Hop on hop off bus in Funchal – Madeira

Margreth Door Margreth

Eén van de meest handige manieren om Funchal te ontdekken is met de hop-on hop-off bus. Ja, het is ook vrij toeristisch, maar het heeft ook veel voordelen. Daarnaast heeft deze bus niet één route, maar 3! De stad zelf, de omgeving van Funchal én Cabo Girão kan worden bereikt met één ticket. Hoe handig! 😉

Tip! In Funchal is de hop-on hop-off bus een aanrader, maar om de rest van het eiland te ontdekken kan je het beste met een auto gaan. Een auto huren op Madeira is dan ook een aanrader!🚗

Hop on hop off bus in Funchal


hop on hop off bus Funchal

Tickets voor de hop on hop off bus van Funchal

Sightseeing is nog nooit zo gemakkelijk geweest met een hop on hop off bus. Je stapt in en uit waar je maar wilt en hoe vaak je maar wilt, de haltes zijn voor de deur van de bezienswaardigheden en je hebt geen zere voeten aan het einde van de dag. Perfect! Deze bus beperkt zich niet alleen tot het centrum van Funchal, maar je kan ook de omgeving en de skywalk van Madeira bezoeken. Kortom, het is een topdeal!🤩

🎟️ Ticket voor de hop-on hop-off bus van Funchal | Bestel hier

Wil je nog meer van Madeira zien? Dit zijn nog twee handige tips!

🎟️ Dagtour met de hoogtepunten van Madeira | Boek hier
🎟️ Dagtour met een 4×4 over Madeira | Boek hier

Waarom kiezen voor de hop on hop off bus van Funchal?

De hop on hop off bus vind je in veel verschillende steden. Zo ook in Funchal, de hoofdstad van het eiland Madeira. Door middel van de hop on hop off bus kan je gemakkelijk en op een leuke manier alle bezienswaardigheden in de stad zien en bezoeken. Ook als je zelf een huurauto hebt kan de hop on hop off bus een goede keuze zijn.

De hop on hop off bus brengt je niet alleen bij de bezienswaardigheden, maar onderweg vertelt de audiogids je ook van alles over Funchal en het eiland Madeira.😊 Je kunt dus veel meer te weten over Funchal dan wanneer je zelf met de auto rijdt. De audiogids is ook in het Nederlands beschikbaar.

Ook heeft de hop on hop off bus als groot voordeel dat hij vlak bij de belangrijkste bezienswaardigheden stopt. Met de huurauto is het vaak even zoeken naar een geschikte parkeerplaats en moet je vaak ook nog een stuk lopen.

Ben je met kinderen op Madeira? Zij zullen helemaal hun ogen uitkijken in de hop on hop off bus van Funchal!🤩 Deze bus maakt de ritjes naar de bezienswaardigheden toe voor kinderen al een heel avontuur, ook zorgt de bus ervoor dat je kinderen niet ver hoeven te lopen en toch veel van Funchal te zien krijgen en te weten komen. Kortom, de hop-on hop-off bus is een heel goede keuze als je het maximale uit je bezoek aan Funchal wil halen!

Hoe werkt de hop on hop off bus in Funchal?

Je koopt eenmalig een ticket voor de bus en vervolgens kan je zo vaak als je wil in- en uitstappen. Bij de hop on hop off bus in Funchal koop je een ticket voor de duur van 48 uur. Je kunt hiermee dus 2 dagen lang gebruik maken van de bus. Uniek aan de hop on hop off bus in Funchal is het feit dat er eigenlijk 3 verschillende routes zijn. Met je ticket krijg je toegang tot alle 3 de routes, die je dus verspreid over 2 dagen kunt gaan afleggen. Ook beperken deze routes zich niet tot Funchal alleen. Je ziet dus veel meer van Madeira dan alleen de hoofdstad Funchal.😍

🎟️ Bestel hier alvast je ticket voor de hop on hop off bus van Funchal

Welke routes zijn er precies en welke bezienswaardigheden liggen op de routes?

Zoals gezegd zijn er dus 3 verschillende routes van de hop on hop off bus in Funchal. Hieronder lichten we alle routes kort toe.

De bus in Funchal

Deze route wordt ook wel de stadsroute genoemd. De route richt zich op de belangrijkste bezienswaardigheden en attracties binnen Funchal zelf, zoals historische pleinen, kerken, musea en markten. De bussen op deze route vertrekken om de 45 minuten. Over de gehele rondrit doe je zo’n anderhalf uur, als je niet uitstapt. Onderweg ga je onder andere deze bezienswaardigheden zien:

Het Sé Kathedraal is een prachtige Gotische kathedraal uit de 15e eeuw. Het is één van de oudste kerken op Madeira en staat bekend om zijn indrukwekkende architectuur en religieuze kunstwerken.

Een traditionele boerenmarkt in hartje Funchal is Mercado dos Lavradores. De lokale boeren en vissers verkopen hier hun verse en handgemaakte producten.🐟

In de Botanische tuinen van Funchal stap je in een groene oase met een uitgebreide collectie inheemse en exotische planten en bloemen. Hier kun je even helemaal tot rust komen tijdens een wandeling en ondertussen genieten van spectaculaire uitzichten over Funchal.

De schilderachtige kustboulevard van Funchal Avenida do Mar vormt een promenade langs de oceaan. Je kunt hier lekker eten bij een van de restaurants, wat drinken bij de cafés en er zijn verschillende uitkijkpunten over de oceaan. Tip! Hier kun je ook genieten van een prachtige zonsondergang.😍

hop on hop off bus funchal

Câmara de Lobos rondrit

Deze rondrit wordt ook wel de westelijke route genoemd. De bus brengt je van Funchal richting het westen van Madeira. Hier kun je genieten van prachtige uitzichten op de Atlantische Oceaan, indrukwekkende kliffen en charmante dorpjes. De bussen op deze route vertrekken ook om de 45 minuten. Over de gehele rondrit doe je ook ongeveer anderhalf uur. Populaire stops op deze route zijn:

Câmara de Lobos, een schilderachtig vissersdorpje aan de zuidkust van Madeira. Het dorpje is bekend vanwege de talloze kleurrijke vissersboten, traditionele architectuur en de levendige haven. Wist je dat dit één van de lievelingsplekken van Winston Churchill was?

Het leuke stadje Ribeira Brava, gelegen aan de zuidwestkust van Madeira. Ribeira Brava ligt echt midden tussen het groen en de bergen. In het stadje zelf vind je een sfeervol dorpscentrum met historische gebouwen en gezellige pleintjes.

Cabo Girão rondrit

De derde route van de hop-on hop-off bus van Funchal brengt je naar Cabo Girão. Dit één van de hoogste kliffen ter wereld. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de oceaan en de omgeving. Er is zelfs een glazen uitkijkplatform waar je op kunt staan!😍 Het glazen platform staat ook wel bekend als de skywalk en is één van de meest bekende en populaire plekken van heel Madeira.

Goed om te weten! Halte 14 op de routes 1 en 2 is het startpunt van route 3. Op deze manier kun je de routes dus eenvoudig ‘aan elkaar koppelen’.