Aquarium van Lissabon (met kabelbaan)

Eline Door Eline

Ben je met kinderen in Lissabon? Of vind je de onderwaterwereld altijd erg interessant? Dan is het een echte aanrader om het aquarium in Lissabon te bezoeken. Het aquarium zelf (Oceanário de Lisboa) is een van de grootste ter wereld!

Een bezoek aan het aquarium is de moeite waard voor jezelf, maar zeker ook voor kinderen. Ze maken hier kennis met de bijzondere onderwaterwereld, maar steken er ook wat van op. Er wordt veel informatie gegeven over bedreigde diersoorten, ons milieu en het klimaat. Het aquarium van Lissabon is ook the place to be op een regenachtige dag. Oceanário de Lisboa bevindt zich namelijk direct naast het overdekte winkelcentrum Vasco da Gama. 

Aquarium Lissabon of Oceanário de Lisboa bezoeken


Tickets voor het aquarium

Er zijn verschillende tickets beschikbaar, afhankelijk van je leeftijd. Je kunt een los ticket kopen of een ticket in combinatie met de kabelbaan. Je betaalt voor een combinatieticket hetzelfde als voor een los ticket. Het is dus erg leuk om je bezoek te combineren met de kabelbaan 🙂

Tickets voor het aquarium
🎟️ Voor volwassenen (13+) | €22 | Bestel hier
🎟️ Voor kinderen: €15 | Bestel hier
🎟️ Voor ouderen (65+) | €17 | Bestel hier
🎟️ In combinatie met de kabelbaan | Zelfde prijs, dus gratis kabelbaan | Bestel hier

Wat maakt het aquarium van Lissabon zo bijzonder?

Oceanário de Lisboa is in meerdere opzichten bijzonder. Het aquarium speelde een belangrijke rol tijdens de Wereldtentoonstelling van 1998 met het thema oceaan. Oceanário de Lisboa is het op één na grootste aquarium van Europa en één van de grootste ter wereld! 

Het aquarium is ook bijzonder vanwege de diverse shows die er worden gegeven, de vele verschillende diersoorten en de ecosystemen. Daarnaast worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd. Je hebt dan zelfs de mogelijkheid om de nacht door te brengen met de haaien van het aquarium. Natuurlijk wel vanachter een veilige glaswand 😉  

Dit ga je zien in het aquarium

Wil je het aquarium in Lissabon bezoeken? Trek hier dan zeker een dag voor uit. Er is voldoende te beleven en te zien in Oceanário de Lisboa. Het vermaak begint eigenlijk al bij de ingang. De kletterende waterval hoor je al van verre. Je bereikt de entree aan de andere kant van het water door het pad van stenen te volgen. Alleen dit is al leuk om te doen!

Tentoonstellingen en educatieve films

Er zijn regelmatig interessante tentoonstellingen over wisselende onderwerpen. Bijvoorbeeld over bedreigde diersoorten, het milieu of het belang van recycling. Ook heeft het aquarium in Lissabon een filmzaal. Hier kun je van prachtige onderwaterbeelden genieten. Deze ruimte is eigenlijk de perfecte voorbereiding op wat je straks écht gaat zien in het aquarium. Ook vlak voor de uitgang vind je een interactieve tentoonstelling over de plastic soep in onze zeeën en oceanen. Ontzettend leuk om de kindjes nog even lekker uit te laten blazen. 

Aquarium en de 4 ecosystemen

Het aquarium zelf is het centrale middelpunt van een ander gebouw. Je kunt helemaal om het enorme bassin heen lopen op verschillende hoogtes. Zo zie je niet alleen de dieren die op de bodem leven, maar ook net onder het wateroppervlak. Ook de 4 verschillende ecosystemen zijn de moeite van het bekijken waard. Hier waan je je eventjes tussen de koraalriffen of aan de ruige kust van de Noord-Atlantische Zee. Je kunt zelfs via een houten brug dwars door een oerwoud lopen. Super leuk voor de kleintjes, maar ook om zelf te doen! Vooral de Japanse watertuin is prachtig en kalmerend.

Buiten verblijf

Naast de bassins binnen is er ook een buitenverblijf met pinguïns en otters 😊

Oceanário de Lisboa

Shop en restaurant

Zelf even lekker bijkomen van al het moois dat je hebt gezien? Dat kan in de enorme souvenirshop van Oceanário de Lisboa. Struin lekker rond en neem zeker een leuk aandenken voor thuis mee. Zoals een knuffeltje van Vasco, de mascotte van het aquarium. In Lissabon drink je natuurlijk ook de lekkerste wijn. Dat kan in de wijnbar. Er is zelfs een restaurant en een ijssalon voor een verfrissende versnapering.   

Het aquarium in Lissabon bezoeken met kinderen?

Ja, zeker doen! Het aquarium in Lissabon is ontzettend leuk voor kinderen. Er zijn diverse interactieve tentoonstellingen waaraan ze deel kunnen nemen. Ze leren hier veel over de bedreigde diersoorten, maar ook over het milieu, de klimaatverandering en de zorg voor Moeder Aarde. De kids worden niet alleen van entree tot uitgang vermaakt, maar leren op een leuke manier ook waardevolle dingen over onze leefomgeving en de onderwaterwereld. 

Dat het aquarium in Lissabon te bereiken is met een kabelbaan maakt het nog spannender. 

lissabon met kinderen aquarium
aquarium lissabon met kinderen

Tip: neem de kabelbaan naar het aquarium van Lissabon

Lissabon heeft allerlei leuke trams en liften. Maar wist je dat Lissabon óók een kabelbaan heeft? Een dagje naar Oceanário de Lisboa wordt extra leuk als je de kabelbaan neemt. De opstapplaats vind je achter het aquarium. Instappen of uitstappen kan ook in Parque das Nações. Je kunt kiezen voor een retourticket of een enkele reis. In de lucht zweef je niet alleen over het water van rivier de Taag, maar heb je ook een fantastisch uitzicht op de Vasco da Gama brug. Voor de kindjes een hele leuke afsluiter van de dag natuurlijk. 

🎟️ Boek hier een combi-ticket voor het aquarium én de kabelbaan
Dit is €22 per volwassene en €15 per kind. Dit is evenveel als een ticket voor het aquarium zelf, eigenlijk krijg je dus een gratis ritje met de kabelbaan 😉

kabelbaan lissabon naar het aquarium
kabelbaan lissabon naar het aquarium

Zo kom je vanuit het centrum van Lissabon naar het aquarium

Het aquarium (Oceanário de Lisboa) vind je aan de oostzijde Lissabon in Parque das Nações. Het is trendy wijk waar vrijwel alle architectuur geïnspireerd is op de maritieme wereld. Het ligt wat verder van het centrum, maar is heel makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Je neemt de tram bij halte Santa Apolonia, maar wat eerder vanuit het stadscentrum kan ook. Vanaf hier reis je naar treinstation Gare do Oriente. 

Hier kun je uitstappen en de laatste 1200 meter wandelen. Ben je wat minder goed ter been? Dan kun je een bus pakken naar de ingang van Oceanário de Lisboa. Pak hiervoor bus 26B of 728. Vanuit Lissabon reis je met het OV in 24 minuten naar de plaats van bestemming. Elke 30 minuten vertrekt er een tram naar het aquarium. Je kunt ook uitstappen in Parque das Nações om vanuit daar de kabelbaan over te nemen 😊  

Tip: bestel alvast je tickets