Hola Barcelona Travel Card: zo bespaar je geld in Barcelona

Margreth Door Margreth

Je gaat naar het zonnige Barcelona, maar je wilt niet het hele openbaar vervoer uit je hoofd leren. Dat snappen wij helemaal!😉 Met de Hola Barcelona Travel Card stap je uit voor de deur van Casa Mila, reis je moeiteloos naar de leukste hotels van Barcelona én bespaar je (vaak) ook nog eens flink.🤑 Perfect! Hoe zo’n kaart nou precies werkt leggen wij graag aan je uit.

Hola Barcelona Travel Card


Bestel hier de Hola Barcelona Travel Card

Als jij onbezorgd door Barcelona wilt reizen dan kan de Hola Barcelona Card zeker niet ontbreken! Geen gedoe met kaartjes kopen, je hoeft niet het hele openbaar vervoer van de stad uit te pluizen en je kan zo vaak in- en uitstappen als je zelf wilt. Daarnaast kun je zelf kiezen hoelang je het ticket wilt gebruiken: van 2 tot 5 hele dagen.

🎟️ Hola Barcelona Travel Card | Bestel hier

Twee andere handige en leuke tips voor Barcelona zijn de boottocht Golondrinas én de Gaudí-bundel, waarmee je de Sagrada Familia en het Park Güell kan bezoeken.

🎟️ Boottocht in Barcelona | Reserveer hier
🎟️ Gaudí bundel | Bestel hier

Wat is de Hola Barcelona Travel Card?

De Hola Barcelona Travel Card is een kaart waarmee je onbeperkt kunt reizen met het openbaar vervoer in heel Barcelona. Met deze kaart kun je gebruik maken van vrijwel alle vormen van openbaar vervoer in Barcelona. Van de metro tot de tram, de bus en zelfs sommige treinen – de stadstrein en regionale trein.🚂 🚃 🚌

De Hola Barcelona Travel Card is ontzettend handig. Je hoeft namelijk helemaal niets meer uit te zoeken omtrent tickets voor het openbaar vervoer in Barcelona en de verschillende soorten OV in de stad. Je kunt gewoon onbeperkt overal in- en uitchecken met één en dezelfde kaart. De Travel Card zorgt er dus voor dat je onbezorgd kunt reizen met het OV door heel Barcelona, om zoveel mogelijk van de stad te kunnen zien tegen zo laag mogelijke kosten.🤩

Ook (gratis) met de kabelbaan naar de Montjuïc

Je kunt de Hola Barcelona Travel Card ook gebruik voor alle kabelbanen naar en op de Montjuïc. Je kunt dus meteen in de gondel stappen, zonder eerst nog uit te zoeken welke tickets je hiervoor nodig hebt. Wil je op een later moment nog een keer te kabelbaan in? Geen probleem, dit kan zo vaak als je wilt zolang de kaart geldig is. Perfect, er zijn namelijk veel leuke bezienswaardigheden op de Montjuïc.

Al met al scheelt zo’n kaart je dus een hoop geld! 🤑 Je betaalt één keer een bedrag voor de pas en vervolgens hoef je nergens meer losse kaartjes te kopen. Zeker als je meerdere keren gebruik wilt maken van de kabelbaan is dit echt een must! De kaart haal je er dus al snel uit, maar is daarnaast ook erg fijn en gemakkelijk om te gebruiken.

Voor hoeveel dagen kun je zo’n Travel Card gebruiken?

Wanneer je een Hola Barcelona Travel Card aan gaat schaffen kan je zelf een geldigheidsduur kiezen. Dit is dus afhankelijk van het aantal dagen dat je in Barcelona bent en van plan bent gebruik te gaan maken van het openbaar vervoer en de kabelbaan naar de Montjuïc. Je kunt kiezen voor een kaart met een geldigheid van 48, 72, 96 of 120 uur. Je dient de geldigheid van tevoren te kiezen, deze kun je achteraf dus niet meer wijzigen.

Waar kun je je Hola Barcelona Travel Card ophalen?

De Hola Barcelona Travel Card kan je gemakkelijk online bestellen. Het is aan te raden om dit te doen voordat je naar Barcelona komt. Het handigst (en voordeligst) is het namelijk om je Travel Card direct op het vliegveld van Barcelona af te halen.

Zodra je je Travel Card hebt besteld krijg je een superduidelijke mail met instructies.📩 In deze mail staat precies uitgelegd hoe en waar je de kaart kunt afhalen. Je kunt je Travel Card afhalen bij de automaten van TMB (Transports Metropolitans de Barcelona) op een metrostation.

Het is dus het meest handig om dit direct te doen bij de metro op de luchthaven. Zo kan jij direct met de kaart naar Barcelona afreizen. Op de automaat kies je voor de optie ‘online ophalen’, vervolgens typ je het nummer in dat in je mail vermeld staat en hierna wordt jouw persoonlijke kaart voor je geprint.

Het afhalen van je Travel Card wijst eigenlijk helemaal voor zich en is echt zo gedaan!😊 Je bespaart jezelf de moeite om eerst uit te zoeken hoe je aan tickets voor het OV kunt komen en welke tickets je moet hebben. Je kunt meteen de metro van Barcelona naar de stad instappen, wel zo fijn na een paar uur in het vliegtuig te hebben gezeten!🛬

Tip! Ook als je niet met het vliegveld naar Barcelona gaat, is de Travel Card een aanrader. Je kan de kaart gemakkelijk ophalen bij een ander metrostation in de stad.

Is de Hola Barcelona Travel Card z’n geld waard?

Ik kan me voorstellen dat je twijfelt of deze travelcard wel echt z’n geld waard is. De meeste toeristen halen de kosten van hun Travel Card er makkelijk uit. Maar om je te laten zien hoe de kosten van de Travel Card zich verhouden ten opzichte van het kopen van losse tickets, hebben we hieronder een voorbeeld voor je naast elkaar gezet voor een Travel Card van 72 uur:

Zonder Hola Barcelona Travel CardMet Hola Barcelona Travel Card
Vervoer van en naar het vliegveld
met de metro
€10,30Inbegrepen
OV voor 3 dagen€30,60 (4 losse tickets per dag)Inbegrepen
Kabelbaan Montjuïc€16 – retourtjeInbegrepen
Totaal:€56,90€31,24

In dit voorbeeld is de Hola Barcelona Travel Card echt veel voordeliger dan het kopen van losse tickets. Het is het geld dus dubbel en dwars waard 🤑 Los van het verschil in prijs brengt de kaart natuurlijk ook een hoop gemak en een aanzienlijke tijdsbesparing met zich mee. Je hoeft niet aan de gang met losse tickets kopen en iedere keer aansluiten bij de ticketmachines.

Wist je dat kinderen tot 4 jaar gratis reizen in Barcelona? Je hebt geen kaartje voor hun nodig.
🎟️ Bestel hier je Barcelona Travel Card.

Kan ik deze pas ook gebruiken om van het vliegveld naar het centrum te gaan?

Ja! Het is ook mogelijk om je Travel Card te gebruiken om vanaf het vliegveld naar het centrum van Barcelona te reizen. Sterker nog, dit is een echte aanrader! 🤩 Je dient hiervoor uiteraard wel eerst je Travel Card af te halen. Hierna kun je met de metro naar het centrum reizen. Je kunt dus eigenlijk direct vanuit het vliegtuig doorlopen naar de metro, je Travel Card bij de automaat ophalen en deze direct gebruiken voor de rit naar het centrum toe.

Wat zit niet inbegrepen bij de pas?

Bijna alle vormen van openbaar vervoer in Barcelona is inbegrepen bij de Hola Barcelona Travel Card, maar er zijn enkele uitzonderingen.

Zo is de hop on hop off bus van Barcelona niet inbegrepen. Niet zo gek eigenlijk, het is geen ‘standaard’ vorm van openbaar vervoer. Voor de hop on hop off bus dien je een apart kaartje te kopen. Met dit kaartje kun je 1 of 2 hele dagen gebruik maken van de hop on hop off bus en zo vaak als je wil in- en uitstappen.
🎟️ Tickets voor de hop on hop off bus van Barcelona

De Aerobus rijdt tussen het vliegveld en het centrum van Barcelona, maar zit niet inbegrepen bij de kaart. Naast de metro is dit een ideaal vervoersmiddel! Het is goedkoop, de bus rijdt regelmatig en het werkt heel simpel! Besluit je na dit artikel toch geen Travel card aan te schaffen? Dan raden we je wél aan een ticket voor de Aerobus aan te schaffen voor het vervoer van- en naar het vliegveld van Barcelona.
🎟️ Ticket voor de Aerobus

Daarnaast kan je niet met de Travel Card naar andere steden in de buurt. Alleen de regionale en stadstrein valt onder de kaart.

Tip: bestel alvast je tickets