Hop on hop off bus in Rome | Tips, tricks & tickets

Eline Door Eline

Een hop on hop off bus lijkt misschien heel toeristisch (en dat is het ook), maar het is ook heel erg makkelijk. Rome is een grote stad en er is veel te zien. Met een hop on hop off bus in Rome zie je veel van de stad, zonder dat je heel veel hoeft te lopen. Op die manier kun je meer doen en bezienswaardigheden zien op één dag!🙂In dit artikel hebben we alles wat je moet weten verzameld én kan je betrouwbare tickets bestellen.

Wist je dat er ook een Vaticaan Pas voor Rome bestaat? Het is voordelig, handig én een favoriet van ons!😍


hop on hop off bus in Rome

Tickets voor de hop on hop off bus in Rome

Rome is een stad van vele hoogtepunten, je loopt hier dus al snel heel veel kilometers op één dag. Maak het jezelf wat makkelijker en koop een ticket voor de hop-on hop-off bus van Rome. Je kan onbeperkt in- en uitstappen, terwijl je onderweg lekker om je heen kan kijken!

🎟️Ticket voor de hop on hop off bus in Rome | Boek hier

Pak het direct goed aan en bestel ook de tickets voor de leukste bezienswaardigheden van Rome!

🎟️Toeristenkaart van Rome | Bestel hier
🎟️Colosseum, Forum Romanum & Palatijnse Heuvel | Bestel hier

Hoe werkt de hop on hop off bus in Rome?

Het is één van de beste uitvindingen die je in (bijna) iedere grote stad wel tegenkomt, de hop-on hop-off bus! De route gaat langs de belangrijkste bezienswaardigheden en je kan onbeperkt in- en uitstappen. Onderweg heb je vaak nog een audiogids die je van alles vertelt over wat je allemaal ziet. Eigenlijk is het vervoer en gids in één.😉

Vooraf koop je een ticket voor de juiste datum. Een tip van ons! Ga voor een ticket van 48 uur. Deze is in verhouding veel voordeliger en zo heb je genoeg tijd om bij alle haltes uit te stappen.

De hop on hop off bus van Rome rijdt dagelijks, zowel in de zomer als in de winter. De eerste bus vertrekt om 9 uur en vervolgens gaat er iedere 15 á 20 minuten een nieuwe bus van start.

Tip! Als je een paar dagen in Rome bent en echt komt voor de bezienswaardigheden kun je er zelfs voor kiezen om geen ticket voor de benauwde, ondergrondse metro te kopen, maar alleen te reizen met de hop on hop off bus. Onderweg zie je veel meer, kan je mooie foto’s maken en bij mooi weer kan je zelfs nog genieten van het zonnetje. Klinkt goed toch? 😉

Langs welke bezienswaardigheden rijdt de hop on hop off bus in Rome?

De hop on hop off bus rijdt langs de grootste bezienswaardigheden in Rome!😊Je kunt er voor kiezen om uit te stappen om bezienswaardigheden te bekijken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de hele route mee te rijden. De bus doet er ongeveer 1 uur en 40 minuten over om de hele route te rijden. Hier onder een lijstje van de bezienswaardigheden die je met de bus kunt bezoeken:

 1. Het Colosseum
 2. Boog Van Constantijn en van Titus
 3. Basiliek van Maxentius en Tempel van Antoninus en Faustina
 4. Boog van Septimius Severus
 5. Zuil en Markten Van Trajanus
 6. Vittoriano (Monument Van Victor Emanuel II)
 7. Piazza del Campidoglio
 8. Theater Van Marcellus
 9. Santa Maria in Cosmedin
 10. Circus Maximus
 11. Tibereiland
 12. Basiliek Van Santa Maria in Trastevere
 13. Piazza Farnese
 14. Santa Maria della Pace
 15. Piazza Navona
 16. Het Pantheon
 17. Piazza del Popolo
 18. Piazza di Spagna
 19. Trevifontein
 20. Sint-Jan van Lateranen
 21. De Engelenburcht
 22. De Sint Pieter
hop on hop off bus rome

Plattegrond van de hop on hop off bus in Rome

Hieronder zie je een plattegrond van de route en bezienswaardigheden die de hop on hop off bus in Rome rijdt. Je kunt op de kaart klikken voor een grotere versie 🙂

Wist je dat er ook een Hop-on hop-off boot is? De boot over de Tiber vaart langs allerlei bezienswaardigheden door Rome.😊

Op- en afstap plaatsen

Je kunt op- en afstappen waar je wil. Er zijn verschillende haltes waar dat kan. Vanaf deze haltes kan je naar verschillende bezienswaardigheden lopen. Hier onder vind je een lijstje:

 • Halte 1: Largo di Villa Peretti (Termini station)
 • Halte 2: Basiliek van Santa Maria Maggiore
 • Halte 3: Colosseo (het Colosseum)
 • Halte 4: Circo Massimo (circus Maximus)
 • Halte 5: Piazza Venezia
 • Halte 6: Vaticano (het Vaticaan)
 • Halte 7: Piazza di Spagna (Spaanse trappen)
 • Halte 8: Piazza Barberini

Tip! Maak je geen zorgen, je hoeft de haltes niet uit je hoofd te leren. Je krijgt namelijk ook een papieren plattegrond, een handige app én de medewerkers van de bus zullen je ook informeren.😊

De hop on hop off bus met kinderen

Ga je met kinderen naar Rome? Dan is de hop on hop off bus echt een dikke tip! Het scheelt veel wandelen, maar ook stress. Rome is een vrij drukke stad en je moet dus ogen in je achterhoofd hebben om alles in de gaten te houden. Bij deze bus hoef je alleen een fijne plek te vinden en op te letten bij welke halte je uit wilt stappen. Je wordt vaak bijna voor de deur afgezet! Kortom, het is een perfecte optie als je met kinderen Rome gaat bezoeken.😍

Wist je dat kinderen voor een gereduceerd tarief meereizen? Dubbel zo fijn!💰

🎟️Boek hier je ticket voor de hop on hop off bus

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een ticket voor de hop on hop off bus in Rome?

Er zijn verschillende tickets die je kunt boeken. De prijs verschilt afhankelijk van het aantal dagen. Voor kinderen geldt er een gereduceerd tarief en onze tip is om een ticket voor 48 uur te kopen. Deze is in verhouding een stuk goedkoper!
🎟️Bekijk hier de prijzen

Is een hop on hop off bus leuk in de zomer/winter?

Een hop on hop off bus is eigenlijk in elk seizoen leuk. In de zomer hebben ze binnen airconditioning waardoor je wat verkoeling hebt. Ook kun je lekker op het open dag zitten als je wil genieten van de zon.😊In de winter kun je juist binnen plek nemen om even op te warmen, want dan hebben ze verwarming.

Waar kun je betrouwbare tickets voor de hop on hop off bus kopen?

Ik raad altijd aan om je tickets via deze website te bestellen. Dat is een Nederlandse website. Tickets kopen gaat heel makkelijk en je krijgt ze digitaal via de mail.

Meer lezen over Rome?

Leukste wijken in Rome + hoteltips
Vaticaanstad bezoeken | tips + tickets
Sint-Pietersbasiliek bezoeken
Top bezienswaardigheden in Rome
Elektrische step huren in Rome
Leukste hotels in Rome – onze favorieten
– Tip: koop een Vaticaanstad pas <– lees hier waarom
De metro in Rome
Colosseum bezoeken
Fietstour Rome met Nederlandse gids
Zo reis je vanaf het vliegveld naar het centrum van Rome
Het grote stadspark Villa Borghese
Bezoek het Forum Romanum

Tip: bestel alvast je tickets