Auto huren op Madeira

Margreth Door Margreth

Madeira is een prachtig eiland en de beste manier om alles te ontdekken is door een auto te huren. Zo kom je op de mooiste plekjes en ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer. Toch is het altijd even zoeken waar je het beste een auto kan huren, de opties zijn eindeloos. Geen zorgen, wij hebben de beste twee verhuurbedrijven voor je uitgezocht!😊

Tip! In het centrum van Funchal is een huurauto niet altijd handig, maar dan kan je met de hop-on hop-off bus van Funchal. Werkt makkelijk en het is ook nog eens leuk!😊

Auto huren op Madeira


autorijden op madeira

Waarom het aan te raden is om een auto te huren op Madeira

Madeira is niet een gigantisch groot eiland, maar er is wel ontzettend veel te zien. Op zich is het OV prima geregeld, met name in de wat grotere steden. Echter zijn de wat meer afgelegen plekken en de natuur op Madeira juist hetgeen wat Madeira zo speciaal maakt. Door een auto te huren ben je heel flexibel en kan je overal heen wanneer je wil. Je ziet op deze manier ook veel meer van Madeira. Op Madeira zijn veel uitkijkpunten langs de wegen te vinden, de mooiste zitten in de bergen. Als je met een huurauto Madeira ontdekt, kan je overal rustig stoppen en genieten van de prachtige landschappen.😍

Waar kun je het beste een auto huren voor Madeira?

Het is natuurlijk altijd van groot belang om een betrouwbare website te gebruiken wanneer je een auto gaat huren. Dit geldt ook voor het huren van een auto op Madeira. Op het vliegveld van Funchal zijn verschillende aanbieders om een auto te huren, maar deze bedrijven zijn lang niet allemaal aan te raden.

Wij raden aan om te kiezen voor een betrouwbare autoverhuurder zoals Sunny Cars en gebruik te maken van hun diensten bij het boeken van een huurauto. Sunny Cars is een vertrouwde vergelijkingssite die diverse voordelen biedt. Ze zijn volledig transparant over de kosten en bieden altijd een uitgebreide verzekeringsdekking, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over extra kosten ter plaatse.

Het is dan ook niet verrassend dat Sunny Cars wordt aanbevolen door de ANWB. Bovendien is het handig om te weten dat je bij Sunny Cars tot kort voor aankomst wijzigingen in je boeking kunt aanbrengen. Of het nu gaat om het kiezen van een ander type auto, het toevoegen van extra opties of het aanpassen van het aantal huurdagen, je kunt deze wijzigingen nog tot 4 uur voorafgaand aan de start van de huurperiode van de auto doorvoeren.
🚗 Huur hier een auto bij Sunny Cars op Madeira

Een alternatieve betrouwbare vergelijkingssite is EasyTerra. Op EasyTerra worden verschillende gerenommeerde autoverhuurbedrijven met elkaar vergeleken. Bij EasyTerra heb je zelf de keuze om al dan niet een verzekering af te sluiten. Als je kiest voor de ‘Worry Free’-optie, ben je verzekerd van het feit dat je geen extra kosten meer hoeft te betalen voor een verzekering en wordt je eigen risico volledig afgedekt.
🚗 Huur hier een auto bij EasyTerra op Madeira

Let op! Zowel bij het huren via Sunny Cars als via EasyTerra kan het heel soms zijn dat je ter plaatse de vraag krijgt voor het afsluiten van een (aanvullende) verzekering. Zelfs als je dit al hebt geregeld. Ga in dit geval niet in op dit aanbod, hoe overtuigende de medewerker van het verhuurbedrijf ook is.

Wat voor soort auto kun je het beste huren?

Op Madeira is er een ruime keuze aan verschillende soorten auto’s te huur, variërend van kleine, basisauto’s tot grote 4WD voertuigen. Over het algemeen is een kleine auto voldoende voor het verkennen van Madeira. Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de auto voldoende ruimte biedt voor al je bagage, vooral voor de rit van en naar het vliegveld.

Het kan handig zijn om op Madeira te kiezen voor een automaat in plaats van een handgeschakelde auto. Er zijn veel hellingen en steile weggetjes met veel bochten. Het blijft een bergachtig (en prachtig!) eiland. Zeker voor de minder ervaren bestuurder kan het spannend zijn, maar het is wel goed te doen. Daarom is een automaat zeker wel een aanrader als je niet veel ervaring hebt met bergachtig terrein.

Rij onder een waterval door op Madeira (Cascata dos Anjos)

Wanneer je met de huurauto Madeira gaat verkennen is er één unieke ervaring die je echt niet mag missen. Bij het plaatsje Cascata dos Anjos, in het zuiden van het eiland, kun je onder een waterval doorrijden! Deze waterval bevindt zich langs de oude weg tussen São Vicente en Porto Moniz, een route die bekend staat om zijn prachtige landschappen en spectaculaire uitzichten.🤩

De waterval stroomt over een rotswand boven de weg, waardoor het lijkt alsof je onder een gordijn van water rijdt. Er is als het ware een ‘tunnel van water’ gevormd. Het geluid van het neerstortende water en de nevel die van de waterval afkomt zorgen echt voor een onvergetelijke ervaring.
📍 Dit is de exacte locatie

auto huren op madeira waterval op de weg
Cascata dos Anjos

Hoeveel kost het huren van een auto op Madeira (ongeveer)?

Het huren van een auto op Madeira kost uiteraard niet altijd hetzelfde. Zo is het type auto van invloed op de prijs per dag, maar het kan ook een groot verschil maken in welke periode je de auto wil huren.

Over het algemeen liggen de dagelijkse huurprijzen inclusief verzekering als volgt: voor een kleine auto rond €60, voor een middelgrote auto ongeveer €75, en voor een grote auto kan dit oplopen tot zo’n €100 per dag in de zomer. In de winter dalen de prijzen aanzienlijk, met dagelijkse tarieven van ongeveer €35 voor een kleine auto, €40 voor een middelgrote auto en ook €40 voor een grote auto. In de lente en herfst vallen de prijzen ergens tussen de zomer- en winterprijzen.

Het is echter belangrijk op te merken dat dit gemiddelde prijzen zijn en dat de tarieven kunnen variëren tussen verschillende verhuurbedrijven. Over het algemeen blijkt Sunny Cars vaak voordelig te zijn, omdat zij standaard een volledige dekking bieden bij hun tarieven. Dit zorgt vaak voor de meest gunstige prijs, vooral als je bedenkt dat het inhuren van een auto zonder de juiste dekking extra kosten met zich mee kan brengen.

auto huren op madeira

Wat heb je nodig voor autohuur op Madeira?

Een vereiste voor het huren van een auto op Madeira is het gebruik van een creditcard. Belangrijk is dat deze creditcard op naam staat van de hoofdbestuurder; zonder een dergelijke creditcard is het helaas niet mogelijk om een auto te huren. Echter, het is wel toegestaan om extra bestuurders toe te voegen bij het huren van een auto. Het huurcontract moet dus op naam staan van de ‘hoofdbestuurder’, tevens degene van wie de creditcard is. Let er ook op dat er voldoende bestedingsruimte beschikbaar is op de creditcard, omdat de meeste verhuurmaatschappijen een bepaald bedrag blokkeren als borg voor de auto.

Het spreekt waarschijnlijk erg voor zich, maar zonder geldig rijbewijs kun je uiteraard geen auto huren. Voor het huren van een auto op Madeira heb je geen internationaal rijbewijs nodig, je Nederlandse rijbewijs is voldoende.

🚗 Auto huren bij Sunny Cars | Bekijk hier de mogelijkheden en prijzen
🚗 Auto huren bij EasyTerra | Bekijk hier de mogelijkheden en prijzen

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Madeira?

In principe kun je vanaf 18 jaar een auto huren op Madeira. Wel is het zo dat er voor jonge bestuurders een toeslag wordt berekend. Deze toeslag verschilt per leeftijd, maar geldt tot en met een leeftijd van 24 jaar. Zodra je dus 25 jaar of ouder bent, kun je zonder toeslag een auto huren op Madeira. Sommige autoverhuurbedrijven rekenen ook een toeslag voor bestuurders boven de 65 jaar.

Tip! In het Portugees lijken de woorden diesel en benzine erg op elkaar. Gasolina is benzine en gasóleo is diesel. Zorg er dus voor dat je niet per ongeluk de verkeerde brandstof tankt in jouw huurauto!⛽

Autorijden op Madeira

Autorijden op Madeira kan is een avontuurlijke ervaring op zich! De kronkelende bergwegen en adembenemende landschappen zijn heel wat anders dan je in Nederland gewend bent. Madeira staat bekend om de soms uitdagende rijomstandigheden. Mist in de bergen, koeien die spontaan de weg oversteken – het kan hier allemaal.😉

De wegen kunnen soms zeer steil zijn, dus het is belangrijk dat je je prettig voelt bij het rijden door de bergen. Los hiervan zijn de wegen op Madeira over het algemeen zeer goed onderhouden. Hierdoor wordt het rijden op Madeira veel prettiger en gemakkelijker. Het is wel aan te raden om extra voorzichtig te zijn en de verkeersregels te volgen, vooral op smalle bergweggetjes met zo nu en dan tegenliggers.

🔹 Madeira staat bekend om een uitgebreid netwerk van tunnels. In totaal zijn er meer dan 150 tunnels! Deze tunnels gaan door ca. 100 kilometer bergachtig terrein. Túnel do Faial Cortado is 3,2 kilometer lang en daarmee de langste tunnel van Madeira.

🔹 Sommige wegen op Madeira behoren tot de steilste ter wereld!! Er zijn zelfs hellingen tot 45%.

🔹 Op Madeira kunnen de weersomstandigheden snel veranderen. Terwijl je rondrijdt, kunt je op één dag zonnige kustplaatsen, mistige bossen en bergpassages boven de wolken ervaren.

Parkeren op Madeira

Over het algemeen is parkeren op Madeira prima te doen. Er is bijna overal voldoende parkeerplaats en je hoeft lang niet overal te betalen om te parkeren. Een uitzondering hierop kan de hoofdstad Funchal zijn. Hier is het vaak best druk en hierdoor kan het lastig zijn om een goede parkeerplaats te vinden. Ook bij populaire toeristische plekken kan het vinden van een parkeerplaats een beetje in de buurt soms een uitdaging zijn. Op de rustigere plekken en in de kleinere plaatsjes is er echter ruim voldoende plek om te parkeren.