Lisboa Card Review

Eline Door Eline

Als je een citytrip naar Lissabon boekt wordt vaak aangeraden om de Lisboa Card aan te schaffen. Maar wat is deze kaart precies en is deze z’n geld waard? 🙂 In dit artikel geef ik je mijn review en leg ik uit hoe je er het meeste uithaalt tijdens je citytrip naar Lissabon.

Voorjaarskorting: speciaal voor bezoekers van onze website hebben we een persoonlijke kortingscode voor de Lisboa Card. De code is ‘WEGWIJSLISB8‘ en geeft je 10% korting op tickets 😍 Deze code is geldig t/m 30 april 2024.
Je kunt de code invullen bij het bestellen van je tickets. Bestel hier je Lisboa Card met korting.

Lisboa Card


Is de Lisboa Card het geld waard?

Is de Lisboa Card het geld waard?

Het antwoord is eenvoudig. Ja! Een dikke ja! 😊
Ik denk dat ik niet eerder een stadskaart heb gebruikt die zo’n geweldige waarde bood. De kaart is het zeker waard om Lissabon mee te bezoeken.

– Ten eerste is de kaart al ontzettend fijn omdat het gemakkelijk is. Je hoeft namelijk niet overal een kaartje aan de kassa te kopen, dat bespaart je al veel tijd.
– Daarnaast bezoek je sneller toffe bezienswaardigheden die je anders voorbij zou gaan. Bezienswaardigheden waar je niet aan zou denken of die je te duur zou vinden om te bezoeken. Hoe tof is het om nieuwe dingen te ontdekken? 

Dus, JA, de Lisboa Card is zijn geld waard. Alleen, zorg wel dat je van tevoren een goede planning maakt wat je die dag of dagen wilt doen met de kaart, zodat je ook alles eruit kun halen.
Maar, dat gezegd hebbende, er zijn verschillende manieren waarop je de Lisboa card kunt gebruiken en hoe je er de meeste waarde uit kunt halen. Hoe je dat doet deel ik met je in dit artikel.

–> Hier kun je de Lisboa Card bestellen.
Tip: gebruik de kortingscode WEGWIJSLISB8

Wat is de Lisboa Card?

Laten we er eerst voor zorgen dat je alle basisfeiten over de Lisboa Card kent. De Lisboa Card is de officiële toeristenkaart die je voor een bepaalde periode kunt kopen (1, 2 of 3 dagen).

Met de kaart heb je:

Wat kost de Lisboa Card?

Wat kost de Lisboa Card?


Voor volwassenen kost de Lisboa Card:
24 uur: €21
48 uur: €35
72 uur: €45

Voor kinderen (4 – 15 jaar) kost de Lisboa Card:
24 uur: €13,50
48 uur: €21
72 uur: €23

Tip: de kaart gaat per uur. Hierdoor kun je hem bijvoorbeeld gebruiken van 12 uur in de middag tot de dag erna 12 uur in de middag. Het is dus best slim om dit goed uit te rekenen 😏 Hier kun je de Lisboa kaart bestellen.

En het is verstandig de kaart gelijk voor meerdere dagen achter elkaar te kopen. Je kunt natuurlijk ook 2 losse dagen kopen, maar dan ben je in principe duurder uit.

Waar kan ik de Lisboa Kaart het beste kopen?

Wij raden aan de kaart via deze website te kopen. Dit is een betrouwbare, Nederlandse website en je kunt precies kiezen op welke dag je de kaart wil gebruiken.

Lisboa Card voor 1 dag gebruiken, tips

Als je de Lissabon Card maar één dag gebruikt, raad ik je aan een halve dag in de wijk Belém door te brengen. Hier kun je een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Lissabon bekijken en bezoeken.

Bezoek zeker de Toren van Belém (normaal € 6) en het Jerónimos-klooster (normaal € 10), die samen op de Werelderfgoed lijst van UNESCO staan.

Er zijn nog andere musea in de buurt die zijn inbegrepen en je zou tijd moeten hebben om er een of twee te zien. Ik zou het Nationaal Rijtuigenmuseum aanraden (normaal € 8). Dit is een museum waar je allerlei koninklijke koetsen ziet. Heel leuk om te zien. Je kunt er ook voor kiezen het Ajuda Paleis te bezoeken (normaal €5).

De andere helft van de dag kun je dan lekker spenderen in het historische centrum van Lissabon 😊
Maak een ritje met tram 28 (normaal €3), ga op en neer met de Santa Justa-Lift (normaal €5,15), reis mee met de Ascensor da Bica (normaal €3,60) bezoek het Pantheon van Lissabon (normaal € 3) en kijk uit over het prachtige Parca do Comércio vanaf de Arc de Triomphe van Lissabon (normaal €3) 😍

lisboa card lissabon

Ook het openbaar vervoer tussen deze plaatsen is gratis met de kaart, inclusief de trein naar Belém. Voor het berekenen van de besparing ga ik de kosten van een onbeperkte OV-kaart voor een dag gebruiken, dat is € 6.

De kosten om al deze dingen te doen bedragen € 47,75. De 24-uurs Lisboa Card kost slechts € 21.

Dat is dus een besparing van €26,75 per persoon in slechts één dag!

Natuurlijk wordt het een drukke dag om al deze dingen te doen, maar het is mogelijk en zo haal je in ieder geval alles uit je kaart😊

Voor hoeveel dagen raad je de Lisboa Card aan?

Ik raad je aan de Lisboa Card voor 1 of 2 dagen te kopen. Ik denk dat de kaart daarna niet meer zoveel oplevert. Het is dus niet nodig om de kaart voor 3 dagen te kopen.

Tip: je moet ook overwegen of het de moeite waard is om de kaart te activeren als een van de dagen dat je bezienswaardigheden gaat bezoeken een maandag zal zijn. Veel musea en bezienswaardigheden zijn op maandag gesloten, waardoor je misschien niet precies kunt doen wat je wilt. Hou hier dus rekening mee 🙂

Meer lezen over Lissabon?

Leukste wijken van Lissabon + hoteltips
De top bezienswaardigheden van Lissabon
Elektrische step huren in Lissabon
Tram 28 (gratis met Lisboa Card)
Hop on hop off bus in Lissabon
Mosteiro dos Jeronimos bezoeken (Gratis met Lisboa Card)
Toren van Belém bezoeken (gratis met Lisboa Card)
Zo kom je van het vliegveld naar het centrum van Lissabon
– Dit zijn de leukste fado restaurants
Top 20 musea in Lissabon
Overnachten in Lissabon
De metro van Lissabon (+ tips over metrotickets)
Fietstour in Lissabon met Nederlandse gids
Benfica stadion tour: absolute aanrader voor voetballiefhebbers!
Maak een dagtrip vanuit Lissabon naar het mooie Sintra
Castelo de São Jorge: het Kasteel op de hoogste heuvel van Lissabon
Goedkope hotels in Lissabon
Beste Pastéis de Nata van Lissabon – top 12 adresjes