Kabelbaan naar de Montjuïc

Margreth Door Margreth

Wie naar Barcelona gaat kan niet om de Montjuïc heen. Niet alleen is het een belangrijk deel van de skyline van de zonovergoten stad, het is ook een bezienswaardigheid op zich.☀️🌴 Je kan met het openbaar vervoer de berg op gaan en zelfs wandelend, voor de mensen die wel houden van een uitdaging. Toch is de leukste manier de kabelbaan naar de Montjuïc!

De kabelbanen van Barcelona


uitzicht kabelbaan montjuic barcelona.JPG
Uitzicht vanaf de kabelbaan naar de Montjuïc © Wegwijsnaar.nl

Tickets kabelbaan Montjuïc

De Montjuïc is met zijn 173 meter de hoogste heuvel van Barcelona. Het is een belangrijk deel van de stad en echt een aanrader om naar boven te gaan. Niet alleen heb je vanaf hier een prachtig uitzicht over Barcelona en de Middellandse Zee, maar er zijn ook verschillende bezienswaardigheden. De leukste manier om naar boven te gaan is met de kabelbaan!

🎟️ Retourticket voor de kabelbaan naar Montjuïc | Bestel hier
🎟️ Enkele reis van de kabelbaan naar Montjuïc | Bestel hier
🎟️ Retourticket kabelbaan vanaf het strand naar de Montjuïc | Bestel hier

Wat kun je zien op de Montjuïc?

Kasteel van Montjuïc

Op de top van de berg staat het kasteel van Montjuïc, in het Spaans ‘Castell de Montjuïc’ genoemd. Het is een historisch fort op de Montjuïc, dat stamt uit de 17e eeuw. Het kasteel heeft in de loop der eeuwen diverse functies gehad. Zo heeft het een militaire functie gehad, maar heeft het ook als gevangenis gediend. Dit kasteel is tegenwoordig niet meer in gebruik. Toch is het zeker een bezoekje waard, vanaf dit kasteel heb je namelijk een adembenemend uitzicht over Barcelona.🤩

🎟️ Privérondleiding door het kasteel & kabelbaan van Montjuïc | Boek hier

Uitkijkpunt Mirador del Migdia en terras la Caseta del Migdia

Halverwege de Montjuïc zit Mirador del Migdia, dit is een prachtig uitzichtpunt over Barcelona. Naast dit uitkijkpunt vind je het terras La Caseta del Migdia. Dit is een klein barretje met een vrij simpele kaart en lage prijzen, maar ook met het beste uitzicht van de stad. Je kunt hier heerlijk zitten en onder het genot van een lekker drankje of hapje genieten van het uitzicht over Barcelona.

Tip! Dit uitkijkpunt is dé perfecte plek om de zonsondergang te bekijken.☀️

Vuurtoren van Montjuïc

Aan de voet van de Montjuïc staat de historische vuurtoren, Far de Montjuïc. Het is een schilderachtige en rustige plek onderaan de berg, een welkome afwisseling op het drukke stadsleven in Barcelona. Dit is één van de minder bekende bezienswaardigheden rond de Montjuïc, maar zeker een bezoek waard.

Tuinen Jardins del Mirador en uitkijkpunt Mirador de l’Alcalde

Op Montjuïc liggen ook vele tuinen, perfect om een wandeling te maken. Je vindt hier veel groen en diverse prachtige bloemen. Binnen deze tuinen ligt ook weer een uitkijkpunt, namelijk Mirador de l’Alcalde. Vanaf dit uitkijkpunt heb je ook een prachtig uitzicht over Barcelona, de haven van de stad en de Middellandse Zee.

Tip! Ben je een liefhebber van cactussen? Dan is de Jardins de Mossèn Costa i Llobera een aanrader! Hier vindt je ruim 800 verschillende soorten cactussen en is nog vrij onbekend bij het grote publiek.🌵

montjuic
© Wegwijsnaar.nl

De haltes van de kabelbaan naar de Montjuïc

De kabelbaan op Montjuïc heeft in totaal 3 haltes en deze zijn onderling verbonden met 2 kabelbanen. Bij elke halte heb je de gelegenheid om uit te stappen en de omgeving op eigen tempo te verkennen. Of je nu kiest voor de volledige rit met de kabelbaan of besluit op elke stop de tijd te nemen voor bezienswaardigheden en het bewonderen van het uitzicht, de keuze is aan jou!

Tip: je kunt op de kaart klikken om het in Google Maps te bekijken.

plattegrond van de haltes van de kabelbanen van de montjuic
© Wegwijsnaar.nl

Parc de Montjuïc Station:
Het Parc de Montjuïc Station fungeert als het startpunt van de kabelbaan en ligt aan de voet van de Montjuïc-heuvel, in de nabijheid van gerenommeerde musea zoals de Fundació Miró en de olympische zwembaden. Tip! De hop-on hop-off bus van Barcelona heeft een stop bij dit station!😊

Miramar Station:
De tweede halte op de route bevindt zich op de helft van de Montjuïc-heuvel. Het Miramar Station biedt de mogelijkheid om uit te stappen en te genieten van een panoramisch uitzicht op Barcelona, de haven en de Middellandse Zee. Een uitkijkpunt en daarnaast een terras staan tot je beschikking, perfect om foto’s te maken en van het adembenemende uitzicht te genieten! 😍 📸

Castell de Montjuïc Station:
De eindhalte van de kabelbaan is het Castell de Montjuïc Station, gelegen bij het kasteel van Montjuïc. Hier kun je uitstappen en een bezoek brengen aan dit historische fort. Vanaf het kasteel geniet je van een spectaculair uitzicht over de stad en de omringende gebieden.

Daarnaast heb je nog 2 stations voor een kabelbaan die vanaf het strand komt. Daar vertellen we verderop in dit artikel meer over 🙂

Tip! Vlakbij deze halte heb je een klein barretje, Caseta del Migdia. De kaart is vrij simpel, maar dit is het terras van Barcelona met het beste uitzicht!🤩

Transbordador Aeri del Port – kabelbaan vanaf de haven

Het is ook mogelijk om de Montjuïc met een andere kabelbaan te ‘beklimmen’. Het startpunt van deze kabelbaan is de Miramar toren, deze toren dien je dus eerst op te gaan voordat je in de kabelbaan kunt. Deze toren is al een belevenis op zich! Deze kabelbaan is ideaal als je vanaf het strand de Montjuïc wil bezoeken. Of natuurlijk andersom: als je in de buurt van de Montjuïc verblijft en direct naar het strand toe wil.

kabelbaan haven barcelona montjuic
De toren naar de kabelbaan ©Wegwijsnaar.nl
kabelbaan haven barcelona montjuic
©Wegwijsnaar.nl

Handig om te weten! De Miramar-toren heeft een lift en is dus ook goed toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn of met kinderen naar Barcelona bezoeken.

De rit in de kabelbaan is spectaculair en er is genoeg te zien.🤩 Je hebt uitzicht over heel Barcelona en kunt vanuit de kabelbaan onder andere de Sagrada Familia, de Torre Glòries en de gehele haven zien liggen. Als je de kabelbaan vanaf het strand naar de Montjuïc neemt kom je uit bij de halte Miramar. Je kunt vanaf hier naar de halte Parc de Montjuïc Station lopen. Vanaf daar kun je de kabelbaan pakken naar Castell de Montjuïc Station om het kasteel te bezoeken.

kabelbaan naar de montjuic barcelona
Spectaculair uitzicht vanuit de kabelbaan ©Wegwijsnaar.nl

We raden je aan om vooraf tickets te kopen. Het kan hier enorm druk zijn en zo sla je de lange rij voor de kaartjes over.😊 De Miramar toren ligt vlakbij het strand van Barceloneta, dit is de precieze opstaplocatie. Je komt boven uit bij Plaça de l’Armada, dit is de locatie van de bovenste halte. Vanaf hier kan je de Montjuïc gaan verkennen!

🎟️ Retourticket voor de kabelbaan strand ⇄ Montjuïc | Boek hier
🎟️ Enkele reis kabelbaan strand ⇄ Montjuïc | Boek hier

Veelgestelde vragen over de kabelbaan naar Montjuïc

Wat zijn de openingstijden van de kabelbaan?

De reguliere kabelbaan naar de Montjuïc is dagelijks geopend.
Januari en februari: 10 – 18 uur
Maart-mei: 10- 19 uur
Juni-september: 10 – 21 uur
Oktober: 10 – 19 uur
November en december: 10 – 18 uur

De kabelbaan vanaf de haven, is dagelijks geopend.
Januari en februari: 11 – 17.30 uur
Maart – mei: 10.30 – 19 uur
Juni – 11 september: 10.30 – 20 uur
12 september – oktober: 10.30 – 19 uur
November – december: 11 – 17.30

Hoe kom je bij de kabelbaan?

Er zijn verschillende manieren om de beginhalte van de reguliere kabelbaan naar de Montjuïc te bereiken. Eén optie is met de metro van Barcelona. De metro stopt namelijk onderaan het kabeltreintje, deze halte heet ‘Paral-lel’ en is te bereiken met metrolijnen L2 en L3. Een andere optie is door middel van de hop on hop off bus naar de kabelbaan te gaan. Deze bus stopt namelijk ook onderaan de Montjuïc, bij Plaça d’Espanya.😊

Hoelang duurt het ritje met de kabelbaan?

De totale rit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Dat is vanaf Parc de Montjuïc station tot aan de halte bij het kasteel.