41x Leukste bezienswaardigheden in Barcelona

Suuz Door Suuz

Barcelona is een van de leukste steden van Europa. Het weer is er lekker, de mensen zijn gezellig, je kunt er lekker eten en er zijn veel leuke dingen te doen en te bezoeken. In dit artikel zet ik de top bezienswaardigheden in Barcelona voor je op een rijtje 🙂

Tip: wil je veel van de stad zien? Boek dan een hop on hop off bus door Barcelona 😊 Daarmee zie je veel van de stad en kun je op- en afstappen bij welke bezienswaardigheden je wil. Ga je liever voor een actieve vorm van vervoer? Dan is de fietstour door Barcelona met Nederlandse gids een aanrader! Wij hebben ook een complete gids over de metro van Barcelona, ideaal!

Bezienswaardigheden in Barcelona


bezienswaardigheden barcelona
©Wegwijsnaar.nl

Gaudí bezienswaardigheden in Barcelona

Barcelona staat voornamelijk bekend om de geweldige architectuur van Gaudí. En dat is niet voor niets. De bouwwerken zijn stuk voor stuk super mooi! Het is dus een grote aanrader om in ieder geval 1 of 2 Gaudi bezienswaardigheden aan je reisplan toe te voegen.
Hieronder staan er een paar op een rijtje, maar lees ook zeker ons artikel met de top Gaudí bouwwerken in Barcelona 😊

sagrada familia bezienswaardigheden barcelona

1. Sagrada Família

De Sagrada Família is hét icoon van Barcelona. Gaudí’s onvoltooide meesterwerk is één van de meest bekende bezienswaardigheden van Barcelona. Deze basiliek, die al meer dan een eeuw in aanbouw is, combineert gotische en organische elementen tot een surrealistisch geheel. Het interieur is indrukwekkend. De eindeloze pilaren en de glas-in-lood ramen zijn prachtig 😍 Als je op het einde van de middag de basiliek bezoekt, dan schijnt de zon door de ramen en heb je een prachtig beeld.

Wist je dat: de Sagrada Familia in 2026 zou worden opgeleverd? Door de corona-pandemie heeft het vertraging opgelopen en nu is de einddatum onbekend.

🎟️ Boek hier je tickets voor de Sagrada Familia
🎟️ Combi-ticket Sagrada Familia en Park Güell

park guell gaudi barcelona.

2. Park Güell

Park Güell is een sprookjesachtig park. Er zijn kleurrijke mozaïeken, vrije paden en unieke structuren die het park zo mooi maken. Over elk element is nagedacht en samen vormt het een magisch geheel. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over Barcelona!

Tip! Wil je de drukte ontwijken? Bezoek het park dan vroeg in de ochtend of in de late namiddag.

🎟️ Ticket voor Park Güell
🎟️ Combi-ticket Sagrada Familia en Park Güell
🎟️ Best of Barcelona bundel (voordeliger)

gaudi casa mila bezienswaardigheden barcelona

3. Casa Milà

Het prachtige Casa Milà is een meesterwerk van modernistische architectuur. Het is ook wel bekend als La Pedrera. Met zijn golvende gevel en organische vormen lijkt het gebouw bijna levend. Bezoekers kunnen het unieke interieur verkennen, inclusief het fascinerende dakterras met surrealistische schoorstenen. Er is een audiogids aanwezig die je allerlei interessante informatie vertelt over Casa Milà.

🎟️ Tickets voor Casa Milà

Casa Battló

4. Casa Batlló

Even verderop in de straat is Casa Battló. Net zoals Casa Milà is hier niks hoekends te vinden. Alles heeft een glooiende en golvende vorm. De kleurrijke mozaïken, organische vormen en innovatieve gebruik van materialen maken het echt een creatie van Gaudi. Het zou zo uit een sprookje kunnen komen! De audiotour neemt je mee door dit kleurrijke gebouw en vertelt alles wat je wilt weten.

🎟️ Bestel hier je tickets voor Casa Batlló

palau guell gaudi huizen barcelona

5. Palau Güell

Het prachtige Palau Güell is een minder bekend maar niet minder indrukwekkend meesterwerk van Gaudí. Het bevindt zich in de wijk Raval. Dit paleis, oorspronkelijk gebouwd als woonhuis, is een prachtige weergave van Gaudí’s vakmanschap, met zijn karakteristieke smeedijzeren elementen en kleurrijke decoraties. Vooral de ondergrondse stallen en de indrukwekkende centrale hal zijn een must see!

Tip! Vanaf het dak heb je een prachtig uitzicht over Barcelona 😍

🎟️ Boek hier je tickets voor Palau Güell

Historische en culturele bezienswaardigheden in Barcelona

Barri Gòtic barcelona

6. De oude wijk Barri Gòtic

De Barri Gòtic, ook wel bekend als de Gotische wijk, is het historische hart van Barcelona. Met smalle straatjes, middeleeuwse pleinen en architecturale overblijfselen ga je hier terug in de tijd. Er zijn elementen uit verschillende tijdperken, van Romeinse overblijfselen tot Middeleeuwse paleizen.

De oude wijk Barri Gòtic is de perfecte plek om te shoppen bij lokale winkeltjes en op één van de gezellige terrasjes te gaan zitten 🙂

El món neix en cada besada barcelona mozaiek zoen

7. El món neix en cada besada 💋

El món neix en cada besada betekent ’the world is born in every kiss’ 💋 Het is de naam van een heel mooi mozaïek in Barcelona. Deze mozaïek is gemaakt door keramist Toni Cumella en fotograaf Joan Fontcuberta. Hij bestaat uit 4000 verschillende afbeeldingen die zijn ingestuurd door lezers van de Catalaanse krant El Periódico. Zij stuurden deze foto’s in ter nagedachtenis aan de val van Barcelona in 1714. Mensen moesten een foto insturen die voor hun ‘momenten van vrijheid’ opriepen. Uiteindelijk vormen alle afbeeldingen samen een romantische zoen. Het is een van de meest populaire bezienswaardigheden in Barcelona 😙

📍 Plaça d’Isidre Nonell

El món neix en cada besada bezienswaardigheden in barcelona
El món neix en cada besada bezienswaardigheden in barcelona

Tip: ben je van plan om veel met het OV in Barcelona te reizen? Dan kan het slim zijn om een Barcelona OV-kaart aan te schaffen. Je kunt dan onbeperkt met het OV reizen én je mag gebruik maken van de kabelbaan naar de Montjuïc (zie verderop in dit artikel) 😊

kathedraal Santa Creu i Santa Eulalia bezienswaardigheden barcelona

8. Catedral de la Santa Creu i Santa Eulalia

De imposante Catedral de la Santa Creu i Santa Eulalia torent majestueus uit boven de Gotische wijk. De verkorte én makkelijkere naam is de Kathedraal van Barcelona. Het is een meesterwerk van gotische architectuur. Beklim de kathedraaltorens voor een panoramisch uitzicht over de stad en de zee.

Palau Reial Major barcelona

9. Palau Reial Major / Koninklijk Paleis

Het Koninklijk Paleis is gelegen aan de Plaça del Rei. Vroeger was dit een centraal punt in Catalonië. Tegenwoordig mag je het paleis van binnen bekijken. Met zijn gotische zalen en de kapel van Sint Agatha is het echt prachtig om te bezoeken. De binnenplaats kan gratis worden bezocht, dit is midden in de zomer een heerlijk plekje.

Basilica de Santa Maria del Mar

10. Basilica de Santa Maria del Mar

De Basilica de Santa Maria del Mar is nog een meesterwerk van Catalaanse gotische architectuur. Het is gebouwd door en voor de arbeidersklasse van Barcelona in de 14e eeuw. Het is een vrij ingetogen ontwerp, maar juist daarom wel heel mooi. Binnen kan je imposante zuilen, hoge plafonds en prachtige glas-in-lood ramen.

el call barcelona joodse wijk

11. Middeleeuwse Joodse ghetto

Eeuwen geleden was het Joodse geloof leidend in Barcelona. In El Call, de middeleeuwse Joodse ghetto, proef je de sfeer hier nog. Er staat de enige overgebleven synagoge van Barcelona. Terwijl je door de oude straatjes rondloopt kan je de vele borden lezen. Zo ontdek je hoe het leven er hier aan toe ging.

Plaça de Sant Jaume

12. Plaça de Sant Jaume

Dit is het politieke hart van Barcelona, het is omringd met indrukwekkende gebouwen zoals het stadshuis en het Palau de la Generalitat. Het is door de eeuwen heen het toneel geweest van belangrijke gebeurtenissen en manifestaties in de stad. Het is gelegen in de Gothische wijk van Barcelona.

Wist je dat dit ook hét middelpunt is bij winst van FC Barcelona 😜⚽️

Barri Gòtic wat te doen in barcelona

13. Gotische wijk – Barri Gòtic

Een doolhof van straatjes en pleinen, de Gothische wijk is geweldig. Het is een verzameling van geplaveide straatjes en verborgen hoekjes. Er zijn hier iconische bezienswaardigheden van Barcelona te vinden, maar ook veel charmante pleintjes, gezellige terrasjes en fotogenieke doorkijkjes.

14. Parc de la Ciutadella

Het Parc de la Ciutadella ligt vlakbij het historische centrum van Barcelona. Het is een oase van groen midden in de stad. Met sierlijke fonteinen, mooie meren en groene gazons is dit park ideaal voor een ontspannen middagpicknick. Je ziet hier echt heel erg veel mensen lekker in het gras liggen of met een groot kleed. Locals komen hier bij elkaar voor een drankje en een hapje. Sommige mensen nemen muziek mee, andere mensen nemen zelfs jongleerspullen mee. Andere mensen lezen weer een boek. Je ziet ook veel sporters. Kortom: er gebeurt hier vanalles 🙂 Het is erg leuk. Er zijn ook een aantal illegale kleedverkopers. Het is grappig om ze te observeren. Soms kopen mensen wat, soms rennen ze ineens weg omdat de politie eraan komt.
Het Catalaanse parlement en het Zoölogisch Museum zijn hier ook te vinden.

©Wegwijsnaar.nl

Insider brunch tip: Vlakbij het Parc de la Ciutadella kun je heel leuk brunchen bij LULU & FLYN! 😍 Het is een super klein tentje, met een leuk terrasje. ’s Ochtends kun je hier genieten van de ochtendzon op je gezicht. Hun kaart heeft verschillende brunch gerechten zoals avocado toast over heerlijke oats. Ook kun je er sterke gembershotjes bestellen. Goed begin van de dag!

Omdat het zo klein is, is het vooral leuk om hier te gaan zitten als het mooi weer is en je op het terrasje kunt zitten. Als het regent zou ik een ander plekje uitkiezen. Dan is ‘Alsur Café & Backdoor Bar‘ ook een hele goede optie. Dit ligt ook vlakbij het Parc de la Ciutadella 🙂

15. Parroquia Major de Santa Anna

Eén van de bezienswaardigheden in Gothische wijk is deze historische kerk. De Romaanse kerk is gebouwd in de 12e eeuw en daarmee is het ook één van de oudste kerken van Barcelona. Het heeft een vrij eenvoudige elegantie, waardoor het een hele rustige en vredige plek is. Hou er altijd rekening mee dat je met respect deze (en andere heilige plekken) kerk bezoekt!

Casa de l’Ardiaca bezienswaardigheden in barcelona

16. Casa de l’Ardiaca

Dit prachtige herehuis is tegenover de Kathedraal van Barcelona te vinden. De binnenplaats is eigenlijk het mooiste van deze plek.Het is eeuwenoud en het ontwerp is vol met details. In het huis is een klein museum gevestigd. Op de binnenplaats staat in het midden een klein fonteintje en het is een en al groen.

Tip: Let ook zeker even op de brievenbus, zelfs daar zitten prachtige details 😍

Temple d'August bezienswaardigheden in barcelona

17. Temple d’August

De overblijfselen van deze oude Romeinse tempel zijn gelegen in de Gotische wijk. Het is een eerbetoon aan de vroegere bevolking van Barcelona. Temple d’August dateert uit de 1e eeuw en is te vinden in een gebouw. De immense zuilen zijn vrij indrukwekkend. Het is een zeldzaam overblijfsel van het Romeinse verleden van Barcelona.

Parroquia Basilica de Santa Maria del Pi

18. Parroquia Basilica de Santa Maria del Pi

Ben je een liefhebber van de Gotische architectuur? Dan is deze kerk echt een must see! Het is een eerbetoon aan de Maagd Maria en het interieur is eenvoudig en indrukwekkend tegelijk. Aan de buitenkant zie je een imposante gevel en het hoogtepunt is toch wel het glas-in-lood roosvenster. De kerk is op zondag gesloten, de rest van de week kan je van 10 tot 18 uur even komen kijken.

Casa de les Punxes

19. Casa de les Punxes

De tegenhanger van al het Gothische architectuur is dit prachtige en modernistische gebouw. Het valt op door zijn torentjes, waardoor het je een beetje doet denken aan een kasteel. Begin van de 20e eeuw gaven 3 rijke zusters de opdracht voor de bouw. Het werd vanaf 2016 opengesteld voor toeristen, maar sinds 2020 is dit niet meer mogelijk. Het is nu een flex-werkplek. Je zou bijna gaan werken tijdens je bezoek aan Barcelona!

Tip: de lekkerste ijsjes van Barcelona haal je bij ijssalon De La Crem 😍

lekkerste ijs in barcelona
©Wegwijsnaar.nl
Lekkerste ijs in barcelona de la crem
©Wegwijsnaar.nl
Arc de Triomf bezienswaardigheden in barcelona

20. Arc de Triomf

De Arc de Triomphe in Parijs kennen we allemaal, maar ook Barcelona is rijk aan zo’n indrukwekkende boog. Het is een eerbetoon aan de Catalaanse cultuur en het moderne Barcelona. Vooral de wandeling er naartoe is heel leuk, je loopt namelijk midden door het omliggende Ciutadella Park. Maak een mooie foto ter herinnering aan je bezoek en vervolg je weg naar de andere mooie bezienswaardigheden in Barcelona 😊

Palau de la Música Catalana bezienswaardigheden in barcelona

21. Palau de la Música Catalana

Dit is één van de mooiste gebouwen in Barcelona en het is zelfs UNESCO-werelderfgoed. Het concertgebouw staat bekend om de gedetailleerde decoraties en de prachtige glazen koepel. Van glas-in-loodramen tot beeldhouwwerken, alle elementen zijn aanwezig. Een rondleiding laat je kennismaken met de architectuur en geschiedenis. Heb je ondertussen trek gekregen? Aan de achterkant van het gebouw zit een leuk restaurant met heerlijke tapas, ook wel pintxos genoemd.

Tip! Er zijn veel goede tapas restaurants in Barcelona, je kan zelfs mee met een tapas tour!

Hospital de Sant Pau barcelona

22. Hospital de Sant Pau

Nog een UNESCO-werelderfgoedlocatie, een voormalig ziekenhuis. Het is niet één van de meest toeristische bezienswaardigheden in Barcelona, maar je kan het beschouwen als een hidden gem. Van binnen en van buiten is het een kleurrijk en gedetailleerd gebouw. Er is veel keramiek, kleur en het wordt compleet in ere gerestaureerd. Buiten zijn prachtige tuinen, waar je heerlijk kunt rondwandelen. Klein weetje; dit is de plek waar Gaudí is overleden.

Montjuïc

23. Montjuïc

De Montjuïc is een indrukwekkende heuvel in het zuidwesten van Barcelona. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht over de stad en de zee 😍 Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers en geschiedenisfanaten. Hier vind je niet alleen weelderige tuinen en parken, maar ook historische bezienswaardigheden zoals het Kasteel van Montjuïc en het Olympisch Stadion.

kabelbaan naar de montjuic barcelona

24. Kabelbaan naar Montjuïc

Om Montjuïc te bezoeken kan je een reis naar de top maken met de kabelbaan. Het is een geweldige manier om te genieten van het uitzicht, maar ook om je voeten even rust te geven. Je stijgt in totaal 84,5 meter in 750 meter. De kabelbaan is het gehele jaar geopend en de opstap is makkelijk te bereiken met metrolijn 2 en 3. Boven op de Montjuïc kun je lekker relaxen of de omgeving verkennen.

Hieronder zie je het prachtige uitzicht vanaf de kabelbaan over Barcelona! 😍

🎟️ Bestel hier je tickets voor de kabelbaan

kabelbaan naar de montjuic barcelona
©Wegwijsnaar.nl
kabelbaan naar de montjuic barcelona
©Wegwijsnaar.nl

Tip: ben je van plan om veel met het OV in Barcelona te reizen? Dan kan het slim zijn om een Barcelona OV-kaart aan te schaffen. Je kunt dan onbeperkt met het OV reizen én je mag gebruik maken van de kabelbaan naar de Montjuïc 😊

Barceloneta

25. Barceloneta

Aan Barcelona’s kustlijn zit de zonovergoten wijk Barceloneta. Deze levendige buurt biedt niet alleen zandstranden en verfrissende zeewind, maar ook sfeervolle tapasbars en zeer goede visrestaurants. Een wandeling langs de kustpromenade is de perfecte manier om even uit te waaien en de mediterrane sfeer op te snuiven.

Tip! Je kan ook een hotel boeken aan het strand van Barcelona!

26. Tibidabo

Tibidabo is de hoogste piek van het Collserola-gebergte. Aan de rand van de stad ligt deze 512-meter hoge berg te vinden. Het biedt niet alleen een betoverend uitzicht over Barcelona, maar ook het beroemde Tibidabo-pretpark. Of je nu van achtbanen houdt of gewoon wilt genieten van het panorama, een bezoek aan Tibidabo is leuk voor jong en oud!

Bunkers - El Carmel bezienswaardigheden barcelona

27. Bunkers de Carmel: het mooiste uitzicht van Barcelona

Voor een adembenemend uitzicht van Barcelona moet je de Bunkers de Carmel bezoeken. Deze voormalige bunkers uit de Spaanse Burgeroorlog bieden een ongekend uitzicht op de stad. Het is een populaire plek voor zowel lokale bewoners als toeristen om de zonsondergang te bewonderen ☀️😍

Mercat de Sant Josep / La Boqueria

28. Mercat de Sant Josep / La Boqueria

La Boqueria staat officieel bekend als Mercat de Sant Josep de la Boqueria. Het is één van de meest levendige markten ter wereld. Gelegen aan de Rambla is deze markt een waar culinair paradijs waar verse producten, exotische kruiden en lokale lekkernijen elkaar ontmoeten. Wil je de drukte ontwijken? Dan zijn de ochtenduren ideaal.

Tip: Probeer zeker de pintxos, dit is kleine tapas op brood 😊

Mercat del Born bezienswaardigheden in barcelona

29. Mercat del Born, Centre Cultural

Het Mercat del Born is gelegen in de wijk El Born. Het is gevestigd in een voormalige markthal, maar wordt nu gebruikt als cultureel centrum. In de markthal is een archeologische site met oude stadsresten. Dit kan je gratis bewonderen. De markthal is een combinatie van geschiedenis en moderniteit. Daarnaast zitten er ook trendy boetiekjes en verschillende kunstgalerijen. Wil je meer weten over de geschiedenis? Er worden verschillende rondleidingen gegeven.

30. Gran Teatre de Liceu

Het Gran Teatre de Liceu is een van de meest prestigieuze operahuizen van Europa. Hier word je ondergedompeld in de wereld van kunst en muziek. Het Liceu is gelegen aan La Rambla. Sinds 1847 is het hét podium voor opera, ballet en concerten. De beste manier om het operahuis te bezoeken is toch echt wel een voorstelling. Op de officiële website staat het actuele programma. Zit er niets voor jou tussen? Er worden ook rondleidingen gegeven.

fc barcelona bezoeken stadion tour camp nou

31. Camp Nou stadion van FC Barcelona

Voor de liefhebbers van voetbal is een bezoek aan het Camp Nou stadion een must. Het is de thuisbasis van FC Barcelona. Dit stadion ademt de passie en glorie van het Catalaanse voetbal. De Camp Nou Experience is een rondleiding door het stadion en toegang tot het FC Barcelona-museum. Hier ontdek je de rijke geschiedenis van de iconische voetbalclub. Ben jij echt een fan? Dan is de megastore ook zeker een aanrader.

🎟️ Tickets voor de immersive tour en museum

la rambla bezienswaardigheden in barcelona

32. La Rambla (de Ramblas)

La Rambla is dé levendige boulevard in het hart van Barcelona. Het staat bekend om zijn levendigheid en straatentertainment. Deze lange promenade wordt omgeven door theaters, cafés en straatartiesten. Een wandeling langs La Rambla laat je kennismaken met het echte Barcelona.

Tip! Wil je niet te veel betalen voor goed eten? Duik dan in een van de nabijgelegen zijstraatjes voor authentieke restaurants.

Plaça Reial barcelona

33. Plaça Reial

Plaça Reial is gelegen vlak bij La Rambla. Het is een charmant plein omgeven door palmbomen en omringd door cafés en restaurants. Midden op het plein staat een fontein en hier vind je ook één van de eerste ontwerpen van Gaudí, de lantaarnpalen. Of je nu overdag geniet van de zon of ’s avonds deelneemt aan het nachtleven, Plaça Reial heeft een gezellige en culturele sfeer. Eén van leukste terrasjes op het plein is Oceaña!

pablo picasso museum barcelona

34. Pablo Picasso Museum

In de gotische wijk zit het Pablo Picasso Museum. Dit is compleet gewijd aan de meesterwerken van de beroemde kunstenaar. Er is hier een uitgebreide collectie schilderijen, tekeningen en sculpturen te bewonderen. Je krijgt een zeldzaam inzicht in de achtergrond van deze artistieke grootsheid.

Casa Fuster

35. Casa Fuster

Casa Fuster is een luxueus hotel, maar ook een prachtig gebouw om te bekijken. Het is ontworpen door Lluís Domènech i Montaner. De combinatie van marmer, glas en smeedijzer maakt dit gebouw zo bijzonder. Heb je een ruim budget? Dan kan je gaan voor de optimale beleving en hier ook kunnen overnachten. Is dat even te gek? Dan kan je genieten van een kopje koffie op het terras van Casa Fuster en het uitzicht bewonderen op de Passeig de Gràcia.

Observatorio Fabra wat te doen in barcelona

36. Observatorio Fabra

Het Observatorio Fabra is gelegen op de Tibidabo-heuvel. Je hebt vanaf hier niet alleen een geweldig uitzicht over Barcelona, maar je leert hier ook alles over astronomie. Het observatorium is opgericht in 1904. De wetenschap is hier nog steeds zeer actief en het heeft een cruciale rol gespeeld in de studie naar het heelal. Daarnaast is er op deze locatie ook een restaurant. Wat is er nou romantischer dan dineren onder de sterren?

Observatorio Fabra
Observatorio Fabra
Observatorio Fabra
Restaurant bij Observatorio Fabra
Museu Nacional d’Art de Catalunya

37. Museu Nacional d’Art de Catalunya

Boven op de Montjuïc-heuvel zit het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). Je vindt hier een indrukwekkende collectie Catalaanse kunst. Van romaanse fresco’s tot moderne schilderijen, de hele kunstgeschiedenis van deze autonome regio komt hier voorbij. Voor het museum zijn prachtige fonteinen, welke in de avond prachtig verlicht zijn.

Monument a Colom

38. Monument a Colom / Mirador de Colom

Aan de boulevard La Rambla is het Monument a Colom gevestigd. Dit is niet alleen een eerbetoon aan de beroemdste ontdekkingsreiziger Columbus, maar ook heb je hier een geweldig uitzicht over Barcelona 😍 Met een lift kan je naar het uitkijkplatform. Het monument is 60 meter hoog en onderaan vind je de ingang om naar boven te gaan.

Museu de la Xocolata barcelona chocolademuseum

39. Chocolade museum Barcelona 🍫

Ben jij een echte zoetekauw? Dan is het kleinschalige Chocolademuseum van Barcelona echt iets voor jou. Van de oorsprong tot het productieproces, je leert hier alles over deze lekkernij. Wil je de volledige ervaring? Ga dan zeker voor de proeverij in het chocoladelaboratorium 😋 Wat ik erg leuk vind is dat er heel veel kleine kunstwerkjes gemaakt zijn van chocoalde. Bijvoorbeeld de raket met Kuifje en zijn hondje Bobby hier op de foto 😊 Daarnaast is een groot voordeel aan dit museum is dat het hier gekoeld is, wat op de warme dagen in Barcelona op zichzelf al een traktatie is 😜

hop on hop off bus barcelona

40. Hop-on hop-off bus

Wil je graag de mooiste bezienswaardigheden in Barcelona ontdekken, maar geen kilometers lopen? De hop-on hop-off bus van Barcelona brengt je alle kanten op. Er is een blauwe route, welke je in 2 uur onder andere langs verschillende stranden en de Arc de Triomf brengt. De rode route gaat onder andere langs Tibidabo en Hospital Sant Pau.

🎟️ Boek hier je tickets voor de hop on hop off bus

foodtour bezienswaardigheden in barcelona

41. Foodtour in Barcelona

Barcelona, eigenlijk heel Spanje, staat bekend om het heerlijke eten. Tapas, ook wel Pinxtos genoemd, is één van de specialiteiten. Samen met een gids ga je langs 4 leuke tapasbarretjes. De groepen zijn niet groot, waardoor er een leuke connectie is. In totaal komen er 10 tot 12 hapjes aan te pas en daar horen natuurlijk ook enkele drankjes bij. Leer culinair Barcelona kennen en maak er een leuke herinnering van!

–> Kies hier jouw favoriete foodtour 😊