Home » Rome » Activiteiten Rome » Workshop pasta maken in Rome + dessert en limoncelloWorkshop pasta maken in Rome + dessert en limoncello Door Margreth Naar Rome ga je natuurlijk óók voor het lekkere eten, maar wat nu als je het zelf kan leren? 🍝 Zelf pasta maken in Rome is de perfecte ervaring en souvenir om mee naar huis te nemen. Kneden, koken en eten – het klinkt als een overheerlijke activiteit. 😋 De workshop wordt gegeven door superleuke chefkoks en je kan de activiteit hier direct in ons artikel boeken. Nog meer leuke activiteiten in Rome!– Fietstour met een Nederlandse gids– Bezoek het Vaticaan– Neem een kijkje in het Colosseum Zelf pasta maken in Rome Zo ziet de workshop pasta maken in Rome eruit 3 verschillende soorten pasta maken in Rome Veelgestelde vragen Zo ziet de workshop pasta maken in Rome eruit De workshop vindt plaats in een kookschool in hartje Rome. De chefkoks zijn Giuseppe en Martina, allebei echte pro’s als het gaat om het maken van pasta. 🤩 We begonnen de workshop met een korte introductie en een uitleg over hoe de workshop in zijn werk zou gaan. Meteen was te merken dat Giuseppe en Martina super enthousiast vertelden en ze maakten de uitleg ook echt leuk door op een grappige manier alles te vertellen. Stap voor stap werd het proces van het maken van pasta aan ons uitgelegd. 🎟️ Boek hier direct de workshop pasta maken We begonnen vervolgens met het maken van het deeg. Het maken van het deeg is eigenlijk super eenvoudig, je hebt namelijk alleen bloem, eieren en een beetje zout nodig. Deze ingrediënten mixten we niet zomaar in een kom door elkaar, maar we maakten een ‘kuiltje’ van bloem op het werkblad en in het midden van het kuiltje werden de eieren toegevoegd. Van deze ingrediënten maakten we een grote bal deeg, welke we vervolgens moesten ‘uitrollen’. Het uitrollen deden we in verschillende stappen. Eerst maakten we het deeg met de hand plat, daarna gebruikten we een deegroller om het nog platter te maken en uiteindelijk ging het deeg in de pastamachine om het echt super plat te maken. Hierna was het deeg klaar om de pasta te gaan maken! 🍝 Tip! Schrijf alles op, stap voor stap. Zo kan je thuis ook zelf pasta maken! 😋 Powered by GetYourGuide 3 verschillende soorten pasta maken in Rome Wat heel leuk was, is dat we drie verschillende soorten pasta mochten maken, namelijk: Tortellini zijn kleine ‘buideltjes’ van pastadeeg, met een vulling erin. Voorbeelden van vullingen zijn vlees of kaas. Deze pasta wordt gemaakt door de vulling op een vierkantje deeg te leggen en dit vierkantje daarna diagonaal ‘dicht te vouwen’. Hierna is het belangrijk om de randjes goed aan te drukken, zodat de vulling in het buideltje blijft zitten tijdens het koken. Ravioli lijkt eigenlijk best wel op tortellini. Dit zijn ook buideltjes van pastadeeg met een vulling, alleen zijn ze iets groter. Het verschil is dat ravioli vierkant van vorm is, terwijl tortellini meer rond van vorm is (als een soort kroontjes). Ook zijn er bij ravioli vaak meer gevarieerde vullingen, zoals spinazie/ricotta en mozzarella/tomaat. Fettuccine is een pastasoort die erg populair is in de Romeinse keuken. Dit is eigenlijk een ‘dikkere’ variant van de bekende pastasoort tagliatelle. Voor het maken van fettuccine wordt het pastadeeg dus in repen gesneden. Bij zelf pasta maken in Rome hoort natuurlijk ook pastasaus, maar deze maakten we niet zelf. Dit komt omdat voor veel sauzen een lange bereidingstijd nodig is. Sommige sauzen waren dus al eerder gemaakt door de chefs, ook mochten we kijken hoe een andere saus ter plekke werd bereid door de chef. Toen iedereen klaar was met het maken van zijn/haar pasta, werd de pasta door de chefs zelf bereid. Hierna was het tijd om aan tafel te gaan! Iedereen kon zijn zelfgemaakte pasta’s proeven, met pastasaus naar keuze. Tijdens het eten van de pasta kregen we ook heerlijke wijn, deze wijn was gemaakt van druiven die afkomstig zijn van de wijngaard van de chef. Als je geen alcohol wil/mag drinken, kun je natuurlijk ook gewoon iets anders te drinken krijgen. Na het eten van de pasta kregen we ook nog een toetje. Niet zelf gemaakt, maar zeker niet minder lekker! 😉 Bij het toetje kon je ook nog een glaasje limoncello krijgen. Kortom, veel Italiaanser dan deze workshop kan het niet worden! 😍 Klinkt dat goed?! 🎟️ Boek hier direct de workshop pasta maken Veelgestelde vragen In welke taal wordt de workshop gegeven? Deze workshop wordt in het Engels gegeven. Guiseppe en Martina spreken supergoed Engels, waardoor je alles heel goed kunt volgen. Is dit ook leuk met kinderen? Zeker, deze workshop pasta maken raden wij ook echt aan om met kinderen in Rome te doen. Met name voor wat oudere kinderen (vanaf ongeveer 10 jaar), is dit echt onwijs leuk om te doen. De uitleg is weliswaar in het Engels, maar de chefkoks laten alles ook zien en lopen rond om te helpen, de workshop is dus ook voor kinderen gewoon prima te volgen. 🎟️ Workshop pasta maken | Boek hier Waar vindt de workshop pasta maken plaats? De workshop vindt plaats midden in het centrum van Rome, vlak bij het Piazza Venezia en het Pantheon. Klik hier voor de precieze locatie van de workshop. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons op onze social media kanalen. Op bijvoorbeeld Instagram beantwoorden we vragen en delen we leuke tips. Powered by GetYourGuide