Hop on hop off bus Reykjavik

Margreth Door Margreth

Ga jij naar IJsland en wil je de hoofdstad Reykjavik bezoeken? Goed idee! De stad heeft allerlei leuke bezienswaardigheden, goede restaurants en er hangt een hele fijne sfeer. De hop on hop off bus van Reykjavik is de makkelijkste manier om door de stad te reizen. Ben je benieuwd of het wat voor jou is? Wij hebben de route, belangrijke informatie én ook betrouwbare tickets voor je verzameld.😊

Onze tips voor een geslaagde vakantie naar IJsland!🤩
Leukste hotels in Reykjavik
Auto huren in IJsland
Walvis spotten in IJsland

Hop on hop off bus Reykjavik


hop on hop off bus in reykjavik

Tickets hop on hop off bus Reykjavik

Wil jij je makkelijk door Reykjavik bewegen en alle hoogtepunten af gaan? De hop-on hop-off bus in Reykjavik is een aanrader. Je komt langs de leukste bezienswaardigheden van de stad en iedere 45 minuten staat er weer een bus voor je klaar om je naar de volgende bestemming te brengen. Er is keuze uit een ticket voor 24 uur en voor 48 uur – afhankelijk van jouw reisplannen en wensen.

🎟️ Hop-on Hop-off bus Reykjavik | Bestel hier

Wil je alles uit je bezoek halen? Dan kan de Reykjavik City Card niet ontbreken. Hiermee heb je toegang tot vele bezienswaardigheden én het is ook nog eens extra voordelig. Daarnaast is het mogelijk om vanuit Reykjavik het noorderlicht in IJsland te spotten!

🎟️ Reykjavik City Card | Bestel hier
🎟️ Noorderlicht bus tour vanuit Reykjavik | Boek hier

Hop on hop off bus Reykjavik

De hop on hop off bus in Reykjavik is een leuke en handige manier om veel van de stad te kunnen zien zonder veel te hoeven lopen. Daarnaast heeft zeker niet iedereen een auto in IJsland en dan is de bus in Reykjavik helemaal een must. Het kan ook juist fijn zijn om de huurauto even te laten staan tijdens je bezoek aan Reykjavik. In de winter kunnen de wegen in IJsland vaak glad zijn, het is dan niet altijd prettig om zelf veel te rijden. Ook kun je je auto lang niet altijd dichtbij de bezienswaardigheden parkeren, terwijl je met de hop on hop off bus overal super dichtbij afgezet.

Ook voor kinderen is de hop on hop off bus een echte belevenis. Niet alleen kan je de leukste activiteiten doen, maar alleen de rode dubbeldekker bus zelf is ook fantastisch om in rond te rijden 😊

Langs welke bezienswaardigheden komt de hop on hop off bus Reykjavik?

De hop on hop off bus stopt bij veel bezienswaardigheden in Reykjavik. Hieronder hebben we de belangrijkste bezienswaardigheden op de route van de bus voor je onder elkaar gezet:

Harpa is een prachtig concert- en congrescentrum in Reykjavik. Het ligt aan het water en de eerste halte van de bus in Reykjavik. Het gebouw heeft verschillende glazen panelen die van kleur veranderen, hierdoor is het erg indrukwekkend om te zien. Het is mogelijk om even binnen te lopen, een rondleiding te krijgen of, voor de volledige ervaring, een evenement bij te wonen!💃

Tip! Wil jij graag een evenement mee maken in het Harpa? Dan raden we ‘How to become Icelandic in 60 minuten’ zeker aan. Op een humoristische manier leer jij hoe je een typische IJslander moet zijn. Op de officiële website staat de actuele agenda.

Harpa Concertgebouw
Harpa Concertgebouw ©Wegwijsnaar.nl
harpa concertgebouw
©Wegwijsnaar.nl

De Lava Show is te zien in een voormalige warmtekrachtcentrale. Hier kan je echte lava zien stromen! 🥵 Tijdens de kleinschalige show leer je meer over de vulkanische elementen, maar voel je ook de echte hitte. Een enthousiaste host beantwoord ook al je vragen! Wij vonden de lava show echt súper spectaculair. Het is echt een aanrader om te show te boeken. De lavashow is ook in Vik te bewonderen.

🎟️ Vind je het leuk om een lavashow bij te wonen? Hier kun je het beste tickets bestellen.

lava show
©Wegwijsnaar.nl
lava show reykjavik
©Wegwijsnaar.nl

Het Nationaal Museum of Iceland is één van de grootste musea van het land. Hier kan je alles te weten komen over het ontstaan, de geschiedenis en de ontwikkeling van IJsland. Het is geschikt voor alle leeftijden, op een leuke en informatieve manier is de tentoonstelling samengesteld.

Laugavegur is dé hoofdstraat van Reykjavik. Vele grote merken, maar ook leuke boetiekjes zijn hier gevestigd. Er is een gezellige en bruisende sfeer. Dit is de ideale plek om even lekker te shoppen of te genieten van één van de goede restaurants. In het verlengde van de Laugavegur ligt de Regenboogstraat, ook heel leuk! 🌈

🎟️ Boek hier je tickets voor de hop on hop off bus in Reykjavik

regenboogstraat reykjavik
©Wegwijsnaar.nl
Hallgrimskirkja
Hallgrimskirkja ©Wegwijsnaar.nl

De grootste en hoogste kerk van IJsland staat in Reykjavik. De Hallgrímskirkja is ruim 72 meter hoog. Hij is bijna vanuit alle delen van Reykjavik te zien. De toren kan je beklimmen, vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad.😍 Als je ook de watervallen van IJsland gaat ontdekken, dan zal je zien dat de architectuur wel wat weg heeft van de indrukwekkende basaltformaties.

Het Perlan museum is het wetenschaps- en natuurhistorisch museum in Reykjavik. Het is gevestigd in een koepelvormig gebouw, welke gebouwd is boven op zes watertanks. Er zijn veel interessante exposities te bewonderen en je leert hier veel over bijzondere natuurverschijnselen zoals geisers, vulkanen, het noorderlicht en geothermische activiteit. Daarnaast is er ook een 100-meter lange ijsgrot! 🥶

🎟️ Tip: boek hier je tickets voor het Perlan museum en de ijsgrot! 🧊

perlan museum reykjavik aardbevingen vulkanen
Tentoonstelling over vulkanen op IJsland ©Wegwijsnaar.nl
ijsgrot perlan museum
De 100 meter lange ijsgrot ©Wegwijsnaar.nl

Daarnaast zijn er nog veel andere bezienswaardigheden waar de hop on hop bus van Reykjavik stopt. Zo is de oude haven een aanrader en vanuit de busterminal reis je makkelijk naar andere plekken in het land. Snuif cultuur op in het Kjarvalsstaðir Art Museum, Reykjavik Maritiem Museum en het Whales of Iceland Museum.😊 Vintage-liefhebbers kunnen goed terecht bij de Kringlan Shopping Mall!

Plattegrond van de route

De hop on hop off bus rijdt door heel Reykjavik. In totaal zijn er maar liefst 16 verschillende haltes verspreid over de stad. De eerste 10 haltes liggen allemaal in of vrij dicht bij het centrum, de haltes hierna liggen wat verder uit het echte centrum van Reykjavik. Je kunt onbeperkt in- en uitstappen. Er rijdt iedere 45 minuten een bus, dus het zal nooit heel lang duren voordat de volgende bus komt om je weer op te pikken nadat je ergens bent uitgestapt.😊

Hieronder zie je de plattegrond met de route. Tip: je kunt op de afbeelding klikken om hem te vergroten.
🎟️ Boek hier je tickets voor de hop on hop off bus in Reykjavik

plattegrond route hop on hop off bus reykjavik ijsland

Niet alleen buiten de bus kom je van alles te weten over de bezienswaardigheden, ook in de bus wordt er van alles verteld. Via een audiogids krijg je informatie te horen over de plekken waar de bus langs rijdt. Deze audiogids is beschikbaar in verschillende talen. Helaas (nog) niet in het Nederlands, maar wel in het Engels en Duits. Daarnaast is er ook nog WiFi beschikbaar – hoe luxe!🤩

Veelgestelde vragen

Hoelang duurt de hele route?

Zonder uitstappen duurt de gehele route ongeveer 1,5 uur in totaal. Wanneer je verschillende keren wil uitstappen om dingen te bekijken is het aan te raden om een hele dag uit te trekken voor deze route.
🎟️ Boek hier je tickets voor de hop on hop off bus in Reykjavik

Rijdt de hop on hop off bus in Reykjavik ook in de winter?

Zeker, de bus rijdt het hele jaar door (enkele bijzondere dagen uitgezonderd). In de winter is er alleen 1 halte die wordt overgeslagen, dat is Skarfabakki Harbour. Juist in de winter kan het fijn zijn om gebruik te maken van de hop on hop off bus omdat de straten glad kunnen zijn. Daarnaast ligt de temperatuur in de winter op IJsland vaak onder het vriespunt, dus een warme bus is dan iets om naar uit te kijken 😜

Tussen welke tijden rijdt de hop on hop off bus in Reykjavik? En hoe vaak rijdt de bus?

De hop on hop off bus in Reykjavik rijdt iedere dag tussen 9:30 en 16:30 uur (vanaf de eerste halte, Harpa). Er rijdt iedere 45 minuten een bus.

Maakt het uit waar ik in- en uitstap?

Nee, dit mag je helemaal zelf bepalen. Je kunt in- en uitstappen waar je maar wil 😊 Het is dus niet verplicht om de route op volgorde van de haltenummers af te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om tussendoor een stukje te lopen en niet bij dezelfde halte weer in te stappen als waar je eerder bent uitgestapt.

Ik kom met een cruiseschip naar Reykjavik, welke halte kan ik het beste gebruiken?

Als je per boot in Reykjavik bent aangekomen, kun je de rondrit met de hop on hop off bus het beste starten bij halte nummer 15: Skarfabakki Harbour. Let op! Deze halte is in de winter uitgesloten van de route van de bus, dus je kunt hier alleen in de zomer gebruik van maken.