Groepsreis naar Madeira

Suuz Door Suuz

Een groepsreis naar Madeira is echt een aanrader! Er staan leuke activiteiten op de planning, al het vervoer is geregeld en de Nederlandse gids weet de beste plekjes. Hoe goed klinkt dat?!😜 Daarnaast heb je allerlei leuke reisgenoten om mee op pad te gaan. Lees in dit artikel of deze groepsreis aansluit bij jouw wensen!

Tip! Wil je zonder groepsreis naar Madeira? Dan is het handig om een auto te huren op Madeira en een leuk hotel in Funchal te zoeken!


Dit maakt Madeira een mooi eiland om naartoe te gaan

Waar moeten we beginnen? De prachtige natuur, de mooie wandelpaden, de gezellige stad Funchal en de idyllische dorpjes – Madeira is een geweldig eiland om naar toe te gaan. Je hebt hier heerlijk weer en een mild klimaat. Geen extreme hitte, wel voldoende zonuren.☀️ In een paar uur tijd vlieg je vanaf Amsterdam naar een bijna tropische plek.

Het barst van de leuke bezienswaardigheden op Madeira en ook voor de avontuurlijke reiziger is hier genoeg te doen. Canyoning op Madeira is heel populair, net zoals een toboggan run. Dolfijnen en walvissen spotten – do we need to say more?!😉Niet voor niks wordt Madeira ook wel het Hawaii van Europa genoemd!

De groepsreis naar Madeira in het kort

-Inclusief retourvlucht vanaf Amsterdam (met handbagage)
-Transfers en excursies met een bus
-Enthousiaste reisleiding – Nederlandssprekend
-7 overnachtingen in Alto Lido of Enotel Magnolia
-Halfpension – 7 dagen ontbijt en diner in buffetvorm
-Leuke excursies naar Monte, west-Madeira en oost-Madeira
-Voldoende vrije tijd voor ontspanning en eigen invulling

🎟️Lees hier meer over de groepsreis naar Madeira

Wist je dat je deze reis ook kan verlengen met 4 dagen? Als 8 dagen Madeira te kort is voor jou, dan raden we zeker aan om voor de optie van 12 dagen te gaan!

Waarom een groepsreis naar Madeira leuk en fijn is

Een groepsreis naar Madeira is niet alleen leuk, maar ook buitengewoon praktisch. Alles wordt voor je geregeld, van accommodatie tot activiteiten, waardoor je je nergens zorgen over hoeft te maken. Daarnaast ontmoet je ook gelijkgestemde reizigers. Dat is perfect voor soloreizigers, maar ook groepen en stellen die het leuk vinden om anderen te ontmoeten.

Een van de grootste voordelen van een groepsreis is de aanwezigheid van een enthousiaste gids. Deze lokale expert deelt leuke informatie over Madeira die je anders misschien zou missen – zogeheten insider tips. Van de geschiedenis en cultuur tot de beste lokale restaurants, je komt zo achter de beste plekjes!🤩 Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het plannen van je dagen; alles wordt voor je georganiseerd. Zo ben je verzekerd van het zien van alle hoogtepunten, zoals de mooiste watervallen van Madeira!

Powered by GetYourGuide

Programma van de groepsreis

Dag 1: Aankomst op Madeira

Vandaag ga je met het vliegtuig naar Madeira, je landt vlakbij de hoofdstad van het eiland, Funchal. Bij aankomst staat er een transfer voor je klaar om je naar het hotel in Funchal te brengen. Je hebt de tijd om even lekker bij te komen en te settelen. Wandel over de boulevard of neem even een kijkje in het historische centrum van de stad. In de avond schuif je aan in het buffetrestaurant van het hotel, waar je gelijk de andere reizigers kan leren kennen.😊

Dag 2: Verkenning van Funchal

Het is tijd om de omgeving te ontdekken! Funchal is een leuke stad en er is genoeg te beleven. Zo zijn er gezellige markten, leuke straatjes en mooie gebouwen. Het Sé kathedraal is leuk om van binnen te bekijken en in de middag kan je een bezoek brengen aan het oude wijnhuis. Dat is echt een aanrader, aangezien Madeira bekend staat om z’n heerlijke wijnen!🍷

Tip! Er is ook een hop-on hop-off bus in Funchal, perfect om de stad te ontdekken tijdens de groepsreis op Madeira!
🎟️Boek hier een ticket voor de bus van Funchal

Dag 3: Eira do Serrado & Monte

Vandaag staan de prachtige uitzichtpunten van Madeira op de planning. Eerst maak je een stop bij Pico dos Barcelos, waar je het mooiste uitzicht over Funchal en de oceaan hebt! Vergeet geen camera, dit is echt een mega fotogenieke plek!📸 Vervolgens ga je door naar Eira do Serrado – een uitzichtpunt op 1095 meter hoogte. Je hebt hier een uniek uitzicht op Curral das Freiras, ook wel bekend als de Nonnenvallei.

De route die je vandaag rijdt is prachtig.😍 Midden door de bergen en de groene natuur ga je naar het dorpje Monte. Er zijn hier mooie huizen, de Monte Palace Tropical Garden én je kan er voor kiezen om naar beneden te sleeën met een toboggan. In 10 minuten leg je 2 kilometer af en sta je weer in Funchal! Na een volle ochtend heb je de tijd weer aan jezelf.

Dag 4: West-Madeira

Het is tijd om wat verder van ‘huis’ te gaan, vandaag ga je naar een aantal grote highlights van Madeira! De eerste stop is in het pittoreske Cãmara do Lobos en vanaf hier ga je naar Cabo Girão – de hoogste klif van Europa. Durf jij de skywalk te bewandelen?😉

Na al deze adrenaline rij je via een eveneens prachtige route naar Porto Moniz. Dit dorpje zit aan de westkust van Madeira en staat bekend om de natuurlijke zwembaden. Dit zijn de mooiste van heel Madeira! Vergeet vandaag zeker niet je badkleding, want je wilt hier sowieso een duik nemen.👙

Dag 5: Vrije dag of optionele excursie

Vandaag kan je tijdens de groepsreis op Madeira zelf kiezen waar je behoefte aan hebt. Ontspannen bij het zwembad van het hotel, een dagje Funchal of op excursie!

Ga je een dagje Funchal in? Dan kan je naar de botanische tuin met één van de kabelbanen van Madeira. In Monte heb je een botanische tuin, maar daar kan je nóg een kabelbaan naar boven nemen en ook die botanische tuin ontdekken. Daarnaast is het ook leuk om naar de haven van Funchal te gaan, vanaf daar kan je ook de vele walvissen en dolfijnen bij Madeira spotten.🐬

Voor de wandelliefhebbers onder ons is er vandaag een optionele wandelexcursie. Samen met een professionele gids ga je de Ribeiro Frio-Portela wandeling maken – dit is één van de bekendste levada wandelingen op Madeira!

Dag 6: Oost-Madeira

Save the best for last, dag 6 zit vol met hoogtepunten!🤩 Je gaat naar Pico do Arieiro, de op één na hoogste berg van Madeira. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Vervolgens gaat de route door naar Santana, een klein dorpje met authentieke huisjes. Hier maak je kennis met de cultuur van Madeira. De lokale bevolking leeft hier nog helemaal volgens de tradities van het eiland.

Dit is niet het enige dorpje dat je vandaag gaat bezoeken. Ook Porto da Cruz en Machico staan op de planning. Vervolgens gaat de route door naar Ponta de São Lourenço. Dit is het meest oostelijke puntje van het eiland en een heel bijzonder landschap. Het staat in contrast met de rest van het eiland, hier is het uitgestrekt en bijna buitenaards. Je kan hier heerlijk wandelen!😊

Dag 7: Vrije dag

Op de laatste dag van de groepsreis op Madeira kan je zelf uitkiezen wat je gaat doen. De kleine straatjes van Funchal ontdekken, genieten van het lekkere weer of juist een leuke activiteit! Zo kan je een canyoning tour gaan maken of een fietstocht met Baja Bikes te maken. Natuurlijk kan je ook lekker ontspannen op het terras of bij het zwembad!😊

Dag 8: Vertrek vanuit Madeira

Helaas is het tijd om afscheid te nemen van Madeira en de andere reizigers. Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht naar huis, boordevol herinneringen aan een onvergetelijke groepsreis op Madeira.😍

🎟️Lees hier meer over de groepsreis naar Madeira

Verblijf tijdens de groepsreis op Madeira

Hotel voor groepsreis Madeira

Hotel Alto Lido

Hotel Alto Lido biedt een comfortabel en gastvrij verblijf in Funchal. Met ruime kamers, moderne voorzieningen en een prachtig uitzicht op zee, is dit hotel de perfecte plek voor je verblijf op Madeira. Gasten kunnen genieten van de goede faciliteiten van het hotel. Zo is er een heerlijk buitenzwembad, een fitnessruimte en zelfs een spa! In het restaurant is er een buffet met lokale en internationale gerechten, voor ieder wat wils.

Dit hotel krijgt een goede 9 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen

Hotel Funchal

Enotel Magnolia

Dit is een modern en luxe hotel, aan de kust van Funchal. De inrichting is van alle gemakken voorzien en enorm stijlvol. Er is een heerlijk zwembad buiten en ook een verwarmd binnenbad. Daarnaast is er een goed uitgeruste fitnessruimte. Je kan hier heerlijk eten in de 2 restaurants en voor een drankje kan je terecht in de gezellige bar. Het team is super en de service uitstekend! Kortom, dit is een heerlijke plek als je op groepsreis naar Madeira gaat.

Dit hotel krijgt een goede 8.8 op Booking.com
–> Bekijk hier beschikbare kamers en prijzen