Van vliegveld Barcelona naar het centrum

Suuz Door Suuz

¡Hola! Welkom in Barcelona!☀️ De stad met slechts één vliegveld, maar wel één met een hele goede verbinding naar het centrum. In het centrum wachten prachtige gebieden zoals El Gòtic, El Born, Raval, en Barceloneta op je. Om het zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken hebben we de verschillende opties voor je uitgezocht, met onze favoriet bovenaan 😊

Van vliegveld Barcelona naar het centrum


Vliegveld van Barcelona

Het vliegveld van Barcelona ligt zuidelijk van de stad, 18 kilometer verderop bij het plaatsje El Prat del Llobregat. Het is de één na grootste luchthaven van Spanje en in 2022 reisde er maar liefst 41.639.622 mensen via dit vliegveld! 😯 De afkorting is BCN en er zijn twee terminals. Tussen deze twee terminals gaat een gratis bus, genaamd BusTransit T1-T2. Hou rekening met een reistijd van ongeveer een halfuur.

Terminal 1 is de grootste van het vliegveld en hier zitten veel winkels en eetgelegenheden. In terminal 2 heb je ook alles wat je nodig hebt, maar deze is zeker ouder en kleiner. Kijk goed om je heen in de aankomsthal van het vliegveld van Barcelona. Hier staat namelijk ‘het dikke paard’, een kunstwerk van de kunstenaar Fernando Botero.😉

Onze aanrader – de Aerobús

Wat ons betreft is de Aerobus de makkelijkste optie om van het vliegveld van Barcelona naar het centrum te reizen. Daarbij komt ook nog eens dat de Aerobús goed betaalbaar is, waardoor je meer budget overhoudt om de leukste bezienswaardigheden in Barcelona te bewonderen. In slechts 35 minuten sta je vanaf Barcelona Airport El Prat in het centrum van de stad. Je hoeft niet uit te zoeken welke route je moet nemen en je portemonnee is ook niet leeg aan het einde van de rit, je hoeft alleen maar te gaan zitten 🤩

Handig om te weten! De bussen zijn te herkennen aan hun blauwe kleur. Er is meer dan genoeg ruimte voor bagage en kinderwagens, waardoor dit ook een goede optie is als je met kinderen naar Barcelona gaat.😊

Deze shuttlebusdienst verbindt Terminal 1 en Terminal 2 van de luchthaven met prominente locaties in Barcelona, zoals Plaça de Catalunya en Plaça d’Espanya. De bus vertrekt iedere 5 tot 10 minuten en rijdt 24/7 – wat een service!🤩 Hou er wel rekening mee dat de bus ‘s nachts ‘slechts’ iedere 20 minuten vertrekt. Opstappen doe je bij de busterminal van het vliegveld. Reis je van het centrum naar het vliegveld, dan kan je opstappen op Plaça de Espana, Plaça Catalunya en de bushalte bij Sepúlveda-Urgell.

Let op! De Aerobús heeft twee lijnen, de A1 en de A2. A1 reist van en naar terminal 1 op het vliegveld, A2 reist van en naar terminal 2 op het vliegveld.

🎟️ –> Boek hier je ticket voor de Aerobus

Tickets voor de Aerobús

Een kaartje kopen voor de Aerobús is heel gemakkelijk. Op het vliegveld van Barcelona staan automaten bij beide terminals, je kan ook een ticket kopen bij de buschauffeur en op Plaça Catalunya. Wil je geen stress hebben en het nóg makkelijker maken? Koop dan alvast online een ticket. Scheelt zoeken op het vliegveld, je kan na de vlucht in één keer plaatsnemen in de bus en genieten van je citytrip.

Tip! Bestel direct een retourtje, dat is goedkoper dan twee enkele tickets.💰

🎟️Aerobús ticket | Koop hier
🎟️Aerobús bundel – inclusief Sagrada Familia, Park Guëll & audiogids | Bestel hier
🎟️Combiticket Aerobús, audiogids Barcelona & Travel Card | Bestel hier

Trein (Renfe R2 Nord)

Een andere voordelige optie is de Renfe R2 Nord-trein. De trein vertrekt vanaf het treinstation in terminal 2 van het vliegveld en komt langs verschillende stations in Barcelona. Onder andere Sants, Passeig de Gràcia (waar o.a. Casa Battló en Casa Mila zijn gelegen) en El Clot vallen onder de route.

De treinreis is snel, gemakkelijk en je hebt nooit last van files. Een enkeltje kost €5 en de tickets kan je gemakkelijk kopen op de treinstations. In ongeveer 30 minuten sta je in het centrum van Barcelona. Tickets kan je kopen bij de kaartautomaten op de treinstations. Het is een populaire optie onder reizigers!

Tip! Zorg dat je vooraf je reis naar het centrum van Barcelona hebt uitgezocht, zodat je zo snel mogelijk de Sagrada Familia en Park Güell kan bezoeken.🌴

Met de metro van het vliegveld naar Barcelona

Het metronetwerk van Barcelona is uitgebreid en zeer goed. Je reist gemakkelijk door de stad, maar er is ook een lijn die je van en naar de luchthaven brengt. De metrolijn L9 Sud verbindt het centrum met zowel terminal 1 als terminal 2 van het vliegveld.

Bij de kaartenautomaat van de metrostations kan je een speciaal ticket kopen, namelijk Bitllet Aeroport. Deze kost ongeveer €5 en is daarmee een voordelige optie. Het enige nadeel is dat je een vrij lange reistijd hebt, je bent al snel een uur onderweg. Daarnaast kan het vrij druk zijn en dat is niet altijd ideaal als je met bagage reist. Het is wel weer mogelijk om over te stappen, zodat je uitkomt bij een metrostation vlakbij jouw hotel in Barcelona.

Tip! Je kan er ook voor kiezen om de Hola Barcelona-card aan te schaffen. Dit is een travelcard voor de stad en hiermee kan je gebruik maken van al het openbaar vervoer in Barcelona – inclusief van en naar het vliegveld met de metro!😊
🎟️ Hola Barcelona Travel Card | Bestel hier

Met de taxi van het vliegveld naar het centrum

Heb jij geen zin om je zorgen te maken over routes, tickets en de juiste aansluitingen? Dan is de taxi een goed idee. Buiten de aankomsthallen van beide terminals staan de chauffeurs al op je te wachten om je naar het centrum van Barcelona te brengen. Alle taxi’s zijn geel met zwart en brengen je in een kleine 25 minuten het stadscentrum, het is de snelste optie.

Er hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan al dat comfort.🤑 Je bent minimaal €25 kwijt, maar in de avonden, nachten en op feestdagen kan de prijs nog veel hoger zijn. Daarnaast kunnen ze extra vragen voor bagage. Zorg dat je vooraf een duidelijke afspraak maakt!

Privétransfer

Om het helemaal luxe te maken kan je ook kiezen voor een privétransfer. Er zijn talloze bedrijven in Barcelona die je graag naar en van het vliegveld komen halen. Dit kan een handige optie zijn als je met veel bagage reist, met een grotere groep naar Barcelona gaat of gewoon liever gaat voor gemak.

Als jij aangeeft met welk vliegtuig je reist, dan staan zij buiten op je te wachten. Het enige wat jij hoeft te doen is instappen en ontspannen. Van een normale auto tot een hele touringcar, de opties zijn eindeloos. Er hangt een prijskaartje aan, €50 is nog maar het begin.💸

Wist je dat er ook veel hotels in Barcelona zijn die een airport-shuttleservice aanbieden? Zo stap jij direct voor de receptie van je hotel uit.

🎟️ Privétransfer van het vliegveld naar Barcelona centrum | Boek hier

Autoverhuur bij het vliegveld van Barcelona

Er zijn bij het vliegveld van Barcelona verschillende autoverhuurbedrijven. Je kan de auto bij aankomst ophalen en direct zelf op pad gaan. Het is een handige optie als je alle vrijheid wilt hebben, maar ook als je een (kleine) roadtrip wilt gaan doen. Zorg wel dat je voor een hotel met parkeergelegenheid hebt in Barcelona of net buiten Barcelona verblijft. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat de binnenstad grotendeels autovrij is 🚗🚫

Veelgestelde vragen

Hoe kom je in de nacht van het vliegveld van Barcelona naar het centrum?

Ook in de nacht kom je makkelijk van het vliegveld naar het centrum, namelijk met de bussen N16, N17 en N18. Vanaf terminal 1 en terminal 2 vertrekt er iedere 20 minuten een bus. Voor de actuele dienstregelen kan je deze website checken. Kaartjes kan je kopen bij de buschauffeur.

Tip: bestel alvast je tickets