FC Barcelona Stadion tour in Camp Nou

Margreth Door Margreth

Het stadion Camp Nou is dé thuisbasis van de iconische club FC Barcelona. Het is één van de hoogtepunten van het prachtige Barcelona.☀️ Ondanks dat er nu een grootschalige renovatie gaande is, is er wel genoeg te zien en te doen. Het stadion wordt omgetoverd tot de grootste van heel Europa en tijdens de tour kom je de geschiedenis tegen. Daarnaast is de stadion tour in Camp Nou heel interactief, want je ook zelf een doelpunt maken en met een VR-bril zelf het voetballeven ervaren. In dit artikel delen we wat je kunt verwachten van de FC Barcelona stadion tour 😊

Andere tips in Barcelona
De leukste hotels in Barcelona
Hop-on hop-off bus van Barcelona
Het mooie Park Guëll

FC Barcelona Stadion tour in Camp Nou


FC Barcelona stadion bezoeken

Tickets voor Camp Nou & FC Barcelona

Camp Nou is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Barcelona. Het is daarom héél sterk aan te raden om je tickets van tevoren al te bestellen. Zo ben jij zeker van een bezoek aan het stadion van FC Barcelona 😊 Wij raden altijd aan je tickets via de website Tiqets te bestellen (zie de linkjes hieronder). Dit is een betrouwbare, Nederlandse website. Je krijgt je tickets in je mailbox. Je hoeft ze niet te printen. Als je onverhoopt toch niet kunt, kun je de tickets nog kort van tevoren annuleren of naar een andere datum verplaatsen.

🎟️ FC Barcelona Tour + Museum – Totale toegang | Bestel hier
🎟️ FC Barcelona Museum, Robokeeper & Spotify Camp Nou Live | Bestel hier
🎟️ FC Barcelona Museum, Barca Virtuele Droom & Spotify Camp Nou Live | Bestel hier

Camp Nou Experience tijdens de verbouwing

Camp Nou wordt sinds de zomer van 2022 verbouwd. Het is daarom op dit moment niet mogelijk om de stadion tour in het echte stadion van Camp Nou te doen. Het stadion wordt verbouwd om de tribunes te vernieuwen, te moderniseren en klimaat-neutraler te worden. Er zal een uitschuifbaar dak komen met daarop 30.000 m2 aan zonnepanelen! De energie die deze zonnepanelen zullen opwekken kan gebruikt worden voor een 36-graden groot scherm in het stadion. Kortom: het wordt indrukwekkend.
Ook wordt de capaciteit van het stadion uitgebreid. Na de verbouwing zal het stadion plaats bieden aan maar liefst 104.000 mensen!! 😯 Hiermee wordt Camp Nou het grootste stadion in heel Europa! De verwachting is dat de bouw in de zomer van 2026 klaar is.

Ben je tijdens de verbouwing in Barcelona? Niet getreurd! Tijdens de periode waarin het stadion verbouwd wordt kan je wel deelnemen aan de Camp Nou Experience. En dit is heel erg gaaf. Je wordt volledig ondergedompeld in de FC Barcelona vibes! We vertellen er van alles over in dit artikel.

camp nou

Bezoek aan het FC Barcelona Museum

Het FC Barcelona Museum is groot en een echte walhalla voor iedere voetballiefhebber. Het museum heeft een totale oppervlakte van maar liefst 2400m2! Het is een interactief museum waarin je wordt meegenomen in de geschiedenis van de club, maar je komt ook veel te weten over Camp Nou na de verbouwing.

In het museum heb je onder andere de Messi Space. Het is een eerbetoon aan Lionel Messi, de grootste voetballer aller tijden en hét icoon van FC Barcelona. Alle hoogtepunten van zijn carrière komen hier voorbij, maar je kunt ook zijn trofeeën en persoonlijke items bewonderen.

In de bekerruimte van het FC Barcelona Museum staan alle gewonnen prijzen en bekers van de club. Van nationale prijzen zoals de La Liga titels en Copa del Rey bekers tot aan de internationale Champions League trofeeën!

Een apart onderdeel van het museum is volledig gewijd aan de vele Europese wedstrijden en overwinningen van FC Barcelona. Vele foto’s en video’s van belangrijke momenten op het Europese voetbaltoneel worden hier tentoongesteld, zoals de iconische overwinningen in de Champions League, Europa Cup I en andere Europese toernooien.

Spotify Camp Nou live

Het nieuwe stadion is druk in aanbouw, maar voor die tijd kan je het toch met eigen ogen bekijken. Tenminste, via virtual reality 😉 Ontdek hoe de bouw verloopt, hoe het stadion nog groter en mooier wordt gemaakt.

Wist je dat de streamingdienst Spotify de grootste sponsor is van Camp Nou? Vandaar dat het stadion de naam Spotify Camp Nou heeft.

Barça Virtual Dream

De Camp Nou Experience is één en al interactief. Stap in de toekomst van FC Barcelona met de Barca Virtual Dream. Samen met andere voetbalfans sta jij tijdens de Barca Virtual Dream in de schoenen in één van de spelers 😎 In 20 minuten maak je niet alleen kennis met de toekomst van de club, maar mag jij ook voelen hoe het is om zelf bij deze iconische club te mogen spelen. Het is enorm goed in elkaar gezet en leuk voor jong en oud! In het filmpje hieronder zie je een beetje hoe dit eruit ziet.


🎟️ Standaard toegang FC Barcelona Museum | Bestel hier
🎟️ Totale toegang Barcelona Immersive Tour + Museum | Bestel hier
🎟️ FC Barcelona Museum, Barca Virtuele Droom & Spotify Camp Nou Live | Bestel hier

Robokeeper Challenge

Scoor je eigen doelpunt bij de Robokeeper Challenge. Maak jij een doelpunt? Dan kan je zeggen dat jij een goal hebt gemaakt bij FC Barcelona!⚽ Je krijgt 3 kansen en de robot keeper is een geduchte tegenspeler. Zeker kinderen vinden dit een geweldig onderdeel.🤩

🎟️ FC Barcelona Museum, Robokeeper & Spotify Camp Nou Live | Bestel hier

Bouw uitkijkpunt

Vanaf een uitkijkpunt kan jij live de bouw van het nieuwe stadion zien. De bouwvakkers zijn druk bezig om het stadion nog mooier en groter te maken!🛠️ De verwachting is dat de bouw in de zomer van 2026 klaar is.

Camp Nou Stadion Tour

Tijdens de Camp Nou Stadion Tour kom je op allemaal plekken in het stadion waar normaal alleen de spelers en staf kunnen komen. Door middel van een audiotour loop je door het stadion en krijg je informatie over alle plekken die je tegenkomt. Een groot voordeel is dat de audiotour beschikbaar is in het Nederlands. Ben je benieuwd op welke unieke plekken je allemaal gaat komen? Lees dan snel verder!

Je kan er ook voor kiezen om enkel een ticket te kopen voor het museum van FC Barcelona, inclusief Spotify Camp Nou Live. Daarnaast heeft de hop-on hop-off bus van Barcelona een stop voor Camp Nou én kan je met de Hola Barcelona Card onbeperkt reizen met het openbaar vervoer in Barcelona.☀️

Wat ga je zien tijdens de Camp Nou Stadion Tour?

*Goed om te weten: op dit moment kan dit dus even niet
Eén van de eerste plekken waar je komt tijdens de tour zijn de kleedkamers. Voel je de spanning al hangen? 😵‍💫 Hier maken de spelers zich klaar voor een wedstrijd, spreekt de coach nog een paar bemoedigende woorden en gaan ze een volgende overwinning tegemoet! In de FC Barcelona kleedkamer hangen de shirts van de spelers op hun plek. Je kunt zelfs even op de stoel van je favoriete speler gaan zitten en een foto maken. De kleedkamers zijn inclusief douches, massageruimte en een warming-up ruimte. Uiteraard is de kleedkamer van FC Barcelona zelf een stuk mooier dan de kleedkamer van de tegenstanders, maar je mag in beide kleedkamers een kijkje nemen.😉

Voel je voor heel even precies hoe de spelers zich voelen, vlak voordat ze het veld op gaan voor een belangrijke wedstrijd. De spelerstunnel is een plek die je ook vaak op tv terugziet, hier staan de spelers vol spanning te wachten voordat zij het veld op gaan.

Een andere bijzondere plek in het stadion zijn de dug-outs. In de dug-out zitten tijdens de wedstrijd de reservespelers en de trainers. Vanaf deze plek hebben zij het beste zicht op het veld. Je kunt zelf even in de dug-out gaan zitten en je een voorstelling maken van hoe de spelers en trainer zich voelen als ze vanaf hier hun ploeggenoten zien voetballen.⚽

Het belangrijkste deel van het stadion is natuurlijk het veld zelf! Wie kan er nu zeggen dat hij of zij het gras van Camp Nou heeft aangeraakt?🤩 Tijdens de rondleiding mag je uiteraard niet zomaar het veld helemaal oplopen, wel mag je aan de rand van het veld staan en uitkijken over de legendarische grasmat van Camp Nou.

Tijdens de stadion tour kun je ook een kijkje nemen in de perskamer van Camp Nou. Journalisten staan hier na de wedstrijden de spelers en coaches op te wachten, maar ook worden hier de persconferenties en interviews gehouden.🎥

Natuurlijk mag je tijdens de tour ook rondlopen over de tribunes. Zo kun je het stadion echt vanuit verschillende hoeken en hoogtes bewonderen.

Fototip!📸 Als je hoog op de tribunes in één van de rondingen gaat staan kan je een supergave panorama foto maken van het hele stadion!

Specifieke FC Barcelona hoogtepunten

Een stadiontour door Camp Nou is uniek. Niet alleen omdat het de thuisbasis is van de iconische club FC Barcelona, maar ook omdat je langs een aantal bijzondere punten komt. Zo is er in het stadion een klein kapelletje, het FC Kapel. Dit is een belangrijke plek voor zowel de spelers als de fans van FC Barcelona. Het is een plek waar je kunt bidden, mediteren, of gewoon even tot rust kunt komen. Veel spelers van FC Barcelona bezoeken de FC Kapel voorafgaand aan belangrijke wedstrijden.

kapel FC Barcelona
De kapel van FC Barcelona

Een heel uniek item in het stadion is de 5-sterrenplaat. Op deze plaat staan dé 5 sterren, elk voor één Champions League overwinning. Deze plaat laat zien wat voor voetbal grootmacht FC Barcelona is!😍

Daarnaast is er ook een kunstwerk van de beroemde Spaanse kunstenaar Joan Miró te bewonderen. Het kunstwerk heeft een prominente plek in het stadion gekregen en kan je niet missen tijdens een tour door Camp Nou.

Is de FC Barcelona stadion tour leuk met kinderen?

Ga jij met een kleine voetbalfan naar Barcelona, dan is Camp Nou écht een aanrader! 🤩 Camp Nou is één van de bekendste en meeste iconische stadions ter wereld. De stadion tour is zowel voor volwassenen als kinderen erg leuk en interessant. Doordat de audiogids ook in het Nederlands beschikbaar is, kunnen je kinderen alles zelf goed volgen. Het is voor kinderen sowieso een unieke ervaring om eens op plekken in het stadion te kunnen komen die zij normaal alleen op tv zien.

Tip! Barcelona met kinderen is een aanrader, er zijn zoveel leuke activiteiten te doen!😊

Over Camp Nou

Op dit moment wordt Camp Nou grootschalig verbouwd, de capaciteit gaat van ruim 99.000 naar maar liefst 104.000 zitplaatsen. FC Barcelona is een iconische club en dit is dé plek geweest van verschillende spannende wedstrijden en memorabele momenten, zoals de Champions League finale in 1999 en de klassieke wedstrijden tussen FC Barcelona en Real Madrid.⚽ Naast voetbalwedstrijden was Camp Nou ook een stadion waar grote artiesten concerten hebben gegeven. Onder andere U2 en Michael Jackson hebben hier op het podium gestaan. Tegenwoordig wordt het stadion echter niet meer gebruikt voor optredens van artiesten.

In Camp Nou hebben enkele spelers gespeeld die tot de grootste voetbalsterren aller tijden behoren. Maradona, Lionel Messi en de Nederlandse Johan Cruyff hebben in dit stadion wedstrijden gespeeld. In het museum bij het stadion zijn dan ook veel herinneringen aan de tijd van Johan Cruyff bij FC Barcelona terug te vinden. Naast Johan Cruyff zijn er nog meer bekende Nederlandse voetballers die bij FC Barcelona gespeeld hebben, zoals Patrick Kluivert, Ronald Koeman en Frank de Boer.😊

fc barcelona stadion tour camp nou
Tentoonstelling over Johan Cruyff bij FC Barcelona

In de loop der jaren heeft FC Barcelona enorm veel prijzen gewonnen, zowel op het nationale als internationale voetbal toneel. In totaal heeft de club 26 keer de Spaanse competitie gewonnen, 31 keer de Spaanse beker en maar liefst 5 keer de Champions League.😯Er zijn wereldwijd maar weinig clubs die bij deze aantallen in de buurt komen.

Veelgestelde vragen

Hoe kom je bij Camp Nou?

Als je Camp Nou wil bezoeken kan je hier het beste met het OV naar toe gaan.
Met de metro in Barcelona neem je lijn L5 en stap je uit bij station Collblanc of lijn L3 en stap je uit bij Maria Cristina. Vanaf deze stations is het maar een paar minuten lopen naar het stadion.

Ga je met de bus? Er zijn verschillende lijnen die voor de deur van Camp Nou stoppen. Enkele voorbeelden hiervan zijn bus 7, 15, 43, 67, 68, 74, 75, L12, L50, L60 en L62.

Een tip van ons! De blauwe lijn van de hop-on hop-off bus van Barcelona brengt je rechtstreeks naar het stadion 😊 Er is een stop super dichtbij, dus dat is ideaal.

Ook de tram is een optie. Neem tramlijn T1, T2 of T3 en stap uit bij halte ‘Palau Reial’, vanaf hier ben je binnen 10 minuten lopen bij het stadion.

Kun je ook een wedstrijd van FC Barcelona bijwonen? En hoe kun je dan tickets kopen?

FC Barcelona is een erg populaire club. De tickets voor wedstrijden van FC Barcelona zijn dan ook altijd erg snel uitverkocht. Als je graag een wedstrijd van FC Barcelona wil bijwonen, is het raadzaam om ver van tevoren kaartjes te kopen. Dit kan via de officiële website van de club of via diverse kaartverkoop platforms. Ook worden er door verschillende organisaties compleet georganiseerde voetbalreizen naar Camp Nou georganiseerd.

Tip: bestel alvast je tickets