te printen. Je kunt ze op je telefoon laten zien. Door vooraf te bestellen voorkom je de wachtrij 🙂
–> Bestel hier je tickets voor de werken van Gaudí

1 en 2. De Sagrada Família en Park Güell

1. Sagrada Familia

De Sagrada Família is natuurlijk Gaudí’s bekende bouwwerk 😍 Hier moet je echt geweest zijn tijdens je tripje naar Barcelona. Gaudí wist dat hij de kathedraal nooit af zou zien. De eerste steen werd gelegd in 1882, maar hij is nog steeds niet volledig af.

Van buiten is deze kathedraal al adembenemend, maar eenmaal naar binnen val je van de ene in de andere verbazing. Gaudi is zeer creatief en heeft er een prachtig bouwwerk van gemaakt. De glas-in-lood ramen zijn zeer indrukwekkend, zeker als het zonlicht er doorheen schijnt is het een echt kleurenspektakel. Dat was ook precies de bedoeling van Gaudí.

Tips: ’s Ochtends vroeg is het hier een stuk minder druk. En koop je tickets écht online, anders sta je in een gigantische wachtrij. Hier kun je fast-track tickets bestellen.
Via de app van Sagrada Familia kun je in het Nederlands zelf alles ontdekken via een audio tour. Leuke toevoeging en op een speelse manier leerzaam.

park guell gaudi barcelona.

2. Park Güell

Park Güell is een groot park in Barcelona waar je prachtig uitzicht over de stad hebt. Natuurlijk vind je hier ook de bekende ontwerpen van Gaudi. Het is heel toeristisch, maar wel de moeite waard.

De zuilenhal, de mozaïeken Gaudí draak en het terras met kronkelige vormen zijn de bekendste plekken in dit park. Vanaf het terras heb je een van de mooiste uitzichten van Barcelona, met het werk van Gaudí op de voorgrond en de stad op de achtergrond😍

Dit park is de perfecte plek om een rustige wandeling te maken terwijl je geniet van de natuur en naar de kunstwerken van Gaudí kijkt. Mis het Casa del Guarda (Conciërgehuis) niet om de tentoonstelling over Gaudí en Barcelona te zien.

Hier kun je tickets boeken voor Park Güell.

3 en 4. Casa Vincens en Casa Milà

gaudi barcelona casa vincens huis

3. Casa Vincens

Casa Vincens is het eerste huis van Gaudí en straalt een hele andere sfeer uit dan bijvoorbeeld Casa Mila of Batlo. En toch herken je er de hand van Gaudí meteen in. De details, het ingenieuze ‘gang’systeem, de verborgen zithoeken, de patio, de muurbekleding binnen en buiten… stuk voor stuk fenomenaal 😍 Tip: blijf ook nog wat drinken in het kleine, gezellige café op de patio. Een must do! 🙂

Tickets voor Casa Vincens kun je hier bestellen.
Tip: voor maar een paar euro extra heb je een tour door Casa Vincens. Dat is wel heel leuk, want dan kom je wat meer te weten over het huis en Gaudí zelf.

gaudi casa mila barcelona

4. Casa Milà – La Pedrera

Casa Milà (officieel La Pedrera), is een wat sober ogend gebouw. Toch is dit een interessant appartementen complex om te bezoeken. Je begint je route op het dak. Het dak zelf is indrukwekkend, maar met name het uitzicht is mooi!😍 Van binnen is het ingericht in de stijl van begin 20e eeuw. Het was zijn tijd ver vooruit. Je ziet een opwarmkachel voor strijkijzers, een douche met warm water (zeer speciaal voor die tijd) en een uitgekiend ventilatiesysteem. Bovendien werd het voorzien van een ondergrondse garage. In die tijd ondenkbaar maar toch uitgevoerd. Daarnaast is het interessant vanwege de unieke architectonische constructies die Gaudí gebruikte.

Boek hier je tickets voor Casa Milà.
Tip: je kunt ook een combi ticket kopen voor 3 huizen (Casa Batlló, Casa Milà, en Palau Güell). Hiermee bespaar je 10%. Boek hier de tickets.

3 en 4. Casa Batlló en Palau Güell

casa batllo gaudí barclona

5. Casa Batlló

Casa Batlló is wat duurder om te bezoeken maar écht een aanrader. Dit huis is echt prachtig! 😍

Met een audiotour word je door het huis begeleid. Je bezoekt dan onder meer het trappengat met prachtige blauwe tegels (die zie je op de foto). Hier zie je ook de originele houten lift. Verder zie je het familiehuis van de familie Batlló op de eerste verdieping, de zolderkamer, het dakterras en de tuin❤️

Het hoogtepunt van Casa Batlló is het grote glas-in-loodraam in de woonkamer met zicht op Passeig de Gràcia 😍

Het enige mindere puntje aan dit huis is dat het niet ingericht is. Maar als je om de architectuur van Gaudí geeft valt je dat niet eens op 😉

Tip: je kunt ook een combi ticket kopen voor 3 huizen (Casa Batlló, Casa Milà, en Palau Güell). Hiermee bespaar je 10%. Boek hier de tickets.

palau guell gaudi huizen barcelona

6. Palau Güell

Palau Güell is iets goedkoper dan de andere gebouwen van Gaudí, maar minstens even mooi! Ook is het hier vaak wat rustiger vergeleken met andere huizen. Daarom is het leuk om Palau Güell te bezoeken.

Het is een indrukwekkend stadspaleis. Güell wilde het huis gebruiken om indruk te maken op kennissen en vrienden door hier tentoonstellingen, concerten en andere evenementen te organiseren. Daarom is op de laatste verdieping een orgel gebouwd door de prestigieuze Spaanse orgelbouwer Aquilino Amezua.

Het belangrijkste hoogtepunt is zonder twijfel de grote zaal. Het zijn hoge muren die je uiterlijk naar het plafond leiden, met kleine gaatjes erin die sterren imiteren.

Boek hier je tickets voor Palau Güell.
Tip: je kunt ook een combi ticket kopen voor 3 huizen (Casa Batlló, Casa Milà, en Palau Güell). Hiermee bespaar je 10%. Boek hier de tickets.

7 en 8. Torre Bellesguard en Gaudí’s Crypte

torre-bellesguard-gaudi-gebouwen-barcelona

7. Torre Bellesguard

De Torre Bellesguard is een wat minder bekend gebouw van Gaudí, waarschijnlijk omdat het niet in het centrum van Barcelona ligt. Toch is dit als je de tijd hebt echt de moeite waard om te bezoeken 🙂

Het is een prachtig gebouw in Middeleeuwse stijl (met name van buiten). Binnen is het moderner. Ook kun je het dak op. Een deel van het dak heeft de vorm van een draak. Vanaf hier heb je ook heel mooi uitzicht😍 Daarnaast heeft het mooie tuinen waar je doorheen kunt wandelen.

Bijzonder aan de Torre Bellesguard is dat het op dit moment nog altijd bewoond wordt 🙂 Sinds 2013 hebben de eigenaren besloten het te openen voor het publiek. De inkomsten gebruiken de eigenaren om het onderhoud van het monument te bekostigen. 

Tip: voor maar een paar euro extra kun je een tour krijgen. Dat is erg leuk omdat je dan veel te weten komt over Gaudí en Torre Bellesguard. Boek hier de tickets.

crypte van gaudi barcelona

8. Gaudí’s Crypte & Colònia Güell 

Op 20 minuten treinafstand van het centrum van Barcelona ligt ‘Colonia Güell’. Dit dorpje werd in 1890 gesticht door Eusebi Güell.

Güell was bevriend met Gaudi en gaf hem de opdracht een kerk te bouwen. Maar het project werd nooit afgerond door een tekort aan financiële middelen. Alleen de onderste crypte werd afgerond. Dit wordt nu Gaudi’s crypte genoemd.

De crypte is leuk om te bezoeken als je toevallig in de buurt bent of alle andere werken van Gaudi al hebt gezien. Het is het eerste gebouw waar al zijn typische architectonische karakteristieken in één gebouw zijn toegepast. Van binnen heb je het gevoel in een grot te zijn en de glas-in-lood ramen maken het helemaal af.

Boek hier de tickets.