Valencia Tourist Card – Bespaar geld in Valencia

Suuz Door Suuz

Valencia zit boordevol bezienswaardigheden, musea en leuke restaurants. Het liefste wil je natuurlijk alles zien! Om genoeg geld over te houden voor de overheerlijke tapas, is de Valencia Tourist Card dus echt een aanrader. Hiermee heb je leuke kortingen én zelfs gratis toegang tot 20 bezienswaardigheden in Valencia. Wil jij weten of deze toeristenkaart ook een goede deal is voor jou? Lees dan ons artikel!

Valencia Tourist Card – Bespaar geld in Valencia


Bestel alvast de Valencia Tourist Card

Ga jij op stedentrip naar Valencia en wil je er alles uit halen? Dan is de Valencia Tourist Card echt een goede tip! Je hebt kortingen, gratis toegang tot 20 bezienswaardigheden én je kan onbeperkt gebruik maken van het openbaar vervoer van Valencia. En dat allemaal maar met één pasje! Bestel de kaart vooraf, dan kan je er direct al na het vliegen naar Valencia al gebruik van maken.

🎟️ Valencia Tourist Card | Bestel hier

Nog twee leuke tips voor Valencia zijn de Iglesia de San Nicolás en de hop on hop off bus van Valencia.

🎟️ Entreeticket voor de San Nicolás kerk | Bestel hier
🎟️ Hop on hop off bus Valencia | Bestel hier

Tip! Download hier de gids voor een compleet overzicht van alle kortingen.

Wat is de Valencia Tourist Card?

De Valencia Tourist Card is een officiële pas waarmee je onbeperkt toegang hebt tot het openbaar vervoer in Valencia en korting krijgt op tal van attracties, musea, restaurants en winkels. Met deze kaart bespaar je tijd en geld tijdens je bezoek aan Valencia. Je kan zo onbeperkt reizen met de metro in Valencia, zelfs het ritje vanaf het vliegveld naar het centrum valt hieronder. Ideaal!

Tip! Download de app van de Valencia Tourist Card om altijd de actuele informatie bij de hand te hebben en om eenvoudig kortingen te activeren 🙂

Daarnaast krijg je ook een plattegrond van Valencia, zodat je gemakkelijk een leuke route kan uitstippelen. Wat misschien nog wel het leukste is, is dat je ook twee tapas & drankjes krijgt bij de geselecteerde restaurants.

🍽️ Charcuteria Amparo
🍽️ Salazonarte
🍽️ Destino Puerto
🍽️ A tu Gusto
🍽️ La Cuadra
🍽️ Cafetaria El Corte Inglés

Let op! Je kan de twee tapas & drankjes bij één restaurant afnemen, het is niet mogelijk om het te verdelen in twee restaurants.

Voordelen van de Valencia Tourist Card

Laten we de voordelen even op een rijtje zetten!

Je hebt gratis toegang tot meer dan 20 musea en monumenten in Valencia. Daaronder valt de beroemde Lonja de la Seda, Museo Municipal de Ciencias Naturales en het Museo de Bellas Artes.

Daarnaast heb je ook onbeperkt toegang tot het OV van Valencia. Gratis reizen met de bus, metro, tram en zelfs sommige treinen. De zones A, B, C en D vallen onder de Valencia Tourist Card, dus dit zijn alle zones van het openbaar vervoer in Valencia. Daarnaast horen ook de metrolijnen 3 & 5 naar en van het vliegveld hier bij.

Zone A is het stadscentrum en de stranden van Valencia, waar zich ook de meeste toeristische attracties bevinden.
Zone B omvat het gebied rondom zone A en omvat ook de luchthaven van Valencia en gebieden die verder weg liggen van het stadscentrum.
Zone C is voornamelijk het gebied van de luchthaven.
Zone D valt grotendeels buiten Valencia.

Ook heb je tot 50% kortingen op diverse attracties, restaurants, winkels en zelfs rondleidingen! Daarnaast heb je vaak voorrang, dus je kan de lange wachtrijen soms skippen! Hieronder valt ook Ciutat de les Artes i les Ciencias. Bij dit hypermoderne complex zitten allerlei verschillende bezienswaardigheden en activiteiten bij elkaar. Echt een dikke aanrader als je naar Valencia gaat!

Let op! De toeristenkaart van Valencia is echt heel handig, want je hoeft je ook niet in te lezen op het soms moeilijke ov-systeem van de stad. Er hoeft geen studie aan vooraf te gaan welke tickets het beste zijn, jij hebt een alles in één met deze stadskaart! 🤩

valencia toerist card

Voor hoeveel dagen kun je de Valencia Tourist Card gebruiken?

De Valencia Tourist Card is verkrijgbaar in drie varianten: 24 uur, 48 uur en 72 uur. Je kunt de kaart online kopen. Dat is ideaal, dan kan je er direct gebruik van maken als je aankomt in Valencia.
In verhouding is de kaart voor één dag de duurste optie. De meest voordelige opties zijn dus 48 uur en 72 uur. Voor een klein bedrag extra heb je zo ook nog één of twee dagen extra veel voordeel!

🎟️ Bestel hier alvast de toeristenkaart voor Valencia

Hoe kan je de kaart activeren?

Als je de Valencia Tourist Card aanschaft, dan krijg je een smartphoneticket. Dit is niet het officiële ticket, maar deze heb je wel nodig om die te krijgen. Je activeert de kaart bij één van de inwisselpunten in de stad. Onze tip is om dit direct op het vliegveld van Valencia te doen, dan kan je daarna gelijk gebruik maken met het ritje van de luchthaven van Valencia naar het centrum 🙂

Er is een toeristenkantoor op het vliegveld – een Spaanse VVV. Daarnaast is er ook een online inwisselpunt en die is de hele dag geopend. Die digital kiosk is te vinden in de aankomst terminal, tegenover de autoverhuurbedrijven.

Daarnaast zijn er meerdere punten in de stad. Alle toeristenbureaus van Valencia zijn van 10 tot 18 geopend om je te helpen en ook op het stadshuis van Valencia kan je terecht om de Valencia Tourist Card in te ruilen. Er is nog een digital kiosk bij Station Valencia Joaquín Sorolla. Ook die is 24/7 geopend, er is ook een kiosk met medewerkers en die is geopend van 7 tot 22 uur.

Let op! De kaart wordt vervolgens geactiveerd op het moment dat je voor de eerste keer gebruik maakt van het openbaar vervoer. Dan gaat ook je termijn in. Check je dus om 8 uur ‘s ochtends in, dan is dat ook je eindtijd van de kaart.

Is de Valencia Tourist Card het waard?

Of de Valencia Tourist Card het waard is, hangt af van je reisplannen en budget. Als je van plan bent om veel musea te bezoeken, te reizen met het OV en gebruik te maken van kortingen, dan kan de kaart je veel geld besparen! 🤑

We hebben twee voorbeelden voor je uitgewerkt.
Stel dat je 3 dagen in Valencia verblijft en de volgende bezienswaardigheden wilt bekijken:

Met Valencia Tourist CardZonder Valencia Tourist Card
Bioparc Zoo15% korting – 24,55€28,90
IVAMInbegrepen€5
Hop on hop off bus€19€24
3 dagen onbeperkt OVInbegrepen€20
Totaal:€68,55€77,90

In het geval van de kaart voor 2 dagen en deze bezienswaardigheden hebben we dit voorbeeldje voor je gemaakt:

Met Valencia Tourist CardZonder Valencia Tourist Card
Kathedraal van ValenciaInbegrepen€8
Oceanogràfic Valencia10% korting – €33,39€37,10
ZijdemuseumInbegrepen€9
2 dagen onbeperkt OVInbegrepen€20
Totaal:€58,39€74,10

Musea en bezienswaardigheden met gratis toegang of korting

Ciudad de las Artes y las Ciencias – 15% korting
– Kathedraal van Valencia – gratis toegang
– Torres de Quart en Serranos – gratis toegang
– Museo de Bellas Artes – gratis toegang
Oceanogràfic – 50% korting
– Hemisfèric – 50% korting
– Bioparc Valencia – 50% korting
– Mercado Central – 10% korting
– El Corte Inglés – 10% korting

… en nog veel meer! Bekijk op deze link en dan onder het kopje ‘extra informatie’ voor alle bezienswaardigheden die onder de kaart vallen.

Ook leuk! Je hebt ook 50% korting op een rondleiding bij CV Valencia, de voetbalclub van de stad. Het is echt een aanrader! 😊 ⚽️

Veelgestelde vragen

Vanaf wanneer is de kaart geactiveerd?

De kaart is geactiveerd vanaf het moment dat je deze voor het eerst gebruikt bij een museum, monument of OV. Meestal is dit bij het openbaar vervoer in Valencia, aangezien de route van het vliegveld naar het centrum hier ook onder valt.
🎟️ Bestel hier de Valencia Tourist Card

Hoe gebruik ik de kaart in de metro?

Houd de kaart bij de lezer bij de toegangspoortjes om toegang te krijgen tot de metro. Het is echt zo simpel als het klinkt, net zoals een Nederlandse OV-kaart.

Tip: bestel alvast je tickets