Benfica stadion tour

Eline Door Eline

Ga je Lissabon bezoeken én ben je een voetbalfan?⚽️Dan is het een echte aanrader om de Benfica stadion tour te doen. Je kunt door de spelerstunnel lopen, op de banken van het team zitten, de kleedkamers bezoeken en zelfs een kijkje nemen in de perskamer!😉Daarnaast leer je meer over de geschiedenis, architectuur en cultuur van de club. Het is een van de leukste bezienswaardigheden in Lissabon.

Let op! Als je een stadion tour wil doen in Lissabon moet je dat doen bij het Benfica stadion, want Sporting Lissabon heeft geen stadion tour.

De Benfica stadiontour (in combinatie met het Benfica museum) is een van de meest indrukwekkende stadion tours ter wereld!🤩Veel andere voetbalclubs kunnen hier een voorbeeld aan nemen. Daarom is het juist leuk om in Lissabon een stadiontour te doen. 🎟️ Boek hier je tickets

Benfica stadion tour in Lissabon


benfica stadion

Tickets voor een Benfica stadion tour

Je kunt tickets online bestellen. Tickets zijn inclusief toegang tot het Luz Stadium (het stadion zelf) en het naastgelegen Benfica Museum. Met een vooraf gekocht ticket ben je verzekerd van een rondleiding door het stadion.

🎟️Ticket voor een stadion tour & Benfica Museum | Boek hier

Twee tips voor Lissabon zijn ook de Lisboa Card, waarmee je handige kortingen krijgt, en de hop-on hop-off bus van Lissabon.

🎟️Lisboa Card | Bestel hier
🎟️Hop-on hop-off bus van Lissabon | Bestel hier

Benfica stadion tour | Hoe ziet het eruit?

De tour door het Benfica-stadion is een onvergetelijke ervaring! Zodra je het Estadio da Luz (zo heet het stadion) binnenstapt, word je meteen ondergedompeld in de wereld van voetbal. Hier mag je eerst op je best poseren voor een leuke foto die je later als aandenken kunt kopen.

Tijdens de Benfica stadion tour word je begeleid door een enthousiaste gids die alles over het stadion en Benfica weet. Onze gids Thiago was duidelijk groot fan van Benfica en voetbal zelf. Zijn enthousiasme was aanstekelijk en maakte de tour echt compleet!😊In totaal duurt het ongeveer 2,5 uur.

Wist je dat er plaats is voor maar liefst 65000 toeschouwers? Het is dan ook één grote mensenmassa tijdens de wedstrijden! De bouw heeft in totaal zo’n 162 miljoen euro gekost💸

De voorbereidingslocatie: de kleedkamers

Vervolgens ga je op pad door het stadion en ontdek je plekken die je anders nooit zou zien. Je begint bij de kleedkamers. Dé voorbereidingsplek voor spelers voordat ze een wedstrijd gaan spelen. De kleedkamers van de thuisspelende ploeg mag je helaas niet betreden, maar de kleedkamers van het bezoekende team wel. Er hangen wel shirtjes van de Benfica spelers 😊 Hier leer je meer over hoe de tegenstander zich voorbereidt op een wedstrijd en over de verschillende tactieken en strategieën van het team.

“Als voetbalfan kun je in het stadion gemakkelijk twee uur doorbrengen, onafhankelijk van welk team je fan bent. Je krijgt een volledige rondleiding door het stadion, toegang tot het veld, tunnel, kleedkamers en persstoelen. Het is echt indrukwekkend en heel gemakkelijk te bereiken met de metro vanuit het centrum van Lissabon.”

kleedkamers benfica stadion tour
benfica stadium tour

Richting het hoogtepunt van de tour: het veld en de mascottes

Zodra je door de spelerstunnel wordt geleid begeef je je richting het hoogtepunt van de stadion tour. Dit is dezelfde spelerstunnel die de Benfica-spelers op wedstrijddagen gebruiken. Je loopt hier in de voetsporen van grote spelers en voelt de opwinding en anticipatie van het betreden van het veld. Van daaruit kun je in de dug-outs zitten en een gevoel krijgen van hoe het is om op wedstrijddagen een speler te zijn 🙂

Hoewel je helaas niet óp het grasveld mag lopen, mag je wel op het kunstgras vlak naast het veld lopen 😏 Dit maakt zóveel indruk! En met een beetje geluk ontmoet je de drie mascottes van Benfica: de imposante adelaars! Elke thuiswedstrijd vliegt een van deze adelaars een paar rondjes in het stadion en eindigt op de middenstip. Het team van Benfica heeft daarom ook de bijnaam: ‘as aguias’. Dit betekent ‘de adelaars’.

benfica stadiontour veld

Na een wedstrijd: interviews

Na een bezoek aan het veld kom je langs de plek interviews plaatsvinden die direct na een wedstrijd worden gegeven. Je waant je even in het leven van een speler. Dit zijn de locaties die je normaal gesproken natuurlijk niet ziet. Wat je wél zult herkennen van tv is de perskamer. Hier komen journalisten van over de hele wereld samen om spelers te interviewen. Tijdens de tour mag je ook plaatsnemen achter de microfoon.

Het figuurlijke hoogtepunt van de tour is langs het veld, maar het letterlijke hoogtepunt ervaar je vanaf de bovenste rij van de tribune. Vanaf hier heb je een wijd uitzicht over het veld en de rest van het stadion.
Zo kun je een beetje ervaren hoe het moet zijn om een wedstrijd bij te wonen. Al is een leeg stadion natuurlijk niet te vergelijken met het kolkende stadion op wedstrijddagen 😉

persruimte stadion tour benfica

Van daaruit heb je toegang tot de VIP-ruimtes van het stadion, waar je kunt zien waar de belangrijkste gasten van de club tijdens wedstrijden zitten.

Tot slot kun je stoppen bij de officiële winkel om Benfica-shirts, shorts en andere merchandise te kopen. Dit is de perfecte gelegenheid om een souvenir van de ervaring mee naar huis te nemen 😊

Tip: wist je dat je ook kunt lunchen in het prachtige Benfica restaurant? Vanaf hier heb je uitzicht over het veld en de tribunes 🙂

Is de tour leuk met kinderen?

Zeker, de Benfica stadion tour is geschikt voor mensen van alle leeftijden en is vooral erg aan te raden als je kinderen hebt die fan zijn van voetbal of sport in het algemeen.🙂Kinderen zullen hier echt hun ogen uitkijken en het is zo bijzonder dat je hier op zoveel verschillende plekken mag kijken. Grote kans dat ze het hier nog heel langer over gaan hebben!

“De Benfica stadion tour en het bezoek aan het Benfica museum is het zeker waard! Het stadion is heel gaaf en de prijs is heel netjes voor wat je krijgt. De kinderen vonden ook het geweldig!” – Magda

Wanneer vinden de Benfica stadion tours plaats?

Als je je bezoek plant, moet je er rekening mee houden dat de Benfica stadiontour niet beschikbaar is op maandagen. Ook zijn er geen rondleidingen op wedstrijddagen. Twee dagen voor een internationale wedstrijd kun je ook geen stadiontour boeken. Als je maar beperkte tijd hebt in Lissabon, is het belangrijk om je de Benfica stadiontour dus goed in te plannen!

Tip! Bestel je tickets van tevoren online, dan weet je zeker dat er een tour is op het moment dat je gaat.
🎟️Boek hier je tickets voor het Benfica Stadion

Benfica museum

Tickets voor de Benfica stadion tour zijn inclusief een toegangskaartje voor het aangrenzende Cosme Damiao Museum.🙂Dit museum, gewijd aan S.L. Benfica, is vernoemd naar de oprichter van de club, Cosme Damiao. Het museum ligt vlak naast het stadion Estadio da Luz, dus je kunt er makkelijk heen lopen.😊Het museum is een echte belevenis.

Het Benfica Museum heeft een indrukwekkende collectie wat door middel van foto’s, video’s, kleding, ballen en artefacten wordt getoond. Deze collectie is gerelateerd aan de grootste momenten in de geschiedenis van Benfica. Je kunt ook trofeeën en medailles zien van de meest beroemde overwinningen van de club. Bijvoorbeeld van de twee triomfen in de Europacup in 1961 en 1962. Én het wordt allemaal tentoongesteld alsof het het Louvre is 😜 Het is overweldigend!

Ook de rondleidingen zijn erg leuk. Als je je nationaliteit en je favoriete doorgeeft probeert het Benfica-team op zoek te gaan naar een beker, krant of iets anders wat gerelateerd is aan jouw favoriete club.

Het einde is het meest leuk, want dan mag je zelf aan de slag! Je mag namelijk penalty’s nemen! 😜⚽️
Ook zijn er andere spellen te spelen zoals tafeltennis.

Mocht je nog twijfelen? Niet doen. Het Benfica museum is in 2014 uitgeroepen tot het beste Portugese museum!😊Het is tevens een van de leukste musea in Lissabon.
Het museum is niet te commercieel, maar wel écht groots opgezet met een mooie presentatie.
Zeker in combinatie met de Benfica stadion tour is dit een echte aanrader voor elke voetballiefhebber.

benfica museum prijzen
benfica museum prijzen

Over het Estadio da Luz

Het Estadio da Luz, ook bekend als het Stadium of Light, is het grootste stadion in Portugal. Het staat in één van de buitenwijken van Lissabon, maar toch vlakbij het centrum.😊Met een capaciteit van meer dan 65.000 mensen is het een echt monument voor de stad. Het is het grootste stadion van Portugal, doordrenkt van geschiedenis en cultuur, en is een mekka voor voetballiefhebbers.

Maar het Estadio da Luz is niet ‘slechts’ een voetbalstadion. Het is de thuisbasis van een van de meest succesvolle en iconische voetbalclubs van Portugal, S.L. Benfica. De club is opgericht in 1904 en heeft in de loop der jaren talloze nationale en internationale prijzen gewonnen. Het bezoeken van het stadion is je kans om de passie en opwinding van het Portugese voetbal te ervaren. 🙂

Een van de meest significante evenementen in de geschiedenis van het stadion was de hosting van de UEFA Champions League-finale van 2014. Real Madrid won de finale na een emotionele wedstrijd tegen Atletico Madrid. Het hosten van een Champions League finale was een belangrijk moment voor het stadion. Het plaatste zich daarmee op de kaart als een van de topvoetballocaties in Europa.

In 2003 onderging het stadion een grote renovatie en uitbreiding, resulterend in de bouw van een nieuwe state-of-the-art faciliteit op dezelfde locatie als het oude stadion. Het nieuwe stadion is ontworpen om te voldoen aan de hoogste internationale normen, heeft moderne voorzieningen en biedt fans zoals jij uitstekend zicht op het speelveld 😏

Kortom, het Estadio da Luz is een must-visit als je Lissabon bezoekt 😊 De Benfica stadiontour biedt een meeslepende ervaring, waardoor je een kijkje achter de schermen kunt nemen bij deze iconische locatie. Dus, als je een reis naar Lissabon plant, zorg er dan voor dat je het Estadio da Luz toevoegt aan je reisschema!

Een wedstrijd van Benfica bijwonen

Wil je naast een Benfica stadion tour ook een wedstrijd van Benfica bijwonen tijdens je bezoek aan Lissabon? De sfeer in het stadion is natuurlijk onovertreffelijk tijdens een wedstrijd. Op een wedstrijddag kun je een elektrische sfeer in het stadion verwachten. Het Estadio da Luz is een van de meest iconische voetballocaties in Europa, en de passie en opwinding van de fans zijn besmettelijk. Tijdens een wedstrijd kun je een zee van rode en witte Benfica-shirts, vlaggen en spandoeken verwachten 😍

Gelukkig is het ook voor toeristen mogelijk om een Benfica-wedstrijd bij te wonen, maar je moet het wel vooruit plannen. Tickets voor wedstrijden in het Estadio da Luz kunnen online of bij het ticketkantoor van het stadion worden besteld. Het is wel aanbevolen is om tickets van tevoren te bestellen. Ze kunnen namelijk snel uitverkocht zijn!

De faciliteiten van het stadion zijn top, met uitstekend zicht op het veld vanuit elke stoel. Terwijl je daar bent, kun je ook genieten van drankjes en snacks bij een van de vele bars van het stadion. Wil je in een Benfica shirtje naar het stadion? Officiële Benfica-merchandise kopen in de teamwinkel.

Tijdens de wedstrijd kun je het beste voetbal van Portugal verwachten. Benfica is een team met een rijke traditie van aanvallend, vermakelijk voetbal.
–> Hier kun je tickets bestellen voor een wedstrijd

Bereikbaarheid van het Benfica stadion met het openbaar vervoer

Het Benfica stadion is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer van Lissabon. Het stadion ligt ten noorden van de stad en het dichtstbijzijnde metrostation is Alto dos Moinhos. Dit ligt op de blauwe metrolijn. Het is vanaf hier een klein stukje lopen naar het stadion. Daarmee is het een hele goede optie om de metro te pakken 😊

De blauwe metrolijn loopt ook door het stadscentrum, waardoor het gemakkelijk is om vanuit de meeste delen van de stad naar het stadion te komen. De reis duurt ongeveer 20 minuten vanaf het Baixa-Chiado station, gelegen in het hart van Lissabon.

Een andere manier is om met de hop-on hop-off bus van Lissabon naar het Benfica Museum en het stadion af te reizen. Er is een stop voor de deur, dus dat is perfect! En weet je wat helemaal fijn is? Er is een combinatieticket beschikbaar voor de rondleiding, het museum én de bus!
🎟️Combiticket Benfica Museum, rondleiding & hop-on hop-off bus Lissabon | Boek hier

Tip! Ga je veel gebruik maken van het openbaar vervoer in Lissabon? En ga je veel bezienswaardigheden bekijken? Dan is het een aanrader om een Lisboa Card aan te schaffen. Dit is een travelcard voor in Lissabon waarbij je onbeperkt met het OV mag reizen. Ook zijn heel veel bezienswaardigheden gratis toegankelijk met de kaart. Je kunt er dus een hoop geld mee besparen 😉
🎟️ Koop hier een Lisboa Card

Parkeren bij het Benfica stadion

Parkeermogelijkheden zijn beschikbaar rond het stadion als je liever met de auto reist. Het Benfica stadion heeft zijn eigen parkeerplaats, die bereikbaar is via poort 9. Het is aan te raden om vroeg te arriveren om een plek te bemachtigen, met name als je er bent om een live wedstrijd bij te wonen. Er zijn ook verschillende betaalde parkeerterreinen in de omgeving.

Meer lezen over Lissabon?

– Lisboa Card
– De top bezienswaardigheden van Lissabon
– Elektrische step huren in Lissabon
– Tram 28
– Hop on hop off bus in Lissabon
– Mosteiro dos Jeronimos bezoeken
– Toren van Belém bezoeken
– Zo kom je van het vliegveld naar het centrum van Lissabon
– Dit zijn de leukste fado restaurants
– Leukste hotels in Lissabon
– De metro van Lissabon (+ tips over metrotickets)
Fietstour in Lissabon met Nederlandse gids
– Bezoek de prachtige kastelen en paleizen in Sintra
Het Kasteel van Lissabon: Castelo de São Jorge
Goedkope hotels in Lissabon
Mooiste stranden bij Lissabon

Tip: bestel alvast je tickets