Hop on hop off bus Barcelona

Eline Door Eline

Barcelona is een prachtige stad met ontzettend veel bezienswaardigheden. Om Barcelona op een makkelijke manier te kunnen bezichtigen is het namelijk super praktisch om met een hop on hop off bus te reizen. Het is een dubbeldekker die langs de grootste bezienswaardigheden in Barcelona rijdt. Super handig! Je kunt bij elke stop in- en uitstappen en dit zo vaak doen als je wilt op de dag dat je ticket geldig is 😊

Een bijkomend voordeel: je hoeft geen gebruik te maken van de ondergrondse metro van Barcelona of ver te wandelen. Met een hop on hop off bus reis je door Barcelona terwijl je ook nog eens ontzettend veel ziet onderweg. Win win-situatie dus!🙂

Tip! Een andere leuke manier om Barcelona te ontdekken is tijdens een fietstour! Bij de fietstour van Baja Bikes ga je samen met een Nederlandse gids langs de leukste bezienswaardigheden van de stad.🚲


hop on hop off bus tour barcelona

Tickets voor de hop on hop off bus in Barcelona

Wij raden altijd aan om je tickets via Tiqets te bestellen. Dit is een betrouwbare Nederlandse website. Tickets kopen gaat heel makkelijk en je krijgt ze digitaal via de mail. Als je kort van tevoren je ticket wil ruilen of annuleren is dat geen probleem.
Voor kinderen t/m 12 jaar zijn er goedkopere tickets. Ook mensen van 65 jaar en ouder krijgen korting.

🎟️ Tickets voor de hop on hop off bus (1 of 2 dagen) | Bestel hier
🎟️ Tickets voor de hop on hop off bus + Park Güell | Bestel hier
🎟️ Tickets voor de hop on hop off bus + Sagrada Familia | Bestel hier

Heeft de hop on hop off bus meerdere routes?

Ja, de hop on hop off bus van Barcelona heeft meerdere routes. Je kunt met je tickets van alle routes gebruik maken. Je kunt de hele route meerijden of bij een halte uitstappen waar jij wil. Ook kun je halverwege een route op een andere route opstappen.😉Er zijn 3 routes, namelijk de blauwe route, de rode route en de groene route. Wat het verschil is tussen de routes lees je hier onder.👇

De blauwe route

De blauwe route rijdt langs alle top bezienswaardigheden van Barcelona, zoals de prachtige Sagrada Familia en het magische Park Güell. En natuurlijk, voor de voetbalfans onder ons… Camp Nou!⚽ Deze route is dus perfect als je voor een eerste keer in Barcelona bent of als je een van deze bezienswaardigheden wil bezoeken. Je pakt vanaf je hotel dan gewoon de hop on hop off bus en stapt uit waar jij wil.🙂

Langs de blauwe route kom je echter ook andere interessante bezienswaardigheden tegen, zoals de prachtige wijk Eixample. Daarnaast zou je de wijk Gràcia kunnen ontdekken, bekend om zijn levendige sfeer, smalle straatjes en gezellige pleinen. Dit zijn een aantal van de leukste wijken van Barcelona!

🎟️ Boek hier alvast je tickets voor de Hop on hop off bus in Barcelona

hop on hop off bus barcelona

De rode route

Met de rode route kom je langs iconische bezienswaardigheden, maar ook culturele hoogtepunten.😍De route komt langs het gezellige Passeig de Gràcia, waar onder andere Casa Batlló en Casa Milà zitten. Vervolgens brengt de route je naar Plaça Catalunya, het bruisende centrale plein van Barcelona, en naar Plaça d’Espanya, waar je het indrukwekkende Nationaal Kunstmuseum van Catalonië (MNAC) kunt bewonderen. Deze route brengt je ook omhoog, waar je kan genieten van een panoramisch uitzicht vanaf Montjuïc.

Tip! Er zijn allerlei leuke dingen te doen op de Montjuïc, waaronder het Paleis en Kasteel van de Montjuïc.

De groene route

De groene route is alleen in de zomer beschikbaar. Je gaat van het Olympisch dorp naar het Parc del Fòrum, waarbij je langs de stranden van Barcelona rijdt.☀️Vanaf hier kan je ook de kabelbaan vanaf het strand naar de Montjuïc pakken.
Hier kun je langs verschillende plekken uitstappen en genieten van het zand tussen je tenen.⛱️

hop on hop off barcelona

Hoe werkt de hop on hop off bus in Barcelona?

Je koopt online een ticket voor de bus en vervolgens kan je onbeperkt in- en uitstappen, zolang het ticket geldig is. De busroutes rijden tussen verschillende delen van Barcelona, waaronder de historische binnenstad, het strandgebied en de verschillende wijken van Barcelona. Er is ook een audiogids beschikbaar, waardoor je nog meer over de stad te weten komt.

Met verschillende ticketopties beschikbaar, zoals tickets voor één dag of meerdere dagen, kunnen bezoekers de hop-on-hop-off bus aanpassen aan hun eigen reisplannen en voorkeuren. Kortom, de hop-on-hop-off bus is een ideale manier om de hoogtepunten van Barcelona te ontdekken.

Plattegrond van de hop on hop off bus in Barcelona

Hier onder zie je de plattegrond van de hop on hop off bus in Barcelona. Zoals je ziet zijn er meerdere routes en bereik je met de bus het hele centrum van Barcelona en zelfs wat daarbuiten. Je kan dus ook met één ticket gebruik maken van alle routes in Barcelona.

plattegrond hop on hop off bus

Langs welke bezienswaardigheden rijdt de hop on hop off bus in Barcelona?

Je rijdt langs de volgende bezienswaardigheden met de bus:
Casa Batlló
Casa Milà – La Pedrera
Poble Espanyol
Museu Nacional d’Art de Catalunya
Fundació Joan Miró
Kabelbaan van Montjuïc
Monument Colom een
Museu d’Història de Catalunya
Sagrada Familia
Recinte Modernista de Sant Pau
Park Güell
Camp Nou
Parc Zoològic Barcelona
Plaça de Catalunya

Je komt met de hop on hop off bus langs veel mooie bezienswaardigheden, waaronder de prachtige bouwwerken van Gaudí 😍

Mijn persoonlijke tip

Naar mijn idee is de bus niet alleen heel erg leuk, maar ook heel erg handig om door Barcelona te reizen. Barcelona is een grote stad. Als jij van Placa de Catalunya naar Park Guëll wil reizen kun je gewoon de hop on hop off bus pakken. Je hebt door de hele stad door opstappunten en je mag van elke route gebruik maken met het ticket wat je koopt. Je kunt dus gewoon op- en afstappen waar je wil. Scheelt je weer wat metrotickets én een heel eind slenteren door de stad 😊

Zo kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijk de hop on hop off bus naar de haven pakken om vervolgens met de kabelbaan naar de Montjuïc te gaan óf instappen bij de boottocht Las Golondrinas.😍 (uitstappen bij halte Port Vell).

barcelona tickets

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt de route van de hop-on hop-off bus van Barcelona?

De blauwe en de rode route duren afzonderlijk van elkaar 2 uur, in totaal ben je dus 4 uur bezig. De groene route is alleen beschikbaar in de zomer en deze duurt ongeveer 40 minuten.

Wat zijn de tijden van de bus?

Ieder halfuur vertrekt er een bus en dagelijks rijden ze van 9 tot 19 uur. Perfect, zo hoef je dus nooit lang te wachten!
🎟️Koop hier alvast een ticket voor de bus

Is de hop-on hop-off bus van Barcelona leuk met kinderen?

Jazeker! Alleen al zo’n dubbeldekker is een favoriet bij kinderen, maar daarnaast hoef je ook niet lange stukken te lopen. Lekker om je heen kijken, samen genieten van Barcelona en zonder zere voeten de stad ontdekken.

Tip: bestel alvast je tickets