Colosseum in Rome bezoeken

Het Colosseum is samen met Vaticaanstad hét hoogtepunt van Rome. Je wil het Colosseum dus zeker bezoeken. In dit artikel delen we waarom het leuk is om het Colosseum te bezoeken, wat je daar kunt zien en waar je het beste tickets kunt kopen 😊

Colosseum in Rome bezoeken


hop on hop off bus rome

Waar koop ik tickets voor het Colosseum zodat ik niet in de rij sta?

In Rome moet je eigenlijk wel ‘skip-the-line’ tickets hebben. Anders sta je echt in een lange rij en dat is zonde van je tijd. Als je tickets online alvast koopt voorkom je de wachtrij.

Als je tickets voor het Colosseum bestelt, zijn deze altijd inclusief toegang tot het naastgelegen Forum Romanum en de Palatijnse Heuvel.

Je hebt verschillende opties:

🎟 Los ticket + Forum Romanum + Palatijnse Heuvel | €24 | Bestel hier
🎟 Toeristenkaart (hiermee ben je voordeliger uit) | €82 | Bestel hier
🎟 Colosseum en Forum Romanum met rondleiding | €62 | Bestel hier

Wat is de Rome toeristenkaart? Ga je naast het Colosseum ook andere bezienswaardigheden bezoeken? Dan ben je met een toeristenkaart veel voordeliger uit. Hier onder zie je wat is inbegrepen in de Rome toeristenkaart 👇

Dit is inbegrepen bij de Rome toeristenkaart:

tickets voor het colosseum in Rome

–> Bestel de toeristenkaart hier en bespaar geld in Rome.

Wat is er te zien in het Colosseum?

Het Colosseum is een oud amfitheater. Er konden vroeger 50.000 mensen in! Dat betekent dat het Colosseum net zo groot was als Amsterdam ArenA. Bizar! Je moet bedenken dat het Colosseum bijna 2000 jaar geleden werd gebouwd. Ongelooflijk knap dat ze dit konden in die tijd.

Maar de evenementen die plaatsvonden in het Colosseum waren heftig en triest. Er werden vaak marathons van 100 dagen en nachten gehouden waarbij duizenden wilde dieren en gladiatoren om het leven kwamen. Alles voor het plezier van de keizer en de bezoekers.

De belangrijkste mensen zaten beneden, zodat ze het goed konden zien. Gewone burgers, vrouwen en slaven moesten helemaal bovenin zitten. Toeschouwers konden beslissen over het lot van een gladiator: dood, of leven?

colosseum bezoeken tickets

De vloer van het Colosseum is weggehaald. Je kunt daardoor zien hoe de gangen beneden de vloer eruit zagen. Vroeger lag hier een houten vloer met zand er over heen. Dit gaf de gladiatoren een prettiger ondervloer om op te vechten. Daarnaast zorgde het ervoor dat het bloed niet naar beneden lekte (nasty details 😜).

In de gangen beneden stonden de gladiatoren te wachten die bijna aan de beurt waren om te vechten. Ook werden hier de wilde dieren in kooien gehouden. Denk dan aan neushoorns, olifanten, tijgers en leeuwen.

Let op: Tijdens je bezoek aan het Colosseum kun je met een los ticket niet alles zien ❌ Je hebt dan bijvoorbeeld geen toegang tot de bovenste verdiepingen en geen toegang tot de ondergrondse gangen.

Met een rondleiding kom je wel op alle plekken ✅ Daarnaast krijg je met een rondleiding allerlei interessante verhalen te horen. Bekijk hier beschikbare rondleidingen.

Bereikbaarheid

Het Colosseum is goed te bereiken met het openbaar vervoer 🙂

Je kunt de ondergrondse metro van Rome gebruiken. Je stapt dan uit bij halte Colosseo.

Ook de hop on hop off bus in Rome komt langs het Colosseum. Het is makkelijk, maar ook erg leuk om met een hop on hop off bus door Rome te reizen. Tijdens je ritje zie je namelijk veel van de stad 😊 Lees er hier meer over.

Meer over Rome

– Hop on hop off bus in Rome
– Vaticaanstad bezoeken | tips + tickets
– Sint-Pietersbasiliek bezoeken
– Top bezienswaardigheden in Rome
– Elektrische step huren in Rome
– Leukste hotels in Rome – onze favorieten
– Tip: koop een Vaticaanstad pas <– lees hier waarom
– De metro in Rome